- 10 Mayıs 2015
- 1.527
- 3.487
- 133
- Konu Sahibi derdiyedertli
-
Malı öyle bir sahiplenmişsiniz ki veririz ederiz. O malın asıl sahiplerinden biri görümce zaten.Kayınvalidem ve kayınpederim böyle istedikten sonra kimene. Ayrıca görümcemin hakkınıda veririz. Biz kul hakkı yemeyiz.
Şu cümleden sonra - görümceme kocası yapsın malını- inşallah size hiç bişey kalmaz. Mirasın m sini görmeyin emi.Selamun aleyküm bayanlar. Formu uzun süredir takib ediyorum üye olmak bu güne kısmetmiş. Hemen konuya geçiyorum soruma hızlı cevap bulabilirim inşaallah hukuki bilgiye ihtiyacım var. Kayınpederimin ilk eşinden olma üç çocuğu var eşim kayınpederimin ikinci eşinden tek erkek çocuk birde kız kardeşi var. İlk eşinden boşandıktan sonra kayınpederimin edindiği mallarda eşimin payı buyuk.Çalışma hayatı boyunca babasına destek olmuş bir ev yaptırmış ve babasının üzerine. Şimdi sorum şuki kayınpederimin eski eşinden olma çocukları yeni edinilen mallarda babaları üzerinden hakk taleb edebilirmi? henüz avukatla görüşmeden buradan sormak istedim.
Kayınpederimin şuan üzerinde dört arsa ve iki ev var, biz bunları satış göstererek babamın üzerine geçirmeyi planlıyoruz. Daha sonra görümcemin hakkını veririz duruma göre, zaten bayan olduğu için çok ihtiyacı olmayacak, bekar şuan evleneceği kocası yapsın malını. Eşimin erkek çocuk olarak ve çalıştığı için hakkı daha fazla zaten. İlk eşten çocukların bir şey almasınıda istemiyorum açıkçası bu konuyu kayımpederim ve babam konuşarak çozer. Kayınvaldem sessiz bir kadındır, oda en çok sizin hakkınız diyor zaten ilk eşten çocukların sonradan kazanılan mallarda hakkı olduğunu düşünmüyor. Biz satışı babam üzerinden göstersek nasıl olur sonradan elimizden alırlarmı.Saglam bir yol önerin lütfen hukukçu arkadaşlar cvp bekliyorum. Tşk.
Maalesef burdaki konu anlattığınız ve benzerleri cok sayıda varBenim anne tarafımda da maalesef aynı düşünce yapısı vardı
Umarım gerçekten böyledir. Ancak benzeri bir durum kendi aile çevremde dahi var ne yazık ki. Hatta bu durum anne tarafımda baya baya 70lerde bizzat notere götürülerek mal sahibi olan anne üzerinden erkek çocukları kendi üzerine alıyor ve (sanırım o dönemlerde kayıtlar vs bulmak elde etmek şuan gibi olmayıp güç olduğu için) annede bu konuda ikna edilerek yalnız erkek çocuklarım var iki tane onların üzerine geçirmek istiyorum denilerek baya baya bildiğiniz gasp edilerek kalan 3 kız kardeş yok sayılmış. Çok şükür ki şuan dava açıldı 3 kızda hakkını alacak, olay ispatlandı ve şuan mülke değer biçirilerek satışı yapılıp EŞİT şekilde bölünecek.
Yazık burda ni kdar mağdur edebiyatı yaparlarsa yapsınlar hak var, adalet var..Maalesef ki bu değilse de benzer bi cok gerçek durum vardi ama ülkemizde bu durundaki insanlar çirkef görünmek yerine kendini haklı çıkarmak için mağdur edebiyatı yapmayı tercih ediyorlar
Vişne sularıda benden olsunAhsjdjsjs
Bu havada da çekirdek gitmez ama olsun ben yine de aldım bekliyorum:))
Mal kaçırıp milletin hakkını gasp etme konusuna da selamun aleykum diye başlamak..
Hakki atleti düşünen kendine ait olmayan malı üstüme nasıl geçirdiğinin derdine dusmezYazık burda ni kdar mağdur edebiyatı yaparlarsa yapsınlar hak var, adalet var..
