- 27 Haziran 2013
- 972
- 4.168
- 313
- 39
- Konu Sahibi TheQueeninthenorth
-
Yanlış bir yorum yapmışsınız.Eltiniz bence ayıp ediyor. Üzülüyor olabilir ancak her çocuğu olandan kaçacak kendini eve mi kapatacak? Çok mantıksız.. amcası çocuğu görmek istiyor ve görmek hakkı.. Bence bi konuşun neden mesafe koyduğunu acikca sorun belki sorun bebek değil de başka birseydir ?
Buraya konu açıp surekli bunun hakkında yazınca gece gündüz bunu düşünüyor gibi oldum herhalde:) ama sadece aklima takılan bir şeyi buraya yazdım. Insanlar konuyu irdeledikce de cevap yazıyorum hepsi bu. Cocugu gözüne sokmak filan ne alaka yani :) zaten cok sıkı fiki bir ilişkimiz yoktu çocuktan once de. Ama medenice gerekli zamanlarda bir araya gelirdik. Şimdi dillendirilmese de kpeder kvalide esim kaynım hepsi üzülüyor bu saçma durumaEltiniz sizi istemiyor bu size özel değildir ben de isteyip yapamasam çocuklu birini görmek istemeyebilirim belki, psikolojim bu duruma alışana kadar. Onun yaşadığı çok ağır. Ama siz üstünüze alınıp kadından dert yanıp durmuşsunuz. Emin olun sizi umursamıyordur bile. Neden inatla inatla görüşmek istenir ben de bunu anlamam. Ben mesela sizin durumdan farklı ama eltimi sevmem bebeğini de sevmem kucağıma almam sevimsiz görürüm.
sizi istemeyen elitlerle üzüldüğünü bile bile görüşseniz, çocuğunuzu gözüne soksanız ne olur ki kadın istemiyorsa düzgün bir ilişkiniz olmaz.
Burdaki linç modasına alışkınım. O yüzden gerekene gereken cevabı verip sonucunda banlanmak kaderim ne yapalim:) arada sizinki gibi akli selim yorumlar da geliyor o yuzden takip ediyorum.Bence konunuzu kapattirin. Konu sahibini lincleme hic hiz kesmeden devam ediyor. Konuyu eltinizin dilinden anlatsaydiniz emin olun o zaman da olumsuz yorum yapacaklardi. Hele cocuk sahibi olamamanin dogan çocuğunun olmesinden aci olduğunu iddia eden biri var ki eyvah eyvah.
Bence bir sey yapmayın siz, kayniniz arayınca kapimiz her daim acik istedigin zaman buyur diyin geçin.
Evet en iyisi bu galibaMaalesef bazı çocuk sahibi olamayan insanlar kompleksli oluyor. Ben sizin yerinizde olsam hiç muhatap olmazdım ne yaparsa yapsın.
Aslında saygı duyuyorum empati yapmaya çalışıyorum. Istemezse görüşmeyiz elbette ama bu durum bir sürü kişiyi üzdüğü icin orta yolu bulmak istedim. Akışına bırakacağım ama.Etrafımda iki arkadaşım var 10 küsür yıldır çocukları olmayan. İkisi de çok sever çocukları, kendi yeğenleri, eşinin yeğenleriyle de çok ilgii ikiside. Ben onlardan çocuklu ortamlarda hiçbir rahatsızlığı hissettiklerini farketmedim . Ama burada aynı durumu yaşayıp eltiniz gibi kendini geri çeken kadınlar da var. Şaşırdım açıkçası ama demek ki oluyormuş. Herkesin yaşadığı zorluğa verdiği tepki farklı oluyor.
Kaynınıza da üzüldüm, erkek olarak o böyle hissediyorsa eşi cok daha fazla üzülüyordur. Eltinizin özellikle uzak durduğunu hissediyorsanız gitmeyin, davet de etmeyin. Eşiniz çocuğunuzla beraber görüşsün abisiyle. Anlamasanız da eltinizin içinde bulunduğu durum dolayısıyla uzak duruşuna saygi göstermek en iyisi.
Siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz ama maalesef toplumda çocuğu olmayanların nazarı değer diye düşünen bir sürü geri kafalı var. O da hem kendi iç üzüntüsü hem de böyle düşünülür diye geri duruyor olabilir. 5 yıllık evli çocuğu olmayan, tüp bebek aşamasında olan biri olarak hamilelik ve doğum duyduğumda içim buruluyor ama kaçma davranışı göstermiyorum. Ama herkes bir değil.Klasik anlaşamayan eltiler profilinden uzaktık aslinda biz. Eşimin abisiyle eltim 11 yıldır evliler. Biz de eşimle 12 yıldır tanışıyoruz, 5 yıldır da evliyiz. Yani eltimi uzun zamandır tanıyorum ve ilk tanistigimizda cok tatlı biri olduğunu düşünmüştüm. Kendisi benden 8 yaş büyük, ikimiz de yoğun çalışıyoruz ve eslerimizin de arasında cok sıkı bir bağ olmadığı için pek görüşemiyoruz. Anca bayramda seyranda veya aileden birilerinim dogum gunu
Eltimin cocugu yok. Olmuyor mu vs hic konusu olmuyor aile icinde. Kvalidem basta olmak üzere herkes bu tür konularda hassas ailede. Bizim 1 yıl once bebeğimiz oldu. Eltim hamileliğimi öğrendiğinden beri resmen benden kacar oldu. Evet öncesinde de cok bir samimiyetimiz yoktu ama en azından dogum günlerimizde arardık kutlardık birbirimizi. Iki doğum gunum gecti tik yok mesela. Veya kvalidem de bizim de olduğumuzu öğrendiğinde gelmiyor. Benim olduğum hiç-bir organizasyona katılmiyor. Bebegim doğdu sadece 9 günlükken eşiyle ve kvalidemle ziyarete geldiler onda da cok kisa oturdu neredeyse hiç muhabbet etmedi. Hep benim sorularıma cvp verdi o kdr. Bir kez de bundan 4 5 ay sonra bayramda kvalidemin evinde bir araya geldik yarimsaat oturmadan bi yere geçeceğiz deyip kalktilar. Surat hep beş karış.
eltim cocuk konusunda hassas olabilir, psikolojisi belki bazı şeyleri kaldırmıyor olabilir. Samimi olmak konusunda onu zorlayacak halim yok. Bebegimin mevlutune, dogum gününe vs hiç-bir sey e davet edildiği halde gelmedi. Yalniz kaynım çocuklara cok düşkün ve surekli eşimi arayıp oğlumu kastederek x i cok özledim foto at video at, bize getir deyip duruyor. E eşin fellik fellik kaçıyor çağırınca gelmiyor denmiyor haliyle. En son kaynım gecen gece ickiliyken arayi p x de benim bi oglum.ama az görüyorum cok özlüyorum zaten benim çocuğum olmuyor niye sık görüşemiyoruz vs demiş eşime.
size sorum şu, kaynimi severim ve bu konuşmasi da içime oturdu acikcasi. Acaba bi h.sonu bize kahvaltiya mi cagirsak veya kvalidem de mi toplanmayı teklif etsek yeğenini görmesi icin? Yoksa eltim zaten istemiyor hic zorlamayayım mi görüşme konusunda? Ha diyeceksiniz belki sizden hoşlanmıyor cocukla alakasi yok. Ama bebegimdeb once hic kacma durumu yoktu davete de icabet eserlerdi. Nerdeyse 2 senedir bebekle beraber gorusemez olunca ister istemez boyle dusunuyorum. Yerimde olsanız su kahvalti teklifi konusunda ne yapardınız? Görüşmesek kaynım gene arayıp x i bize getirin demeye başlayacak
