- 8 Şubat 2020
- 137
- 203
- 103
- 30
- Konu Sahibi derdiyedertli
-
Aynen hem tek erkek cocuk hemde esinin sozunden ve kp sozunden cikmayan damat kv de saf gelinden cekiniyor demek oglunu kaybetmemek icin izin veriyor gelinin babasinin ustune mal yapilmasiniNe hakla mı?Evlenmiş kocası mal yapmış!Görümcesi de evlensin zengin TEK ERKEK ÇOCUK bir safla o da ona yapsın.
Yahu madem hakkınızı savunuyorsunuz mal neden zamanında eşinizin üzerine tapulanmadı? Cevabınız yok dimiMal kaçırmıyoruz kendi hakkımıza girmesinler diye korumaya çalışıyoruz.kocam çalışıp o evleri yaptırırken kimse tek kuruş vermedi.Babasıda oğlumun hakkıdır diyor. neyse sizin anlayacağınız yok buraya soranda kabahat. iyi akşamlar.
Ahsjdjsjs
Bu havada da çekirdek gitmez ama olsun ben yine de aldım bekliyorum:))
Mal kaçırıp milletin hakkını gasp etme konusuna da selamun aleykum diye başlamak..
Babalar aynı olduğu için miras bolunur bildigim kadarıyla. Ama mesajınıza ıthafen soyluyorum bir kız kardeşin de en az erkek kardeş kadar malda hakkı vardır. Kocası karısına mal yapmak zorunda degil.
Tabii biz hukukcular da biri gelsin de mal kacirma hakkinda soru sorsun, biz de en hizli sekilde cevap verelim diye dört gözle bekliyoruz,
Başka bir arzunuz var mıydı ?
Niye esin uzerine almiyorda babanin uzerine geciriyorsunuz.hem dusunce tarzinizda hic hos degil baba ayni baba ben olsam miras davasi acar kiz kardes olarak hakkimi alirdim
Gercekmi bu yazilanlar yaziklar olsunn!!!
Kocanız sizden boşanırsa?? Sonuçta sizde çalışıp o malları kazanmamışsınız.
Bu ne diyor yaw
Siz kimsiniz hanimefendi, size mi kaldi kimin kac para alacagina karar vermek? Kanun onunde kiz erkek evlat esittir. Diger kadinlari asagilayan mide bulandirici bir kadinsiniz. Siz ustunde hakkiniz olmayan koca parasi, KV parasi ustunde hesaplar yaparken iyi, o kiza kendi babasinin parasi mi haram?
Mubarek Ramazanda kul hakkina nasil gecerim derdindesiniz??
Esiniz salak galiba, kendi parasini kendi ustunde tutsaymis. Oraya buraya dagit sonra nasil toplarim derdine dusmus.
KVye de yaziklar olsun siz haramilerle bir olmus kendi kizinin hakkina gecmek derdinde. KV de, KP de, kocaniz da, siz diskapnin mandali olarak da haramilik ve rezillik dizboyu
@Kazen cidden bu konu ihbar niteliginde umarim gorumce bu tiplere mal kacirma davasi acar burayi da ispat gosterir!!
Ne güzel kafalar var rabbim diyorum. Kadının ihtiyacı olmaz, ilk eşinden olanların hakkı yok...siz de medeni kanundan doğan haklarınızdan feragat edin o zaman. Başka kafalar yaşıyorsunuz çünkü. Gasp malının ne demek olduğunu, nasıl bir vebal olduğunu bilmiyor olamazsınız.iki günlük dünya için ne diyim. Bu arada satış gösteremezsiniz, bunun hileli işlemi var, muvazaası var var da var yani. O işlemler karşı taraf akıllıysa ki inş öyledir geçerli olmaz yani.
Ahsjdjsjs
Bu havada da çekirdek gitmez ama olsun ben yine de aldım bekliyorum:))
Mal kaçırıp milletin hakkını gasp etme konusuna da selamun aleykum diye başlama
Tüm kardeşler ve mevcut eş arasında bölünür. Mevcut eşin hakkı da 1/4.
