- 15 Haziran 2019
- 10.430
- 31.331
- 548
Bu kadar niye sinirlenip üstünüze alındınız ki siz ben aldatılan ve dayak yiyen kadınlardan bahsetmişim değil mi madem sizin öyle bir durumunuz yok geçin yorumumu çok zor değil ben insanım kadın görevi diye birşeyi de kabul etmiyorum anlatmak istediğimi anlamadığınız için bana da siz cahil göründünüz burdan iyi günler :)
Sen daha konuyu anlamamışsın daha ne diyeyimEl öpme olayı gereksiz geldi. Öz akrabası değil bir şey değil hoşgeldin demesi yeterli. Diğer konuda kız ya da erkek bizde misafire de misafir olunan evde de yardım edilir. 6 yaşında çocuk kız ya da erkek ona uygun bir iş bulur gerekirse ayakkabı çevirir ama kös kös oturmaz. Biz erkekten de çay doldurmasını bekleriz yani kızdan da. Yok erkek olsa beklenir miydi filan demek saçmalık. Yaşlı insanlara hürmet etmeyi çok gören bir kızınız var tebrik ederim çok güzel yetişmiş... Hele de kapı çarpıp çıkmak ayıp. Bir de bunu savunanlar var şaka gibi. Bizim ülkede eşitlik hiçbir zaman anlaşılamadı.
Dayak, aldatılma, aşağılanma durumlarını yaşamak kadınlık görevleri denilen şeyleri yapanların başına gelirmiş gibi mesnetsiz bir anlam çıkmış yazınızdan. Belki istemeden olmuştur ama öyle anlaşılıyor.Bu kadar niye sinirlenip üstünüze alındınız ki siz ben aldatılan ve dayak yiyen kadınlardan bahsetmişim değil mi madem sizin öyle bir durumunuz yok geçin yorumumu çok zor değil ben insanım kadın görevi diye birşeyi de kabul etmiyorum anlatmak istediğimi anlamadığınız için bana da siz cahil göründünüz burdan iyi günler :)
Evet icten gelmesi gerekiyor bu tarz şeylerin ama anne baba olarak buna uzulmeliyiz bence. Çünkü yavas yavas degerlerimiz silinip gidiyor. Yeni nesil hele ki sadece kendi için yaşıyor, kendi kafasına göre her davranışı.bende gittiğim evlerde kv evinde de çay kahve ikramı yapar sofraya yardım ederim
büyüklerimin elini öper konuşurum
ama benim 14 yaş içindeki kızıma nasıl öğretirseniz yaklaşırsanız yaklaşın yapmaz
işlere bellki ucundan el de öper ama istekli değildir
yani yapmayan yapmıyor yapamıyor
Burda sorun yardım değil bence.. nenesi yardım istese kız zaten yapar. Ama o misafirlerin aşağılayıcı tavırları sıkıntı.. zorla el opturmeleri hizmet beklemeleri.. rica etseler kızım bir bardak çay yada şu getir diye neyseEl öpmeye bir sey diyemem tercih meselesi de 18 yasindaki insan erkek ya da disi anneannesine yardim edip 2 bardak cay doldurabilirdi bence. Ne var ki bunda? Bu cocuklari niye bu kadar tembel, üşengeç, yaralı parmağa işemeyecek şekilde egitmeyi başarı sayıyoruz anlamiyorum cidden.
yaptığınızın doğru olduğundan eminseniz aksini hiç bir şekilde kabul etmeyecekseniz, size nasıl yardımcı olabiliriz?
18 pardonEl öpmeyi bilemem ama 28 yaşındaki bir kızın kapıdan hoş geldiniz demeside tuhaf... Vallahi şu gereksiz bu eskide kaldı onla saygı olmaz diye diye şimdi ellerimiz bomboşkaldı kulaklık kulağında içeri gelen insana tepki vermeyen ben merkezci nesil yetişiyor bunlar anne baba olacak nasıl misafir kabul edecekler nasıl sosyalleşecekler çocuklarımıza önce vicdan merhamet aşılamalı ahlak öğretilmeli gerisi gelir zaten gelenek ve göreneklerimizide uygulayabildiğimiz ölçüde aktarmalıyız...
