Uzun Süreli İlişkisi Olupta Evlilik Yolunda Henüz Hiç Adım Atmamış Olanlar Buyrun :)

sağol tatlım, hava değişimlerinden herhalde bu hastalıklar sedefcim sana da geçmiş olsun canım..
bu arada buluşmadan sonra herşey daha güzeldir di mi kuzum
evet tabiii daha güzel herşeyy bol bol gözlerine baktımm sarıldıkk cok güzeldi yaa inşallah en yakın zamanda yine buluşuruzz

sağol tatlım, hava değişimlerinden herhalde bu hastalıklar sedefcim sana da geçmiş olsun canım..
bu arada buluşmadan sonra herşey daha güzeldir di mi kuzum

kuzum sen de mi hastasın? çok geçmiş olsun. evet ben de faranjit olmuşum, her yerim ağrıyo yaa :2: 31 mayısı iple çekiyorum okul biticek ve keşana sevdiceğimin yanına gidebilirim onun 1 haziranda biticek sınavı ama finaller dolayısıyla haftasonu gelemeyebilir, cumayı bekliyemicem sanırım perşembe benim okul bittiği gibi vınnn keşana

ben hiç kullanmadıgım için zor geliyodur belkidee ama ben klavyeli telefonları begenıyorumm son zamanlardaa onların kullanımı falan nasıl bilmem tabiii ben görünüşe bakıyorumm

aynen kuzum, hem bazen geçmişte yazdıklarımızı okuyup gülüyoruz. güzel oluyo..

sedefcim nasıl oldun daha iyisin sanırımmm

sağol canım, ben de faranjitim. hatta benim faranjitim artık kronik olmuş, sürekli tekrarlıyor tez zamanda iyileşiriz inşallah
ne güzel kuzum yaa, kalacak mısın orada? bu arada okulunuz ne kadar erken bitiyor çok özendim, bizimki bütünlemelerle birlikte 24 haziranda bitiyor

