Üzgünüm

Kızınız normal bir ergenlik davranışında bulunmuş gibi geldi bana.
Ama sizin buna içlenip dertlenmeniz...
Bu sene sınava hazırlanıyor sabah 5.30 gece 23
Bugün tatildi
Anne ben bir nefes almaya anneanneye gidiyorum dedi
Misafirlerinin olduğunu söyledim
Oda olsun
Biraz pasta börek yaparız tombişimle (anneme tombişim der) dedi
Ağlayarak dönmesi ne biliyim içime dokundu
Biraz duygusal düşündüm heralde
Biri anne diğeri kızım olunca

Bence fazla kafanıza takmışsınız.
Kızınız üzülmüştür elbette ama geçer, zaten anneannenin yaptığı kötü birşey yok. Evine gelen misafirlere aaaa öyle demeyin torunum bir tanedir, el öpmek kötü bir adet o yüzden öpmüyor filan demesini bekleyemeyiz değil mi? Bence orayı o şekilde terk etmesi filan da hoş olmamış ama dediğim gibi ergenlik döneminde gayet normal, ben ondan daha beterdim o zamanlar :))
Sonuçta travma oluşturacak birşey yok, dönülmez şeyler değil.
Bu kadar dert etmeyin kendinize.
Sınavda da başarılar şimdiden :))

Siz konuyu böyle değerlendiriyorsanız annenizi ve kızınızı teselli edin. Ancak çevreniz sizin gibi düşünen insanlarla çevrili değilse yadırganmaya hazır olun

El öpmek mi kaldı artık? Hiç hijyenik değil zaten.
Daha geçen gün burada, insanların tuvalet sonrası el yıkamamasıyla ilgili konu vardı. Millet ne meraklı elini milletin ağzına sürtmeye

Çay konusunda da iyi yapmış bence.
Zaten ilk servise yardım etmiş. Bütün gün anneannesi yaşındaki kadınlarla oturup çay servisi yapacak hali yoktu.
5 dk önce saygısızlığıyla ilgili atıp tutan insanlara çay servisi yapıp amaçlarına ulaşma zevkini tattırmamış.

Ama bu kadar üzülecek bir şey de yok.
O teyzeler otobüse biner binmez, kendilerine yer vermeyen gençlerin ne kadar saygısız olduğunu bağıra bağıra konuşmaya başlamışlardır. Kendilerine yeni kurbanlar bulup sizin kızı çoktan unutmuşlardır.
Siz de unutun gitsin.

Kızınız istediğini yapmakta özgür tabiki.
Ama siz niye bu kadar kederlendiniz. Bu ülkede yaşıyorsa toplum dayatmalarının hep olacağından bahsetseniz daha faydalı olur. Bildiğin gün teyzesi işte. Bunun bir de komşu ablası, yaşlı dedesi, bakkal amcası falan var. Hep varlar hayatımızdalar. Ne yazık ki

Zamane gencleri aslinda hep boyleler ama bukdr buyutulucek bisey gormedim abartmis teyzeler eski nesil kafasi iste

Evet eline yapişçak! Bu ayni davraniş erkeklerden beklenmedik sürece, kadinlardan beklenilmesin!

Mecburmu kiz yaşli insanlarin dedikodusunu dinlemeye, bardak takip etmeye? Bu saygi ile felan alakasi yok, kadinlara hizmetçi rolü yüklenmesi ile alakasi var.

Aristotales, M.Ö. 350 yılında "Bugünlerde gençler kontrolden çıkmış durumda. Kaba bir şekilde yemek yiyorlar, yetişkinlere karşı saygısızlar, ebeveynlerine karşı çıkıyorlar ve öğretmenlerini sinirlendiriyorlar" diye yazmış. Kuşak çatışması hep varmış ve hep olacak Vicdanı rahatsa ve yanlış yapmadığını düşünüyorsa yoluna devam etmeyi, yanlıl yaptım diyorsa dönüp özür dilemeyi öğrenmek en mühim ders. Bu olay da bu dersin bi materyali olmuş

Siz konuyu böyle değerlendiriyorsanız annenizi ve kızınızı teselli edin. Ancak çevreniz sizin gibi düşünen insanlarla çevrili değilse yadırganmaya hazır olun
Evet böyle değerlendiriyorum
Ne yaparsın alışacağız
Değişimler hep sancılı olmuştur
Ve yadırganırım formun bile yadırganan üyelerindenim heralde
Zaman zaman üzsede doğruyu yaptığına inanmak rahatlatıyor

