Uzun Süreli İlişkisi Olupta Evlilik Yolunda Henüz Hiç Adım Atmamış Olanlar Buyrun :)

canım benım herkesin yaşamına saygım sonsuz buarada fakat bazı yazdıkların bana yanlış geldi onlara cvp vermek istiyorum..
öncelikle neden illa evlilik demişsinn neden bi imza bukadar önemli demişsin.neden önemli biliyo musun ben sevdiğim adamın helali olmak istiyorum gözlerine baktığımda bu adam benım kocam demek istiyorum..ayrıca benım ailemle ya da yalnızlığımla bi sorunum yokk benım tek özlemim varsa o da sevgilimle aynı geceye uyuyup aynı sabaha uyanmaktır onun kokusudur..eğer karşındaki adam doğru kişiyse bunu 1-2 yılda değil 1-2 haftada bile anlayabilirsinn yeterki arada dürüstlük olsun..aldatılmaktan falan bahsetmişsiniz fakat illa evli erkekler aldatır diye bi kanun yoktur bunu sizin sevgilinizde yapabilirr buna hiçbirimiz %100 ihtimal veremeyiz..en önemlisi doğru insanı bulmak bizler doğru insanları bulduğumuza inanıyoruz Allahım şaşırtmasın bu yüzdende sevdiğimiz adamların 'eşleri' olmak onların meyvelerini taşımak mutlu yuvalar kurmak istiyoruz..bizlerinde ilişkileri gayet güzel ve mutluyuz ayrıca bizlerde fıstık gibiyizz ve hep öyle kalıcazz
bişeyi daha söylemeden yapamıcam bende gizli bi ilişkim olsa asla rahat edemezdimm çok şükür onun ailesi çevresi benı 'fatihin eşi olacak kız' ilan etmiş durumdaa ve bu cok muhteşem bi duygu tavsiye ederim..neyse amacım gayet düzgün ve seviyeli topiğimde tartışma cıkarmak değil..başta da söylediğim gibi hayatına saygım var eleştirmek bana düşmez-di ta kii sen bizim düşüncelerimizi ve hayallerimizi eleştirel tarzda yazana kadar

sevgilisi yanında olmayanlar napsınnnnnnn ben gezip tozamıyorum sinemalara konserlere gidemiyorum halbuki benimde 7 seneden beri suren biriliskim var hani birtarafdan evlilik sart biraraya gelmek icin ama belki benimde yanımda olsaydı bu kdr evlilik asıgı olmazdım birde herkesin beklentileri hayalleri cok farklı evlilik artık bir yuva kurdum hissi veriyor insana benimde ailem var sorumluluklarım var bagımsızım ailemden kendi ayaklarımın uzerindeyim deniyor malum turk aile yapısında bekarken ayrı ev mevzusu vs olmuyor birazda bunun ozlemide var Allah herkesin kalbine gore versin ne diyelim

Son düzenleme:
bende evlilik mutlaka olmalı dıyenlerdenım...
kim ne derse desin butun kadınlar sızın o ımza dedıgınız şey için deli oluyor, Allah askına durust olun sevgılınız sıze elınde bır yuzukle gelıp hayat arkadasım olmanı cocuklarımın annesı olmanı ıstıyorum dese mutluluktan ucmaz mısın.evet bence butun kadınlar bunu ıstıyor evlılıge karsıyım dıyen kadınlarda,çunku kadınların doğasında var,anaç bir yapıdayız bir yuvamız bır kocamız bır cocugumuz olmalı

ucmam yuzugu kafasına atarım hatta redederim onu istememmmmmmmmmmmm

OLAY BU İŞTE. Bahsettiğin şeyler "imza" olmadan yaşanamaz mı? sorusunu tartışmak istedim. Evet ben bekarım. Ama eleştirileri okuyunca HAYIR, ben evliyim :) İmza işte böyle bişey

OLAY BU İŞTE. Bahsettiğin şeyler "imza" olmadan yaşanamaz mı? sorusunu tartışmak istedim. Evet ben bekarım. Ama eleştirileri okuyunca HAYIR, ben evliyim :) İmza işte böyle bişey
canım tamamda bizim Türk aile yapımız bu tarz birliktelikleri henüz kaldırmıyor,ki bende kaldıramam zatenn geri kafalı olarak nitelendirirsin belkii evet geri kafalıyımm sevdiğim adamın karısı olmak istediğim için varsın öyle olayım.. ben anlayamadım ama dalga mı geçiyosunn ciddi misinn :26:

ucmam yuzugu kafasına atarım hatta redederim onu istememmmmmmmmmmmm
hadı ordan

ilişkinizin gizli sürmesi sızı rahatsız etmıyor mu bırde yaşlarınız kac merak ettım:26:

"Mesafeli" ilişkilere saygım sonsuz. Gerçekten mesafelere rağmen devam ediyorsa muradınız olur inşallah bir gün.. Ben "çıtır" kategorisinden çıkalı oldu biraz. Tek başına bir birey olduğumun farkındayım. Bu yüzden toplumsal baskıları önemsemiyorum. Elbette ki her aile ister kızlarını yanında kocasıyla görmek, torununu sevmek.. ama zamanı var.. Sırf uzun zamandır birlikteyiz diye imza şart mı demek istemiştim.. Biraz yanlış anlaşıldım sanırım.. Erken evlilik ve genç anneliğin de kendine göre avantajları olabilir ama ben daha narsistim sanırım :)

