Uzakta yaşayanlar annenizi kaç günde bir ararsiniz ?

Anladigim kadariyla anneniz size iyi bir cocukluk yasatmamis ve arada guclu bir bag yok. Bu durumda isteyerek aramiyorsunuz ama kendinizi aramak zorunda hissediyorsunuz sanirim. Keske boyle olmasaydi ama bence ne zaman aramak isterseniz o zaman arayin. Ben annemi gunde 1 sefer mutlaka ararim, hergun gordugum halde ama babamla mesela 5 yildir hic gorusmedim konusmadim. Anneme ve bana cok cektirdi, evde teror estirdi ve defolup gitti.. Annem bir kalp ve beyin ameliyati olmak zorunda kaldi. Bazen aklima duser ama yasadiklarim ve anneme yasattiklari aklima gelince vazgeciyorum. Yine bazen Allah icin arasam diyorum ama elim gitmiyor. Seni o yuzden cok iyi anliyorum. Keske anne babalar cocuklarini boyle bir ikilemin icinde birakmasalar ama malesef..
Aradım onu acmadi bütün gün geri aramadı akşam oldu tekrar aradım öğlen neden aramistin dedi
Kapatınca mesaj attım sitem dolu cevap vermedi ve aramadı da kızım yanlış düşünüyorsun falan demedi yani
Ben şimdi ne yapayim ya
?

Çok oldu hemde... Daha dün kaynana konuştu konuştu seni üzmek için söylemiyorum ama annen gerçekten değişik ben böyle ilgisiz anne görmedim dedi. Gel de cevap ver... Boğazımda koca bir dugumle başbaşa kaldım.

sırf sizi doğurdu diye bukadar kendinize yük edinmeyin.
Sonuçta anne olmak kendi tercihiydi. Ki anlattığına göre sen çocukken yeterince anneliğinide gösterememiş. Halada soğuk.
Sırf doğurdu anne diye annelik yapmadan saygı beklenemez.
O sizi aramıyorsa sizde onu aramayın arayana kadar. O 10 günde arıyorsa siz 15 günde arayın.
Küçüğü büyüğü yok. Bende küçüğüm ama ben aramasam bile annem mutlaka günde bir sefer arar 2 dakikada olsa sesimi duyar kapatır.

Vicdan yapmanızı gerektirecek bir durum yok ortada, sizi okutmus evet ama o zaten anne babanın görevidir lutfetmemis yani. İnsan anne olduktan sonra sorguluyor ve ben sorguladikca kendi annem de annelik duygusunun olmadığını gördüm herkeste o his oluşmuyor demek ki çok soğudum içimde anneme karşı hiç bir his yok. Çocugum arar konuşur bense sadece hâl hatır sorarım laf olsun diye. Özel bir konuyu asla konuşmam onun da bir şey anlatmasına izin vermem yabancı gibi konuşup kapatırım.
Yaşadıklarınızı siz biliyorsunuz herkes kendi annesiyle ilişkisini baz alarak yorum yapicak size yardımcı olmaz açıkçası. Bana kalirsa ben direk görüşmeyin derim çocukken bana bakmayana yaslandiginda da ben bakmam kimse kusura bakmasın.
Anne baba hakkı, cennet ayaklarının altında, babanın bedduası tutar falan hikaye herkes davranışlarının karşılığını alır. Her doğuran anne baba olamıyor maalesef.

Annemle aram iyidir gene de özel bir durum yoksa haftada iki kere ararım. Ancak sizin endişe ettiğiniz şey muhtemelen, annenizle yakın bir ilişki kurmazsanız o ölünce bu fırsatı kaçırmış olmaktan pişman olma korkusu. Bu da telefonla aramayla kurabileceğiniz bir ilişki değil. Belki evine gidip kalmak yerine daha kısa ama temalı ziyaretler yapabilirsiniz ne bileyim anne kız alışverişe gitmek ya da anne çocuk arasında beraber neyin yapılmasına imrendiyseniz onu yapmak gibi. Ben olurken annenizin bir sürü anneye nazaran daha sağlıklı olduğunu düşündüm yani sıcak bir ilişki işin şans verilmesi gerekir gibi geldi ama tabii esas îlan sizin hisleriniz