Haklisin cok yozlastik, lakin yaslilarda cok anlayissiz.. saygi bekleyen sevgi gosterecek..El öpmeyi bilemem ama 28 yaşındaki bir kızın kapıdan hoş geldiniz demeside tuhaf... Vallahi şu gereksiz bu eskide kaldı onla saygı olmaz diye diye şimdi ellerimiz bomboşkaldı kulaklık kulağında içeri gelen insana tepki vermeyen ben merkezci nesil yetişiyor bunlar anne baba olacak nasıl misafir kabul edecekler nasıl sosyalleşecekler çocuklarımıza önce vicdan merhamet aşılamalı ahlak öğretilmeli gerisi gelir zaten gelenek ve göreneklerimizide uygulayabildiğimiz ölçüde aktarmalıyız...
Kimse kimsenin elini öpmek zorunda değil bi kere burda anlaşalım saygı bu şekilde neden ölçülüyor, anneannesi deseydi benim elimi öper siz niye bunu dert ettiniz diye. Misafirlerine rezil mi olurmuş dese kimsesi kalmaz mı??Selam kızlar
Bugün bizim kız anneannesine gitmiş
Anneannenin misafiri varmış
Yaş grubu 40 60 arası hatunlar
Kızım herkese hoş geldin demiş
El öpmemiş yüz öpmemiş
Gitmiş yan odaya yanlarında oturmamış servis yapmamış
Anne diyor
Bir kadın kızım için anneme sizin kız el öpmeyi bilmez mi biraz eğilsin büyüklenmesin
Diğeri şimdiki gençlik böyle hiç değer yok
Bir diğeri biz böylemiydik
Diyormuş
Annem kızıma kızım çayları tazele demiş
Kızımda anneanne ben çıkıyorum deyip çıkmış
Duyacakları şekilde ben değerlerinize zarar veriyorum demiş
Kızım için üzüldüm
Biraz rahatlamak için anneannesine gitmişti ama ağlayarak döndü
Bizim kokonalar ne yaptılar mutlular mi bilmiyorum ama anneme de kıyamadım konuyu açmadım üzgünüm sadece
Öylesine canım sıkıldı sizinle paylaşmak istedim
Güncel
Kızlar hizmet konusunu çoğunuz anlamamış yada anlamak istememiş
Kızım 7 günün 6 günü dersanede 10 saat ders çalışıyor
Dün tatildi oda anneannesine gitti
Anneannesinin misafiri olduğunu söyledim
Oda olsun ben anneanneme yardım eder birazda değişiklik olur benim için dedi
Annemin salonunda masa masanın üzerinde ikramlar olur
Semaverde masanın üzerindedir kızım ikramlara kadar anneannesine yardım etmiş
Çaylarınıda iki adım kalkıp kendileri tazaleyebilir
Ki annemde normalde bu durumda bir talebi olmazdı
Tahmin ediyorumki arkadaşları torununu yerince
Onlara torununun düşündükleri gibi olmadığını kanıtlamak için tazele çayları demiştir
Arkadaslara hak verdim bende.. evet torun erkek olsa demezlerdi yani cay vermedi yok kek uzatmadi. Ha bu kadin gorevi mi yani? Hic sanmiyorum. Malesefki Turk toplumunda kizlar daha cok mutfaga ya da ev isine yoneltiliyolar, bu sayede iste o canavar is bilmeyen beceriksiz parazit erkekleri biz yetistiriyoruz.kadın ile erkek farklı görevler için bu dünyadadır, sizin dediğiniz gibi olsaydı farklı cinsiyet organlarımız olmazdı...çay ikramını, erkek düşmanlığına neden bağladınız anlamış değilim...konumuz erkekler değil...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?