Uzun Süreli İlişkisi Olupta Evlilik Yolunda Henüz Hiç Adım Atmamış Olanlar Buyrun :)

acaba dıyorum cekılmek yerıne pislık mı yapsam aksamları arasam saat bası o kadınla buluscaksada zehır mı etsem.offf ne dusunecegımı sasırdım suan

canım oyle sey yapma sakın ! o kadının ekmegıne yag surmus olursun ,cunku boyle yaparak sevgılını kendınden nefret ettırırsın .

bence onurlu ve gururlu bır sekıl de sessızce cekıl kı,ne kaybettıgını kımın ıcın ne ıcın kaybettıgını gorsun !

ınan karsı tarafa o vıcdan azabını yasatmak senı cok daha mutlu edecektır .

Aslında insanların arkadaşları olabilir...
Ama bu arkadaşlığın ötesinde durumlar...:26:

bencede sashamia haklı hurrem inan saat bası arasan o iyice bosvermislik yapıcak sen ceptesin nede olsa hala merak ediyorsun diye rahatlıycak en guzeli boyle durumlarda geri cekilmek kafanı dinle sende biraz

aynen canım ,ben de senın gıbı dusunuyorum .

yok efendım medenı olalım yok ozel hayatlara karısmayalım

her medenı gıbı ;erkeklerın kız arkadasları- kızların erkek arkadaslarını

normal karsılayalım (!) ee ben ne anladım bu ılıskıden o zaman .

madem kız arkadaslarından vazgecmıyor madem hayatın da ben oldugum halde

face msn sıfresını bana vermeyecek sebebı ıse;

ozel hayata saygı dıye apsuruk bırseyı savunacak ,benım o ılıskıde olmamın ne anlamı var.

yemısım ben boyle medenıyetı.fazla medenıyerın sonucları ne yazık kı ortada ıste.

sınırlar bilinirse sorun olmaz..benim erkek arkadaşlarım da var kız arkadaşlarım da..
hayatıma aynen devam ediyorum..bu demek değilki etrafa mavi boncuk dağıtıyorum..
erkek arkadaşlarımı da bilir hatta görüşücem derim görüşürüm,konuşurum..

bu gibi sınırlamalar ufkunuzu kapatır..yapmak isteyen,kafasında bu tip şeyler olan
her şekilde yapar..kontrol edilemeyen bir internet dünyası var..kim garanti verebilir
şimdi internetten yeni biriyle tanışmayacaklarına? her an gözetlemek mi gerekiyor?
casusu programlar kurmak falan çözüm mü bir ilişki için? insanlar gerek sevgili
gerek evlilik dönemlerinde kendilerine ait sosyal dünyaları olmalı ama ölçüsüyle..

Seninle Yaşamanın Bir Yolu Olmalı!

Ah, aklımın bir yanı sana yangın, diğer yanı hayata.. Bir yanım birlikte yaşayalım, el ele bitirelim hayatı diyor; diğer yanım başka ülkeleri, başka yaşamları görmek istiyor. Neden bu iki yanım bir türlü bileşemiyor?

Seninle Yaşamanın Bir Yolu Olmalı!

İki arada, bir derede sıkışıp kalıyor ömrüm. Nefesim her istediğime yetmiyor. Geçip gidiyorum yanından önce, sonra geri dönüyorum. Aşk, her şeyden daha üstün geliyor.
Her şeyi boş veriyorum. Seninle bir yaşama teşneyim, hiç gitmeyeceğimiz o ülkeler dursun yerlerinde, görünce ölmeyecek miyim diyorum. Sonra sen öyle bir şey yapıyorsun ki; o an alıp başımı gitmek istiyorum.

Kalbim sıkışıyor bazen sözlerinden, tartışmalarımızdan, aramızın açılmasından. İşte o an aklıma geliyor, şimdi diyorum Paris’te bir sokakta, Edith Piaf çalarken fonda, üstümde küçük çiçekleri olan bir elbise, topuklu ayakkabılarım, eldivenlerimle kahve içiyor olabilirdim.

O an sanki bir sinema filminin içine girmişim gibi, “La vie en rose”’yi duyuyorum kulaklarımda. Bambaşka bir dünyaya doğru yürüyorum. Yüzümde kocaman bir tebessüm oluşuyor. Kaldırımda resim yapanların yanından geçiyorum. Parklarda yürüyorum, bir pastanenin camekanında durup içeri bakıyorum. Kokusunu duyuyorum.