Benim canımı çok yaktı,evlat ayırdı ama annemi hala çok seviyorum. Her gün konuşsam bıkmam. Kendimi iyi hissediyorum,onun sözel desteği bile bana çok iyi geliyor. Eşim asla haz etmez ama her gün konuşacak bir şey kalmaz arayı aç biraz der. Kendisi öyle her gün konuşmaz kimseyle ama ben seviyorum. Sizde içinizden geldiği gibi davranın

Sizin gibi olsa canım istediğinde eşya da haftada bir arardım. Ya da vicdan yaptırmayacak sıklık neyse o.
Aradım onu acmadi bütün gün geri aramadı akşam oldu tekrar aradım öğlen neden aramistin dedi
Kapatınca mesaj attım sitem dolu cevap vermedi ve aramadı da kızım yanlış düşünüyorsun falan demedi yani
Ben şimdi ne yapayim ya ?

Hiçbir şey yapmayın, ne yapacaksınız ki?
Siz evlat olarak üzerinize düşenden fazlasını yapıyorsunuz zaten.
Düşünüp kendinizi üzmeyin, bırakın kendi haline.
Bi daha o arayıncaya kadar beklersiniz.

Enteresan bir insan ,hep böyle mesafeli ve soguk muydu ? Yani karakteri mi böyle yoksa herhangi bir şey için size tavır mi yapıyor? Aranızdakileri,yaşananları siz bilirsiniz .Normal şartlarda da insanlar uzak yerlere hep evleniyor zaten .Şu aşamada anlattiklarinizdan yola çıkarak tabii ,ben olsam sessiz kalırım uzun süre.Biraz da o merak etsin derim. Sürekli arayarak ,üzerine giderek kaçan kovalanır taktiğini oluşturmayin.

Ablacım kalbini kırmak istemiyorum ama annen çok acaip biri, psikolojik problemleri var veya çok bencil ... açıkçası ben beni bırakıp başka herifle evlenmiş anneyi aramazdım bile.

Soruya gelirsem normal anneler, yani annelik vasfı taşıyan kadınlar evladı 40 yaşına gelse de her gün arar. Benimki 10 yıldır her gün görüntülü arar, açmazsam da mesaj atar başıma bir iş mi geldi diye kaldı ki 30luk kadınım.

Ablacım kalbini kırmak istemiyorum ama annen çok acaip biri, psikolojik problemleri var veya çok bencil ... açıkçası ben beni bırakıp başka herifle evlenmiş anneyi aramazdım bile.

Soruya gelirsem normal anneler, yani annelik vasfı taşıyan kadınlar evladı 40 yaşına gelse de her gün arar. Benimki 10 yıldır her gün görüntülü arar, açmazsam da mesaj atar başıma bir iş mi geldi diye kaldı ki 30luk kadınım.

Enteresan bir insan ,hep böyle mesafeli ve soguk muydu ? Yani karakteri mi böyle yoksa herhangi bir şey için size tavır mi yapıyor? Aranızdakileri,yaşananları siz bilirsiniz .Normal şartlarda da insanlar uzak yerlere hep evleniyor zaten .Şu aşamada anlattiklarinizdan yola çıkarak tabii ,ben olsam sessiz kalırım uzun süre.Biraz da o merak etsin derim. Sürekli arayarak ,üzerine giderek kaçan kovalanır taktiğini oluşturmayin.
Karakteri böyle değil aslında son derece duygusal biridir herkese vakti var bir tek bana yok. Halbuki su an zor bir süreçten geciyoruz eşimle. İş ile ilgili. Her gün arardım ben böyle bir durumda çocuğumu 😢 kalbim kaniyor...

