- 28 Ağustos 2019
- 2.083
- 2.151
- 133
Selam kızlar
Bugün bizim kız anneannesine gitmiş
Anneannenin misafiri varmış
Yaş grubu 40 60 arası hatunlar
Kızım herkese hoş geldin demiş
El öpmemiş yüz öpmemiş
Gitmiş yan odaya yanlarında oturmamış servis yapmamış
Anne diyor
Bir kadın kızım için anneme sizin kız el öpmeyi bilmez mi biraz eğilsin büyüklenmesin
Diğeri şimdiki gençlik böyle hiç değer yok
Bir diğeri biz böylemiydik
Diyormuş
Annem kızıma kızım çayları tazele demiş
Kızımda anneanne ben çıkıyorum deyip çıkmış
Duyacakları şekilde ben değerlerinize zarar veriyorum demiş
Kızım için üzüldüm
Biraz rahatlamak için anneannesine gitmişti ama ağlayarak döndü
Bizim kokonalar ne yaptılar mutlular mi bilmiyorum ama anneme de kıyamadım konuyu açmadım üzgünüm sadece
Öylesine canım sıkıldı sizinle paylaşmak istedim
Odada tek başına durcagina anneanesi otursun o çay doldursun dedim.
Saygı olarak nitelendirdigimden değil nitelendirildiginden dedim.İyi de kimse kimseyi öpmek zorunda da değil,bunun saygıyla ne alakası var ? Bu adet bildiğiniz saçmalık.Tanımadığım insanları neden öpeyim sırf benden büyük diye ? Belki fiziksel temas istemiyor karşıdaki insan,giren selamlanır,bu yeterli.İnsanların kişisel alanına izinsiz müdahale etmeyi ne çok seviyoruz,adı da ''saygı'' imiş.
Ayrıca ''sizin kız el öpmeyi bilmez mi biraz eğilsin büyüklenmesin,diğeri şimdiki gençlik böyle hiç değer yok '' lafından sonra bence kız bilerek hiç yardım etmemiş.Şahsen ben olsam ben de bu insanlara bir şey kanıtlamaya çalışmazdım.Sırf el öpülmedi diye kıza ''değer bilmiyor'' damgasını yapıştırmışlar,ne yoracak kendini böyle insanlar için ? Çok seviyorlarsa kalksın çaylarını kendileri doldursunlar.Ne güzel ya,işin düşünce ''gençler yardım etsin'',hoşuna gitmeyince ''gençlik reröre'' .
18 yaşındaymis bende 10 falan sandım.
Ben gittiğim evde ev sahibine yardım ederdim evlenmeden önce, evlendikten sonra, annemin misafiri geldiğinde, gün olduğunda anneanne-babaanneye. Ne olacak canım iki çay koysa eli mi aşınacak. İlerde ayni davranışı sizede yapınca kızım biz büyüğüz hadi yardim et bi demeye hakkiniz hiç yok. Şimdi demeyeceginizi söyleyeceksiniz ama Allah düşürmesin.
Dusmeseniz bile evinize gelen misafirinize siz otururken o hizmetlense ne olacak eline yapismayacak ya.
El opmekle agiz asinmaz ama istemeyebilir öpmeyi olabilir diyelim. Bende o yüzden hizmet konusuna yazdim. Neyi anlamamisim?
Burda görüldüğü üzere neden el öpmemis demedim. Yardım etse eline yapışmaz dedim hala da diyorum.Bu konuyla kadın erkek denkliğinin ne ilgisi var.
Ben her ev işi konusunda kadin erkeği denk tutan biriyim.
Bu konuda iki torun var biri kız biri erkek ben kız neden çay dökmedi oglan cay mi döker dedim nasıl sündurup başka anlamlara cekiyorsunuz ya pes.
Odada tek başına durcagina anneanesi otursun o çay doldursun dedim.
El öpmeyi sevmem ama saygi olarak nitelendirildiginden öperim. Zaten ceneye koyup alna koyuyoruz ne olacak.