Bir yakınım var diyor ki “bir gelinimin çocuğu olmuyor, o üzülmesin diye diğer torunumu onun yanında sevmiyorum.” Hayran kalmıştım bu düşüncesine. İnsanlar yaşamayınca saçma gibi gelebiliyor. Yaşamadığınız için anlayamazsınız, o kadın ne gözyaşları döküyordur, eşiyle sorun olur diye korkuyordur, belki kendini suçlu hissediyordur. Bu kadınlar için hassas bir konu. Ben yumurtalık kisti ameliyatı olup tek yumurtalığımın büyük bir kısmını kaybettim. Diğerinde de kist var. Bir ara takıntı haline getirip geceleri ağlayarak uyanıyordum hala da yıPranıyorum içime atmaktan dişlerimi sıkmaktan dişlerim kırılıyor. Ki ben hiç çocuk düşünmeyen biriydim. Ama olmayabilir fikrinin ağırlığını yaşamayan anlamaz. Ben eşimin ailesinin diğer torunlarını bnm yanımda sevmesinden bile nefret ediyordum. Çocuğu da görmek istemiyordum. Çocuğu olan akrabalarımı arkadaşlarımı görmeyi istemiyordum. Bizim insanımız bazı konularda çok cahil, çok boş. Kendini çocuğu olunca dünyanın en mükemmeli sanar. Sürekli akıl verir. Sen de yap der ne zaman yapacaksın der. Böyle yapıldıkça insanları terslemeye de başlamıştım. Bi ara yurtdışında yaşamaya karar vermiştim. Eğer eltim sizin gibi davransa kesin düşüncesiz, kendi rahat benim derdimi anlamıyor, benden hiçbir artısı yök çocuğuyla ezmeye çalışıyor diyip ben de onu küçük düşürürdüm çünkü bnmki cahil zaten.Buraya konu açıp surekli bunun hakkında yazınca gece gündüz bunu düşünüyor gibi oldum herhalde:) ama sadece aklima takılan bir şeyi buraya yazdım. Insanlar konuyu irdeledikce de cevap yazıyorum hepsi bu. Cocugu gözüne sokmak filan ne alaka yani :) zaten cok sıkı fiki bir ilişkimiz yoktu çocuktan once de. Ama medenice gerekli zamanlarda bir araya gelirdik. Şimdi dillendirilmese de kpeder kvalide esim kaynım hepsi üzülüyor bu saçma duruma
İkisi yapışık değiller ya.. kayınvalideye çağırın. Eltiniz gelmese de abi gelsin vakit geçirsin çocukla. Bir dahaki sizin evde olur.Klasik anlaşamayan eltiler profilinden uzaktık aslinda biz. Eşimin abisiyle eltim 11 yıldır evliler. Biz de eşimle 12 yıldır tanışıyoruz, 5 yıldır da evliyiz. Yani eltimi uzun zamandır tanıyorum ve ilk tanistigimizda cok tatlı biri olduğunu düşünmüştüm. Kendisi benden 8 yaş büyük, ikimiz de yoğun çalışıyoruz ve eslerimizin de arasında cok sıkı bir bağ olmadığı için pek görüşemiyoruz. Anca bayramda seyranda veya aileden birilerinim dogum gunu
Eltimin cocugu yok. Olmuyor mu vs hic konusu olmuyor aile icinde. Kvalidem basta olmak üzere herkes bu tür konularda hassas ailede. Bizim 1 yıl once bebeğimiz oldu. Eltim hamileliğimi öğrendiğinden beri resmen benden kacar oldu. Evet öncesinde de cok bir samimiyetimiz yoktu ama en azından dogum günlerimizde arardık kutlardık birbirimizi. Iki doğum gunum gecti tik yok mesela. Veya kvalidem de bizim de olduğumuzu öğrendiğinde gelmiyor. Benim olduğum hiç-bir organizasyona katılmiyor. Bebegim doğdu sadece 9 günlükken eşiyle ve kvalidemle ziyarete geldiler onda da cok kisa oturdu neredeyse hiç muhabbet etmedi. Hep benim sorularıma cvp verdi o kdr. Bir kez de bundan 4 5 ay sonra bayramda kvalidemin evinde bir araya geldik yarimsaat oturmadan bi yere geçeceğiz deyip kalktilar. Surat hep beş karış.
