Uykuda karabasan yaşıyormusun?

daha önce de belirttiğim gibi, rüyamda beni hiç korkutmadılar ama uyanıp da anlatmaya çalıştıkları şey zaman içersinde gerçekleşince,ürpermiyorum desem yalan olur.bazılarını hayret verici karşılıyorum bazılarında kayıtsızca bakıyorum (hamileliklerimi bilmem gibi).çok azı ise bende rahatsızlık uyandırmıştır.bunlardan, bi gece yine farklı olduğunu anladığım rüyalardan birindeydi.oldukça üzgün inleyerek ağlayan bi genç kız görmüştüm rüyamda.kotu gömleği saçı herşeyi sırılsıklamdı.her zamanki gibi gene donuk bi ifade ile kıza bakmayı tercih ettim.ne olduğunu sormadım ya da niye ağladığını.zaten bu tip rüyalarda oldukça az konuşuyorum.sanırım bi an evvel bitsin de uyanayım diye.kız elinin tersi ile burnunu sildi, yaklaştı ve:bunu yaptım...dedi.sorgularcasına yüzüne baktım ama bişey demedim.yılgınca omuzlarını düşürdü ve ağlayarak arkasını döndü gitti.uyandım.1-2gün sonra kızı gazetenin 3.sayfasında gördüm.cesedini dereden çıkarmışlar...nefesimi kesen ender vakaydı bu.

baştan sona bütün yazılanları okudum bende birine bişey olacağı zaman önceden hissedenlerdennim rüyasını görüyorum yani yanlış anlaşılmasın birde içime doğuyo sankibunu sölemekten hep kaçındım yadırgarlar diye ama senden cesaret edip sölüyorum.anneannemin dedemin öleceğini durupdurken hissetim onun dışında ölümler,hamilelikler sadece kötü şeyler değil yani bazen iyi şeylerde olabiliyor.aslında tam anlatamıyorum da okadar uzun şeyler var...bazen yeter artık bitsin hiç birşeyi hissetmek istemiyorum diyip ağladığım oluyor. çünkü kötü bir şeyi hissettiğimde gerçekleşince sebepsizce kendimi suçluyorum...iyi şeyler güzel ama kötü olayları hissetmek psikolojimi bozuyor.

öncelikle benim gibi birinle karşılaşmak çok hoş.3aşağı 5yukarı aynıyız demek.yanlız ben olanlardan kendimi suçlamıyorum çünkü benim etki ve hareket alanlarım kısıtlı ki,hem bunu seçen ben değildim.o halde benim elimden ne gelebilir ki?bi önceki anlattığımdan yola çıkarsak mesela,hayatımda hiç görmediğim ve o hayatını sonlandırdığı vakitlerde ondan bihaber olduğum bi insana ben nasıl yardım edebilirim ki?böyle düşünürsen eğer yaşanan bu kaotik durumdan hiç çıkamazsın.elbette ben de böyle bi rüya sonrası yataktan kalkınca bi müddet yatağın kenarında oturur ve durumu analiz etmeye çalışırım,verilen çoğu msj.lar anlaşılır değil çünkü(yine önceki yazdığım kızı örnek verebilirim söylediklerinde) sonra vira bismillah bakalım bunun altından ne çıkacak diye bi gayretle kalkar ve anlatılmaya çalışan gerçekleşene kadar bi gerginlikle güne başlarım.ancak çoğu zaman 'o anda' artık benim yapabileceğim bişey kalmamıştır.

biliyorum kendimi suçlamam mantıksız ama şöyle anlatayım durupdururken çok sevdiğim birini kaybedeyeceğim düşüncesi kaplıyor içimi ve sonra gerçekleşiyor bende düşünmeseydim aklıma nerden girdi niye hissettim sanki çok mantıksız ama kızıyorum kendime.ya bi aralar çin de deprem olsa sarsılıp anneme deprem oldu hiissetin mi diye soruyorum hayır diyo sonra tv ye bakıyorum çinde olmuş.artık sallanmıyorum her depreme çok şükür.

Şahsen rüyamda ölü görmek istemem.Çünkü en son gördüğümde bütün ev halkı ayağa kalkmıştı.Ve o an ben çıldırıyorum sanmıştım.Annemde sarılıp beni sakinleştirmeye çalışıyordu.Gördüğüm kişi ise ölen amcamdı.Ve ben bunun sadece bir rüya olduğunu düşünmüyorum...

Zaten bu olaydan sonra annemler bildikleri bir hocaya gitmişler benim için.Bende birşeylerin olduğunu söylemiş sanırım,pek açıklamıyorlar oraları :)) Bir muskayla daha döndüler.Artık diyorum,muska koleksiyonu yapıyorum diye :))

Şimdi ise gördüğüm rüyaları çok fazla hatırlayamıyorum.Ama gün içerisinde gördüğüm en ufak birşey,duyduğum bir söz,gördüğüm bir kişi hatırlatabiliyor bana rüyamı.Mutlaka diyorum "aaa bunu hatırlıyorum.Demek rüyamda gördüğüm buymuş" diye...

