Üzgünüm

Ben ergen demem kendi tercihi valla herkes istediğini yapmalı nasıl mutluysa öyle. Ben kız gibi bile yapmazdim gider pat pat diye hepsinin ortasında ne terbiyesizliği mi gördünüz size hizmet etmek zorunda miyim ben ya derdim.
Çünkü nasil davraniyorsam hep arkasindayimdir. Kızın tercihine saygı duyuyorum. Ama kendi cocugum olduğunda büyüklerin eli opuluru ogretirim ister olsun ister opmesin. Yardım edilir derim ister yapsin ister yapmasin ona kalmış.

Örnek hafif kalmış işte benim bir sağlık sorunumdan kaynaklı o yazdığım perde, ağır yük taşıma, uzanma hareketlerim kısıtlı umarım yakında düzelecek. Benim için cok can acitici olduğundan büyük bir örnek gibi gelmişti sonradan dank etti aslında sağlık sorunu olmayana çok basit olduğu. O yüzden örnek değiştirdim. Bebek örneği verdim

Kusura bakmayın o zaman,geçmiş olsun bu arada,daha iyi olursunuz umarım yakında

Off en nefret ettiğim sey el opmek. Annem de bana zorla optururdu buyuklerin elini. Ben ozaman küçüktum tabi. Simdi hicbir kuvvet bana el opturemez. Ben mecburmuyum ya buruşuk el öpmeye :/ ama servis yaparim o ayri mesele

İşte el öpmedi diye dedikodusu yapılınca kız lafını söyleyip çıkıp gitmiş. İlk başta zaten yardım etmiş anneannesine.
Kızın bir suçu yok.
Düzgün davransalardı çaylarını kendileri almak zorunda kalmazlardı belki

Yaşlılar zorla bir şey yapılmayacağını, gönülden gelmeyenin eyleme dökülmesinin yarari olmadığını algılamıyor çünkü bastirilarak büyüdükleri için ogretilen dışına çıkan tu kaka oluyor malesef.
Ama şunu da söyleyeyim misal çocuğum bayramda anneanne dedesinin elini opmezse birazcık uzulebilirim ve ona aslında öpmesinin illa dudaktan değil ceneyle yapilabilcegini bunun onları mutlu edecegini böyle alistiklarini tekrar anlatırdim ama istemiyorum derse tekrar tekrar zorlamazdim. Aileme de kirilmayacaklari sekilde izah ederdim

Sizden biraz feminizm kokusu aldım
El öpmek hoş değil ama misafire hizmet cok güzel bir davranış, yani bu kadar feminist damarların kabarmasına gerek yok diye düşünüyorum. Bizde erkekler erkeklere hizmet eder, kadınlar kadınlara. Mesela bekarken babamın arkadaşları geldiğinde ben hiç hizmet etmezdim, erkek kardeşim servis yapardı. Bizim buralarda böyledir.
Hizmet etmek güzel bir şey kesinlikle çocugumuza bunu öğretmeliyiz, hizmet etmek insanı alçaltmaz..

Yaşı kaç?

Aynen fazla abartı şimdiden prenses sendromlu kız yetişiyor kul köle olsun demiyor kimse ama bu kadarı da fazla konu sahibi de kendi öz annesine içerliyor demek başlarına çok büyük olaylar gelse yerlere yapışacaklar üzüntüden

benim kızım da 14 yaşının içinde oda hiç sevmez
zaten sarılmayı öpmeyi teması da sevmez pek

bu sene köyde kaldı babaannesinde dedim nasıl istiyorsan öyle sadece saygısızlık yapma
saygısızlıktan kastım insanlara kötü davranma sorulanlara cevap ver vs

eskiden babası da bende çok etkilenirdik üzülürdük bide insanların lafları
kendim aştım bikaçyıldır eşime de bu sene aştırdım
çünkü çocuklara baskı yaptıkça daha da kötüye gidiyor iyice anladık
saygısızlık yapmasın yeter nasıl mutluysa öyle

El öpmeyince saygısız oluyor onlara göre
Hele bazılar daha uzaktan el uzatıyor
Benim kızım el öpmesin
Bunun için saygısız olacaksa varsın olsun
Aynen tuvaletten cıkınca ya elini yıkamıyorsa varsın öpmesin

bende gittiğim evlerde kv evinde de çay kahve ikramı yapar sofraya yardım ederim
büyüklerimin elini öper konuşurum
ama benim 14 yaş içindeki kızıma nasıl öğretirseniz yaklaşırsanız yaklaşın yapmaz
işlere bellki ucundan el de öper ama istekli değildir
yani yapmayan yapmıyor yapamıyor

Opmek zorunda degil tabiki ama opse birsey kaybedermiydi hayir veya cay servisi yapsaydi yasida ufak degil daha sicak davranabilirmis banada negatif gelirdi bu tarz bir davranis ama yorum yaparmiydim orada hayir

El opmek,hizmet etmek zorunda degil evet.
Ama annanesine gitmis yardim etse fena mi olurdu?-Hayir.
Kizinizin laf soyleyip aglayarak cikmasi da abarti, teyzelerin hemen anneanneye torunu cekistirmesi de.

yaptığınızın doğru olduğundan eminseniz aksini hiç bir şekilde kabul etmeyecekseniz, size nasıl yardımcı olabiliriz?

Gereksiz yerlerde kız çocuğunu ve erkek çocuğunu bir tutma çabalarınız saçma olmuyor mu sizce de? 18 yaşında bir kız anneannesine gittiğinde el öpmüyor çay koymuyorsa, kısacası kendi anneannesine yardım etmeyecek kadar düşüncesizse kimse savunmasın bu hareketi. Kölelik diyen bile olmuş. Çay vermenin nesi kölelik? El insaf.

ben durumu cok normal buldum,
ben ki koyde buyumus bir kisi olarak ne ananem ne babaannemin evinde hizmet ettirilmedim,
hatta yasli dedem bile "kizlar siz bu evde misafirsiniz" deyip bize hizmet ederdi.

simdi burada 18 yasinda kiz ananesine gitmis,
bakmis gun var, sohbet muhabbet ona gore degil,
hosgeldiniz demis baska odaya cekilmis,
nesi garip ki bunun,
ki onca yasinda kadin birlik olup gencecik kizi cekistirmeyi kendilerine yakistiriyorlar da, bir de saygi mi bekliyorlar,
yapmayin yahu,
cocuklarimiza orf adet ogreteceksek once kendimiz dogru davranalim.

ya tabikide tam ergenlik çağı inatlaşmaya müsait ne biliyim biz çok saf büyüdük galiba el de öperdik hizmette ederdik hiç de tuhafıma gitmezdi dün akşam arkadaşımdaydım işten çıkıp gittim yine de ona yardım ettim herşey de yaşlı da deil yani bence çocuklara bu duyguyu aşılamaya çalışmak önemli

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…