üvey yetişkin çocuk..

19 yaşında bir genç çocuk değildir, öncelikle o reşit bir birey, o yaşta velayet bile olmuyor kimse konuyu duygusala bağlamasın. Konu sahibi kızının güvenliği haricinde başka sorunlarda olur seni bekleyen, huyu suyu oturmuş genç biriyle yaşamanın, kk tabiri ile kv ile yaşamaktan bir farkı yok. Eşimin kızı 18 yaşında inan bana uyum mümkün değil

Konuya farklı bir açıdan açıklık getireyim sadece konu sahibinin kızı olarak düşünülmesin.
Konu sahibi kaç yaşınızdasınız bilmiyorum ama tahminimce 30'lu yaşlarınızdasınız, sadece kızınızın rahat etmesini bırakın siz de o delikanlının bulunduğu ortamda rahat edemezsiniz.
- Ayağınızı uzatıp tv izleyemezsiniz
- Eşinize sarılıp oturamazsınız
- Ev kıyafetleri pijama vs. giyemezsiniz bir yerim açılır diye rahatsızlık duyarsınız.
- Eşinizle konuşmalarınız kısıtlıdır,seçtiğiniz kelimeler hitap şekilleri bile göze batar.

Evin içinde bu şekilde sıkıntılı yaşamaktansa hiç evlenmemek en iyisi, tecrübeyle sabittir.

Onun cocugu da kalsin diyenler olmus. Neler duyuyoruz Allah askina bu cocuk 10 yasinda bi erkek olsa kiz 12 neyse konu sahibinin amaci bakmam demek degil. Herkes kotu niyetli degil ama ne sapiklar var. Ne derece mantikli bir erkekle kan bagi olmayan kizinizi ayni evde birakmak? Insan kimseye guvenemez pembe bakilmiyor bu zamanda dunyaya

Kızınız ile o erkeğe nikah düştüğü için dinimizce uygun değildir (dini tercihiniz bilmeyerek affınıza sığınarak)

oğluna sorsalar o beni istiyormuymuşmuş .. çok ararmışım onu vs.vs. kızı öğrenci ünv. şimdi yarın evlenip boşansa oda babasının yanına gelecekmiş vs vs ..
Bence evlenseydiniz cok sorun yasardiniz
Ne anlayacaktiniz o evlilikten
ben evlenip bosansam babamin evine gidicem diye hesap daha 19 yasta cok yapilmaz babanin evlenmesi cocuklarca ve eski es tarafindan cokta tasvip edilmemis kizginlik var sanirim oyle olanlar cok sikinti yasiyor okuyoruz burada sizde okuyorsunuzdur bastan belli olmasi iyi olmus en azindan kiziniz huUrsuz bir evlilik ortamina girmez
Ha en basindan tavir tarz belliydide siz bu asamaya kadar beklediyseniz kimse evladindan vazgecmez zaten her serde bir hayir derler

erkek cocugu ve kiz cocugu ayni evde olmaz. Hele birde yetiskin erkek cocugu yani. Sakin bencilce davranip evlenerek bu hatayi yapmayin. Iki cocukta ayni olsa neyse atesle barut yani.

Kızınız 12 yaşında daha.. Bence ona odaklanın hayatına yòn verin kızınızįn. O evlenmeden meslek sahibi olmadan evlenmeyin bence.

Valla devir kötü, bu devirde kimseye güvenmemek gerek. Kızınız kendini koruyabilecek yaşa kadar evlenmemelisiniz bence, heleki evladınız kız. Üvey babada sıkıntı üvey abide. En yapmaz denilen insnalar neler yapıyor görüyoruz, izliyoruz.
Bence zaten evlenmekle hata ediyorsunuz.

Allah korumuş sizi
iyiki vazgeçmişsiniz
hakkınızda herşeyin hayırlısı

arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler , ilk kez bu gece uzu aradan sonra rahat bir uyku uyudum yoksa beynimi kemiriyordu deli sorular ..

