Uzakta yaşayanlar annenizi kaç günde bir ararsiniz ?

pratik123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Haziran 2023
1.303
1.939
48
33
Tek çocuğum annem ben 5 yaşındayken boşandı ve su an evli. Bu 3. Evliliği ilkini ben ilkokulda iken yaptı 4 ay evli kaldı ayrıldı yine aynı adamla 5 sene sonra evlendi yine 5 ay evli kaldı ayrildi. Sonra lise donemimde hiç evlenmedi ve uniye başlayınca başka biriyle evlendi ve hala evli. Bu süreçlerde ben hep anneannemde kaldim. Hoş o da pek istemezdi ama napalim babamla gorusmedigim için onda kaldım. İlişkimiz hep zaten bir tuhaftı annemle. Bu evlilik durumları falan ne bileyim çok şey var. Ben de aksi bir çocuk ve ergenlik geçirdim annem oğlumla bjle kiyaslayip benim çok zor bir vocuk olduğumdan bahsedip oğlum öyle olmadığı için beni sansli bulur.
Sağolsun okuttu beni . Ben de okudum iyi bir bölümü kazandım memur oldum sonra.
Evlenip uzağa gittim.
Bir yanım tek çocuğu benim ve ben onu terk ettim diye buruk
Bir yanım o beni çocukken pek düşünmedi ben de kendimi düşündüm bunda bişey yok diyor

Evlenince aramız bjraz daha düzeldi daha sık görüşür olduk ama en son onu ziyarete gittiğim zaman evinde kalırken hiç samimiyet hissedenedim
İçimden bir ses annendir ara her gün diyor
Başka bjr ses gerek yok bosveeer diyor
Bu arada telefonla konuşmayı sevmiyor falan değil annesini kardeşlerini her gün arar bi qramadigi benim... Küçükler ararmis onların goreviymis öyle diyor
Bilmiyorum ya...
İlişkisi boyle tuhaf olanlar annenizj kaç guunde bjr ariyorsunjz ?
Sadece içimden gelince mi aramalıyım ?
O on gün geçse öyle arar genelde

Bir yazı okudum annenizj aramazsaniz ölünce her gün aklınıza gelir pişman olursunuz falan diye sanırım dokundu biraz

Son düzenleme:
İlişkimiz tuhaf değil annemle, ama hafta içi çalıştığım için cumartesi günleri saat 11:30 da ararım, ben aramazsam o hemen arar.
Onun dışında fırsatım olursa, ya da konuşmak gerekirse hafta içi de aradığım olur. Tatilde üç günde bir.
Annemle öyle uzun konuşmalarımız olmaz çoğunlukla, eşimin yanında ararım genellikle. Ama içimi dökeceksem ya da onu dinleyeceksem biraz uzar 🙂

Hem anneniz size sürekli kötü hissettirdiyse, iyi bir çocukluk yaşatmadıysa siz de tek çocuksunuz diye kendinizi suçlamayın. Sizi dünyaya getiren onlar, boşanan onlar, sizi tek çocuk olarak bırakan onlar. Sağ olsun okuttu demişsiniz de paşa paşa bakacak da okutacak da. Onun size karşı sorumluğu var

Bir yazı okudum annenizj aramazsaniz ölünce her gün aklınıza gelir pişman olursunuz falan diye sanırım dokundu biraz
Evlenip anne olunca insan annesinin anneliğini daha çok sorguluyor. Ama neden hep bir suçu olmadan kendini suçlu hissedip pişmanlık yaşayacağımızı düşünen biz oluyoruz?

Tek çocuğum annem ben 5 yaşındayken boşandı ve su an evli. Bu 3. Evliliği ilkini ben ilkokulda iken yaptı 4 ay evli kaldı ayrıldı yine aynı adamla 5 sene sonra evlendi yine 5 ay evli kaldı ayrildi. Sonra lise donemimde hiç evlenmedi ve uniye başlayınca başka biriyle evlendi ve hala evli. Bu süreçlerde ben hep anneannemde kaldim. Hoş o da pek istemezdi ama napalim babamla gorusmedigim için onda kaldım. İlişkimiz hep zaten bir tuhaftı annemle. Bu evlilik durumları falan ne bileyim çok şey var. Ben de aksi bir çocuk ve ergenlik geçirdim annem oğlumla bjle kiyaslayip benim çok zor bir vocuk olduğumdan bahsedip oğlum öyle olmadığı için beni sansli bulur.
Evlenip uzağa gittim.
Bir yanım o beni çocukken pek düşünmedi ben de kendimi düşündüm bunda bişey yok diyor

Evlenince aramız bjraz daha düzeldi daha sık görüşür olduk ama en son onu ziyarete gittiğim zaman evinde kalırken hiç samimiyet hissedenedim
Bu arada telefonla konuşmayı sevmiyor falan değil annesini kardeşlerini her gün arar bi qramadigi benim... Küçükler ararmis onların goreviymis öyle diyor
Bilmiyorum ya...

En zor ve en ihtiyaç duyduğun zaman cocukluk- ergenlik dönemidir. Anneanne de bile kendini o eve ait hissetmemiştim tabi ki boşandı diye hayatını yaşamayacak değil ama dogurduysa da sorumluluğunu bilecek. İçinden nasıl geliyorsa öyle davran zoraki şeyler seni mutsuz eder. Mutlu olmaya hakkın var çünkü sen de bir annesin.

Sizin durumunuzda biri için ne cevap versek yardımcı olmaz aslında.
Içinizden geliyor mu? Geliyorsa arayın, gelmiyorsa zorlamayın derim ben.

Gerçekten su an çocuğum için çırpınmamı gördükçe hep onu sorguluyorum
Herkes harika olmak zorunda değil, elinden gelmedi ya da o geldi, o da onu verdi. 😔
Doğduğumuz evi biz seçmedik. Ama elimizdeki ile dönüştüğümüz şey biraz da bizim eserimiz. Hiç kendinizi suçlu ya da pişman olacakmış gibi hissetmeyin içinizden ne geliyorsa öyle yapın.🌷

Biz hemen hemen her gun konuşuruz ama hep ben aramam annem daha çok arar hatta.
Ama ben başka evde büyürken benimle ilgilenmeyip devamli evlenip duran biri olsaydı annem, çokta umurumda olmazdı sanırım zaten her gün konuşacak bağ da oluşmazdi.
Ben kızımın yanında olamadım diye düşüneceğine bir de küçükler arar muhabbeti yapip aramayan birini düşünmenin ne anlami var bilemedim

Evlenip uzağa gittim.

Bilmiyorum ya...

Özleyince aklına gelince ara. Belli bir kurala tabi değil bu durumlar. Kendine sor istiyormusun annenle konuşmak içindeki ses evet derse ara. Değilse kimse için annen bile olsa zorla yapma hiç bir şeyi.

Back
X