Tabi kanaat önderi olmak zor zanaat

Bir çay doldurmadığı için saygısız falan olmaz,yorumlara aldırmayın.Bu çay doldurma işine de ayrı bir sinir oluyorum zaten,herkesin çayı farklı zamanlarda biter,bir de her biri için kalk otur,tamamen işkence.Bu kadar düşünceli misafirler aynı çayı kendileri de tazeleyebilirlerdi halbuki,hani eline mi yapışacak yazmış ya bazı üyeler,onların da yapışmazdı.

Bu konuyla kadın erkek denkliğinin ne ilgisi var.

Ben her ev işi konusunda kadin erkeği denk tutan biriyim.
Bu konuda iki torun var biri kız biri erkek ben kız neden çay dökmedi oglan cay mi döker dedim nasıl sündurup başka anlamlara cekiyorsunuz ya pes.
Odada tek başına durcagina anneanesi otursun o çay doldursun dedim.
El öpmeyi sevmem ama saygi olarak nitelendirildiginden öperim. Zaten ceneye koyup alna koyuyoruz ne olacak.
Annem ben varken kalkmaz anneannem babaannemde kalkmaz hizmeti ben yaparım. Ben varken bana ayıp onları ayağa kaldirirsam.
Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu yahu kadın erkek muhabbetine nerden geldin hala anlamadım

Onlar kızınıza hizmet etsin.
Tanimadiğim kişiler hakkında saygısız kategorisine girmemek için bu kadarla susuyorum

Kuşak çatışması sizde kızının bence çok üstünde durmayın

Ev sahibide (anneanne) yardim edebilirdi- ben ediyordum ve hala ediyorum.
Kapidan "merhaba" demek benim aldığım aile kültürüne uygun değil. Bunun cinsiyetle alakasi yok erkek kuzenlerimde ayni şekilde 10-15 dakika "yaşlı teyze" ortaminda oturur sonra kacarlardi.
El öpmeyi sevmiyorum ve ailemden bu konuda hic baskı görmedim. Bu konuda kiziniza hak verdim. Öpmek zorunda asla değil

Hiç bir şeyi kararında bırakmıyoruz, illa ki cılkını çıkarıcaz. Özgürlüğü alakasız yerlerde aradıkça özgür de bağımsız da olamayacağız

Size katılıyorum.
Bu konu için söylemiyorum sadece ama ya bağımlı, amiyane tabirle köle yetiştiriyoruz, ya da prenses, prens yetiştiriyoruz. Bir ortası yok yani.
Benim de 1 yaşında bir kızım var, dilerim bu piremses yetiştirme davranışına kapılmam.

Ah bu teyzeler.. Kendi gençliklerinde ne yaptılarsa şimdiki gençlerin de onları yapmasını bekliyorlar sadece. Zaman göre güncellemiyorlar kendilerini. Ağlamayı gerektirecek bir durum yok. Annenize de kızmayın.

İyi de kimse kimseyi öpmek zorunda da değil,bunun saygıyla ne alakası var ? Bu adet bildiğiniz saçmalık.Tanımadığım insanları neden öpeyim sırf benden büyük diye ? Belki fiziksel temas istemiyor karşıdaki insan,giren selamlanır,bu yeterli.İnsanların kişisel alanına izinsiz müdahale etmeyi ne çok seviyoruz,adı da ''saygı'' imiş.

Ayrıca ''sizin kız el öpmeyi bilmez mi biraz eğilsin büyüklenmesin,diğeri şimdiki gençlik böyle hiç değer yok '' lafından sonra bence kız bilerek hiç yardım etmemiş.Şahsen ben olsam ben de bu insanlara bir şey kanıtlamaya çalışmazdım.Sırf el öpülmedi diye kıza ''değer bilmiyor'' damgasını yapıştırmışlar,ne yoracak kendini böyle insanlar için ? Çok seviyorlarsa kalksın çaylarını kendileri doldursunlar.Ne güzel ya,işin düşünce ''gençler yardım etsin'',hoşuna gitmeyince ''gençlik reröre'' .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…