- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Yani benim eşim bu şekilde davransa ben eşimden, ailesinden herkesten soğurum.Işi sıkıntıya sokan amcanın tutumu aslinda. Yoksa eltimle zaten cok samimi olmadığımız icin ister gelir ister gelmez cok önemsemem acikcasi. Ama geçen gün eltimler kvalideme geçmişler mesela. O gün illa biz de gelelim diye arayi p arayıp duruyor eşimi hatta kvalideme bile aratti. Çocuğun yemeğini fln yapmamıştım gelemeyiz dedim ben zaten yakın da degil. Arti eltimin isteği fln dikkate alınmamış muhtemelen. Haydaa kaynım gelmedik diye üç gün aramış eşimi ben özlemiştim bari görüntülü konuşalım veya haftaya bize gelin diye. Belki de kadin eşine sinir oluyor bizi göreceği varsa da görmek istemiyor
Kimsenin kimseyi zorladığı yok. Foto istediginde atıyoruz zaten. Cani isterse nereye gelecek çagirmadan? Kahvaltiya çağırmayı evlilik teklifi filan sananlar var galiba. Kvalide uzakta oturuyor bensiz amcayla orda buluşamazlar anca canları isterse disarda görüşsünler yakın bir yerde ona tamamım. Da amca ailece gorusulsun istiyorKadını zorlayıp daha çok canını sıkma. Çok ii anlayabiliyorum onu,,aynı kaderi yaşayanbiri olarak. Boşver kahvaltıyı cay davetini falan. Kendi canı isterse gelir. Amcasıda foto istiyosa atın, niye atmıyosunyz. Babası alsın çocuğu amcasıyla görüştürsün kv evide falan
Yaşamadan bilemezsiniz kaçarak iyi olacaksa kaçsın ayrıca o zaten hergün yüzleşiyordur içinde yaradır zaten diğer acılar bunla bir değil mesela yaşlı anneniz babanız ölür gömersiniz bi süre sonra geçer ama bu hep kalır. sizin tuzunuz kuru bence fazla sorgulamayın. O kadını üzüp o kalp acısıyla ahını almayınBu dediklerinizin hepsinin farkındayım ama medeni ilişkiler açısından çok sıkıntılı bir durum. Herkesin acilari var yuzlesmek istemediği seyler var. Kaçmak mi çözüm.
Son iki cümleniz yersiz olmus ama her neyseYaşamadan bilemezsiniz kaçarak iyi olacaksa kaçsın ayrıca o zaten hergün yüzleşiyordur içinde yaradır zaten diğer acılar bunla bir değil mesela yaşlı anneniz babanız ölür gömersiniz bi süre sonra geçer ama bu hep kalır. sizin tuzunuz kuru bence fazla sorgulamayın. O kadını üzüp o kalp acısıyla ahını almayın
Ben de bana açılsın demiyorum zaten. Senede bir iki kez görüşsek kaynima da yetecek elli kere aramayacak belki. Medeni ilişki bekliyorum sadece hergün caya gelmesini degilYazık kadına 11 senedir evli ve çocuk sahibi olmak istediği halde olmamış.
Bu durumda çocuklu ortama girince demek ki morali bozuluyor üzülüyor bu gayette açık değil mi ?
Hal böyle iken git gel diye zorlamak ne ?
Ayrıca size açılmak Duygularını paylaşmak zorunda değil.
Ben tanımadığım halde hissettim empati yapabilmek zor olmasa gerek.
Demek ki Görüşmek gelmek istemiyor.Ben de bana açılsın demiyorum zaten. Senede bir iki kez görüşsek kaynima da yetecek elli kere aramayacak belki. Medeni ilişki bekliyorum sadece hergün caya gelmesini degil
Bence de +1illa ev görüşmesi mi yapmanız lazım cümbür cemaat? amca çok görmek istiyorsa tek de gelebilir ya da kardeşler çocukla birlikte dışarıda görüşebilir. ortada bişey yok ama varmış gibi sorun yaratılıyor becnce.
Benimde 4 sene sonra tüp bebekle oldu bebeğim.
Onun öncesinde her hamilelik haberi aldığımda bunalıma girer ve içten içe o kişiyle küser mesafeli olurdum.
Çağırılan doğum günlerine ve diğer etkinliklere bir şekilde bahane bulur katılmazdım. Mecburi katıldıklarımdan da işim var ya da rahatsızım halim yok diye yarım saat durur kalkardım. Ve bunu istisnasız kan bağım olsun ya da olmasın herkese yapardım.
He şu an hamileyim ne mi oldu?
Mesafe koyduğum herkesle aram hala gönüllü olarak soğuk, hamile olduğumu kimseye rahatça söyleyemiyorum olur da biri üzülmesin diye.
Elbette size düşen organizasyonlara çağırmak,ona da düşen katılmamak.
Niçin gelmedi, neden böyle olduk diye sorgulamayın.
Amcası da sorumluluklarını yerine getirsin çok özlüyorsa akşam iş çıkışı uğrasın ne biliyim bir oyuncak alsın, gelsin vakit geçirsin. Oturduğu yerden arayıp arayıp da suyu bulandırmasın.
