Eşim beni önemsemediğini veya bunun böyle süreceğini falan söylemiyor ki, kendisi hep düzeleceğinden, mutlu olduğundan falan bahsediyor. Ona göre her şey çok iyi ve daha da iyi olacak o yüzden beklemedeyim.Sizi hatirliyorum. Cogu zaman baskalarina karsi elestiriniz cok sert olurdu. Ne olduda siz bu duruma gelip halen sizi onemsemeyen insani cekebiliyosunuz. Sizin yorumlariniza dayanarak yaziyorum bunlari. Acil bu kocayi bosa .kendinize yazik ediyorsunuz.
Boşanmak zaten hep aklımda ve her an gerçekleşebilecek bir şey. Şu an pamuk ipliğine bağlıyım aslında, dile getirmesem bile zaten hissediyordur uzak duruşumdan.''Ayrılık'' ,''Yüzük çıkarmak'',''boşanmak'' figürlerinden birisi ağza alınması durumu evlilik kurumu için çok sakıncalı! Süreklilik arz ediyorsa daha da zor... Yapmayacaksanız agzınıza dahi almayın.. Hissettirmeyin bile..Laçkalaşıyor..
Konunun ailesine yansıması süreklilik arz etmesi durumunda sıkıntı vardır.. Bi yerden sonraysa Ailelere deklare etmesi zaten artık bişeylerin asılamadıgı anlamına gelir..
Sizi tartaklaması!!+$?? konusunu anlayamadım.Benim kitabımda şiddete af yoktur.
Eski konularınızı ve sizi bu noktalara getiren durumları bilmediğimden net yorumlar yapamıyorum.Hatalar mutlaka karşılıklıdır kanısındayım.
Bu yüzden;
Sizin bence evliliğiniz için aile terapistinden destek almanız farz olmuş...
Beni bu eşyaların içine gömecekler sonundasen hala o eski eşyaları çöpe atmadın mı ya?
Eşim beni önemsemediğini veya bunun böyle süreceğini falan söylemiyor ki, kendisi hep düzeleceğinden, mutlu olduğundan falan bahsediyor. Ona göre her şey çok iyi ve daha da iyi olacak o yüzden beklemedeyim.
Ayrıca kime ne sert eleştiri yapmışım hatırlamıyorum bile, tam tersi fazla yumuşak olduğumu düşünürdüm
Boşanmak zaten hep aklımda ve her an gerçekleşebilecek bir şey. Şu an pamuk ipliğine bağlıyım aslında, dile getirmesem bile zaten hissediyordur uzak duruşumdan.
Normal bir karı-koca hayatı yaşamıyoruz çoğu zaman.
Genelde günümüz koltuğun iki ucunda birbirimizle alakasız bir şeylerle meşgul olarak geçiyor. Benim bildiğim yeni evliler diz dize, göz gözeler ama biz hiç öyle olmadık ve artık olmak da istemiyorum. İçimde geçmeyen bir öfke var, en sakin anımda bile eşime karşı sinirliyim ve ne dese azarlıyorum.
evet yeni evliler çocuk yokken diz dize olur.Eşim beni önemsemediğini veya bunun böyle süreceğini falan söylemiyor ki, kendisi hep düzeleceğinden, mutlu olduğundan falan bahsediyor. Ona göre her şey çok iyi ve daha da iyi olacak o yüzden beklemedeyim.
Ayrıca kime ne sert eleştiri yapmışım hatırlamıyorum bile, tam tersi fazla yumuşak olduğumu düşünürdüm
Boşanmak zaten hep aklımda ve her an gerçekleşebilecek bir şey. Şu an pamuk ipliğine bağlıyım aslında, dile getirmesem bile zaten hissediyordur uzak duruşumdan.
Normal bir karı-koca hayatı yaşamıyoruz çoğu zaman.
Genelde günümüz koltuğun iki ucunda birbirimizle alakasız bir şeylerle meşgul olarak geçiyor. Benim bildiğim yeni evliler diz dize, göz gözeler ama biz hiç öyle olmadık ve artık olmak da istemiyorum. İçimde geçmeyen bir öfke var, en sakin anımda bile eşime karşı sinirliyim ve ne dese azarlıyorum.
Bizim evde misafir varmış gibiyiz her daim. İlginçliklerden biri de bu. Tatillerde bile çoğu zaman ayrıyız, evdeysek de o bilgisayar başında ben kendi işlerimde oluruz.evet yeni evliler çocuk yokken diz dize olur.
dip dibe olur.
hatta bazen bıkkınlık gelir.
zaman geçse de evlilik azıcık eskise , evlilik otursa ayrı ayrı zaman geçirilse diye bakarsın
canım . bakalım kaynananlar evden ayrılacak mı gerçektenBizim evde misafir varmış gibiyiz her daim. İlginçliklerden biri de bu. Tatillerde bile çoğu zaman ayrıyız, evdeysek de o bilgisayar başında ben kendi işlerimde oluruz.