Annem ben varken kalkmaz anneannem babaannemde kalkmaz hizmeti ben yaparım. Ben varken bana ayıp onları ayağa kaldirirsam.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yahu kadın erkek muhabbetine nerden geldin hala anlamadım
Saygı olarak nitelendirdigimden değil nitelendirildiginden dedim.
Burda görüldüğü üzere neden el öpmemis demedim. Yardım etse eline yapışmaz dedim hala da diyorum.
Beni millet irgalamaz ben bu şekilde öğrendim. Büyüklerinin elini öper, ev sahibine yardım ederim. Orada misafir olarak bulunsam da ederim.
Yani?Söz konusu kişi erkek olsa yine bunu söyleyecek miydiniz peki?
Erkek olsaydı teyzeler bunu pek dert etmeyeceklerdi çünkü.
"Delikanlı odasında oturuyor, bir gel de yüzünü görelim hey maşallah. Bu da pek yakışıklı olmuş" falan diyeceklerdi en fazla.
Ne el öpmemesinin dedikodusu dönecekti ne de çay servisi beklenecekti. Kendine çay alırken "delikanlının" odasına çay götüren bile olurdu.
Yani?
Delikanlilar yapmıyor diye bizde yapmayalım o zaman. Ben hiç gün yapan erkek grubu görmedim. Evde kendin pisir kendin ye konsepti yerine kafede hallediyorlar genelde misal.
İnanin eşimle bu esitlik konusunda çok tartışan biriyim ev işi konusunda ama bu konu çok farklı yani nasil bagdastiriyorsunuz anlamıyorum.
Ortada kiz torun var bende yardim etseydi keşke dedim. Erkek olsa öyle demezdin diyorsunuzhele ki bana
Tamamen aynı işleri ve aynı sorumluluğu almamizi beklemeniz çok ütopik değil mi? Misal eşim karnim ağırdiginda gece yarısı çıkıp ilaç alıp geliyor ama ben çekiniyorum çıkamıyorum.
Elimdeki ağır posetleri o taşıyor benden alıp.
Benden uzun yuksek yerlere o eşya koyuyor, perdeyi o asiyor vs vs şimdi hepsini kaynanam gelsin benden mi beklesin.
En kötü ayirim pozitif ayirimdir.
Yani?
Delikanlilar yapmıyor diye bizde yapmayalım o zaman. Ben hiç gün yapan erkek grubu görmedim. Evde kendin pisir kendin ye konsepti yerine kafede hallediyorlar genelde misal.
İnanin eşimle bu esitlik konusunda çok tartışan biriyim ev işi konusunda ama bu konu çok farklı yani nasil bagdastiriyorsunuz anlamıyorum.
Ortada kiz torun var bende yardim etseydi keşke dedim. Erkek olsa öyle demezdin diyorsunuzhele ki bana
Tamamen aynı işleri ve aynı sorumluluğu almamizi beklemeniz çok ütopik değil mi? Misal eşim karnim ağırdiginda gece yarısı çıkıp ilaç alıp geliyor ama ben çekiniyorum çıkamıyorum.
Elimdeki ağır posetleri o taşıyor benden alıp.
Benden uzun yuksek yerlere o eşya koyuyor, perdeyi o asiyor vs vs şimdi hepsini kaynanam gelsin benden mi beklesin.
En kötü ayirim pozitif ayirimdir.
Ya gerçekten beni hiç anlamadınız siz.Konu sahibinin kızı da ''gün yapmamış'' zaten.Ve evet delikanlılar yapmıyorsa ve bu toplumda ''ayıp'' karşılanmıyorsa bizim de yapmama hakkımız var.
Bu arada eğer yalnız yaşayan bir kadın olmuş olsaydınız o ilaçları bal gibi de gerekirse gecenin bir saati de olsa çıkıp alacaktınız.Merdiven bulup perdeleri asacaktınız.Poşetlerin hepsini siz taşıyacaktınız.Bunu yapan milyonlarca kadın var bu arada,sizin için ''ütopik'' imiş ama.Merak etmeyin ne kadın ne de erkek kimse birbirine bağımlı değil artık.Birine yardımcı olmakla bunun görev olarak dayatılması arasında fark var.