kızlar ya ben size bi şey danışıcam
bildiğiniz gibi biz ihtimal olarak seneye yaza söz istiyoruz. söz olucağı zaman benim okulum bitmiş olucak ve sevgilim de 4. sınıfa geçicek. 1 yıl sözlü kalıp, 1 yıl sonra yani sevgilim mezun olunca da nişan istiyoruz. 6 ay askerlik + 6 ay iş bulma dersek yine yaklaşık 1 yıl kadar da nişanlı kalıcaz. yani toplamda 1 yıl sözlü 1 yıl nişanlı kalıcaz.
tabii bunlar sadece ihtimaller..
uzun süre sözlü ve nişanlı kalıcağımızın farkındayız. bu uzun sürenin bizi yıpratma gibi ailelerle çok içli dışlı olma gibi olumsuz dezavantajlarının olabileceğinin de farkındayız. ama ben eğer atanırsam zaten buralardan çok uzakta olucam ve görüşmemiz telefonla sınırlı kalıcak. o yönden sorun olucağını sanmıyoruz. bi de seneye sözümüzün olucağı zaman 7,5 yıllık sevgili olucaz, zaten sevgilim ailemle kanka gibi çok da iyi anlaşıyor hani sevgiliyken bile onun sözlüden pek farkı yok. adımız konulcak, bizim mahallenin ağzı kapancak, (babam sevgilimin beni eve kapıya kadar bırakmasını istiyor, çocuk da beni senelerdir bıraktığı için, her gün de görüştüğümüz için, millet söz yaptık sanmış, ve geçen gün beni tebriklemeye geldiler ), ben doğuya gidersem kendimi korumak adına evliyim dicem, yüzüğümüz olunca sevgilimin aklı bende kalmıcak, bunca yıldan sonra da hak ettiğimizi düşünüyoruz vs.. gibi şeylerden dolayı biz bu sözü seneye istiyoruz.
amaa gelelim başka ihtimallere.. diyelim sözü seneye yaptık. ben kesin atanıcam diye bi şey yok. atanamama ihtimalim var. bu da demek oluyo ki, ben kayınvalidemlere 20 dk uzaklıktayım ve düşünün evliliğe daha 2 yıl var. sevgilim bu arada keşanda okuyo olcak, haliyle tek başıma kayınvalidemlere gitmem daha sık olucak ve sınır mınır kalmıcak.. 2. si, ben bu arada sözlüyken tekrar kpss ye hazırlanıcam ve sevgilim de 4. sınıfı okuyo olucak, o zaman da sevgilim alttan ders bırakırsa okulu uzayacak ve bu da bizim sözlü durma sürecimiz de uzayacak demek.
yani bizim seneye söz yapmamız beni korkutuyo. bu ara kafama takıldı, bi akıl verirseniz çok sevinirim kızlar.
bu arada bi sürü hayalimiz var. mesela kır nişanı istiyoruz, yani yazın istiyoruz nişanı. sevgilimin okulu bitince yani 2 yıl sonraki yaz söz yapsak, bu sefer nişan kışa kaymış oluyo, yani onun askerden gelmesine.. sevgilimin okulu bittiğinde söz yapıcağınıza direk nişan yapın derseniz, onu da yapamıyoruz, çünkü annem bu konularda çok hevesli, tek çocuğuyum diye, bi de kendisi kaçarak evlenmiş ve her şeyi sindirerek yaşamak istiyor. söz nişan ayrı ayrı olsun istiyor, hatta benim şimdiden söz bohçalarımı ayrı nişan bohçalarımı ayrı yaptı. söze ayrı hazırlıklar yaptı, nişana ayrı.. sevgilimin babası ise sevgilim iş bulana kadar hiçbir adım istemiyor. sevgilim iş bulduğu gibi hemen evlendirmek istiyor. daha şimdiden aileleri kırmadan nasıl bu dönemleri ayarlayabiliriz moduna geldik. açıkçası bunca yıllık emek verdiğimiz aşkımızı düşünerek, size ilk anlattığım kısımdaki gibi istiyoruz. ama bi de diğer anlattığım (benim atanamamam onurun okulunun uzaması vs) şeyler beni korkutmaya başladı.
uzun ve karışık anlattım kusuruma bakmayın, okuyan gözlerinize sağlık canlarım

ee kızlarr sevgililerinizle nişan tarihi hakkında konusuyo musunuz bakalımmm

canım bizim herşey sevgilimin kpss sonucuna bağlı, eğer o atanırsa benim okulum bittikten sonra yani 2013'te söz, 2014'te de nişan yapmayı düşünüyoruz. Önceden 25'ime girmeden asla evlenmem diyen ben, şimdi evlenmek için can atıyorum

kızlar neden tartışalım neden kırıcı olalım ki anlamadım konuşuyoruz burada o kadar yılımı verdiğim insanla evlenmiş biri olarak konuşmak istedim sizlerle sizlerinde emek verdiğiniz kişilerle evlenmenizi istiyorum amacım sadece buydu:26:
işi resmiyete dökmek derken evlenmek demedim söz-nişan gibi bir adım olsun istedim .
ben okurken evleneleride gördüm borcları olup nişanlanıp beraber çalışıp ödeyeni de gördüm ....yani öylede böylede sıkıntı çekiyor insan en azından bir adım olsun dedim ....
bunun dışında boşa kürek çekmek gibi askıda olan şeyler insanı huzursuz ediyor boşlukta gibi hissediyorsun yaşadığınız çoğu duyguyu fazlasıyla yaşadım ben hiçbirinizin üzülmesini istemem sizleri tanımasamda
emek verdiniz insanlar için vakit geç olmadan bir adım atın istedim .....
ALLAH hepinize kavuşmak nasip etsin ...
sizde birgün güne sevdiğinizle .... bebeğinizin sesiyle uyanın