eltim cocuk konusunda hassas olabilir, psikolojisi belki bazı şeyleri kaldırmıyor olabilir. Samimi olmak konusunda onu zorlayacak halim yok. Bebegimin mevlutune, dogum gününe vs hiç-bir sey e davet edildiği halde gelmedi. Yalniz kaynım çocuklara cok düşkün ve surekli eşimi arayıp oğlumu kastederek x i cok özledim foto at video at, bize getir deyip duruyor. E eşin fellik fellik kaçıyor çağırınca gelmiyor denmiyor haliyle. En son kaynım gecen gece ickiliyken arayi p x de benim bi oglum.ama az görüyorum cok özlüyorum zaten benim çocuğum olmuyor niye sık görüşemiyoruz vs demiş eşime.
size sorum şu, kaynimi severim ve bu konuşmasi da içime oturdu acikcasi. Acaba bi h.sonu bize kahvaltiya mi cagirsak veya kvalidem de mi toplanmayı teklif etsek yeğenini görmesi icin? Yoksa eltim zaten istemiyor hic zorlamayayım mi görüşme konusunda? Ha diyeceksiniz belki sizden hoşlanmıyor cocukla alakasi yok. Ama bebegimdeb once hic kacma durumu yoktu davete de icabet eserlerdi. Nerdeyse 2 senedir bebekle beraber gorusemez olunca ister istemez boyle dusunuyorum. Yerimde olsanız su kahvalti teklifi konusunda ne yapardınız? Görüşmesek kaynım gene arayıp x i bize getirin demeye başlayacak
Bence de, mesela bu konu şey gibi. Benim ailemin durumu orta, ama maddi durumu çok yüksek olan arkadaşlarım var. Yalılarda falan yaşıyorlar o derece. Bu mantığa göre o zaman benim de komplekse girip onlarla görüşmemem gerekir. Veya, gittikleri lüks tatilleri anlattıklarında bozulmam gerekir. Ama neden bozulayım yani kimse bana göre hareket etmek zorunda değil. Ha gıcıklığına ballandıra ballandıra anlatır seni üzmek için, o başka tabi.Bence konunuzu kapattirin. Konu sahibini lincleme hic hiz kesmeden devam ediyor. Konuyu eltinizin dilinden anlatsaydiniz emin olun o zaman da olumsuz yorum yapacaklardi. Hele cocuk sahibi olamamanin dogan çocuğunun olmesinden aci olduğunu iddia eden biri var ki eyvah eyvah.
Bence bir sey yapmayın siz, kayniniz arayınca kapimiz her daim acik istedigin zaman buyur diyin geçin.
Yani amcası görsün istiyoruz ben de eşim de ama eltim uzak durmayı seçtiği icin pek mümkün olmuyor. Eltimle cok samimi olsak acik acik soracağım ama sorsam nerden çıkardın bir sorun yok vs diyecek muhtemelen. Ben de bir sey ima etmiş durumunda kalmak istemiyorum
Kaynın çok ozluosa kendı cıksın gelsın görsun cocugunuzu.Kadın kaçıosa bir sebevi vardır.Ben evlendım 4 ay sonra baba evıne geldım.1 yıl da dava surdu boşandım.Düğünüm o kadar güzel olmuştukı .Şimdi hiç bir dugune katılamıyorum.Gelınlık gördüğümde ağlıorum.Tut kendini diorum olmuyor yapamıyorum.Neden zorluosunuz hanımefendı?Kadın belkı dayanamıyor?Daha size nasıl bellı etsın anlamıorumkı.Gelsın kaynın çok ıstıyosa gorsun gitsin yıgenınızı.Biraz anlayış lütfen .Kimse bilmediği acıyı anlayamaz.Sen kendını koy yerıne o kadıncagazınKlasik anlaşamayan eltiler profilinden uzaktık aslinda biz. Eşimin abisiyle eltim 11 yıldır evliler. Biz de eşimle 12 yıldır tanışıyoruz, 5 yıldır da evliyiz. Yani eltimi uzun zamandır tanıyorum ve ilk tanistigimizda cok tatlı biri olduğunu düşünmüştüm. Kendisi benden 8 yaş büyük, ikimiz de yoğun çalışıyoruz ve eslerimizin de arasında cok sıkı bir bağ olmadığı için pek görüşemiyoruz. Anca bayramda seyranda veya aileden birilerinim dogum gunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?