Uygun mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Belcikada lisenin bir senesini okudum. Orda sınıf arkadaşlarım 17 yaşında filandi ve çoğunun erkek arkadaşı kiz arkadasi anne babaları evdeyken eve yatılı kalmaya geliyordu. Benim ailem daha geleneksel olduğu için böyle şeylere izin vermezdi konuşulmazdi ama Turkiyede de gerek lisede gerek üniversitede bazı arkadaşlarım erkek arkadaşı ile aile evinde ve aynı odada kalabiliyordu aileleri bunu normal karşılıyordu. Fuckbuddysini aile evine getiren kimseyi görmedim o bence daha anormal görülebilir ama sevgilisi ile ailesi ile tanıştırdıgi kişiler ise bana çok anormal gelmedi. Yıllardır ailemden ayrı yaşıyorum şimdi erkek arkadaşım ile yaşasam bu 30lu yaşlarımda normal karşılarlar. Belki ailem ile yaşasam ve tanıdıkları bildikleri bir erkek arkadaşım olsa eve kalmaya gelse onu da normal bulabilirlerdi belki bilemedim... bence yaş ilerleyince artık kabul ediyor çoğu aile sevgili durumlarını... Her aile farklı kimi hoş karşılamaz kimi hoş karşılar.

Modernligi birakin simdi. Ahlaksizliktan baska bir sey degil bu.

Anne yan odada. Sevgilinle sevisiyorsun. Sabah dus sonrasi anneye selam veriyorsun. Mesela hani.

Nesi uygun?

Baska mekan mi kalmadi birlikte vakit gecirecek?

Nesi uygun değil?
Kimi rahat eder yapar, kimi rahat edemez kabul etmez ama ortada bir ahlaksızlık yok.
İki kişi evlenip sevişecek diye 200 kişi kuaföre gidip elbise melbise alıyor.
Kaldı ki eskiden, aile ilişkileri daha iç içeyken yeni evli çifti sabah kahvaltıya el öpmeye çağırıyorlardı.
Adı "sevgili" olunca mı ahlaksızlık oluyor?

Demeye çalıştığınız şeyi bir tek siz anlayabiliyorsunuz herhalde
Benim de bu durumdan anladığım şu, (konu sahibinin yazdıklarından) bu erkek şahıs sırf seks amaçlı bu kızları eve getiriyor. Duygusal bir bağ gütmeden..
Hani olay şu değil, sevgili var, anneden rıza alınıyor, eve davet ediliyor, yemek yeniliyor, odaya çekiliyorlar, sarılma sohbet romantizm derken iş oraya gidiyor vs bu normal olanı ve rahatsız edici değil.. Ama diğer türlüsü hiç hoş değil..

Sizi böyle biri davet ederse hoş bulmadığınız için gitmezsiniz. Anne oğul hoş buluyorlar demek ki.

Eş olunca rahat rahat ana baba evinde sevişiliyor ama sevgili olunca olmuyor mu diyorsunuz

Modernligi birakin simdi. Ahlaksizliktan baska bir sey degil bu.

Anne yan odada. Sevgilinle sevisiyorsun. Sabah dus sonrasi anneye selam veriyorsun. Mesela hani.

Nesi uygun?

Baska mekan mi kalmadi birlikte vakit gecirecek?
Bundan bize ne ki siz kimden bahsediyorsunuz veya size ne ki annemin evinde eşimle sevgiliylen seviştim evet ahlaksızım buda sizi ilgilendirmez sanki sizde gelin diyen var kime ne ya bu ne hadsizlik herkes haddini bilsin

Öyle bir soru sormuşsun ki Summer-girl
Sonunda bunun vebali ne olacak hocam diye bitecek sandım
Mezhep diyorum başka da bir şey demiyorum

Sizi böyle biri davet ederse hoş bulmadığınız için gitmezsiniz. Anne oğul hoş buluyorlar demek ki.
Uygun değil esasında işte..
Ama tabi bu terbiyesizlik, ahlaksızlık ya da suç da değil. Herkesin kendi keyfi..
Ben bir anne olarak düşününce; oğlum sırf o işi yapmak için eve duygusal bağ kurmadığı farklı kızları getirmek istese, kesinlikle kabul etmem.

Eş olunca rahat rahat ana baba evinde sevişiliyor ama sevgili olunca olmuyor mu diyorsunuz
Ben sevgilisiyle sevişmesin demiyorum sevişsin birlikte yaşasın sabah akşam sevişsin sadece annesinin olduğu evde bu bana doğru gelmiyor anne olmaz başka yerde olur yine sevişsin ama anne diğer odada bunlar yan odada ve sevgili de değil adam tanıştığı het kadını getirip anne evdeyken o isi yapması doğru gelmiyor bana

Anneye doğru gelir ki geliyor burdaki bazı kişilere doğru geliyor olabilir bana doğru gelmiyor

Kime göre uygun değil? Size göre. E siz yapmayın işte. Uygun bulanlar yapsın. Genel geçer bir durum değil ki bu.

Bana normal gelmedi açıkçası, benim için sevgili ile eş de aynı değil zaten.
Ama başkası için normal geliyorsa, oturup bunu ayiplayacak da değilim.
Siz bu olayın neresindesiniz de bu kadar sinirlendiniz?

Şeyi düşündüm şu sitede o kadar “ahlaksız” sözcüğü kullanılıyor ki ben terbiyesiz kelimesini kullanırım nadiren de olsa
Ama ahlaksızı neredeyse hiç kullanmadım ya ahlaksızlık birisine zarar verirsen ancak olur

kişinin başkasını etkilemeyen kendi dinamikleri ahlaksızlık mıdır?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…