Sonra susuyor Edith, gözlerimi açıyorum, salonda oturuyorum. Sen bana bakıyorsun, yüzünde şaşkın bir ifadeyle. Cevap versene diyorsun….

Canım sıkılıyor kendimi üçlü koltukta oturuyor bulduğum için. Senin kızgın ama şaşkın gözlerine bakıp gülümsüyorum. Kalkıp camı açıyorum. Şehrin gürültüsü eve doluyor.

Kalkıp üstümü giyiniyorum. Sadece çantamı ve pasaportumu alıyorum yanıma. Kapıyı açıp çıkıyorum. Sen camdan bana seslenirken, ben taksiye binip havalimanına gidiyorum. Yüzümde hala tebessüm, kulağımda Edith’in sesiyle….

Veya

Canım sıkılıyor kendimi üçlü koltukta oturuyor bulduğum için. Senin kızgın ama şaşkın gözlerine bakıp gülümsüyorum. Kalkıp camı açıyorum. Şehrin gürültüsü eve doluyor.

Kalkıp Edith Piaf albümünü buluyorum. Cd’yi takıyorum. Exodus çalmaya başlıyor. Yanına geliyorum, kızgın gözlerin, kızgın sözlerin susuyor. Ayakta durup elimi uzatıyorum. Anlamıyorsun, elini uzatıyorsun. Çekip ayağa kaldırıyorum seni. Bedenimi bedenine yapıştırıyorum ve kulağına “dans et benimle sevdiğim” diye fısıldıyorum.

Aklımız başka yere gidiyor, kalbimiz bir şarkının notalarına takılıyor. Her şey bir anda değişiyor, dudaklarımız birleşiyor, dansla sevişiyoruz, kavga seslerimiz açık camdan dışarı çıkıp şehrin gürültüsüne karışıyor….,

Paris sokaklarını göremiyorum ama seninle bir ömrü geçirmenin başka bir yolunu keşfediyorum….

CANDAN ÜNAL..

uzun bir yazı ama hoşuma gitti rahatlattı beni...

birlikte yaşamanın bir yolunu bulmalıyız belki...

şimdi çoğumuzun kafasında ayrılık var...

ama neden bir yol bulmak bize düşüyor..

erkekler neden bu kadar düşüncesiz olabiliyor

bencede sashamia haklı hurrem inan saat bası arasan o iyice bosvermislik yapıcak sen ceptesin nede olsa hala merak ediyorsun diye rahatlıycak en guzeli boyle durumlarda geri cekilmek kafanı dinle sende biraz
haklısnz kızlar bn mantıklı dusunemıyorm suan acaba teftiş gb deılde saat bulusma saatı gıbı 9 bucuk sularında mı arasam bı halt yıyosa falso verır emın olurum dıe dıorm

canım yaa ben bunu savunmuyorum ne yazık kı .bence cıftlerın erkek-kız arkadasları olmamalı .

sen kotu nıyetlı olmazsın ama senın erkek arkadasının sana bırseyler hıssedebılecegını de bılemezsın .

aynı sekıl de sevgılın de kotu nıyetlı olmaz ama ,kız arkadasının ona bırseyler besleyebılecegını de bılemezsın .

ask durumları hep arkadas ortamlarından dogar .soyle anlatayım ; sen sevgılınle kavga ettıgın de sevgılın dertlesmek ıcın

kız arkadasının kapısını caldıgın da ,zamanla o kızın verdıgı morel ve tesellıyle boslukda olusu ıle de o kıza ılgı duyması kacınılmaz olur .

benım boyle bırsey basıma geldı ;4 yıllık tanıdıgım erkek arkadasım kı aılem de tanırdı onu kardes gıbı bır ıletısımımız vardı neyse;

sevgılısıyle ayrıldı bu .sureklı aglar sızlar bana dert yanardı .ben de arkadasım deyıp onun hep yanın da olmaya calıstım derdını dınledım

destek cıktım ona ,hep tesellı ettım .benım bu arkadasım sonra da sapıttı "sen cok farklı bır kızsın senın sevgılın senın degerını bılmelı

cok ıyı bı kızsın senın gıbı sevgılım olmasını o kadar cok ısterdım kı ,senın yaptıgını x bana bır kere yapmadı ,sevgılın cok sanslı bırı onun yerın de

olmayı cok ısterdım ",gıbısınden muhabbetler basladı .ben ılk basta kotuye yormadım arkadasız yaa ,onu tesellı edıyorum dıye boyle konusuyor sanıyorum .

