Bu sene sınava hazırlanıyor sabah 5.30 gece 23Kızınız normal bir ergenlik davranışında bulunmuş gibi geldi bana.
Ama sizin buna içlenip dertlenmeniz...
Bu sene sınava hazırlanıyor sabah 5.30 gece 23
Bugün tatildi
Anne ben bir nefes almaya anneanneye gidiyorum dedi
Misafirlerinin olduğunu söyledim
Oda olsun
Biraz pasta börek yaparız tombişimle (anneme tombişim der) dedi
Ağlayarak dönmesi ne biliyim içime dokundu
Biraz duygusal düşündüm heralde
Biri anne diğeri kızım olunca
Siz konuyu böyle değerlendiriyorsanız annenizi ve kızınızı teselli edin. Ancak çevreniz sizin gibi düşünen insanlarla çevrili değilse yadırganmaya hazır olunAnlamadınız heralde konuyu ki yorumlarımda belirtmiştim mesele çayı götürüp götürmeme meselesi değil
Göz göre göre yermelerine verdiği tepkiydi
Doğru yapmış
Bu onun güçlü bir kişiliği olduğunu gösterir
El öpmeye gelince bu kalıplaşmış bir davranış türü ve doğru bulmuyorum
Tarih nice nice böyle yanmış davranışlarla doludur
Denk bir örmek olmayabilir ama anlamanız için yazıyorum
Geçmişte araplar çiftin ilk doğan çocuğu kız ise uğursuz olduğuna inanıp diri diri gömerlerdi
Bu bir inanç seremoni adet gelenek ismi herneyse bunu yaparlardı
Bir davranış doğru değilse istediği kadar gelenek seremoni olsun ne fark eder
18 yaşındaymis bende 10 falan sandım.
Ben gittiğim evde ev sahibine yardım ederdim evlenmeden önce, evlendikten sonra, annemin misafiri geldiğinde, gün olduğunda anneanne-babaanneye. Ne olacak canım iki çay koysa eli mi aşınacak. İlerde ayni davranışı sizede yapınca kızım biz büyüğüz hadi yardim et bi demeye hakkiniz hiç yok. Şimdi demeyeceginizi söyleyeceksiniz ama Allah düşürmesin.
Dusmeseniz bile evinize gelen misafirinize siz otururken o hizmetlense ne olacak eline yapismayacak ya.
Evet böyle değerlendiriyorumSiz konuyu böyle değerlendiriyorsanız annenizi ve kızınızı teselli edin. Ancak çevreniz sizin gibi düşünen insanlarla çevrili değilse yadırganmaya hazır olun
Tabi kanaat önderi olmak zor zanaatEvet böyle değerlendiriyorum
Ne yaparsın alışacağız
Değişimler hep sancılı olmuştur
Ve yadırganırım formun bile yadırganan üyelerindenim heralde
Zaman zaman üzsede doğruyu yaptığına inanmak rahatlatıyor
Konuyu anladığına eminmisin
Ne diyorsunuz siz alansen
Bu konuyla kadın erkek denkliğinin ne ilgisi var.Evet eline yapişçak! Bu ayni davraniş erkeklerden beklenmedik sürece, kadinlardan beklenilmesin!
Mecburmu kiz yaşli insanlarin dedikodusunu dinlemeye, bardak takip etmeye? Bu saygi ile felan alakasi yok, kadinlara hizmetçi rolü yüklenmesi ile alakasi var.
Kuşak çatışmasıSelam kızlar
Bugün bizim kız anneannesine gitmiş
Anneannenin misafiri varmış
Yaş grubu 40 60 arası hatunlar
Kızım herkese hoş geldin demiş
El öpmemiş yüz öpmemiş
Gitmiş yan odaya yanlarında oturmamış servis yapmamış
Anne diyor
Bir kadın kızım için anneme sizin kız el öpmeyi bilmez mi biraz eğilsin büyüklenmesin
Diğeri şimdiki gençlik böyle hiç değer yok
Bir diğeri biz böylemiydik
Diyormuş
Annem kızıma kızım çayları tazele demiş
Kızımda anneanne ben çıkıyorum deyip çıkmış
Duyacakları şekilde ben değerlerinize zarar veriyorum demiş
Kızım için üzüldüm
Biraz rahatlamak için anneannesine gitmişti ama ağlayarak döndü
Bizim kokonalar ne yaptılar mutlular mi bilmiyorum ama anneme de kıyamadım konuyu açmadım üzgünüm sadece
Öylesine canım sıkıldı sizinle paylaşmak istedim
Hiç bir şeyi kararında bırakmıyoruz, illa ki cılkını çıkarıcaz. Özgürlüğü alakasız yerlerde aradıkça özgür de bağımsız da olamayacağız
Bu konuyla kadın erkek denkliğinin ne ilgisi var.
Ben her ev işi konusunda kadin erkeği denk tutan biriyim.
Bu konuda iki torun var biri kız biri erkek ben kız neden çay dökmedi oglan cay mi döker dedim nasıl sündurup başka anlamlara cekiyorsunuz ya pes.
Odada tek başına durcagina anneanesi otursun o çay doldursun dedim.
El öpmeyi sevmem ama saygi olarak nitelendirildiginden öperim. Zaten ceneye koyup alna koyuyoruz ne olacak.
Annem ben varken kalkmaz anneannem babaannemde kalkmaz hizmeti ben yaparım. Ben varken bana ayıp onları ayağa kaldirirsam.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yahu kadın erkek muhabbetine nerden geldin hala anlamadım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?