Demek istediğim o kadının insan ilişkileri falan umrunda değildir zaten onu umursasa gelir.Son iki cümleniz yersiz olmus ama her neyse
Sanırım psikolojik olarak.Kusura bakmayın ama ben de bunu asla anlamıyorum.
Evet çok zordur evlat hasreti çekmek. Ama çocuğu olanlar yada hamileler sizin kısmetinizi almıyor ya onların ne suçu var.
Neden yani araya mesafe koyuyorsunuz ki? Şimdi kimseye söylemeden kenara çekilmeniz?
Bana bu kadar abartmak, hayatın akışını bozmak da doğru gelmiyor.
O zaman bekarlar evlilerle görüşmesin eş bulamadık diye bu mantıkla. Yani herkesin fazlası var eksiği var özlemini çeken var ama hayat böyle.
Zaten yaptığım doğru demiyorum ki ben bu düşüncenin hastalıklı olduğunu biliyordum ama üstesinden gelemedim. Başta destek olarak savaşmaya çalıştım ama sonra uzak kalıp kaçmak daha kolay geldi bana. Kaldı ki insanların kaçtığı bebeği olan kadınlar değil, onun etrafında toplanmış, burnunu her şeye sokan akbabalar.Kusura bakmayın ama ben de bunu asla anlamıyorum.
Evet çok zordur evlat hasreti çekmek. Ama çocuğu olanlar yada hamileler sizin kısmetinizi almıyor ya onların ne suçu var.
Neden yani araya mesafe koyuyorsunuz ki? Şimdi kimseye söylemeden kenara çekilmeniz?
Bana bu kadar abartmak, hayatın akışını bozmak da doğru gelmiyor.
O zaman bekarlar evlilerle görüşmesin eş bulamadık diye bu mantıkla. Yani herkesin fazlası var eksiği var özlemini çeken var ama hayat böyle.
Evet elde olan bir durum değil, en sevdiğimizin bile her lafı batıyor. Annem şunun Kızı hamileymiş diyince içime bir acı oturuyor. Ama inanın o kişiyle ilgili değil. Tv de bebekle ilgili sahne çıktığında bn evdekilerin bana baktığını falan sanıp ilgisiz davranma çabasına giriyorum.Eşim film izlerken bir çiftin bebek sahibi olduğunu öğrendikleri sahne vardı orayı hızlıca geçti mesela. yukarıda bir üye yazmış eş bulamayan Da evliyle görüşmesin diye. Bu eş bulamamakla bir acı değil. Eş bulamayan evliyle görüşmesin buna verilebilecek bir örnek değil. Bn çocuk sahibi olmamın sıkıntılı bir süreç olduğunu öğrendiğimden beri en sevdiklerimden bile kaçıyorum canım kardeşim çocuğum olcak dese ondan da kaçarım. Bu o kişiyi sevmediğimiz, kıskandığımız vs anlamlarına gelmiyor. Yani anlatılamayacak çok çok farklı bir duygu yaşamayan bilemez anlayamaz. Küçükken hep derdik ya çocuğum olsa adını şu koyarım bu koyarım. O isimlerden bile nefret eder oldum. O yüzden acımasızca eleştirmek de çok yersiz. O açıdan içinin yanması başka bir acıya benzemiyor.Sanırım psikolojik olarak.
Kişinin elinde olan bir durum değil
Allah size ve isteyen herkese hayırlı, sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah. Çok aratmasınEvet elde olan bir durum değil, en sevdiğimizin bile her lafı batıyor. Annem şunun Kızı hamileymiş diyince içime bir acı oturuyor. Ama inanın o kişiyle ilgili değil. Tv de bebekle ilgili sahne çıktığında bn evdekilerin bana baktığını falan sanıp ilgisiz davranma çabasına giriyorum.Eşim film izlerken bir çiftin bebek sahibi olduğunu öğrendikleri sahne vardı orayı hızlıca geçti mesela. yukarıda bir üye yazmış eş bulamayan Da evliyle görüşmesin diye. Bu eş bulamamakla bir acı değil. Eş bulamayan evliyle görüşmesin buna verilebilecek bir örnek değil. Bn çocuk sahibi olmamın sıkıntılı bir süreç olduğunu öğrendiğimden beri en sevdiklerimden bile kaçıyorum canım kardeşim çocuğum olcak dese ondan da kaçarım. Bu o kişiyi sevmediğimiz, kıskandığımız vs anlamlarına gelmiyor. Yani anlatılamayacak çok çok farklı bir duygu yaşamayan bilemez anlayamaz. Küçükken hep derdik ya çocuğum olsa adını şu koyarım bu koyarım. O isimlerden bile nefret eder oldum. O yüzden acımasızca eleştirmek de çok yersiz. O açıdan içinin yanması başka bir acıya benzemiyor.
