Üzgünüm

Yasadiginiz toplumun acilarina sagir olmamak acilari meze yapmamak ve bunun yapilmasina tahammul edememek benim tepkim. Kadin gorevi erkek gorevi vs onlar da kisir tartismalar. Ancak toplumsal bir yara üzerinde bu kadar pervasizca yorum yapabilmek bana cok tuhaf geldi. Okuyup gecemedim. Umarim bu durumlari yasamak zorunda kalmazsiniz

Sen daha konuyu anlamamışsın daha ne diyeyim

Dayak, aldatılma, aşağılanma durumlarını yaşamak kadınlık görevleri denilen şeyleri yapanların başına gelirmiş gibi mesnetsiz bir anlam çıkmış yazınızdan. Belki istemeden olmuştur ama öyle anlaşılıyor.

Evet icten gelmesi gerekiyor bu tarz şeylerin ama anne baba olarak buna uzulmeliyiz bence. Çünkü yavas yavas degerlerimiz silinip gidiyor. Yeni nesil hele ki sadece kendi için yaşıyor, kendi kafasına göre her davranışı.
Şimdi iyi güzel büyüklere laf soyletmeyelim ama ilerde kendi hayatına atilinca belki ana babaya bayram ziyaretine gitmek bile çok gelecek onlara

Burda sorun yardım değil bence.. nenesi yardım istese kız zaten yapar. Ama o misafirlerin aşağılayıcı tavırları sıkıntı.. zorla el opturmeleri hizmet beklemeleri.. rica etseler kızım bir bardak çay yada şu getir diye neyse

Anlattığınıza göre ben kızınızın normal şartlarda anneannesinin çay servisi isteğini kırmayacağını düşünüyorum. Ama sanırım koca koca kadınlar hep birlikte kızınızı kötüleyince o da tepki vermiş. El öpmeyi ben de hiç sevmem. Küçükken ellerini öpmem için burnunun dibine sokan kişilerin bakışları gelir aklıma. Sanırım kızınızın yerinde olsam bu yaşta ben de aynı tepkiyi verirdim. Ne demek birlik olup gencecik kızı yermek. Hatası olabilir, yol yordam da bilmeyebilir. Hatalarını görmezden gelip doğrüya yönlendirmeye çalışacaksın. Olmuyosa da anası babası düşünsün. Size ne yani.

Bizim kulturumuzde el opme ya da sarilma opme vardir ama zorla olur mu boyle seyler ya? Opmemisse opmemis yani. Sirf laf olsun torba dolsun diye soylemislerdir eminim, bende cocuklarima diyorum: bizim zamanimizda.... diye eskiden anne babama kizardim aynisiyim:)

El öpmeyi bilemem ama 28 yaşındaki bir kızın kapıdan hoş geldiniz demeside tuhaf... Vallahi şu gereksiz bu eskide kaldı onla saygı olmaz diye diye şimdi ellerimiz bomboşkaldı kulaklık kulağında içeri gelen insana tepki vermeyen ben merkezci nesil yetişiyor bunlar anne baba olacak nasıl misafir kabul edecekler nasıl sosyalleşecekler çocuklarımıza önce vicdan merhamet aşılamalı ahlak öğretilmeli gerisi gelir zaten gelenek ve göreneklerimizide uygulayabildiğimiz ölçüde aktarmalıyız...

18 pardon

Haklisin cok yozlastik, lakin yaslilarda cok anlayissiz.. saygi bekleyen sevgi gosterecek..

Kimse kimsenin elini öpmek zorunda değil bi kere burda anlaşalım saygı bu şekilde neden ölçülüyor, anneannesi deseydi benim elimi öper siz niye bunu dert ettiniz diye. Misafirlerine rezil mi olurmuş dese kimsesi kalmaz mı??

Artık şu kadın erkek eşitliği görevleri kim napar bu tartışmalardan midem bulandı insanı egitmezseniz akşama kadar tartışın Bi halt olmaz... İnsanlar artık çok kötü olmaya başladı neden diye düşünürken kadın merhametini kaybetmeye başladı en hırslı kadın en kıskanç VS kadın şuanda... oysaki kadın o kadar kutsal ki bir insanlığı doğuran yetiştiren kadın toplumun temeli o yüzden kadınlar çok önemli şevkat iyilik vicdan kaybetmemeliler

Arkadaslara hak verdim bende.. evet torun erkek olsa demezlerdi yani cay vermedi yok kek uzatmadi. Ha bu kadin gorevi mi yani? Hic sanmiyorum. Malesefki Turk toplumunda kizlar daha cok mutfaga ya da ev isine yoneltiliyolar, bu sayede iste o canavar is bilmeyen beceriksiz parazit erkekleri biz yetistiriyoruz.