Bir kere de üniversitedeyken babamlara sınava çalışacağım diye yalan söyleyip eve gitmemiştim.O gün arkadaşlarda kaldım.Rüyamda babam habersizce geliyor,bende cafe de oturuyorum erkek arkadaşımla.Beni öyle görüyor.Kabus görmüş gibi birden kalktım oturdum.Telefona baktım.Kardeşim mesaj atmış."Abla haberin olsun oraya geleceğiz,babam haber vermeden gelmeyi düşünüyor" dedi.Şok oldum :))

Bu tarz şeylerde çok oluyor...

Bir konu açmıştım bende,babamın öleceği düşüncesi yoğunlaştı diye.Bu sebepten dolayı bende korkuyorum.Düşünmemeye çalışıyorum,gerçek olmayacağını...

eftelya zaten bunu sürekli düşünerek yaşayamazsın ki belli bi andan sonra insan kopar zaten.dediğin de doğru,çok düşünmemek lazım gerçekten.

benim de bazı rüyalarım bir de kendi rüyalarıma yaptığım yorumlar çıkar ama benim annem de öyledir hatta annem insanların rüyalarını da doğru yorumlar ben annem kadar değilim annem ciddi ciddi bilir hisseder benim daha küçük seviyede ama bu kadarı yetiyor zaten ben daha çok hislerimin kuvvetli olduğunu gözlem gücüm nedeniyle yorum yapabildiğimi düşünmeyi tercih ediyorum kızkardeşim de fena değildir bu konuda belki genetiktir

kızlar sizin de aile üyelerinizin sezgileri sizin gibi mi peki flocke ve diğer arkadaşlara soruyoum

bana da nadir de olsa karabasan gelir ama ben asıl rüyamda çok korkutuluyorum doğaüstü varlıklar görüyorum rüyamda onlardan korkuyorum ve rüyamda dua okumaya başlıyorum bazen tam okumayı başarıp uyanıyorum bazen de duam karışıyor birbirine baştan başlaya başlaya sonunda doğru okuyup öyle uyanıyorum ve titriyor oluyorum uyandığımda genelde çok yorgun olur da dua okumayı unutursam oluyor o yüzden mümkün olduğu kadar dualarımı tam yapıp yatıyorum

çok sık yaşayanlar varsa hem dualarını etmelerini hem de doktora görünmelerini tavsiye ederim

bu uykudan uyanamama problemi bendede yillardir var ya uykuya dalarken olur yada tam kotu bir ruyanin ortasinda kimi dedi karabasan kimi albasmasi vs bende cok dua okuyorum inanki yatagimin her kösesine ayri ayri hocalara dualaryazdirdim cözüm olmadi zaman olduyor haftalarca rahatim bazende günlerce ust üste oluyor
valla sorunun kaynagini kendim buldum
stres üzüntü sikinti
ne zaman biseye üzülsem olur sinirlensem olur
esimle kavga etsem olur
sorun olmayinca rahatca uyursun
mutlaka sende kendine birseyleri stres yapiyorsundur bazen farkinda olmadan kendimize zarar veriyoruz

Bu farklı bir şey tabi ama hadi bende anlatayım yaşadığım bir kaç şeyi.
ilk okulda karşı sınıfta okuyan bir çocuk vardı,aynı mahalledeydik. Ama çocukla selamım sabahım yoktu ve çok uzun zamandır görmemiştim. Rüyamda O köhne yıkık dökük bir evin içerisindeymiş. Ben onu kurtarmaya gitmişim güya oraya ama kurtaramıyorum. 1 el silah sesi duyuyorum ve uyanıyorum. Ertesi sabah kahvaltıda anneannem o çocuğun mafya gibi adamlara bulaştığını,bir önceki gece vurulduğunu söyledi. ben şok tabi. Çocukcağız hala sakat.

Bu çok ilginç. Kursa gidiyorum ingilizce öğretmenime abayı yakmışım. İnanılmaz mutlu gidiyorum kursa. Ancak her sabah çıkarken,aklımda üç cümle. "kim aradı-annem-ne diyor?". Her sabah elimde olmadan ayakkabılarımı giyerken içimden bu üç cümleyi tekrarlıyorum. Manasız tabi. Zaman geçiyor ben bu adamla çıkmaya başlıyorum. Bir gece anneme arkadaşımdayım deyip onunla dışarı çıkıyorum. Annem arıyor,lavaboya gidip konuşuyorum. Döndüğümde kim arıyor diyor-annem-ne diyor? diyor. Aklıma geliyor,kalıyorum öyle. Son görüşmemiz oluyor o gece,annem arkadaşımla görüşmüş meğer dışarıda olduğumu anlamış :) Telefonuma el koymuştu :)

1 hafta evvel rüyamda motosikler tepesindeyim. Deli gibi kullanıyorum,virajlar makaslar. Hayatımda hiç kullanmadım bu arada. Köyler geçiyorum,dereler aşıyorum. 2 yol ayrımında duruyorum,tam bariyerlerin önünde. Ertesi gün bu oyuncunun motosiklet kazasında öldüğünü öğreniyorum. Hemde bilin bakalım hangi bariyerlerin önünde?