Çok üzüldümEvet elde olan bir durum değil, en sevdiğimizin bile her lafı batıyor. Annem şunun Kızı hamileymiş diyince içime bir acı oturuyor. Ama inanın o kişiyle ilgili değil. Tv de bebekle ilgili sahne çıktığında bn evdekilerin bana baktığını falan sanıp ilgisiz davranma çabasına giriyorum.Eşim film izlerken bir çiftin bebek sahibi olduğunu öğrendikleri sahne vardı orayı hızlıca geçti mesela. yukarıda bir üye yazmış eş bulamayan Da evliyle görüşmesin diye. Bu eş bulamamakla bir acı değil. Eş bulamayan evliyle görüşmesin buna verilebilecek bir örnek değil. Bn çocuk sahibi olmamın sıkıntılı bir süreç olduğunu öğrendiğimden beri en sevdiklerimden bile kaçıyorum canım kardeşim çocuğum olcak dese ondan da kaçarım. Bu o kişiyi sevmediğimiz, kıskandığımız vs anlamlarına gelmiyor. Yani anlatılamayacak çok çok farklı bir duygu yaşamayan bilemez anlayamaz. Küçükken hep derdik ya çocuğum olsa adını şu koyarım bu koyarım. O isimlerden bile nefret eder oldum. O yüzden acımasızca eleştirmek de çok yersiz. O açıdan içinin yanması başka bir acıya benzemiyor.
Benimde cocugum olmyor, belki aile icinde bir sey gecmisdir ve o yüzden uzak duruyordur. Esiyle kendi arasinda mesela. Bence Ara Eltini ve sor, yani elbette cocuk meselesine girme ama nedenini bu duruma üzüldügünü söyle..Klasik anlaşamayan eltiler profilinden uzaktık aslinda biz. Eşimin abisiyle eltim 11 yıldır evliler. Biz de eşimle 12 yıldır tanışıyoruz, 5 yıldır da evliyiz. Yani eltimi uzun zamandır tanıyorum ve ilk tanistigimizda cok tatlı biri olduğunu düşünmüştüm. Kendisi benden 8 yaş büyük, ikimiz de yoğun çalışıyoruz ve eslerimizin de arasında cok sıkı bir bağ olmadığı için pek görüşemiyoruz. Anca bayramda seyranda veya aileden birilerinim dogum gunu
Eltimin cocugu yok. Olmuyor mu vs hic konusu olmuyor aile icinde. Kvalidem basta olmak üzere herkes bu tür konularda hassas ailede. Bizim 1 yıl once bebeğimiz oldu. Eltim hamileliğimi öğrendiğinden beri resmen benden kacar oldu. Evet öncesinde de cok bir samimiyetimiz yoktu ama en azından dogum günlerimizde arardık kutlardık birbirimizi. Iki doğum gunum gecti tik yok mesela. Veya kvalidem de bizim de olduğumuzu öğrendiğinde gelmiyor. Benim olduğum hiç-bir organizasyona katılmiyor. Bebegim doğdu sadece 9 günlükken eşiyle ve kvalidemle ziyarete geldiler onda da cok kisa oturdu neredeyse hiç muhabbet etmedi. Hep benim sorularıma cvp verdi o kdr. Bir kez de bundan 4 5 ay sonra bayramda kvalidemin evinde bir araya geldik yarimsaat oturmadan bi yere geçeceğiz deyip kalktilar. Surat hep beş karış.
eltim cocuk konusunda hassas olabilir, psikolojisi belki bazı şeyleri kaldırmıyor olabilir. Samimi olmak konusunda onu zorlayacak halim yok. Bebegimin mevlutune, dogum gününe vs hiç-bir sey e davet edildiği halde gelmedi. Yalniz kaynım çocuklara cok düşkün ve surekli eşimi arayıp oğlumu kastederek x i cok özledim foto at video at, bize getir deyip duruyor. E eşin fellik fellik kaçıyor çağırınca gelmiyor denmiyor haliyle. En son kaynım gecen gece ickiliyken arayi p x de benim bi oglum.ama az görüyorum cok özlüyorum zaten benim çocuğum olmuyor niye sık görüşemiyoruz vs demiş eşime.
size sorum şu, kaynimi severim ve bu konuşmasi da içime oturdu acikcasi. Acaba bi h.sonu bize kahvaltiya mi cagirsak veya kvalidem de mi toplanmayı teklif etsek yeğenini görmesi icin? Yoksa eltim zaten istemiyor hic zorlamayayım mi görüşme konusunda? Ha diyeceksiniz belki sizden hoşlanmıyor cocukla alakasi yok. Ama bebegimdeb once hic kacma durumu yoktu davete de icabet eserlerdi. Nerdeyse 2 senedir bebekle beraber gorusemez olunca ister istemez boyle dusunuyorum. Yerimde olsanız su kahvalti teklifi konusunda ne yapardınız? Görüşmesek kaynım gene arayıp x i bize getirin demeye başlayacak
Iyi oku canim, hamilesin anliyabiliyorum. Bak bende bebek sahibi olmak icin cirpinanlardanim ve emin ol bunun 1 yili 5 yili yok. Ki zaten bes yil sonra olmus.Sonucta yillarca beklememissiniz eltiniz gibi 1 ya da 2 sene
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?