sedefcim nasıl oldun daha iyisin sanırımmm
kuzum bi hap var, o iyi geldi sanırım, adını yazmıyım, ilaç ismi yazmak yasak galiba, her yerim ağrıyo ama baş ağrım geçti en azından, sağol düşündüğün için canım benim aman sen de dikkat et tam hastalık havası
inşallah canım, yatarak geçiyo bu hastalık başka türlü iyileşemiyosun ama hep bişey çıkıyo. dinlenmeye çalış.
ayy ben de bizim okul geç bitiyo sanıyodum, çok geç kapanıyomuş sizin okul ya nerdeyse bizimkinden 1 ay sonra, hele bi finaller başlasın da o zaman çabuk geçiyo zaten.
perşembe gidersem 1 gece kalırım cuma da birlikte döneriz edirneye diye düşünüyorum kuzum ama bilmiyorum, annem izin verir mi, onur da ben cuma gelicem zaten ben burdan geleyim diye bakıyorum sen buraya gelmeye bakıyosun diyo finallerden sonra karar vericez artık

kuzum dediğin gibi eeğer okulu uzar sende atamazsan ailerlerle cok sıkı fıkı olacaksınız ve bu gerçekten cok zor sorun cıkma ihtimali daha fazla...bide şöyle bişey varr askerden geldiği zaman 6 ay içinde iş bulabilecek mi ya da gerçekten istediği gibi bi iş bulabilecek mii eğer maddiyatı düşünmüyosanız işlerin bi gidişatına bakarsınız mesela onurun sınıfı geçip geçmeyeceği az cok önceden belli olurr diye düşünüyorumm ay benımde kafam karıştı canım ya :26:

ne güzell belli herşeyinizz inşallah sevgilin iyi bi puan alırr ben tombik kusumla aynı evde yaşadıgımı düşünüyormda mükemmel olurrr offf off evlenelim artkkkk

canım endişelerini çok iyi anlıyorum çünkü bende de bir sürü tereddütler var bu konuda, kayhan atanır mı atanamaz mı, dgs'yi kazanırsa okurken mi evleneceğiz yoksa okulunun bitmesi için bi 3 sene daha mı bekleyeceğiz, bakalım ben iş bulabilecek miyim vs vs vs
Ama sizinki için şu yorumu yapabilirim, sözlenmek için senin atanmanı bekleseniz kuzum? Sen atandıktan sonra onur'un okulu uzasa da içli dışlı olamayacağınız için sorun olmaz gibi gerçi yine de nişan tarihi uzayacak tabi. Ama siz zaten birbirlerinizin aileleriyle tanışıyorsunuz, o yüzden sen atandıktan sonra söz uzasa da farketmez sizin için, yeter ki sen ondan uzaktayken parmağında o yüzük olsun. Atanamaman demek 1 yıl daha beklemek demek, bu da bunca yıldan sonra çok zor evet ama 20 dk'lık mesafedeyken sözlü olursanız ve onur'un da okulu uzarsa 2 sene beklemeniz gerekecek bu da ister istemez yüz göz olmanız demek. Aslında siz iyi anlaşıyorsunuz canım birbirlerinizin aileleriyle, belki de korktuklarının hiç biri olmaz, aynen şimdi olduğu gibi devam edersiniz herşeye.. Sadece ismi konduğu için biraz daha fazla gözde olacaksınız işte. Ona dikkat etmeniz gerekecek ama siz üstesinden gelirsiniz bence

ne güzell belli herşeyinizz inşallah sevgilin iyi bi puan alırr ben tombik kusumla aynı evde yaşadıgımı düşünüyormda mükemmel olurrr offf off evlenelim artkkkk

canım keşke bunlar kesin tarihler olsa ama dediğim gibi tamamen kpss sonucuna bağlı, inşallah istediği yerlere atanırlar hayırlısıyla
siz konuşuyor musunuz nişan tarihinizi?
benim de bu aralar nedendir bilinmez çok pis evlenesim var

evett ammavelakine katılıorumm güzel fikir vermişş senın atanmanı bekleyebilirsinizz hem yüz göz olmamış olursun fazlaa dediğin gibii onurun okulu uzasada sen uzakta olacaksınn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…