"Erkek olsa öyle demezdiniz" demedim ki. Soru sordum sadece.
"Hele ki bana" demeniz garip olmuş. Sizi tanımıyorum sonuçta. Buradaki mesajınızdan çıkardığım sonuca göre cevap verdim.
Verdiğiniz örnekler konuyla alakasız.
Gece eşiniz ilaç alıyor, siz alamıyorsunuz. Haklısınız ben de alamam.
Ama bunun sebebi toplumun bana ya da bir erkeğe biçtiği görev tanımları değil, yaşadığımız ülkenin gerçekleri nedeniyle güvende hissetmemem.
Ağır poşetleri eşiniz taşıyor çünkü sizden daha güçlü olduğu için sizin kadar zorlanmıyor ve jest yapıyor. Poşet taşımak erkeğin görev tanımında bulunan bir şey değil neticede.
Yüksek yerlere eşya koymak da aynı şekilde. Eşiniz sizden uzunmuş ama benim sevgilim benden çok da uzun değil mesela. Onun uzandığı her yere ben de uzanabilirim.
Bunların pozitif ayrımcılıkla bir ilgisi yok ki. Gücünüzün yettiği durumlara göre "olması gerektiği gibi" birbirinizin hayatını kolaylaştırıyorsunuz hepsi bu.
Ama konudaki teyzelerin kafasında bir şablon var ve o kız bu şablona uymadığı için saygısız ilan edilmiş. Aynı şeyi bir erkek yapsaydı böyle çene yapmazlardı.
Kız zaten ilk servise yardım etmiş. Garson değil ki bu içeri gidip gelip "bir ihtiyacınız var mı" deyip çay tazelesin.
İsterse yapar istemezse yapmaz. Bu bir görev değil, yapmayınca ayıplanacak bir şey değil.
Kendimi bildigim için yorumlardan çıkarım nitecesinde hele ki bana dedim. Yorumumu böyle anlamaniza şaşırdım çünkü."Erkek olsa öyle demezdiniz" demedim ki. Soru sordum sadece.
"Hele ki bana" demeniz garip olmuş. Sizi tanımıyorum sonuçta. Buradaki mesajınızdan çıkardığım sonuca göre cevap verdim.
Ama bunun sebebi toplumun bana ya da bir erkeğe biçtiği görev tanımları değil, yaşadığımız ülkenin gerçekleri nedeniyle güvende hissetmemem.
Ağır poşetleri eşiniz taşıyor çünkü sizden daha güçlü olduğu için sizin kadar zorlanmıyor ve jest yapıyor. Poşet taşımak erkeğin görev tanımında bulunan bir şey değil neticede.
Yüksek yerlere eşya koymak da aynı şekilde. Eşiniz sizden uzunmuş ama benim sevgilim benden çok da uzun değil mesela. Onun uzandığı her yere ben de uzanabilirim.
Bunların pozitif ayrımcılıkla bir ilgisi yok ki. Gücünüzün yettiği durumlara göre "olması gerektiği gibi" birbirinizin hayatını kolaylaştırıyorsunuz hepsi bu.
Ama konudaki teyzelerin kafasında bir şablon var ve o kız bu şablona uymadığı için saygısız ilan edilmiş. Aynı şeyi bir erkek yapsaydı böyle çene yapmazlardı.
Kız zaten ilk servise yardım etmiş. Garson değil ki bu içeri gidip gelip "bir ihtiyacınız var mı" deyip çay tazelesin.
İsterse yapar istemezse yapmaz. Bu bir görev değil, yapmayınca ayıplanacak bir şey değil.
Ya gerçekten beni hiç anlamadınız siz.
Yorumlarimi daha önce okuduysaniz az çok nasıl biri olduğumu bilirdiniz ve bana karşı bunlari soylemezdiniz. Ama dikkatinizi cekmemis daha önce demek ki.
Hiçbir şey bir insana görev diye dayatilamaz.
