Üzgünüm

Simdiki gencler hep boyle.o yaslarda ben de misafir muhabbetlerini sevmezdim o yuzden gencleri yadirgamiyorum.can sikacak bir durum yok.
İki kızım var biri 18 yaşında diğeri 16
18 yaşındaki hiç sevmez büyüklerle oturup sohbet etmez
Ama küçüğü bayılır
Yanı fıtrat meselesi
Annemin evinde olması canımı sıktı
Annem daha çok sahip çıkabilirdi

Ne güzel, kadini hizmetci olarak gören örf ve adetler! Cok mühim cay servisi yapmak ya! Oglan olsa ayni beklenti olacakmiydi? Kiz olunca niye bu beklenti oluyor? Ev sahibi misafiri agirlar, torun degil!

Ne güzel, kadini hizmetci olarak gören örf ve adetler! Cok mühim cay servisi yapmak ya! Oglan olsa ayni beklenti olacakmiydi? Kiz olunca niye bu beklenti oluyor? Ev sahibi misafiri agirlar, torun degil!
kadın ile erkek farklı görevler için bu dünyadadır, sizin dediğiniz gibi olsaydı farklı cinsiyet organlarımız olmazdı...çay ikramını, erkek düşmanlığına neden bağladınız anlamış değilim...konumuz erkekler değil...

evet dogru fitrat meselesi biraz da.o ayiplayanlarin cocuklari acaba her gelen misafire hurmet hizmet mi ediyorlarmis?insanlar bayiliyor elestiri yapmaya.anneniz kizinizin arkasinda olmaliydi ama olan olmus artik yeri gelince guzelce uyarip bir daha yapmamasini soyleyebilirsiniz.

Hahaha pipi ile cay servisi yapilamiyormu yani? Adamlarin elleri farklimi calisiyor?

Umarim trol yada ergen bir kücük oglan cocugusundur.

El öpmeye bir sey diyemem tercih meselesi de 18 yasindaki insan erkek ya da disi anneannesine yardim edip 2 bardak cay doldurabilirdi bence. Ne var ki bunda? Bu cocuklari niye bu kadar tembel, üşengeç, yaralı parmağa işemeyecek şekilde egitmeyi başarı sayıyoruz anlamiyorum cidden.

18 yaşındaymis bende 10 falan sandım.
Ben gittiğim evde ev sahibine yardım ederdim evlenmeden önce, evlendikten sonra, annemin misafiri geldiğinde, gün olduğunda anneanne-babaanneye. Ne olacak canım iki çay koysa eli mi aşınacak. İlerde ayni davranışı sizede yapınca kızım biz büyüğüz hadi yardim et bi demeye hakkiniz hiç yok. Şimdi demeyeceginizi söyleyeceksiniz ama Allah düşürmesin.
Dusmeseniz bile evinize gelen misafirinize siz otururken o hizmetlense ne olacak eline yapismayacak ya.

Hahaha pipi ile cay servisi yapilamiyormu yani? Adamlarin elleri farklimi calisiyor?

Umarim trol yada ergen bir kücük oglan cocugusundur.
konu burada adamlar değil, eğitilmemiş kız çocuğu....bu kızın anlatttıklarını, biz küçükken annemize anlatsaydık, annemiz misafirlere değil, bize kızardı...

bir gün büyüklere çay götürmekle hiçbir gencin incileri dökülmez. El öpmemek de meziyet değil, gerçekten öpücük kondurulmuyor sonuçta bir seremoni sadece. Ben de küçğk çocuk sandım yani yorumları görünce

Konu nasıl kadın, erkek muhabbetine dönmüş anlayamadım. Ev işlerini sadece kadınlar yapsın kafasında biri de değilim ama herşeyi de buna indirgemek çok sağlıklı bir bakış açısı değil bana göre.

Kızınız kimsenin elini öpmek zorunda değil, heleki anneannesinin arkadaşlarının ellerini hiç değil.

Ama çay koymayada yardımcı olabilirdi diye düşünüyorum. Tabi yardımcı olmadı diye gelen misafirlerin laf söylemesi hoş değil.

Cokta canınızı sıkacak bir durum yok aslında.

Son düzenleme:
El öpme konusunda yadırgayamam o yaştaki çocuklar bunu istemeyebiliyor. Ben öperdim kardeşim öpmezdi mesela annem hoşgeldiniz deyin dışında baskı yapmazdı bu konuda ama el öpmek kötü bişey değil. Ben yaşlıların bu söylemlerini de saçma buluyorum yorum yapmaları gerekmiyor bu durumda. Ama yine de 18 yaşında bir genç kızın ev büyüklerine yardımcı olması çay servisi yapması da incilerini dökmez. Ben de böyle öğrendim ailemden böyle yapıyorum. Şimdi evliyim 17 yaşındaki görümcem kendi çayını doldurmamı bile benden bekleyince garipsiyorum içimden. Bence aileler bu sorumluluğu hürmeti öğretmeli çocuklarına, erkek veya kız olsun farketmez. Çocuklar bir kozanın içinde büyümüyorlar ömür boyu, toplum içinde nasıl davranmaları gerektiğini de bilmeliler

Kız zaten anneannesine ikramlar için yardım etmiş ve gelen misafirlere hoşgeldiniz demiş. Yapması gerekeni yapmış hiç canını sıkmasın.

Çay ikramında bulunsun diyen hanımlara katılmıyorum. Yaşlılar bir yerde toplanınca bütün gün oturup çay içiyor. Kız tüm gününü kendinden kaç yaş büyük insanlarla bir odada boş çay bardağı gözleyerek geçirmek zorunda mı?

Annenizin de yapacağı pek bir şey yokmuş. Yazık kadın da üzülmüştür torunu üzülüp gidince. Tamamen misafir kadınların patavatsızlığı yüzünden olmuş her şey. Canınızı sıkmamaya çalışın önemsiz bir olay bence.

Neyine katılıyorsun misafirlerin
Birinin Yalap şalap el öpülmesi çok mu hoş sizce
Bir genci yermek ne kadar güzel değil mi?
Diyorum ki çocuk anneannesine yardım etmiş
Misafirlere hoş geldinizde demiş eee daha ne
Oturup onların sohbetlerini mi dinlesin
Kızımı yetiştiriyorum
Kendi düşünsün fark etsin istiyorum
Ve çok düzgün bir çocuktur

Anlamadınız heralde konuyu ki yorumlarımda belirtmiştim mesele çayı götürüp götürmeme meselesi değil
Göz göre göre yermelerine verdiği tepkiydi
Doğru yapmış
Bu onun güçlü bir kişiliği olduğunu gösterir
El öpmeye gelince bu kalıplaşmış bir davranış türü ve doğru bulmuyorum
Tarih nice nice böyle yanmış davranışlarla doludur
Denk bir örmek olmayabilir ama anlamanız için yazıyorum
Geçmişte araplar çiftin ilk doğan çocuğu kız ise uğursuz olduğuna inanıp diri diri gömerlerdi
Bu bir inanç seremoni adet gelenek ismi herneyse bunu yaparlardı
Bir davranış doğru değilse istediği kadar gelenek seremoni olsun ne fark eder

Kızınız ergen, misafirler yaşlı, hangisine neyi anlatacaksınız? kızınızın yaptığını tasvip ediyorsanız anlıyorsanız bunu onunla konuşun,desteğiniz iyi gelir. o misafirler niye öyle dedi, anlamasına yardımcı olun. Bir de annenizi kırmayın :)

Konuyu anladığına eminmisin
Ne diyorsunuz siz alansen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…