Kızınız 12 yaşında daha.. Bence ona odaklanın hayatına yòn verin kızınızįn. O evlenmeden meslek sahibi olmadan evlenmeyin bence.

evet bu yaşadığım bana ders oldu.
Benim kızımın öz babası ilgisiz.
Ben de babamı kızımın yaşlarında kaybettim.
Babasız büyümek gerçekten çok zor bilirim. İstedim ki kızıma baba gibi olabilecek bir eşim olsun. Bu nedenle evlenmek istedim . kızım iyice tanıyıp kendi evlenmemizi isteyene kadar evlilik kararı almadım.
Ama maalesef herşey beklediğimiz gibi olmuyor.
Bazıları yorumlarında senin kızın kalacaksa onunda oğlu kalır demiş.Eğer oğlu benim kızımdan küçük olsaydı yada hiç değilse biraz daha küçük olsaydı belki çocuklara kardeş olmasalarda bu sevgi aşılanabilirdi.
Zaten karşı tarafa bu durumda oğlunu yanına alma demek zülüm olurdu. Bu vebale giremezdim.
herkes açısından en doğrusu ayrılmaktı.

Zor bir durum, Allah kolaylık versin ancak evlat sokağa atılmaz. Ancak ben de kabul etmezdim, ne haberler var kızınız çok küçük. Ayrılın bence.

son saffada sana emri vaki yapması çok yanlış nişanlın burdan bi kere karekterini ele veriyor tabiki milletin oğluda kıymetli ama kusura bakmada aynı evin içinde erkek ve kız çocuğunu bbüyütmeye kalkmanız çok yanlış geri kafalılık değil bu daha çok yeni yaşadık çok yakın bi aile dostumuz öz kızıyla ilşkisi varmış kızı 18 yaşına giridği gün savcılığa şikayet etti duymayan kalmadı nefis bu ille olacak yaşanacak demiyoruz bu kötü örnek tabiki ama sen bu adamla evlenmekten vazgeçmelisin ama çok akılıca davranıp kendini haklıyken haksız duruma düşürmeden nişanlını karşına alıp tabiki senin evladın ve ben senden bi tercih yapmanı isteyemem ama sende benden bunu bekleme bende kızımı düşünmek zorundayım de ayrıca sana yarı yolda bıraktığımı düşünmenide istemiyorum çünkü başta şartlarımızda oğlun zaten seninle yaşamadığı için bu ihtimal yokken ben seninle evlenmeye karar verdimde neyse beni açıkcası etkileyen nişanlşının bi erkek olarak senden önce iki erken hem cinsin aynı evde olmaması gerektiğini düşünmesi gerekirdi heleki sorunlu bir genç var ortada hadi bunu geçtik sana emri vaki yapması hadi bunuda geçtik koca çok arkadaşım sen iyi niyetinden inancından ödün verme Rabbim çok daha iyilerini çıkartır karşına

evet ben babamı küçük yaşta kaybettim annem birkaç yıl sonra evlenmeyi düşündüğünde hiç annem ile kalmak bile aklımızdan geçmedi ablalarımında benimde.
19 yaşındaki oğlunun bizimle kalmayı istemesi bile garip geliyordu düşününce . Ben kız olduğum halde hiç aklımdan geçirmedim. Tabi biz çalışıp okuyorduk hayata bir ucundan başlamıştık. şimdiki gençler maalesef bizler gibi değil. Baba anne baksın onlar hiç bir kayle taşımasınlar. Buradan çocuklarını böyle yetiştirenlere sesleniyorum. yanlış yapıyorlar. benimde bir kızım var evet şimdi 12 yaşında onun içinde aynı şeyleri düşünüyorum. liseyi bitirince üniversiteye gidecek ve kendi ayakları üzerinde durmak zorunda .. Yanında hep ben olmayacağımı birgün ölüp gideceğimi ben varken elinden geleni yapmasını , belli bir yaşa geldiğinde kendi ayakları üzerinde durmak zorunda olacağını her seferinde hatırlatırım.
ama bu çocuk sen çalışmasanda olur , baban sana iş güç , hatta gayrimenkul bırakır sen kiraya verir onunla geçinirsin diyerek yetiştirilmiş..

Evlenmeyin bu şartlarda, tehlikeli bir durum aman aman.

Kesin tavır koymanız gerekli, ya bundan vazgeçecekler ya da evlenmeyin
Yetişkin bir çocuk sizin hiç ummadığınız sorunlar çıkartabiliyor, bunlar normal şeyler, eşlerle bile yaşamaya alışmak bir zaman isterken, tanımadığınız başka biri evinizde olacak, kızınızın peşini mi kovalayacaksınız, kendinizi mi sakınacaksınız, olmaz yani, melek gibi biri de olsa olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…