Her şey eşittir. Bir kadin evde ne kadar iş yapıyorsa erkekte o kadar yapmalıdır.
Hatta ben şuan çalışmıyorum eşimin sana yardim ederim cumlesine bile gıcık kaparim. Çünkü aynı evdeysek bana yardım etmeyecek evin işini yapmış olacaksin derim.
Gece çalışmam zorunlu olmadığı sürece, gece yarısı tek dışarı çıkmam zorunlu olmadığı sürece dışarı çakal kaynıyor bunlar için eşimden rica ederim.
Ama eşim issiz kalsa 3 vardiya calismasi gerekse gitmelidir çünkü kadinlar daha tehlike altinda bu toplumda. Cocugumuz olunca ilk sorumluluğum çocuğuma bakmaktir işe gitmek değil ama sizde biliyorsunuz ki parasiz olmuyor. O yüzden cocuk olsa dahi esimin ilk sorumluluğu calismaktir çünkü evladina anneden başkası o kadar iyi bakamaz. Baba emziremez mesela. Tıpatıp ayni gorevlerde ve sorumlulukta degiliz anlatabildim mi?
Ama
wşim yemek yapmasını bilmiyorsa eli yatkın değilse evin temizligini yapmalıdır. Ben çamaşır asiyorsam bence o katlamalidir ki bu dusuncem şuan issiz oldugum halde bu şekilde. Annem bana calismiyorsun yorgun geliyor bosver kızım dese de ben ikimizin alani burası anne derim. Size kendimi anlattim çünkü işin içinden cikilmaz yerlere cektiniz yazılarımı.
Bana çok dokunuyor kadının evde kendini telef edip erkegin yan gelip yatması, kadının isten gelip birde yemek yapması.
Çocuğa bak yemek yap , bulaşık yıka çile mi bu evlilik mi derim.
Ama bu durum benim için ayrı anliyor musunuz?
Ben ordaysam anneme is yaptirmam ben yaparım. Annemin evinde de ben yaparim kendi evimde de. Anneannemin evinde de yaparım. Yaşları var onların bu zamana kadar yapmışlar oradayken yardim etsem elime mi yapisacak diyorum iki saattir. Ellerini opsem agzim mi asinacak diyorum.
Ben yaparım burası da yorum sitesi olduğu için kendi fikrimi sunabilirim degil mi?
Linc tayfa gibi biriniz bir yandan digeriniz diger yandan erkek kadın eşitliğinden aldiniz gidiyorsunuz.
"Erkek olsa öyle demezdiniz" demedim ki. Soru sordum sadece.
Şuraya da bırakayımYa gerçekten beni hiç anlamadınız siz.
Yorumlarimi daha önce okuduysaniz az çok nasıl biri olduğumu bilirdiniz ve bana karşı bunlari soylemezdiniz. Ama dikkatinizi cekmemis daha önce demek ki.
Hiçbir şey bir insana görev diye dayatilamaz.
Her şey eşittir. Bir kadin evde ne kadar iş yapıyorsa erkekte o kadar yapmalıdır.
Hatta ben şuan çalışmıyorum eşimin sana yardim ederim cumlesine bile gıcık kaparim. Çünkü aynı evdeysek bana yardım etmeyecek evin işini yapmış olacaksin derim.
Gece çalışmam zorunlu olmadığı sürece, gece yarısı tek dışarı çıkmam zorunlu olmadığı sürece dışarı çakal kaynıyor bunlar için eşimden rica ederim.
Ama eşim issiz kalsa 3 vardiya calismasi gerekse gitmelidir çünkü kadinlar daha tehlike altinda bu toplumda. Cocugumuz olunca ilk sorumluluğum çocuğuma bakmaktir işe gitmek değil ama sizde biliyorsunuz ki parasiz olmuyor. O yüzden cocuk olsa dahi esimin ilk sorumluluğu calismaktir çünkü evladina anneden başkası o kadar iyi bakamaz. Baba emziremez mesela. Tıpatıp ayni gorevlerde ve sorumlulukta degiliz anlatabildim mi?