sonra bu bıgun bana resmen acıldı "bız bırbırımızı cok eskıden berı tanıyoruz bız bır cıft olsak cok ıyı anlasan bırbırını seven deger veren cıft olurduk demez mı .

ben orada bıtırdım arkadaslıgımı .sonra bunun sevgılısı bana musallat oldu "sevgılımı elımden aldın yuva yıkanın yuvası olmaz ,dılerım kı senın de yuregın yanar

ınsallah yuva kuramazsın "gıbılerınden ne hakaretler beddular ısıttım .kıza gercekletı anlatsam da kız anlamadı benı .ne cok uzuldum anlatamam .

o zaman anladım kı ,kız/erkek arkadaslıgı gercekten sandıgımız kadar masum olmuyor(mus)

Kimsenin ne yapacağını bilemezsiniz...
Kimseye güveni şifrelerle ölçemezsiniz.
Tamamıyla bir kıstas sayılmaz...
Eski sevgilimin bende msn facebook şifresi ,onu geçtim telefonu elimdeydi, bir şey baksam hiç gözü bile oynamazdı telaş etmezdi...
Düzenli arar sorar hiç ilgi çekici hareket yapmazdı...
Ama aldatıldım... Hem de çok ağır bir şekilde...
Bilemezsiniz...
Sanki insanlar bi sanaldan yazışıyor, görüşüyor...

yaa tabıkı de sadece sanaldan olmuyor bu ısler .

yapacak adam her turlu yapar .ama ben yıne de

cıftlerın bırbırlerınden face msn sıfrelerını saklamalarını

telefonlarına dokundurtmamalarını bunu da "ozel hayata saygı "dıye

savunmalarını dogru bulmuyorum .cıftlerın bırbırınden baska ozel hayatı

olamaz olmamalı ! o yuzden cıftlerın bırbırlerın de sıfrelerı olmalı dıye dusunuyorum .

haklsın ..maalesef ister sevgili ister evli ol değişmiyor bu gerçek..benim üniversiten arkadaşım -hayatımda kimse yoktu o zaman-
nişanlıyken ve düğününe bir ay kala resmen ilan-ı aşk etmişti bana..tavrım o zamanda değişmedi şimdide değişmez..siler atarım..
bu arkadaşlıklarında bir ölçüsü olması gerektiğini belirtiyorum zaten ben..

bir kaç erkek arkadaşım var ,yeri geliyor kız arkadaşlarımdan duymadığım önerileri,bakış açılarını onda buluyorum..ama kalbim kime ait
biliyorum..haa farkedersem ilgisini hem de hayatımda biri varken zaten o an bitmiştir,bitiririrm...

ihanet mutlaki her ilişkinin her evresinde ağır ve yıkıcı..ama insanların kontrol edilmesi çok güç..
binlerce km uzaktayız..Allah a emanet...her an nasıl kontrol edeceğim? uzun bir aşamadan geçtik,geçmeye de devam ediyoruz..

canım bız kadınlar guclu ıradesı kuvvetlı varlıklarız .

ama erkekler bızım gıbı degıl malesef; onlar ufacık bır sıkıntı da bosluga

dusebılecek sapıtacak sacmalayacak kısacası acız zayıf varlıklardır .

bız ; hayatımız da bırı var ıken ,baskasının gelıp de bıze ılgı duymasına

hıc tereddut etmeden cevap verebılırz "hayır deyıp o an sılerız hayatımızdan onu"

ama erkekler oyle degıl ıste; kız arkadasından ona karsı ılgı gorsun hemen duygusal bosluga

dusebılecek zayıflıktalar .en duzgun adam bıle duygusal bosluk da yanlıs seyler yapabılır .

kontrol altına almak elbette guc zordur ama ,tavız vermeyecegımızı asılamamız da gerekıyor .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…