Hayat garip şey vesselam...

evet gerçektende böyle garip şeyer oluyo yalnız olmadığıma sevindim

olabilir tabi perde veya boyut ben sadece hadislerdeki bilgiyi yorumsuz aktardım insanlar yorum yapıp perde boyut vs gibi isimlerle yorumlayabilir.fakat benm okuduğum hadis ve tefsirlerde dediğiniz gibi iyilerde kötülerde var tıpkı insanlar gibi imanlısı imansızı vs. mevcut.biz insanlar yaratılmadan önce dünyada cinler hüküm sürüyordu fakat yer yüzünde fitne çaıkarınca Allah onların hakimiyetine son verdi ve insanı yarattı..cinleride ıssız yerlere sürdü.tabiki her zaman ömür boyu ıssızlarda durmazlar her zaman bizimle karşılaşırlar bu yüzden de kuranda korunma ayetleri nas felak sureleri sonra bir ayet varya "sizin sağınızdasolunuzda önünüzde arkanızda sizi koruyan melekler var"
ama arkadaşım cinler bizi asla hakir görmezler inan, aksine onlardan üstün olduğumuz için bizlrle uğraşmya çalışırlar nasılki şeytan ahdetti insanla uğraşmaya ki oda cindir...
şeytan kendi kendine dedi ben ateşten o ise topraktan yaratıldı o halde ben ondan üstünüm."bunu neye göre çıkardı yani ateşin toprağa bir üstünlüğü yokki aksine toprak ateşten daha üstündr.
neyse en doğrusunu Allah bilir diyelim cnm.

Bildiğim kadarıyla cinlerin geleceği haber vermeleri yasak.Ancak cin çağırıldığında gelenler ve sizinle iletişim halinde olanlar kötü huylu olanlar.Ve onlarda dalga geçmek için geliyorlar...

Tabii çelişkili şeylerde düşünüyorum.Madem kötü huylularsa,dalga geçmek için geliyorlarsa söylediklerinin doğru da olmaması gerekiyor...
Gerçekten inanılmaz bir olay...

Bu karabasanla ilgili duyduğum birşey var.Saçma geldi bana ama.

Yurtta kalırken gece pek fazla odada duramadığım için çıkıp yurt görevlisiyle sohbet falan ediyorduk bahçede.Konu karabasandan açılınca yaşımı sormuştu ilk sohbetimizde.Hatırladığım kadarıyla ergenlik yaşını öne sürerek söylemişti.Eğer o zamana kadar karabasan gelmemişse daha gelmez dedi.Gelmişse de devam edebilir dedi.Bilmiyorum ne alaka...

nebiliyim bana pek anlamlı gelmedi ama bilemiyorum....

Ben bu karabasan denilen şeyin aslında bilimsel bir açıklaması olduğunu okumuştum. Biz rüyamızda koşarken gerçekte koşmayalım,bağırırken gerçekte bağırmayalım diye vücudumuz bir çeşit felce uğruyormuş. Biz kabus görüp aniden uyandığımızda ise beyin uyandım komutunu hemen alamadığı için bir süre kımıldayamıyor,sesimizi çıkartamıyormuşuz. Sanırım uyku felcide diyorlar buna. Bana mantıklı gelmişti açıkcası...

Bende bu şekilde olduğuna inanıyorum ancak bazı şeyleri de bilimsel olarak açıklamaya çalışmak insanı tatmin edemeyebiliyor...

Karabasan olayını uyku felci olarak düşünüyorum.Nişanlım sürekli yaşıyor bunu.Yanına gidip birinin dokunmasıyla kendine geliyor.Uyku felci açıklamasındada bu var...

Ama bunların çok çok ötesinde bir takım olaylar yaşayanlarda var...

bu banda mantıklı geldi gerçekten ama o kalkma ve uyanma çabalarım okadar gerçek ki uyandım diye sevinirken hop birden başa sarıyorum bu da beni çok yoruyo aslında kalkamamışım.aynı şeyi gerçekten kalkabilene kadar yaşayıp duruyorum.birde dua okumaya başlıyorum sürekli yarım kalıyo sonunu getirbildiğim zaman rahatlıyıp anacak uyanabiliyorum.

Birde uyandım sanıyorum annemin yanına gidicem falan zar zor yürüyorum ışığı açmak istiyorum yanmıyor.
Veya yatakta çırpınıyorum falan sonra gerçekten uyandığımda bakıyorum ki kımıldamamışım bile.
Eskiler incir ağacına yakın uyuyanlarda olur derlermiş. Ne derece doğru bilemem tabi. Ama bu bilimsel açıklamayı öğrendikten sonra olmadı bana. Yani psikolojikte biraz bence..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…