Ama
wşim yemek yapmasını bilmiyorsa eli yatkın değilse evin temizligini yapmalıdır. Ben çamaşır asiyorsam bence o katlamalidir ki bu dusuncem şuan issiz oldugum halde bu şekilde. Annem bana calismiyorsun yorgun geliyor bosver kızım dese de ben ikimizin alani burası anne derim. Size kendimi anlattim çünkü işin içinden cikilmaz yerlere cektiniz yazılarımı.
Bana çok dokunuyor kadının evde kendini telef edip erkegin yan gelip yatması, kadının isten gelip birde yemek yapması.
Çocuğa bak yemek yap , bulaşık yıka çile mi bu evlilik mi derim.
Ama bu durum benim için ayrı anliyor musunuz?
Ben ordaysam anneme is yaptirmam ben yaparım. Annemin evinde de ben yaparim kendi evimde de. Anneannemin evinde de yaparım. Yaşları var onların bu zamana kadar yapmışlar oradayken yardim etsem elime mi yapisacak diyorum iki saattir. Ellerini opsem agzim mi asinacak diyorum.
Ben yaparım burası da yorum sitesi olduğu için kendi fikrimi sunabilirim degil mi?
Linc tayfa gibi biriniz bir yandan digeriniz diger yandan erkek kadın eşitliğinden aldiniz gidiyorsunuz.
Ben el opmedigi için saygisizlik yapmış diye nerede yazdım? Bu gece uykusuzum da ben mi kaçırdım yazdığım yeri yoksa anlayamadim iki yazida da el öpmeye takildiniz da ben zaten ben operdim ama opmeyebilir o yüzden yardım konusuna belirttim fikrimi diye yazdım hatta ikinci yorumumda. Lütfen el öpme konusunda yaptığım kızı zan altında biraktigim yorumu gosterir misiniz bende merak ettim çünkü.Alakası bile yok yazdıklarımın.Kadın erkek eşitliği deyip olayı poşet taşımaya götüren sizin yazınızdı,farkındaysanız ben yoruma o teyzelerin düşüncesi diye başlamıştım,siz o yorumu yazana kadar size bu konuyla ilgili böyle düşünüyorsunuz diye bir şey yazmadım.Siz kendiniz birdenbire ''delikanlılar gün yapmıyor,erkekler gece yarısı ilaç alabilirler,poşet taşırlar,perdeyi daha kolay asarlar'' yazdınız ki ben size kişisel olarak bir şey söylememiştim,teyzelerin ne diyeceğini yazmıştım,hala da arkasındayım.O torun erkek olsa o teyzelerin hiçbiri hizmet falan beklemeyecekti,klasik Türkiye işte.
İnsanların bu yorumu yazmasının sebebi ''anneanneye yardım etmemelisin'' değil.İnsanlar bu ikiyüzlülükten bıktılar artık.Tabii ki de ben olsam anneanneme yardım ederdim,ama el öpmedin diye bozuk atan insanlara da cevabını verirdim,çünkü hakları değil.Hele el öpmeye trip atan teyze konudaki en haksız insan açık ve net.Nefret ediyorum böyle vıcık vıcık illa beni öp diyen tiplerden.Kimse o kıza sormuyor öpmek ister misin diye.Sorun bu anlıyor musunuz ? Yardım etsin diyorsunuz,ama 10 kişinin elini,yüzünü kıza öpmek ister misin demeden öptürüyorsunuz,yapmayınca da saygısız oluyor.Bunun özgürlükle falan alakası yok,toplum olarak bazı şeylerin sınırını çok yanlış çiziyoruz,bu da bir örnek.Her insan fiziksel teması sevmek zorunda değil,belki obsesiftir temizlik konusunda,belki kendince sınırları vardır,ya bu bir mesele bile olmamalı aslında.