Bi onceki postta dedigim gibi amaan suna ne gerek var buna ne gerek var diyen biri degilim, kultur yozlasmasi yasadigimiz acik ve net. Bazi degerlerimiz yok olmakta, -ki arastirsak hepsinin altinda guzel bir anlam yatiyor.

Gençlere saymaya bayılıyor yaşlılar.

El ölmekte saygı ibaresi değil bir anlasalar artık.

Zaten gençler şu anda yarış atı gibiler, kendilerine ayıracak hiç zamanları yok, rahat bıraksınlar.

..

Ayrıca her konuyu " pipi " vajina" konusuna çevirmek hiç sağlıklı bir bakış açısı değil.
Komik duruyor buradan.

Bu organların ismini soylemeden rahat edemiyor musunuz ?

Hangi konuya kafamı dönsem bir " pipi " kelimesi muhakkak yazılmış oluyor. Tuhaf.

Yikamadigimz tabulardan birisi el öpmek niçin ya neden saygı bununla mi ölçülür? Çok haklısınz kız oraya dinlenmeye rahatlamaya gitmiş ki anneannesine de gerken yardımı etmiş diğerleride nesi? Yaşıt bile değiller ne yapacak yanlarnda oturup çayı bitene aman sen dur ben doldururum mu desin?Diplerinde bide semaver diyosunz bu grubu çok iyi bilirim annemede gelirler safi hizmet, bol bol yemek, bide övülmeye pek meraklıdırlar dershane çocuğundan ne beklediler acaba. bosverin dediklerini kendileri dinlesin kızınz iyi etmiş.

El öpmek çok eski bir gelenek ama gelenekler zamanla değisip yok olabilir. Ben de karsiyim el öpmeye. Ama tabi bizi biz yapan toplumsal değerler var onlara sahip cikmamiz lazim. Çünkü bizim milli uçak tank tüfek ffilan diyoruz ama daha teknolojide cok yolumuz var. Milli birlik beraberlikden başka elimizde silahimiz yok. Yaslilar sever böyle seyleri. Ki kiziniz gidip yardim etmiş hg demiş. Yeni nesil artik böyle ne kizlar var daha

Bence anneniz hatalı. Geçen sene çok hastayım, annem dışarıdan geldi ve akşama komşuları çaya çağırdığını söyledi. Ben o kadar hastayım ki kafamı kaldıramıyorum, annem bilseydim çağırmazdım dedi. Neyse akşam oldu, erkenden uyudum. Komşular 9 gibi geldi ama ben uyuyordum. 11 gibi kalkıp tuvalete gittim ve hemen geri uyudum. Evdeki misafirlerden annemin yeni samimi olduğu birisi sizin kızınız bize selam vermedi, yabani galiba demiş. Annem de kızım hasta, pijamalı. sizlere selam vermek zorunda mı diyerek tavrını koymuş. Komşu da kalkıp gitmiş, annem bana yabani diyen kişi ile konuşmuyor. Ben o komşumuza annemle samimi olmadan apartmanda görünce selam verip halini soruyordum. Annenizin de kızınıza laf gelince kızım çayımızı koy demek yerine kızınızı savunması lazımdı. Kadınların yaptığı terbiyesizlik, kızınız da suç bulamadım. Keşke anneniz ağızlarının payını verseymiş.

Tabii ya
Ogrenci cocuk,sirf digerlerinden daha sonra dogdu diye onlarin otobuste dolmuşta kirletip geldikleri yerde yikamaya bile tenezzul etmeden pasta borege surdukleri elleri opmek zorunda
Ne guzel saygi gostergesi
Annenizin bunu size iletmesi bile cirkin

Ya ben şu yaşıma kadar el öpmedim....
Bana saygı göstergesi için fazla saçma bir şey gibi geliyor ne alaka el öpmek hem nereden adet eski türk devletlerinden mi osmanlıdan mı...

Ben şuan Türkiye Cumhuriyetinde yaşıyorum bana saçma gelen bir şeyi de yapmıyorum...

Saygısızlığın kelim anlamı çok başkadır...
Çay servisine gelince de ben iş yapmayı da sevmem arada belki yardım ederim ama onun dışında başkasının evinde iş yapmam...

Ben insanların çayını doldurmak zorundamıyım?
Erkek torun olsam bunu diyecekmiydi?

Ha ama hiç bir söyleneni takmayacaksın ben takmıyorum ben buyum bitti benim hayatım...
İnsanlara zarar veriyormuyum hayır o zaman ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…