3-4 haftaları kaldı sözde ama gitseler bile 2 senede değişmeyen durum 3 haftada mı değişecek diyorum.canım . bakalım kaynananlar evden ayrılacak mı gerçekten
eğer gideceklerse az daha sabret
yani bi de bu yönden bakmış olursun
ama ya gitmezlerse
hep aynı sözler çünkü
bu kadar beklemişsin . biraz daha bekle.3-4 haftaları kaldı sözde ama gitseler bile 2 senede değişmeyen durum 3 haftada mı değişecek diyorum.
Yine de bekliyorum.
Sizde ki temel problemlerin eşinizin ailesinin -yarı- sizde yaşamasıyla ilgili olduğunu düşünmüyorum.
İki kişilik hayatınızda yolunda gitmeyen bir şeyler var, kayınaile evine taşınınca ne değişecek?
Terapi almanız fikrine katılıyorum, madem her şeyi denedim demek istiyorsunuz, vakit kaybetmeden bunu da denemelisiniz.
Bence de terapibu arada evliliğinde boşanmayı düşünmeyen kaç kişi var ki hakkaten?
Buraya yazılan kocaların hepsi boşamalık nerdeyse ama evlilik bu ha deyince noktalanmıyor üstelik 30 u geçince insan bir düşündüğü şeyi otuz defa düşünür hale geliyor.
Kadınlar kulubü kadınlarının her durum işin yapıcı, akılcı bir çözümü var, onları dikkate alın derin
Koalina kocan henüz büyümedi. İşte bu sebeple erkek tarafının anasıyla babasıyla yaşanmaması gerektiğini düşünüyorum. Büyümüyorlar. Sorumluluk almıyorlar.Ya aslında konuşmuyor değiliz, ben sadece her hareketinde tekrar tekrar söylemekten yoruldum. Çok basit bir örnek ama mesela cep telefonuyla çok vakit geçiriyor ve facebookta çok vakit geçiriyorsun demiş olayım. Önce bir kavga çıkar, ortalık savaş alanına döner, sonra tamam der dikkat eder hatta facebooku kapatır ama bu sefer instagramda vakit harcar. Ve bunu da bana çözüm diye sunar. Benim tekrar "instagramda da bu kadar vakit harcama" demem gerekir. Yani benim şikayetimden bir çıkarımda bulunup başka nelere kızabileceğimi düşünemiyor. Bu da beni yorduğu için bir şeyi bir kere söyleyip sonrasında küsüp kızmayı tercih ediyorum. En azından tek başıma kalınca kafam şişmiyor.
.
Hakkaten çok pahalı ücretler ama değer inan. Zamanında ben de az harcamadım, ama benim terapist bende travma yarattı üstüne. Üstelik vajinusmus teşhisiyle yaşadım bir buçuk yıl meğersem rahim içi perde imiş o..neyse sen ihmal etme erkek bu gerçekten birçok şeye kafaları basmıyor, tek yönlü bağlantı kurabiliyor biçoğu. Tek tek ve daha açık komut gerek. İstediğini aynen söylemen lazım.Terapi için araştırmaya başladım ama para da biriktirmek lazım, seansı 300 TL civarı.
Eh işte sonuç böyle oluyor maalesef. Taviz verme.Açmış olabilirim bir ara hep öyle yapıyordu çünkü. Ama bu sefer arayıp biraz paylamış, o aradıktan sonra konuşmaya başladı zaten. Annem sanırım beni kızıştırmamak için eşimin tarafını tutuyormuş, soğumayayım vs gibi sebepleri var işte kendince.
Yok canım ne diyecekler güzelse pohpohlayıp gönderiyorlar yine burnu bir karış havada geliyor eve.
o kocayı ailesinden koparman lazım
anası danası abası hepsi evliliğinizin içinde
iyi de koca bu durumdan memnun, yoksa konu sahibi kaçırsın kocayı uzak memlekete derdik. zaten memur, tayin istese bitti gitti de, o koca gelir mi? valla aslında denemek lazım. bence o koca boşanır yine gitmez karısı ile başka memlekete...
Şaka gibi bir gün daha geçiriyorum.
Kaynanamın doğum günü hafta sonu. Annem de hafta sonu geliyor 3 günlüğüne, biletini ara tatilde almıştık aylar oldu. Alırken de kaynanamın doğum günü hiç aklıma bile gelmedi. Hoş gelseydi de anneme "yok o hafta sonu gelme" demezdim, saçma bir doğum günü için. Eşime de eğer kutlanacaksa ailesinin yanına gitmesini, hafta sonu da kalabileceğini annemin bunu dert etmeyeceğini söyledim. İnat gibi tutmuş onları çağırmış gelin diye. Neden çağırdın, annem var dedim; bizde kalmazlar dedi. Yahu bizde kalmayacaklarsa neden sen çağırıyorsun, kimde kalacaklarsa o çağırır dedim cevap yok. Görümcem de doğum günü sizde mi olacak diyince bilmiyorum diyebilmiş sadece. Şimdi ben 3 günümü annemle mi geçireyim bunlarla mı uğraşayım. Bu kadar saygısızlık olmaz artık ya.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?