Ben el opmedigi için saygisizlik yapmış diye nerede yazdım? Bu gece uykusuzum da ben mi kaçırdım yazdığım yeri yoksa anlayamadim iki yazida da el öpmeye takildiniz da ben zaten ben operdim ama opmeyebilir o yüzden yardım konusuna belirttim fikrimi diye yazdım hatta ikinci yorumumda. Lütfen el öpme konusunda yaptığım kızı zan altında biraktigim yorumu gosterir misiniz bende merak ettim çünkü.
He laflara gelecek olursak
Böyle bir ithama bende cevap verirdim.
Poşet taşımayı, perde asmayi yanlış anladığıniz için orada bebeğim olsa benim önceliğim bebeğime bakmak eşimin çalışmak diye belirttim. Görev ve sorumluluk farkinin bendeki anlamını söyledim işte size demissiniz ya kimse kimseye bağımlı değil bunları yapan kadınlar var zorunlu olsan sende yapardın. İlk orneklerimle düşüncemi tam anlatamadigim için orneklerimi çoğalttim. Daha keskin hatli ornekler verdim ki anlaşılır diye.Alakası bile yok yazdıklarımın.Kadın erkek eşitliği deyip olayı poşet taşımaya götüren sizin yazınızdı,farkındaysanız ben yoruma o teyzelerin düşüncesi diye başlamıştım,siz o yorumu yazana kadar size bu konuyla ilgili böyle düşünüyorsunuz diye bir şey yazmadım.Siz kendiniz birdenbire ''delikanlılar gün yapmıyor,erkekler gece yarısı ilaç alabilirler,poşet taşırlar,perdeyi daha kolay asarlar'' yazdınız ki ben size kişisel olarak bir şey söylememiştim,teyzelerin ne diyeceğini yazmıştım,hala da arkasındayım.O torun erkek olsa o teyzelerin hiçbiri hizmet falan beklemeyecekti,klasik Türkiye işte.
İnsanların bu yorumu yazmasının sebebi ''anneanneye yardım etmemelisin'' değil.İnsanlar bu ikiyüzlülükten bıktılar artık.Tabii ki de ben olsam anneanneme yardım ederdim,ama el öpmedin diye bozuk atan insanlara da cevabını verirdim,çünkü hakları değil.Hele el öpmeye trip atan teyze konudaki en haksız insan açık ve net.Nefret ediyorum böyle vıcık vıcık illa beni öp diyen tiplerden.Kimse o kıza sormuyor öpmek ister misin diye.Sorun bu anlıyor musunuz ? Yardım etsin diyorsunuz,ama 10 kişinin elini,yüzünü kıza öpmek ister misin demeden öptürüyorsunuz,yapmayınca da saygısız oluyor.Bunun özgürlükle falan alakası yok,toplum olarak bazı şeylerin sınırını çok yanlış çiziyoruz,bu da bir örnek.Her insan fiziksel teması sevmek zorunda değil,belki obsesiftir temizlik konusunda,belki kendince sınırları vardır,ya bu bir mesele bile olmamalı aslında.
Ben el opmedigi için saygisizlik yapmış diye nerede yazdım? Bu gece uykusuzum da ben mi kaçırdım yazdığım yeri yoksa anlayamadim iki yazida da el öpmeye takildiniz da ben zaten ben operdim ama opmeyebilir o yüzden yardım konusuna belirttim fikrimi diye yazdım hatta ikinci yorumumda. Lütfen el öpme konusunda yaptığım kızı zan altında biraktigim yorumu gosterir misiniz bende merak ettim çünkü.
He laflara gelecek olursak
Böyle bir ithama bende cevap verirdim.
Poşet taşımayı, perde asmayi yanlış anladığıniz için orada bebeğim olsa benim önceliğim bebeğime bakmak eşimin çalışmak diye belirttim. Görev ve sorumluluk farkinin bendeki anlamını söyledim işte size demissiniz ya kimse kimseye bağımlı değil bunları yapan kadınlar var zorunlu olsan sende yapardın. İlk orneklerimle düşüncemi tam anlatamadigim için orneklerimi çoğalttim. Daha keskin hatli ornekler verdim ki anlaşılır diye.