Mal kaçırırsanız da dava açılırsa hak iddia edebilirler.
Sizin üstünde hiç bir emeğinizin olmadığı malı ne hakla babanızın üstüne geçireceksiniz? Görümcenize evleneceği adam alsın her şeyi ne demek? Ne kötüsünüz!
Kayınvalidem ve kayınpederim böyle istedikten sonra kimene. Ayrıca görümcemin hakkınıda veririz. Biz kul hakkı yemeyiz.
Burası Ortadoğu’nun Arap ülkesi değil hanımefendi. Erkek olarak mirasta hakkı daha çok değil eşiniz olacak pipilinin. Hatta karısı yani siz yapıverin mal ona nasıl olsa kız kardeşine kocası yapacakmış. Esefle kınıyorum zihniyetini aynısını yaşaman dileğiyle
Kadının düşmanı kadınmış. Nerden gordum bu postu sinirlerim bozuldu ya elle tutulacak tek kelimesi yok bu paylaşımın
İnşallah o üç çocuk ve görümceniz malınıza konar. Çok zihniyetsizce konuşmuşsunuz ne demek görümcenize gerek yok malını kocası yapar? Hangi devirde yaşıyoruz. Hak yiyerek içiniz rahat mı edicek?
Görümceye koca mal yapıyorsa, kocan da çalışıp sana yapsın madem. Babasının malından sanane. Çalışıp kocası yardım etmişmiş. Yıllarca baba bakıp büyütmedi sanki. Senin baban önce ölürse mallar kime kalacak. Annene kardeşlerine. Oh ne ala. Babanda çalışıp yapsaydı annene derler adama.
Yarabbi akıl fikir, bir de hukukçu arkadaşları çağırmış konuya.
Geline bak geline heyy gidi heyy kendi maliymis gibi sadaka mi vericen gorumcene hey Allahim
Şu düşünceyi özellikle de bir kadından duymak inanılmaz gerçekte. Bu nasıl bir zihniyet ? Eşinizin babasının, eşiniz doğmadan evvel edindiği mallarda o zaman ilk çocuklarına kalsın o halde ??
Kul hakki yememek icin mi mallari babanizin ustune geciriyorsunuz??
Dondurmam elimde bir taraftan yiyip diğer taraftan yorumlara bakıyorum çok eğlenicuk
Sonra da boyle zihniyetteki gelinler diyor vay efendim gorumcemde boyle kv de soyle mustehak bu tarz dusuncede olan insanciklara
herseye siz mi karar vericeksiniz kadin oldugu icin fazlasina gerek yok kocasi yapsin mali ilk evlilikden olanlar birsey almasin ustelik cocuklar sonradan kazanilan maldan neden pay almasin ki babalari neticede kayinvalidenizde ilk esden olan cocuklari mi kollayacakti sanki de onun fikri onemli olsun bu konuda esiniz ortak paydan daha fazlasini alsin desek emek verdiginden diger herseyinde esit bolunmesi lazim
Sen kimsin ki kızının babasının malına ihtiyacı olmayacağı düşünüyorsun belki kadının kocasının durumu iyi olmayacak aç gözlü pişkin seni. banlanıcam büyük ihtimalle ama. Sonradan gelmiş kadının babamın hakkını bana gerek yok deyip vermemeyi düşünecek heeeeeeee o bütün malları söke söke alırım fazlasıyla. umarım kayınderin oğlan düşkünü bir cahil değildir de kızına sizden cok hak verir
Kocam yıllarca çalıştı ve ev yaptı kayınpederimin üzerine kayınpederimde diyor oğlumun hakkıdır arsa parasınıda o evin kirasından ödediler. Biz yinede görümceme bir pay vereceğiz diyorum ama linçliyorsunuz konuyu doğru okuyun lütfen. kayınpederimde kayınvalidemde sizin hakkınız diyor.
