- Konu Sahibi _Semiramis_
-
- #9.321
evet evlilik için önemli tabiii..ay sende nişanlanacaksın demek hayırlısı olsunn cok mutlu olursunuz inş canımmmaddiyat önemsiz dense de evlilik için çok önemli bişi
ben zaten kpss ye hazırlanıyorum o mezun olucak ve o da şansını denemek için giricek kpss ye
sözlüyüz zaten bi senedir fakat nişan için bekliyoruz
bende o da elimizde meslekler olmadan nişan zor olur dedik
planladığımız bi kaç şey var her şey yolunda giderse 3-4 ay içinde nişanlı olabiliriz
evet evlilik için önemli tabiii..ay sende nişanlanacaksın demek hayırlısı olsunn cok mutlu olursunuz inş canımmoff off ben 10 yıla anca nişanlanırım giibi geliyooo umudum yooookk
rica ederim canım. dediğin gibi olursa en uygunu öyle bence, yaz yerine kışın olmuş olur ama en azından içiniz rahat olur. Çok zor bu işler gerçekten.. Planlarken bile karşına bir sürü seçenek bir sürü ihtimal çıkıyorevet bi de iş bulma durumu var, biz 6 ay diyoruz, ama belki de 6 ay içinde iş bulamıcak.. yani biz çok büyük bi risk alıcaz bu sözü seneye yaparsak. onurla karşılıklı konuştuk dün gece.. seneye sözlenmeyi gerçekten istiyo muyuz diye, ve cevabımız her şeye rağmen evet oldu. ben de o zaman dedim ki ''madem seneye söz istiyoruz, o zaman söz için ve sözden sonrasının olumlu olması için emek harcamamız gerek, benim kpssye çok çalışıp ilk girişte kesin atanmam gerek, senin alttan ders bırakmayıp son sınıfında mezun olman gerek, askerden geldiğinde iş beğenmemezlik yapmayıp küçük de olsa bi yerden başlaman gerek, bunlar için çok çaba harcamamız gerek'' dedim. tamam dedi ama bilmiyorum hayat şartları beni korkutuyo. bi de mezun olunca pomem e gircek, tabii girememe ihtimali de var. ama girerse 5 ayda polis oluyo ve askerlik yapmıyo. işte bu sözü seneye yapıcaksak tüm bu şansları da değerlendirmesi lazım.
canım çok iyi anlıyorum, seninki de mesela dershaneye gidiyo şu an ve sınava gircek, sonuçlar gelcek, sonuçlar gelmeden de önünü göremiyosunuz, malesef hayat şartları beklemeyi gerektiriyo işte..
evet dediğin gibi üstesinden gelebiliriz, şimdiye kadar bir pürüz çıkmadı çok şükürama yine de risk almak gerekiyo o kesin.. dediğin gibi atanmamı bekleyebiliriz aslında. mesela yaza söz yapmayıp atama sonuçlarını bekleriz, ben atanırsam atandığım gibi görev yerimde olmam lazım, o yüzden hemen gidicem, söze vakit olmaz, şubat tatilinde geldiğimde söz yapsak, yaza geldiğimde de onur mezun olmuş olcak o zaman da nişan yapıp, en azından risk almamış oluruz, hem de 6 ay sözlü kalmış oluruz. nişandan sonra da artık ne zaman iş bulursa düğün.. böyle olabilir gerçekten sağol fikrin için kuzum.
anlıyorum canım, benimki de pomem e girerim mezun olunca diyor. ama polis olmayı asla istemiyor, o yüzden bi yandan istemiyorum, bi yandan da gerekli ama mecburuz fedakarlıklar yapmaya..kıyamam yaa, sevgilin çok çaba gösteriyor, inş bunun karşılığını alıcaksınız canım. ya çok zor hayat şartları ve burda uzun süreli ilişkisi olan kızlar hepimizin ortak kaderi beklemek zorunda olmamız. öyle imreniyorum ki 1 yıl içinde hemen evlenenlere..
ay ağzın bal yesinn inşallahh bakalımmm nişanlanınca benı unutmak yok he hepinizi teker teker veriyorummm yaa aile gibi olduk burdaa kendimi annenız gibi hissettimmumudunun bittiği anda pat diye oluverir herşey anlamazsın vala
boşalttım kuzukuzumm mesaj kutun doluuu silermisinn birazzz
kaderlerimiz bu kadar benzeyemezdi herhaldesevgilim 3. sınıftayken sözlendik ve iyi oldu diyorum yüzüğe gözüm iyice alıştı
3 hafta sonra mezun olucak inşallah ve önümüze bu defa iş bulma engeli çıkıyor
en büyük problemimiz bu. kpss ye girip şansını denicek ayrıca pomem e de başvurcak. maalesef ki günümüz şartlarında iş kolay bulunmuyor ve lisans mezunlarının imdadına pomem yetişiyor tabi o da zor ama askerlik yok en azından deyip bi iş kapısı için uğraşıyorsun
eğer pomem olursa hemen nişan düşünüyoruz ve bi yıl içinde de evlilik
inşallah hepsi yolunda gider
mrb canım hoşgeldin sende..maddi sıkıntılarr hepimizde var yaa hayat şartları coook zorr gerçekten...vayyy 10 kıyafett tamm benlikmiş sizin adetlerrrmerhaba kizlar..