Hala poşet taşıyıp perde asma örneğine takildiniz. O kadar yorum yazdım cumlelerinizi okuyarak ve yorumunuz yazdiklarimin alakası yok oldu.
Ben bekliyorum el öpme konusunda kıza hiç deginmedigim halde
-sorun bu kıza 10 kişinin elini yüzünü ona sormadan opturuyorsunuz , opmeyince saygisiz diyorsunuz - kısmında beni itham ettiğiniz bu şekilde degerlendirdiginiz yorumumu. Ben nerde demişim de iki mesajdir el öpme konusuyla bana geliyorsunuz.
Kendimi bildigim için yorumlardan çıkarım nitecesinde hele ki bana dedim. Yorumumu böyle anlamaniza şaşırdım çünkü.
Vallahi bi üstte yorum yaptım usenmezseniz bakın.
Ben her misafirlige gittigim yerde oturmam yardım ederim yalniz bana gelip yardim edeni daha görmedim. Ama o kişilere gidince ben yine yardım ederim içim durmaz çünkü biliyorum bana gelince popolarini kaldirmayacaklar ama bu benim kişiliğim.
Ben insanlara yardım ederim. İyi olsun kötü olsun evime ya da anneme, anneanne babaanneme gelen kişiyi ağırlarim.
Bunun erkek kadın olmakla ilişkisi yok benim için.
Onlar benden beklesin beklemesin hiç fark etmez.
Ben kendim istediğim için yaparım umarım bu kez anlatabildim.
Kadın = erkek olayını bu tarz konularda değil eşimle benim aramda ararım.
Vallahi benimde olmaz. Hizmetimi eksik etmem ama bana saygisizlik yapanada cevabını pat diye veririm umrumda olmazTek tek açıklayacağım son kez çünkü cidden saçmalık şunun tartışılması bile.
Siz yazdınız demiyorum,teyzeler böyle demiş diyorum.Sesli şekilde,kız da duymuş hatta.Bildiğiniz saygısız demişler işte,sırf elini öpmedi diye.Ha ben böyle insanlara hizmet etmedi diye kızın suçu yok dedim.Anladınız mı ? Evet anneanne açısından kötü,ama misafir zaten onun misafiri,işin diğer tarafı da bu.Bana hakaret eden kişiye neden hizmet edeyim ? Biraz da kız açısından bakın.
Şöyle bir olay olmuş olsaydı,mesela misafirler gelmiş ters bir şey söylememişler ve kız hiç yardım etmemiş,o zaman derdim keşke yardım etseymiş diye.Bu konuda demiyorum,çünkü teyzeler saygısız bana göre hizmet görmeyi hak etmiyorlar.Anladınız mı ?
Kadın erkek konusunu da siz yazdınız diye yazmamıştım zaten,burada ''değer'' diye parçalanan teyze karşıdaki çocuk erkek olsaydı bu lafların ne birini edecekti ne de düşünecekti.Toplumun ikiyüzlülüğü dedim.
Bazı üyeler daha önce kıza saygısız,kötü yetiştirilmiş demeye getirmişler ben de bunu yanlış buldum,çünkü günümüz gençleri her lafı işitip yutan gençler değil ki bu aslında gayet iyi.Bir tık daha yaşlı insanlar her lafı yutmayı erdem olarak gördükleri için belli yaştan sonra ''bana böyle yaptılar,bana şöyle dediler'' diye kendilerini mutsuz ediyorlar,halbuki olması gereken bu işte.Seni rahatsız edenin yüzüne vuracaksın bunu,içine atıp ne üzülüyorsun.Kız söylemiş,çıkmış,o gün üzülmüş şimdi unutmuştur,o kadın da ne düşünürse düşünsün.Çok yakın akraba olur,yaşlı olur o zaman anlarım bu laf söylememeyi,onun dışında tanımadığı insanlara şirin gözükmek için insanların uğraşmasına gerek yok.Hakkında kötü konuşursa konuşsun,8 milyar insan var teyzenin biri beni sevmemiş sizce umurumda olur mu ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?