Merhaba, hpvnin siğil yapan ve yapmayan türleri var. Siğil yapan türler kanser riski taşımıyor, siğil yapmayanlar ise taşıyor. Siğiliniz varsa (sadece siğil yapan hpv türleri varsa sizde -bazen birden fazla tür olabiliyor-) smear testinizin temiz çıkması gayet normal, çünkü siğil yapan türler genelde hüçresel bozulmaya sebep olmuyor.merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun. Benim de danışmak istediğim bi konu var forumda henüz çok yeniyim. benim de henüz yeni farkettiğim ve bi panikle doktora koşup haberdar olduğum siğiller var vajinamda. çok korkuyorum ve başıma ilk defa gelen bir şey.
İlk cinsel birlikteliğimi aralık ayında yaşadım. en son da şubatta. sonrasında bir kadın dogum uzmanına muayene olmak istedim. İlk kez jinekolojik muayene oldu vesaire. muayenede sadece mantara bağlı hafif bir enfeksiyon çıktı. onun için de doktorun verdiği fitilleri kullandım . bir de smear örneği alınmıştı. Sonucu negatif çıktı. ben de rahatladım haliyle. Ancak şu an nasıl hpv taşıyıcı haline geldiğimi anlayamıyorum. Bu siğillere anlam veremiyorum. hpv pozitif olsam şubattaki smear testinde hücresel olarak çıkmaz mıydı? aradan sadece 4 ay geçti ve bu süreçte erkek arkadaşımla bir birliktelik te yaşamadım.
Gerçekten olanlara bir anlam veremiyorum. Benimle benzer durum yaşayan ya da konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olan arkadaşlarım varsa ve beni bilgilendirebilirlerse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim
Cevabınız için teşekkür ederim. Öyleyse evet keşke ayrı olarak bir de hpv testi yapılsaymış. En azından bilirdim. Böyle büyük bi şok yaşadım. Çok kişide görülen birşey olsa da insan endişe duyuyor. Ya yayılırsa ya başka yerlerde varsa gibi.. Kesin bir tedavisi de yokmuş sanırım. Virüsün vücuttan ne zaman atılacağı da meçhul. Benim pek te olmayan cinsel hayatım sona erdi demek oluyor galiba bu. Keşke aşısı hakkında bilgi sahibi olup yaptırsaymısım zamanında. artık onun için de geç kaldımMerhaba, hpvnin siğil yapan ve yapmayan türleri var. Siğil yapan türler kanser riski taşımıyor, siğil yapmayanlar ise taşıyor. Siğiliniz varsa (sadece siğil yapan hpv türleri varsa sizde -bazen birden fazla tür olabiliyor-) smear testinizin temiz çıkması gayet normal, çünkü siğil yapan türler genelde hüçresel bozulmaya sebep olmuyor.
Hpv kontrol edilebilir bir şey. Hayat tarzınızla ve beslenme ile. Cinsel hayatınızı kötü ekilemesine izin vermeyin lütfen. Siğiliniz varsa birden fazla yöntem var . Mutlaka biri geçirir. Ama geçeceğine inanın. Hpv deri altında hücrelerinizde olan bir virüs. Bunun ileri gidebilmesi için kötü beslenme, sigara , stres , yani bağışıklığınızın hep düşük olması lazım. Vücudunuza güvenin lütfen. Vucudumuz zaten kendi dengesini bulmak için sürekli kendini yeniler .Parmağımız kesilse bi zaman sonra iyileşiyor buna da öyle bakın. Cinsel hayatınız konusunda, siğiller varken tabi ki olmamasında fayda var..Bulaş oranı yüksek ve tahriş olan dokuda yayılabiliyor ama siğilleriniz geçtikten sonra partnerinizi de durumdan haberdar edip cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz. Yani negatif olmayı da bekleyebilirsiniz bu iki kişi arasında olan bir durum.Cevabınız için teşekkür ederim. Öyleyse evet keşke ayrı olarak bir de hpv testi yapılsaymış. En azından bilirdim. Böyle büyük bi şok yaşadım. Çok kişide görülen birşey olsa da insan endişe duyuyor. Ya yayılırsa ya başka yerlerde varsa gibi.. Kesin bir tedavisi de yokmuş sanırım. Virüsün vücuttan ne zaman atılacağı da meçhul. Benim pek te olmayan cinsel hayatım sona erdi demek oluyor galiba bu. Keşke aşısı hakkında bilgi sahibi olup yaptırsaymısım zamanında. artık onun için de geç kaldım
Çok sevindim ne güzel darısi basimizaKızlar kontrol smeari yaptırdım korona dan dolayı gidememiştim 8 ay olmuştuçok şükür bugün sonuçlarımı aldım temiz çıkmış çok şükür çok mutluyum sizlerle paylaşmak istedim rabbim hepimizi korusun ınsallah seviyorum sizleri
Canım ben yaptırdım. Bazı bakteriler idrar kültüründe çıkmıyor. O sebeple vajinal kültür daha önemli.Aranızda bakteriyel cybh testi yaptıran var mı? İdrar kültüründe çıkıyor mu ?
Çok teşekkür ederim cevabınız içinCanım ben yaptırdım. Bazı bakteriler idrar kültüründe çıkmıyor. O sebeple vajinal kültür daha önemli.
