- 28 Mayıs 2019
- 8.403
- 17.153
- 198
Ben ergen demem kendi tercihi valla herkes istediğini yapmalı nasıl mutluysa öyle. Ben kız gibi bile yapmazdim gider pat pat diye hepsinin ortasında ne terbiyesizliği mi gördünüz size hizmet etmek zorunda miyim ben ya derdim.Üstteki yorumunuzu okudum. Ben sizi anladım.
Ama demek istediğim şuydu, mesele sizin bakış açınız değil, teyzelerin bakış açısı. Bu yüzden konu kadın erkek olayına döndü.
Siz yardım edersiniz ama o kız etmemiş. Tercih meselesi.
Ve ilk başta da yardım konusu için değil el öpmediği için eleştirilmiş.
Yani düşünün ki sizden en az 25 yaş büyük bir grup kadın yan odada sizi çekiştiriyor. Ne saygısızlığınız kalmış ne büyüklenmeniz ne değer bilmemeniz. Erkek olsanız odanıza geçmeniz umurlarında bile olmayacaktı ama oturmuş, duyacağınızı bile bile dedikodunuzu yapıyorlar. Çok sinir bozucu değil mi?
O kadar laftan sonra gidip çay hizmeti yapar mısınız?
Kıza ergen mergen demişler de gayet sabırlıymış bence.
Örnek hafif kalmış işte benim bir sağlık sorunumdan kaynaklı o yazdığım perde, ağır yük taşıma, uzanma hareketlerim kısıtlı umarım yakında düzelecek. Benim için cok can acitici olduğundan büyük bir örnek gibi gelmişti sonradan dank etti aslında sağlık sorunu olmayana çok basit olduğu. O yüzden örnek değiştirdim. Bebek örneği verdimYa ahajsjsja
Hanımefendi bakın sonraki mesajımda ne demişim ''toplum olarak''.Genel konuştum oradaki siz cümlenin gelişi olan bir siz idi,sizin şahsınız değil.
Cidden boş şeyleri alıntılayıp mesaj yazıyorsunuz yanlış anlamayın ama.Anladım ben sizi yardım etmek diyorsunuz da mesela kadın erkek eşitlikçisiyim deyip olaya birden ''ama bak erkekler poşet taşıyor,hem delikanlılar gün yapmaz'' diye dalınca sizce nasıl duruyor o mesaj ? Biraz dönün okuyun yazdıklarınızı.
Örnek hafif kalmış işte benim bir sağlık sorunumdan kaynaklı o yazdığım perde, ağır yük taşıma, uzanma hareketlerim kısıtlı umarım yakında düzelecek. Benim için cok can acitici olduğundan büyük bir örnek gibi gelmişti sonradan dank etti aslında sağlık sorunu olmayana çok basit olduğu. O yüzden örnek değiştirdim.
Ben ergen demem kendi tercihi valla herkes istediğini yapmalı nasıl mutluysa öyle. Ben kız gibi bile yapmazdim gider pat pat diye hepsinin ortasında ne terbiyesizliği mi gördünüz size hizmet etmek zorunda miyim ben ya derdim.
Çünkü nasil davraniyorsam hep arkasindayimdir. Kızın tercihine saygı duyuyorum. Ama kendi cocugum olduğunda büyüklerin eli opuluru ogretirim ister olsun ister opmesin. Yardım edilir derim ister yapsin ister yapmasin ona kalmış.
Bende umuyorum şuan daha kötüye gidiyor gibi ama inşallah geçecek ❤Kusura bakmayın o zaman,geçmiş olsun bu arada,daha iyi olursunuz umarım yakında
Yaşlılar zorla bir şey yapılmayacağını, gönülden gelmeyenin eyleme dökülmesinin yarari olmadığını algılamıyor çünkü bastirilarak büyüdükleri için ogretilen dışına çıkan tu kaka oluyor malesef.İşte el öpmedi diye dedikodusu yapılınca kız lafını söyleyip çıkıp gitmiş. İlk başta zaten yardım etmiş anneannesine.
Kızın bir suçu yok.
Düzgün davransalardı çaylarını kendileri almak zorunda kalmazlardı belki
Evet eline yapişçak! Bu ayni davraniş erkeklerden beklenmedik sürece, kadinlardan beklenilmesin!
Mecburmu kiz yaşli insanlarin dedikodusunu dinlemeye, bardak takip etmeye? Bu saygi ile felan alakasi yok, kadinlara hizmetçi rolü yüklenmesi ile alakasi var.
Görev derken ?kadın ile erkek farklı görevler için bu dünyadadır, sizin dediğiniz gibi olsaydı farklı cinsiyet organlarımız olmazdı...çay ikramını, erkek düşmanlığına neden bağladınız anlamış değilim...konumuz erkekler değil...
Aynen fazla abartı şimdiden prenses sendromlu kız yetişiyor kul köle olsun demiyor kimse ama bu kadarı da fazla konu sahibi de kendi öz annesine içerliyor demek başlarına çok büyük olaylar gelse yerlere yapışacaklar üzüntüdenSizden biraz feminizm kokusu aldım
El öpmek hoş değil ama misafire hizmet cok güzel bir davranış, yani bu kadar feminist damarların kabarmasına gerek yok diye düşünüyorum. Bizde erkekler erkeklere hizmet eder, kadınlar kadınlara. Mesela bekarken babamın arkadaşları geldiğinde ben hiç hizmet etmezdim, erkek kardeşim servis yapardı. Bizim buralarda böyledir.
Hizmet etmek güzel bir şey kesinlikle çocugumuza bunu öğretmeliyiz, hizmet etmek insanı alçaltmaz..
benim kızım da 14 yaşının içinde oda hiç sevmez18 yaşında
Aynen tuvaletten cıkınca ya elini yıkamıyorsa varsın öpmesinEl öpmeyince saygısız oluyor onlara göre
Hele bazılar daha uzaktan el uzatıyor
Benim kızım el öpmesin
Bunun için saygısız olacaksa varsın olsun
bende gittiğim evlerde kv evinde de çay kahve ikramı yapar sofraya yardım ederim18 yaşındaymis bende 10 falan sandım.
Ben gittiğim evde ev sahibine yardım ederdim evlenmeden önce, evlendikten sonra, annemin misafiri geldiğinde, gün olduğunda anneanne-babaanneye. Ne olacak canım iki çay koysa eli mi aşınacak. İlerde ayni davranışı sizede yapınca kızım biz büyüğüz hadi yardim et bi demeye hakkiniz hiç yok. Şimdi demeyeceginizi söyleyeceksiniz ama Allah düşürmesin.
Dusmeseniz bile evinize gelen misafirinize siz otururken o hizmetlense ne olacak eline yapismayacak ya.
ya tabikide tam ergenlik çağı inatlaşmaya müsait ne biliyim biz çok saf büyüdük galiba el de öperdik hizmette ederdik hiç de tuhafıma gitmezdi dün akşam arkadaşımdaydım işten çıkıp gittim yine de ona yardım ettim herşey de yaşlı da deil yani bence çocuklara bu duyguyu aşılamaya çalışmak önemlibende gittiğim evlerde kv evinde de çay kahve ikramı yapar sofraya yardım ederim
büyüklerimin elini öper konuşurum
ama benim 14 yaş içindeki kızıma nasıl öğretirseniz yaklaşırsanız yaklaşın yapmaz
işlere bellki ucundan el de öper ama istekli değildir
yani yapmayan yapmıyor yapamıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?