Sonra da boyle zihniyetteki gelinler diyor vay efendim gorumcemde boyle kv de soyle mustehak bu tarz dusuncede olan insanciklara
Polemik çıkarmak için mi açtınız bu konuyu? Ne hadsizlik evin gelini olarak diğer kardeşlerin hakkını yok saymak,babanıza satılmış gibi gösterip mal kaçırmak hele hele bir kadın olarak görümceme de duruma göre veririz eşi yapsın ona mal demek size mi düştüü ya siz kim oluyorsunuz da kayınpederinizin mirasına karışıyorsunuz??
İsterse o malları yaparken hiç destek olmamış olsunlar her kuruş ve toprakta hakları var ve şerh koydururlr kaldı ki.mal kaçırmaktan ceza alırlar bir akıllı siz misiniz oh hazır mal sadece biz alalım biz yiyelim
Allahtan korkun bee sizin gibi gelinler ev bark yıktırır kaynanası da sessizmiş işimiz kolay olur diyor bak bak adamın çocukları canı yaa elinizden gelse adamı evden atarsınız adam yaşıyor ya yaşıyor daha bu ne mülk sevdası mübarek gün Allah ıslah etsin sizde onlar gibi çalışın yapın evinizi bir zahmet..
evi eşin alıp yapmış olsaydı zaten kendi üzerine yapardı kayınpederin zaten evleri var evlenince verirdi tapuyu sizin hakkınız diyorsa sizin üzerinize niye yapmamış eşiniz yapmışmış yalan söylemeyin bari yaa..sende eşinin yapıpta kayınpeder üzerine yaptıracak göz var mı
Ben öyle düşünmüyorum bizzat gördüğüm için. Sanırım siz cok adaletli insanlarla akrabasınız. Benim dedem de mesela kız cocuklarını hak vermemeyi düşünüyor. Aynı şekilde baba tarafında da cok mal paylasım kavgası haksızlıklar oldu yani bunlar gerçek hayatta da varEvet üşenmedim yazmış olan herkes görsün diye alıntıladım bu konu sahibinin kesinlikle gerçek oldugubu dusunmuyorum bir kimse haksızlık bile yapsa kendini haklı göstereceği bi üslup kullanmaya çalışır zaten kocası yapsın gibi bir cümle kullanmaz
Gecenlerdede altınla ilgili bir konu açılmıştı
Gelinden altınlarını istedik sonra veririz diye güya yazan gorumceydi "Teklif üzerine gelin ailemin takımlarını verin ben kullanmak isterim demis" görüncede takip ne yapacaksa diyordu anlatımında
Bir kimse haksızlık bile yapsa kendini çirkef göstereceği boyle bi üslup kullanmaz yani olacağını dusunmuyorum
iki konuyada bakıyorum konular gerçeğe yakin ama atada seyircinin nabzını yükseltmek isteyen galeyana getirmek istenilen cümleler serpilmiş bir üslup var
Amaç burdaki kadınların nabzını mi ölçmek yoksa eğlenmek mi yada sosyal deney mi bilmiyorum ama bence bizler bu konulara yorum yapio cevap verdikce burayi eglenme amaciyka kullananlarin sayisi cogalacak
Evet üşenmedim yazmış olan herkes görsün diye alıntıladım bu konu sahibinin kesinlikle gerçek oldugubu dusunmuyorum bir kimse haksızlık bile yapsa kendini haklı göstereceği bi üslup kullanmaya çalışır zaten kocası yapsın gibi bir cümle kullanmaz
Gelinden altınlarını istedik sonra veririz diye güya yazan gorumceydi "Teklif üzerine gelin ailemin takımlarını verin ben kullanmak isterim demis" görüncede takip ne yapacaksa diyordu anlatımında
Bir kimse haksızlık bile yapsa kendini çirkef göstereceği boyle bi üslup kullanmaz yani olacağını dusunmuyorum
iki konuyada bakıyorum konular gerçeğe yakin ama atada seyircinin nabzını yükseltmek isteyen galeyana getirmek istenilen cümleler serpilmiş bir üslup var
Amaç burdaki kadınların nabzını mi ölçmek yoksa eğlenmek mi yada sosyal deney mi bilmiyorum ama bence bizler bu konulara yorum yapio cevap verdikce burayi eglenme amaciyka kullananlarin sayisi cogalacak
Ne hakla mı?Evlenmiş kocası mal yapmış!Görümcesi de evlensin zengin TEK ERKEK ÇOCUK bir safla o da ona yapsın.