çokkkkk sevindimKızlar kontrol smeari yaptırdım korona dan dolayı gidememiştim 8 ay olmuştuçok şükür bugün sonuçlarımı aldım temiz çıkmış çok şükür çok mutluyum sizlerle paylaşmak istedim rabbim hepimizi korusun ınsallah seviyorum sizleri
Selam canım. Bende de 6 ay sonra çıkmıştı. Hpv deri altına yerleşiyor ve bazılarında siğil yapabiliyor bazılarında hiç belirti vermeden bir süre sonra geçip gidiyor :) Smear temiz olması iyi. demek ki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelere rastlanmamış . kadınların 6 ayda bir smear baktırması gerekir zaten. Tabi smear temiz diye beklemiyoruz. Hpv tipleme yaptırıp tipini öğrenmeni tavsiye ederim .Bu neden gerekli onu da açıkliyim. Kendini yiyip durmaman için :) panik olmaman için Vücudunda ne olduğu bilince ona göre davranıyrosun. Yapacağın şey siğillerini tedavi ettirmek bu çok önemli. Bazılarının inatçı olabiliyor . Sakın hep böyle olacak psikolojisine girme çünkü geçiyor. Tiplemeni öğrendikten sonra zaten doktor düzenli smear ver diyecek. Bol bol yeşillik su c vitamini spor. Bana niye bu oldu deme %70 80 kadınlarda oluyor.Erkeklerde de aynı şekilde. Siğillerini tedavi ettir, sağlıklı yaşa , keyfine bak.merhaba öncelikle herkese geçmiş olsun. Benim de danışmak istediğim bi konu var forumda henüz çok yeniyim. benim de henüz yeni farkettiğim ve bi panikle doktora koşup haberdar olduğum siğiller var vajinamda. çok korkuyorum ve başıma ilk defa gelen bir şey.
İlk cinsel birlikteliğimi aralık ayında yaşadım. en son da şubatta. sonrasında bir kadın dogum uzmanına muayene olmak istedim. İlk kez jinekolojik muayene oldu vesaire. muayenede sadece mantara bağlı hafif bir enfeksiyon çıktı. onun için de doktorun verdiği fitilleri kullandım . bir de smear örneği alınmıştı. Sonucu negatif çıktı. ben de rahatladım haliyle. Ancak şu an nasıl hpv taşıyıcı haline geldiğimi anlayamıyorum. Bu siğillere anlam veremiyorum. hpv pozitif olsam şubattaki smear testinde hücresel olarak çıkmaz mıydı? aradan sadece 4 ay geçti ve bu süreçte erkek arkadaşımla bir birliktelik te yaşamadım.
Gerçekten olanlara bir anlam veremiyorum. Benimle benzer durum yaşayan ya da konu hakkında daha fazla bilgiye sahip olan arkadaşlarım varsa ve beni bilgilendirebilirlerse çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim
Evet canımÇok
Çok sevindim ne güzel darısi basimizaBende ilk 6 ay kontrol smearimi sali günu yaptirdim bu hafta çarşamba sonucu çıkacak çok heyecanliyim..Ama sizin hpv negatifti degilmi.?Sanki öyle hatırlıyorum
Aşıyı ben de düşünüyorum bende 16 var ama aşı kısırlık yapıyor gibi bi düşünce varMerhaba, aşı mutlaka yaptırın, bende 16 olmasına rağmen yaptırdım. Sizde 16, 18 yokmuş, onlara karşı da korunmuş olursunuz. Yaşınız genç olduğu için diğer türler zaten kendiliğinden geçecektir. Ben bağışıklık için yeşil çay, imuneks, Beeo propolis, C ve D vitamini kullanıyorum. Sizin böbrekle ilgili özel durumunuz olduğu için mutlaka doktorunuza danışın böbrekleri yormasın.
Kısırlık yapması gibi bir durum olabileceğini sanmıyorum, yıllardır kullanılan özellikle Avrupa'da çok yaygın hatta bazı ülkelerde zorunlu bir aşı. Ben 4lüsünü yaptırdım yakın zamanda.Merhabalar,
Ben de HPV aşısı yani gardasil olmak istiyorum. Gardasil 9 henüz türkiye’de yokmuş, yurt dışından nerden bulabilirim acaba? Yaptıran var mı aranızda?
Ve kısırlık yaptığıyla ilgili bilgiye nerden ulaştınız acaba ben böyle bir şey duymadım daha önce.Bilgisi olan biri aktarabilirse çok sevinirim
Siğil yapan tip olmayabilir sizinki bence bu kadar kafanıza takmayın normal doğum sırasında çocuğa bulaşma olasılığı çok ama çok düşük.bu konuyla ilgili çok araştırma yapmıştım merak etmeyin birşey olmamıştır. Bağışıklık sistemini güçlü tutun hpv ömür boyu kalıcı deil..Kimse yok mu
Peki bunun vücuda alınma zamanı saptanabilir mi?Siğil yapan tip olmayabilir sizinki bence bu kadar kafanıza takmayın normal doğum sırasında çocuğa bulaşma olasılığı çok ama çok düşük.bu konuyla ilgili çok araştırma yapmıştım merak etmeyin birşey olmamıştır. Bağışıklık sistemini güçlü tutun hpv ömür boyu kalıcı deil..
Malesef orası hiç belli olmuyorPeki bunun vücuda alınma zamanı saptanabilir mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?