Uygun mu?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Felsefe yabma çocuk

Bir adam dusunun. Sevgililerini evinde agirlamak icin annesinin rizasini aliyor. Anne evdeyken sevgilerini evde bir guzel agirliyor ki beraber olmak falan da buna dahil.

Uygun mu bu simdi?
Hadi adam ve annesi bi garip onlar için uygun da, bu durumu kabullenip, anne evdeyken eve giden kadın kesin anormaldir,

Ayyy çok severim böyle konuları tartışmayı, Summergirl iyi ki açtın konuyu yahu, şu alıntıyı da pek severim.

Albert Caraco şöyle söylemiş:

Dünyayı ahlaksızlık kurtaracak; dinlenme ve gevşeme, her türden fedakarlığın reddi ve militan erdemlerin terk edilmesi, saygın olarak nitelediğimiz her şeyin küçümsenmesi ve uçarılığa rıza göstermek kurtaracak, erkekliğin bizi götürdüğü ve asla geri dönülmeyecek kâbustan bizi dişilik kurtaracak, çünkü erkek, ölümün eşidir ve ölüm, erkeğin yoluna yordamına öncülük eder.

Bu işin doğrusu yanlışı iyisi kötüsü olmaz ki. Daha çok kültürel bir mevzudur. Size uyar ve ya uymaz bu konu sizin bileceğiniz iş. Bana uygun değil derseniz gitmezsiniz olur biter.

Etrafımda kadının erkeğin aile evine gittiği (yatılı), erkeğin kadının aile evine gittiği(yatılı), erkek ve ya kadının hiç bir şekilde aile evinde görüşmediği bir çok ilişki var. Bence hepsi de normal

Hadi adam ve annesi bi garip onlar için uygun da, bu durumu kabullenip, anne evdeyken eve giden kadın kesin anormaldir,

Bence anormal diil ya. Ben gittim kaldim yani. Benim bi erkek arkadaşım vardı başka bi şehirde yaşıyordu ekonomik durumu sebebiyle annesi ve kız kardeşi ile yaşıyordu. Ben ziyarete gidiyordum çocuğu o şehre. Evlerinde kalıyordum. Kaldığım zaman başta biraz yadirgamistim ama erkek arkadaşımin odasında kalmıştım zaten oda yoktu başka. Annesiyle oturup çay içiyorduk. Çocuk çok kötüydü ama annesi çok iyiydi. Bu kadar yuz göz olmak belki iyi olmayabilir. Ama mesela bu arkadaşımın annesi beni hiç onlarda kaldım diye yadirgamamisti. Hatta biz ayrılınca çok üzülmüştü. Başka seçenek varken ille gidip aile evinde kalmak saçma ama ekonomik durumlar yüzünden insan ailesiyle yaşıyorsa.

Modernligi birakin simdi. Ahlaksizliktan baska bir sey degil bu.

Anne yan odada. Sevgilinle sevisiyorsun. Sabah dus sonrasi anneye selam veriyorsun. Mesela hani.

Nesi uygun?

Baska mekan mi kalmadi birlikte vakit gecirecek?

Peki konunun amaci ne?

Farkli goruslere kapalisiniz. Kafanizda kesin hukumu vermissiniz. Toplanip lanet mi okuyalim bu nasil istir diye?

Kime göre uygun değil? Size göre. E siz yapmayın işte. Uygun bulanlar yapsın. Genel geçer bir durum değil ki bu.
Ama hayır anlamıyorsunuz, kimseye göre uygun olmamalı böyle bir durum.. Ben normal eve gelen sevgiliden, gelişi güzel bir cinsel ilişkiden bahsetmiyorum uzun uzun da yazdım zaten.
Konu sahibinin yazdıklarından yola çıkarak, Sırf bu işi yapmak için eve kız getiren bir erkekden bahsediyorum. Bu erkeğin zihniyeti ne kadar temiz olabilir.
Ve bir annenin bu durumu desteklemesi kimseye göre uygun olmamalı. Belki o eve gelen kız, annesiyle tanıştım eve de geldim, iş ciddiye binecek, herkes samimi öyleyse cinsel ilişkiye de girebilirim diye düşünüp bir hata da yapabilir, kanabilir. Ki oluyor da.. Bu da farklı olaylara davetiye çıkarabilir. Herkes iyi niyetli değil ki.. Belki de o anne ahh oğlum çatır çatır o işi yapıyor, getir oğlum getir elinin kiri de diyordur. Bu bağlam da baktığımız uygun değil elbette..