Bu tşk taşak anlamında yazdınız herhalde, sadece taşağı olanlar hak sahibidir, onlar mal alabilir, tabii vücut olarak eşinizin alt bölgesinde olmalı, başkasındaysa tişik, pişik, pışııııık alırsın malı şeklinde evrilip eriyor hak.Kayınpederimin şuan üzerinde dört arsa ve iki ev var, biz bunları satış göstererek babamın üzerine geçirmeyi planlıyoruz. Daha sonra görümcemin hakkını veririz duruma göre, zaten bayan olduğu için çok ihtiyacı olmayacak, bekar şuan evleneceği kocası yapsın malını. Eşimin erkek çocuk olarak ve çalıştığı için hakkı daha fazla zaten. İlk eşten çocukların bir şey almasınıda istemiyorum açıkçası bu konuyu kayımpederim ve babam konuşarak çozer. Kayınvaldem sessiz bir kadındır, oda en çok sizin hakkınız diyor zaten ilk eşten çocukların sonradan kazanılan mallarda hakkı olduğunu düşünmüyor. Biz satışı babam üzerinden göstersek nasıl olur sonradan elimizden alırlarmı.Saglam bir yol önerin lütfen hukukçu arkadaşlar cvp bekliyorum. Tşk.
Selamun aleyküm bayanlar. Formu uzun süredir takib ediyorum üye olmak bu güne kısmetmiş. Hemen konuya geçiyorum soruma hızlı cevap bulabilirim inşaallah hukuki bilgiye ihtiyacım var. Kayınpederimin ilk eşinden olma üç çocuğu var eşim kayınpederimin ikinci eşinden tek erkek çocuk birde kız kardeşi var. İlk eşinden boşandıktan sonra kayınpederimin edindiği mallarda eşimin payı buyuk.Çalışma hayatı boyunca babasına destek olmuş bir ev yaptırmış ve babasının üzerine. Şimdi sorum şuki kayınpederimin eski eşinden olma çocukları yeni edinilen mallarda babaları üzerinden hakk taleb edebilirmi? henüz avukatla görüşmeden buradan sormak istedim.
Kayınpederimin şuan üzerinde dört arsa ve iki ev var, biz bunları satış göstererek babamın üzerine geçirmeyi planlıyoruz. Daha sonra görümcemin hakkını veririz duruma göre, zaten bayan olduğu için çok ihtiyacı olmayacak, bekar şuan evleneceği kocası yapsın malını. Eşimin erkek çocuk olarak ve çalıştığı için hakkı daha fazla zaten. İlk eşten çocukların bir şey almasınıda istemiyorum açıkçası bu konuyu kayımpederim ve babam konuşarak çozer. Kayınvaldem sessiz bir kadındır, oda en çok sizin hakkınız diyor zaten ilk eşten çocukların sonradan kazanılan mallarda hakkı olduğunu düşünmüyor. Biz satışı babam üzerinden göstersek nasıl olur sonradan elimizden alırlarmı.Saglam bir yol önerin lütfen hukukçu arkadaşlar cvp bekliyorum. Tşk.
konuya ağzından din düşmez giriş, ardından mal kaçırmalar bişeyler oh oh maşallah , forumu takib ettiğini sanmıyorum takip ediyo olabilirsinSelamun aleyküm bayanlar. Formu uzun süredir takib ediyorum üye olmak bu güne kısmetmiş. Hemen konuya geçiyorum soruma hızlı cevap bulabilirim inşaallah hukuki bilgiye ihtiyacım var. Kayınpederimin ilk eşinden olma üç çocuğu var eşim kayınpederimin ikinci eşinden tek erkek çocuk birde kız kardeşi var. İlk eşinden boşandıktan sonra kayınpederimin edindiği mallarda eşimin payı buyuk.Çalışma hayatı boyunca babasına destek olmuş bir ev yaptırmış ve babasının üzerine. Şimdi sorum şuki kayınpederimin eski eşinden olma çocukları yeni edinilen mallarda babaları üzerinden hakk taleb edebilirmi? henüz avukatla görüşmeden buradan sormak istedim.
İyi de sonradan olma mal ne alaka diğer çocukların hakkını vermemekle, baba onların da babası boşanırken adam karısından boşanmış çocuklarından değil ya. Ayrıca nedir bu eşim tek erkek cocuk falan görümce de tabiki hak iddia edecek. O kendine mal yapsın falan ayıp yani.Selamun aleyküm bayanlar. Formu uzun süredir takib ediyorum üye olmak bu güne kısmetmiş. Hemen konuya geçiyorum soruma hızlı cevap bulabilirim inşaallah hukuki bilgiye ihtiyacım var. Kayınpederimin ilk eşinden olma üç çocuğu var eşim kayınpederimin ikinci eşinden tek erkek çocuk birde kız kardeşi var. İlk eşinden boşandıktan sonra kayınpederimin edindiği mallarda eşimin payı buyuk.Çalışma hayatı boyunca babasına destek olmuş bir ev yaptırmış ve babasının üzerine. Şimdi sorum şuki kayınpederimin eski eşinden olma çocukları yeni edinilen mallarda babaları üzerinden hakk taleb edebilirmi? henüz avukatla görüşmeden buradan sormak istedim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?