Aile baskisi yoksa cocuk istemiyene kadar beraber yasamak daha iyi.ama toplim ve aile baskisi varsa evlenin ama su var evlenince daha mutlu olmuyor insanlar hevesinizi kirmak gibi olmasin tabiki aile olmak guzel birsey ama birseyler otursun yerine bende duzenimi kurayim onun kokusu ile yanayim bunlar cokk pembe tarafi.aldatilma riski,ailesi,maddi tarafi,anlasabilmek evin duzeni ,cocuk,temizlik,yemek tum hersey kadinda herseyi biz dusunuyoruz.bunun karsiliginda sadece ilgi istiyorsun ama erkekler elde edip o imzayi atinca saliyorlar sonra kadinlar dirdirci oluyor.evlilik sabir isi o yuzden sizinle olmak icin can atip o cesareti gosteren adamla evlenin olmuyor diye uzulmeyin birakin onlar sizi istesin.hepinizin hersey gonlunce olsun

hadı ordan

ilişkinizin gizli sürmesi sızı rahatsız etmıyor mu bırde yaşlarınız kac merak ettım:26:

Başlıkta yazdığım gibi.. Ben umursamıyorum ki.. Çünkü özel bir çaba harcamıyoruz. Sadece ilan etmiyoruz.. Belki de benim bilmediğim birçok insan birlikteliğimizi biliyordur.. Çünkü söylemiyoruz ama saklamıyoruz da.. Gizli kalma çabasında değiliz. Rahatsızlık birşeyleri ispat çabasında olanlara veya toplumsal baskılara maruz kaldığını farkedemeyen kurallara inandırılmışların gerekçesidir bence. Eğer 7 senedir ben bu ilişkiyi aynı çerçevede ve giderek artan bir aşkla yaşıyorsam bir yanlışlık olduğunu düşünmüyorum. Zira birgün biri çıkıp siz birlikte misiniz dese saklayacak ya da çekinecek birşeyimiz yok, ama kimsenin hakkımızda konuşmasını istemediğimiz için 2 kişilik bir dünyamız var. Belki ileride nüfusumuz artar, ama daha değil..

hani bana gorede zaten iki kisi birbirine soz verdiyse bu evlilikdir neticede bir imzamı iki tarafı birbirine baglayacak ama maalesefki oyle oluyor oimzayı atmadan aynı evde yasayamıyorsun cevren akrabaların ailen kabul etmiyor yeri gelince cevrede kotu sozlerle anılıyorsun evlilikden once birlikte yasamayı benimsememis bir toplumda boyle oluyor birde kucuklukten beri hep evlilik asılanıyor hayaller hep o yonde oluyor..ama herkesin hayatı ya birsey diyemiyorum ben bu konuda yeterki baskalarına saygı duysunlar ailede cok onemli tabi egerki cocuklarının dusuncelerine saygı duyan hayatına karısmayan bir aile varsa bunları yasamak mumkun yoksa maalesef

Son düzenleme:
kızlarrr bu gece topiğimizi evlilik karşıtları bastıııııııııııııııııı

yazdığım, 7 yılın %0,001 i bile değil.

Öğrenci felan değilim ben. Kendi başıma hayatımı idame ettirebiliyorum. Aileden zengin de değilim. Burslarla bitirdim üniversiteyi. Üniversitede başladım çalışmaya. Üniversiteden beri (2000) ailemdem maddi destek almadığım gibi yıllardır ufak-tefek de olsa kardeşlerimle birlikte onları destekliyorum. Bahsettiğiniz "gerikafalı" olmasa da geleneksel bir ailem var benim de. Ama ben "TEK BAŞIMA" bir "BİREY"im. Yalnız yaşadığımı, sevdiğim adamla 7 yıldır artan bir aşkla devam eden bir ilişkim ve bir imza eksiğim olduğunu söyledim, sınıfta kaldım. Özür dilerim. :)

Aman bırakın evlilik karşıtlarını ben birden neden koptuğumu söyleyim erkek arkadaşım bana inanılmaz ağır bir laf söyledi ve ilişkiyi bitirdi

seviyeli tartısıldıgı surece her turlu karsıt dusunce kabulumuzdur ama dimi arkadas gayet guzel anlatıyor fikirlerinide

bu arada aranızda gsli varsa bassın gitsin len

senın yasam tarzını kesınlıkle kınamıyorum herkesın bılecegı iş.yalnız sende bir şeyi farkettım sureklı cok mutlu oldugunu artan aşkınızı vs dile getırıyorsun, genelde sürekli övünen anlatan ınsanlar aslında hiç mutlu olmayan ınsanlardır gıbı bır tezım vardır benım hayatla ılgılı:44:

seviyeli tartısıldıgı surece her turlu karsıt dusunce kabulumuzdur ama dimi arkadas gayet guzel anlatıyor fikirlerinide

bu arada aranızda gsli varsa bassın gitsin len
evet ben tartışma çıkacak diye korkmuştumm ama Allahtan çıkmadı seviyeli bi tartışma olduu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…