Uzak duran elti

Bence konunuzu kapattirin. Konu sahibini lincleme hic hiz kesmeden devam ediyor. Konuyu eltinizin dilinden anlatsaydiniz emin olun o zaman da olumsuz yorum yapacaklardi. Hele cocuk sahibi olamamanin dogan çocuğunun olmesinden aci olduğunu iddia eden biri var ki eyvah eyvah.

Bence bir sey yapmayın siz, kayniniz arayınca kapimiz her daim acik istedigin zaman buyur diyin geçin.

Yanlış bir yorum yapmışsınız.
Evlat sahibi olamamanın acısını bilemezsiniz, bende bilemem. Dilerim ki hiç bilmeyin.

Buraya konu açıp surekli bunun hakkında yazınca gece gündüz bunu düşünüyor gibi oldum herhalde:) ama sadece aklima takılan bir şeyi buraya yazdım. Insanlar konuyu irdeledikce de cevap yazıyorum hepsi bu. Cocugu gözüne sokmak filan ne alaka yani :) zaten cok sıkı fiki bir ilişkimiz yoktu çocuktan once de. Ama medenice gerekli zamanlarda bir araya gelirdik. Şimdi dillendirilmese de kpeder kvalide esim kaynım hepsi üzülüyor bu saçma duruma

Burdaki linç modasına alışkınım. O yüzden gerekene gereken cevabı verip sonucunda banlanmak kaderim ne yapalim:) arada sizinki gibi akli selim yorumlar da geliyor o yuzden takip ediyorum.

Aslında saygı duyuyorum empati yapmaya çalışıyorum. Istemezse görüşmeyiz elbette ama bu durum bir sürü kişiyi üzdüğü icin orta yolu bulmak istedim. Akışına bırakacağım ama.

Siz öyle düşünmüyor olabilirsiniz ama maalesef toplumda çocuğu olmayanların nazarı değer diye düşünen bir sürü geri kafalı var. O da hem kendi iç üzüntüsü hem de böyle düşünülür diye geri duruyor olabilir. 5 yıllık evli çocuğu olmayan, tüp bebek aşamasında olan biri olarak hamilelik ve doğum duyduğumda içim buruluyor ama kaçma davranışı göstermiyorum. Ama herkes bir değil.

Ben 6 ay bekledim her ay o kafayla yatip kalkmistim..11 seneyi tahmin bile edemem.
Eltiniz icin zor.bence cagirmayin
Erkekler duygu yoksunu esini anlayamaz.
Gelsin eve gorsun kayniniz..
Siz de cok dusunmeyin.sebebi.siz degilsiniz ki..

Yaşamayan anlamaz. Bazı dönemler evet herkesten kaçıyoruz. Çünkü damdan düşmeyen damdan düşenin halini anlamıyor. Ne varmış yani filan diyorlar burda da çok gördüm ama. Allah sizi bu konuyla sınamaz inşallah.

Genelde ben hem kırmamak , hem kırılmamak adına uzak duruyorum çocuklu insanlardan. Çünkü farketmiyorsunuz ama konuşmanızın %80 çocuklu bayanların. hastalığı,sağlığı,yemeği,uyku problemi vs. Oysaki biz onları yaşamak için nelerden vazgeçebilecek durumdayız nitekim benim sadece 3 senedir olmuyor. Eltinizin 11 sene olmuş. Allah yardımcısı olsun. Ve en kısa zamanda olmayan herkese nasip etsin

Sizde lütfen anlayış gösterin 1 gösteriyorsanız 5 gösterin. Amcasına da diyin ki arada sırada tek başına annesine ( kvnize ) gittiğinde görüşün. Erkekler pek etkilenmiyor bu durumdan nihayetinde.Ama eltinizi zorlamayın lütfen. Kendi istediği zaman kabuğundan çıkacaktır.

İnanın toplumda o kadar tuhaf insanlar var ki siz çocuğunuzun olmadığına dair hiç birşey söylememişken, dertleşmemişken, hatta samimiyetiniz bile yokken sözde iyi niyetle size doktor, hoca ya da bitkiler öneriyorlar. Erkekler bu duruma nerdeyse hiç maruz kalmıyor. Kadınlara toplumsal baskı çok fazla. Kaçınan kişiler bu yüzden kaçınıyor büyük ihtimalle. Velhasıl zor durum. Ablam da hamile olduğunda etkilenmiştim, ama yeğenlerimi çok seviyorum. Onlarla vakit geçirmek mutlu ediyor beni. Eşimin yeğenlerini de çok seviyorum. 15 günde bir ya gideriz ya çağırırım çocukları sevelim diye. Velhasıl her iki taraf da haklı bu durumda.