Valla dediğin gibi şanslı gelin hangimiz hepsini parmağında oynatıp mali babamızın üzerine geçirebiliriz.Ama bu çok riskli bir iştir bunu yapan kp de koca da bayağı saf olmalı.Bu devirde kimseye güvenilmez.Aynen hem tek erkek cocuk hemde esinin sozunden ve kp sozunden cikmayan damat kv de saf gelinden cekiniyor demek oglunu kaybetmemek icin izin veriyor gelinin babasinin ustune mal yapilmasini
Bu gibi durumlar var hak yemeği de gordum fazlasını daBen öyle düşünmüyorum bizzat gördüğüm için. Sanırım siz cok adaletli insanlarla akrabasınız. Benim dedem de mesela kız cocuklarını hak vermemeyi düşünüyor. Aynı şekilde baba tarafında da cok mal paylasım kavgası haksızlıklar oldu yani bunlar gerçek hayatta da var
Benim dedemde arsa aldı.. babam yurtdışında çalışıp anneme göndereceği paranın yarısından fazlasını dedeme gönderdi ve arsa alındı.. dedin üzerine dedem burası oğlumun o verdi parasını dedi ama üzerine yapamadan öldü.. Benim babam ne yaptı biliyor musunuz ? Sizin kafanızın tamtersini.. Ben yardımcı olsamda burası babamın üzerineydi kardeeşlerimin hakkını yiyemem erkek kız hepsi aynı hakkı alacak dedi..Ki babam kardeşlerinin içinde mal olarak en az olan kişi.. Bunu söylemek bu kadar mı zor ? Nasl insanlarsınız.. Birde görümcesinin hakkını yemezmiş.. Diğer kardeşlerin hakkını yiyorsunuz ya.. Nasıl hesabını vereceksiniz Allah'a merak ediyorum..Kocam yıllarca çalıştı ve ev yaptı kayınpederimin üzerine kayınpederimde diyor oğlumun hakkıdır arsa parasınıda o evin kirasından ödediler. Biz yinede görümceme bir pay vereceğiz diyorum ama linçliyorsunuz konuyu doğru okuyun lütfen. kayınpederimde kayınvalidemde sizin hakkınız diyor.
Evet üşenmedim yazmış olan herkes görsün diye alıntıladım bu konu sahibinin kesinlikle gerçek oldugubu dusunmuyorum bir kimse haksızlık bile yapsa kendini haklı göstereceği bi üslup kullanmaya çalışır zaten kocası yapsın gibi bir cümle kullanmaz
Tam olarak sizin gibi dusunuyorumKonuya pek inanamadim. Sanki sinir etmek için açılmış gibi. Hele bizim hakkımız bizim hakkımız deyişi yok muuu. Nereden senin hakkın olabilir ki.
Bu kadar uyanık biri verir mi?hayır.Ay ne çirkin gerçekten. Bir kadının tek başarısını kendisine mallar alacak bir koca bulmak olarak gören hemcinslerimi görünce şok oluyorum. Ağzını açmaya hakkı olmayan bir konunun asıl muhatabını sadaka verir gibi veririz bir şeyler diyerek ekarte ediyor bir de :) Madem kocası çalışmış, kendi üstüne alsaymış. Üvey kardeşleri de kayınbabasına leylekler getirmiş sanki. O değil de kocasının üstüne almayı da istemiyor kendi babasının üstüne almaya kalkıyor :) Sonra adamı boşasa bu malların asıl sahibi eski kocam diyerek geri mi verecek dersiniz?? Hiç sanmam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?