benimde 2007 yilindan beri ciddi bir iliskim var.. Erkek arkadasim 2 üniversite bitirdi suanki isi iyi sayilir ama malesef daha askere gitmedi. Kisa dönem askerlik yapicagi icin sükür ediyorum. Bizde maddi sikintilar yüzünden birsey yapamiyoruz. Erkek arkadasim ev almak icin para topluyor. Ben almanyadan istanbula tasinacagim orda oturacagiz. Birde ben arnavutum bizim cok agir adetlerimiz var mesela kinada 10 tane kiyafet degistirme, altin vs vs. Cocugun bunlardan dolayi biraz gözü korktu :) Umarim hersey hepinizin gönlüne göre olur.
boşalttım kuzukuzumm mesaj kutun doluuu silermisinn birazzz
kaderlerimiz bu kadar benzeyemezdi herhaldesevgilim 3. sınıftayken sözlendik ve iyi oldu diyorum yüzüğe gözüm iyice alıştı
3 hafta sonra mezun olucak inşallah ve önümüze bu defa iş bulma engeli çıkıyor
en büyük problemimiz bu. kpss ye girip şansını denicek ayrıca pomem e de başvurcak. maalesef ki günümüz şartlarında iş kolay bulunmuyor ve lisans mezunlarının imdadına pomem yetişiyor tabi o da zor ama askerlik yok en azından deyip bi iş kapısı için uğraşıyorsun
eğer pomem olursa hemen nişan düşünüyoruz ve bi yıl içinde de evlilik
inşallah hepsi yolunda gider
evet öyle de olabilir, gelince yüzyüze konuşucam bunları, sevmediği bi mesleği yapmasını istemiyorum, öte yandan Allah korusun polislik tehlikeli bi meslek benim yüzümden girip de ona bişey olursa ben o vicdanla yaşıyamamrica ederim canım. dediğin gibi olursa en uygunu öyle bence, yaz yerine kışın olmuş olur ama en azından içiniz rahat olur. Çok zor bu işler gerçekten.. Planlarken bile karşına bir sürü seçenek bir sürü ihtimal çıkıyor
inş. herşey istediğiniz gibi olur
inş hepimizin her şey gönlünce olur canım
inşallah canım, çok sağol.
benim de dediğin gibi 1 senede herşeyi hallediverip evlenenlere içim gidiyor. gelecekte kavuştuğumuzu hayal etmek tek tesellim...
aslında polislik maaşı baya iyi kuzum, bir süre yapıp sonra bırakma gibi bir durum oluyor mu bilemiyorum polislikte. sonra da kendi okuduğu mesleğe dönerdi...
boşalttım kuzu
kaderlerimiz bu kadar benzeyemezdi herhaldeAllah inş gönlünüze göre verir
biz de seneye ben mezun olucam, sevgilim 4. sınıfa geçicek. o yaz söz istiyoruz.
sözden 1 yıl sonra yani o mezun olunca nişan istiyoruz.
mezun olunca pomeme giricek, kazanırsa zaten askerlik sorunu olmıcak, o yüzden 1 yıl içinde düğün olur.
kazanamazsa kısa dönem askere gidicek, askerden sonra iş arıcak, ne zaman iş bulursa o zaman düğün olur.
bu arada ben mezun olunca kpssye gircem atanamama ihtimalim var, onun okulu falan var. söz olunca sevgilimin ailesiyle çok içli dışlı olursak sorunlar olur mu acaba diyorum, ne de olsa sözlenirsek en az 1 sene sözlü kalıcaz, ve atanamazsam ailesiyle aramızda 20 dklık mesafe var.
sen dezavantaj yaşadın mı canım?
ayy inanmıyorum 3 kere gitmiş, 2 sini siliyorum hemen[/QUOT
hahah aynenn canımmmben sana pek yardımcı olamadım yaa sen bana okadar yardımcı oldunnn tek bildiğim aileler biraraya gelince biraz daha zor oldugu ama tabi bu iki tarafın anlayışına bağlı anlattıgın kadarıyla ikinizinde aileleri kendilerini geliştirmiş mantıklı insanlarr
trakyalıyız kan çekmiş
ben sözlü olmanın dezavantajını görmedim aksine çok iyi oldu dedim hep
annelerinde kafaları uydu birbirine karşılıklı evlere gelip gitme daha rahat oldu
anneme sürekli dışarıda buluşcaz demekten kurtuldum rahatlıkla evine gidebiliyorum aynı şekilde o da bize gelir sabah kahvesine falan
ya bana göre söz zamanı fazla içli dışlı olunmuyor yine de asıl nişandan sonra oluyor çünkü nişan olunca evlilik için hazırlıklar başlıyor.sözlüyken ufak ufak yapıyorsun. nişan daha fazla bi resmiyet evliliğe doğru daha büyük bi adım gibi düşünüyorum.o yüzden nişan olmadan önce meslek edinmek şart
aynen senin gibi düşünüyorum canım :13:
bu arada içimi çok fena rahatlattınteşekkür ederim
sözlenince sınır korunuyosa sorun yok zaten
hımm avantajları da güzelmiş..daha ne olsun yavv
evet öyle de olabilir, gelince yüzyüze konuşucam bunları, sevmediği bi mesleği yapmasını istemiyorum, öte yandan Allah korusun polislik tehlikeli bi meslek benim yüzümden girip de ona bişey olursa ben o vicdanla yaşıyamam
Allah inş hepimize hayırlısını verir. demek ki bizim kaderimizde beklemek varmış..
gerçi sevgililiğin de bi çok avantajı var, bunlar da yadsınamaz. ama bi yerden sonra ee yeter be diyesi geliyo insanın =)
benımde sıkılıyo valla canımmmm burasıda olmasa patlamıştımmmay cnm sıkılıyor ya:26:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?