Bir yakınım var diyor ki “bir gelinimin çocuğu olmuyor, o üzülmesin diye diğer torunumu onun yanında sevmiyorum.” Hayran kalmıştım bu düşüncesine. İnsanlar yaşamayınca saçma gibi gelebiliyor. Yaşamadığınız için anlayamazsınız, o kadın ne gözyaşları döküyordur, eşiyle sorun olur diye korkuyordur, belki kendini suçlu hissediyordur. Bu kadınlar için hassas bir konu. Ben yumurtalık kisti ameliyatı olup tek yumurtalığımın büyük bir kısmını kaybettim. Diğerinde de kist var. Bir ara takıntı haline getirip geceleri ağlayarak uyanıyordum hala da yıPranıyorum içime atmaktan dişlerimi sıkmaktan dişlerim kırılıyor. Ki ben hiç çocuk düşünmeyen biriydim. Ama olmayabilir fikrinin ağırlığını yaşamayan anlamaz. Ben eşimin ailesinin diğer torunlarını bnm yanımda sevmesinden bile nefret ediyordum. Çocuğu da görmek istemiyordum. Çocuğu olan akrabalarımı arkadaşlarımı görmeyi istemiyordum. Bizim insanımız bazı konularda çok cahil, çok boş. Kendini çocuğu olunca dünyanın en mükemmeli sanar. Sürekli akıl verir. Sen de yap der ne zaman yapacaksın der. Böyle yapıldıkça insanları terslemeye de başlamıştım. Bi ara yurtdışında yaşamaya karar vermiştim. Eğer eltim sizin gibi davransa kesin düşüncesiz, kendi rahat benim derdimi anlamıyor, benden hiçbir artısı yök çocuğuyla ezmeye çalışıyor diyip ben de onu küçük düşürürdüm çünkü bnmki cahil zaten.
yani demem o ki şuan bunların benzerini yaşamış biri olarak siz kadının yakasına görüşelim diye yapışıyormuşsunuz gibi görünüyor. Zamana bırakın kv de görürseniz görürsünüz. Bnde hiç görmüyorum bundan da mutluyum eşimde görüşmek istemiyorsan görüşme o kız Snn anlaşabileceğin, snn ayarında biri değil diyor zaten

İkisi yapışık değiller ya.. kayınvalideye çağırın. Eltiniz gelmese de abi gelsin vakit geçirsin çocukla. Bir dahaki sizin evde olur.

Bence de, mesela bu konu şey gibi. Benim ailemin durumu orta, ama maddi durumu çok yüksek olan arkadaşlarım var. Yalılarda falan yaşıyorlar o derece. Bu mantığa göre o zaman benim de komplekse girip onlarla görüşmemem gerekir. Veya, gittikleri lüks tatilleri anlattıklarında bozulmam gerekir. Ama neden bozulayım yani kimse bana göre hareket etmek zorunda değil. Ha gıcıklığına ballandıra ballandıra anlatır seni üzmek için, o başka tabi.

Eltiniz bir çok anne olmayan kadın gibi bunu takıntı yapmış anlaşılan, kardeşini arayıp bu şekilde yakınan bir amcanın da ona kendini kötü hissettirdiği aşikar. Bu durumu anlayamıyorum, benimde çocuğum olmuyor, olmayacağını 22 yıldır biliyorum ama hiç çocuklu ortamlardan kaçmak ya da depresyona girmek gibi bir durumum olmadı o yüzden ruh halini anlayamıyorum ama yapılabilecek pek bir şey yok gibi görünüyor. Amcayla açıkça konuşun gelsin görsün yeğenini ve en azından eşinin psikolojik bir destek alması için yardımcı olsun bu yönde nasihat edin

Kendi kardeşinin çocuğu olsa ilk yaş gününü kaçırır mıydı sizce hanımlar??
Konu sahibine yüklenmeden önce bu soruyu bi düşünelim. Kaynının çocuğu olunca kaçıyor tamam ama eminim kendi kardeşine yapmazdı.
Bence iki kardeş alsınlar babeği gezsinler konu sahibi.
O amcanın da bebekle bağ kurmak hakkı zira

Kaynın çok ozluosa kendı cıksın gelsın görsun cocugunuzu.Kadın kaçıosa bir sebevi vardır.Ben evlendım 4 ay sonra baba evıne geldım.1 yıl da dava surdu boşandım.Düğünüm o kadar güzel olmuştukı .Şimdi hiç bir dugune katılamıyorum.Gelınlık gördüğümde ağlıorum.Tut kendini diorum olmuyor yapamıyorum.Neden zorluosunuz hanımefendı?Kadın belkı dayanamıyor?Daha size nasıl bellı etsın anlamıorumkı.Gelsın kaynın çok ıstıyosa gorsun gitsin yıgenınızı.Biraz anlayış lütfen .Kimse bilmediği acıyı anlayamaz.Sen kendını koy yerıne o kadıncagazın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…