Tek çocuğum annem ben 5 yaşındayken boşandı ve su an evli. Bu 3. Evliliği ilkini ben ilkokulda iken yaptı 4 ay evli kaldı ayrıldı yine aynı adamla 5 sene sonra evlendi yine 5 ay evli kaldı ayrildi. Sonra lise donemimde hiç evlenmedi ve uniye başlayınca başka biriyle evlendi ve hala evli. Bu süreçlerde ben hep anneannemde kaldim. Hoş o da pek istemezdi ama napalim babamla gorusmedigim için onda kaldım. İlişkimiz hep zaten bir tuhaftı annemle. Bu evlilik durumları falan ne bileyim çok şey var. Ben de aksi bir çocuk ve ergenlik geçirdim annem oğlumla bjle kiyaslayip benim çok zor bir vocuk olduğumdan bahsedip oğlum öyle olmadığı için beni sansli bulur.
Sağolsun okuttu beni . Ben de okudum iyi bir bölümü kazandım memur oldum sonra.
Evlenip uzağa gittim.
Bir yanım tek çocuğu benim ve ben onu terk ettim diye buruk
Bir yanım o beni çocukken pek düşünmedi ben de kendimi düşündüm bunda bişey yok diyor

Evlenince aramız bjraz daha düzeldi daha sık görüşür olduk ama en son onu ziyarete gittiğim zaman evinde kalırken hiç samimiyet hissedenedim
İçimden bir ses annendir ara her gün diyor
Başka bjr ses gerek yok bosveeer diyor
Bu arada telefonla konuşmayı sevmiyor falan değil annesini kardeşlerini her gün arar bi qramadigi benim... Küçükler ararmis onların goreviymis öyle diyor
Bilmiyorum ya...
İlişkisi boyle tuhaf olanlar annenizj kaç guunde bjr ariyorsunjz ?
Sadece içimden gelince mi aramalıyım ?
O on gün geçse öyle arar genelde

Bir yazı okudum annenizj aramazsaniz ölünce her gün aklınıza gelir pişman olursunuz falan diye sanırım dokundu biraz
Afrikadayım hergün ararım elimden gelse her saat ararım.
Aşağı mahallemizde otururken de hergün arardım
Canım anam ya ondam başka kimim var. Babam gibi birden ölüverir diye odum kopuyor

Karakteri böyle değil aslında son derece duygusal biridir herkese vakti var bir tek bana yok. Halbuki su an zor bir süreçten geciyoruz eşimle. İş ile ilgili. Her gün arardım ben böyle bir durumda çocuğumu 😢 kalbim kaniyor...
Acaba sizin ondan bir beklenti içine gireceğinizden mi korkuyor da mesafe koyuyor o zaman ? Bu resmen mesafe koymak.Neden aramistin beni öğlenden falan ,bi şey mi isteyeceksiniz sanıyor, bilemiyorum tabii iç dünyasını..

Ağır olucak ama silin gitsin hayatınızdan. Bizde bugün tartıştık telefonda görüşmek istemiyorum artık gerçekten, o da benim evime gelmeyecekmis öyle demiş 😅 eş ve eş ailesine karşı mahcup olmamak için çekiyorum sadece laf vermemek için yoksa zerre umrumda değil. Tartışırken zaten sen beni sevmiyorsun biliyorum dedi, sevemiyorum içimden gelmiyor.

Acaba sizin ondan bir beklenti içine gireceğinizden mi korkuyor da mesafe koyuyor o zaman ? Bu resmen mesafe koymak.Neden aramistin beni öğlenden falan ,bi şey mi isteyeceksiniz sanıyor, bilemiyorum tabii iç dünyasını..
Eğer içinden geçen buysa ve bu sebepten boyle davraniyorsa Allah cezasını versin 😢

Tam olarak böyle düşündüğüm için anne kız anı bırakmak istediğim için evine gittigimde ısrarla denize girmek başbaşa İzmir'e gitmek gibi taleplerim oldu ama o kocasını bırakıp gelmek istemedi kocası da çalıştığı için gelmedi evde güzel özel bir yemek bile yapmadı bana kardeşlerine çoğu zaman yapıp whatsapa atarken...
Ee tamam madem böyleyse zorlama sende. Bu kadın olsa ne olmasa ne sana üzüntü vermekten başka ne yaptı ki?

Back
X