Ailesiyle yaşayan insanlar her sevişmede otel mi tutsun? sevgilisiyle TV izlemek isteyebilir, beraber yemek yapmak isteyebilir, gidiklamak, rahatça koklaşmak, sevişmek isteyebilir. Her iki tarafın da evi yoksa ne yapacaklar? Her böyle arzu duyduğunda günlük garsoniyer ev mi kiralayacak?? Tabii ki ailesiyle yaşadığı eve getirecek. İki merhaba deyip de odasına geçecek. Artik odada uzunesek mi oynar, ne yapar,onların bileceği iş .
Ben burada bir ahlaksizlik vs göremedim. Anne ne deseydi 'asla istemem evime sokamazsin' mi deseydi? Eğer böyle deseydi de bir olur iki olur,ucunucude çocuk 'eeeh yeter o zaman kendi evime cikarim' der annesini bırakır yani. Kadın bu riski almak istememis olabilir .
Abartacak bir konu degil

....buddy denilen bir şey var yatak arkadaşı bu insanlar
Birlikte vakit geçirirler ama duygusal bağ yoktur mesela

bunun pis zihniyetle alakası nedir ki?
İki yetişkin bunu seçmiş bunun kendilerine uygun olduğunu düşünmüş

Olabilir ama ben böyle bir durumdan bahsetmiyorum, iyice okuyun bence..

Ay gören de ülkede her genç 30’una varmadan kendi evine çıkıyor sanacak
Keske oyle olsa. Asgari ucretin 2.800 TL oldugu, muhendislerin 4.000 TLye calistigi bir ulkede 30 yasinda insanın hele de buyuksehirde aile destegi olmaksizin kendi evine cikmasi cok zor. Anca ev arkadasiyla vs. Ben olsam ev arkadasi yerine annemle yasardim mesela.

Hangi mühendis 4000 e çalışıyor ?

Ben sizin söylediğinizi anlıyorum, söylediklerinize net bir şekilde cevap da veriyorum ama siz aynı yerde dönüp duruyorsunuz.

Kimseye göre uygun olmamalı ne kadar saçma bir cümle farkında mısınız? E bana göre uygun, ne yapacağız şimdi?

Erkeğin zihniyeti temizdir kirlidir bilmem. Sevişmek istemiş, partner bulmuş, annesi razı bize halt etmek düşer.

Kızlar da bir zahmet salak olmayıp evlenme hayaliyle sevişmesin kimseye. Arkasında durabileceği şeyleri yaşamalı her insan. Benimle evlenecek galibaaaağ diye girerse o yatağa fellik fellik kızlık zarı diktirecek doktor arar sonrasında. Neyine üzüleyim ben bu kızın?

Olabilir ama ben böyle bir durumdan bahsetmiyorum, iyice okuyun bence..

Kadınlar aklını başına alsın o kadar saf olmasınlar o zaman,ne diyelim yazdığınız şeye ben anlamadım .''Annesini gördüm'' diye evleneceğini düşünen kadın kaldı mı memlekette ? Kaç tane sevgilimin annesini gördüm,hiçbiriyle de evlenmedim,kandırıldım diye ağlayayım mı şimdi burada ne yapayım ?

Ama benim konu sahibinin anlatımından anladığım sizin durumunuz gibi olanlar değildi. Bizde de abimin sevgilisi gelip bizde kalmışlığı olmuştu, hiç de garip değil normal bir durumdu, tanıyıp bildiğimiz biriydi. Ama her tanışıp birlikte olacağı kadını eve getirseydi annem kesinlikle izin vermezdi. Ben birlikte olacağı herkesi eve getiriyor, garsoniyer gibi kullanıyor , anne de ses etmiyor diye anladım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…