Vajinal Siğil rahatsızlığı olan var mı? (Genital Siğiller,HPV, Human Papilloma virus)

Merhaba, hpvnin siğil yapan ve yapmayan türleri var. Siğil yapan türler kanser riski taşımıyor, siğil yapmayanlar ise taşıyor. Siğiliniz varsa (sadece siğil yapan hpv türleri varsa sizde -bazen birden fazla tür olabiliyor-) smear testinizin temiz çıkması gayet normal, çünkü siğil yapan türler genelde hüçresel bozulmaya sebep olmuyor.

Cevabınız için teşekkür ederim. Öyleyse evet keşke ayrı olarak bir de hpv testi yapılsaymış. En azından bilirdim. Böyle büyük bi şok yaşadım. Çok kişide görülen birşey olsa da insan endişe duyuyor. Ya yayılırsa ya başka yerlerde varsa gibi.. Kesin bir tedavisi de yokmuş sanırım. Virüsün vücuttan ne zaman atılacağı da meçhul. Benim pek te olmayan cinsel hayatım sona erdi demek oluyor galiba bu. Keşke aşısı hakkında bilgi sahibi olup yaptırsaymısım zamanında. artık onun için de geç kaldım

Hpv kontrol edilebilir bir şey. Hayat tarzınızla ve beslenme ile. Cinsel hayatınızı kötü ekilemesine izin vermeyin lütfen. Siğiliniz varsa birden fazla yöntem var . Mutlaka biri geçirir. Ama geçeceğine inanın. Hpv deri altında hücrelerinizde olan bir virüs. Bunun ileri gidebilmesi için kötü beslenme, sigara , stres , yani bağışıklığınızın hep düşük olması lazım. Vücudunuza güvenin lütfen. Vucudumuz zaten kendi dengesini bulmak için sürekli kendini yeniler .Parmağımız kesilse bi zaman sonra iyileşiyor buna da öyle bakın. Cinsel hayatınız konusunda, siğiller varken tabi ki olmamasında fayda var..Bulaş oranı yüksek ve tahriş olan dokuda yayılabiliyor ama siğilleriniz geçtikten sonra partnerinizi de durumdan haberdar edip cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz. Yani negatif olmayı da bekleyebilirsiniz bu iki kişi arasında olan bir durum.

Çok
Çok sevindim ne güzel darısi basimiza Bende ilk 6 ay kontrol smearimi sali günu yaptirdim bu hafta çarşamba sonucu çıkacak çok heyecanliyim..Ama sizin hpv negatifti degilmi.?Sanki öyle hatırlıyorum

Selam canım. Bende de 6 ay sonra çıkmıştı. Hpv deri altına yerleşiyor ve bazılarında siğil yapabiliyor bazılarında hiç belirti vermeden bir süre sonra geçip gidiyor :) Smear temiz olması iyi. demek ki hücresel düzensizlik ve kanser öncüsü hücrelere rastlanmamış . kadınların 6 ayda bir smear baktırması gerekir zaten. Tabi smear temiz diye beklemiyoruz. Hpv tipleme yaptırıp tipini öğrenmeni tavsiye ederim .Bu neden gerekli onu da açıkliyim. Kendini yiyip durmaman için :) panik olmaman için Vücudunda ne olduğu bilince ona göre davranıyrosun. Yapacağın şey siğillerini tedavi ettirmek bu çok önemli. Bazılarının inatçı olabiliyor . Sakın hep böyle olacak psikolojisine girme çünkü geçiyor. Tiplemeni öğrendikten sonra zaten doktor düzenli smear ver diyecek. Bol bol yeşillik su c vitamini spor. Bana niye bu oldu deme %70 80 kadınlarda oluyor.Erkeklerde de aynı şekilde. Siğillerini tedavi ettir, sağlıklı yaşa , keyfine bak.

Aşıyı ben de düşünüyorum bende 16 var ama aşı kısırlık yapıyor gibi bi düşünce var

Hanımlarr..Herkese merhabaSizlere de moral olsun diye yazmak istedim.Bugün ilk 6 ay smear testimin sonucu temiz geldi şükürler olsun..Aralik ayında CIN1'i leep ile almiştı doktorum.HPV 16 olduğu içinde çok tedirgindim açıkçasi..Çabuk ilerleyebilir diye düşünüyordum.Hamdolsunki tekrar lezyon oluşmamış.Inşallah birgün HPV negatif haberinide burdan paylaşabilmek dileğiyle.

Merhabalar,
Ben de HPV aşısı yani gardasil olmak istiyorum. Gardasil 9 henüz türkiye’de yokmuş, yurt dışından nerden bulabilirim acaba? Yaptıran var mı aranızda?
Ve kısırlık yaptığıyla ilgili bilgiye nerden ulaştınız acaba ben böyle bir şey duymadım daha önce.Bilgisi olan biri aktarabilirse çok sevinirim

Kısırlık yapması gibi bir durum olabileceğini sanmıyorum, yıllardır kullanılan özellikle Avrupa'da çok yaygın hatta bazı ülkelerde zorunlu bir aşı. Ben 4lüsünü yaptırdım yakın zamanda.

Bir çocuğum var normal yolla doğum yaptım üstelik. Düzensiz adet kanaması için doktora gittim doktor bana hpv pozitif dedi. Hıçkıra hıçkıra ağlayasim var. Bir kere daha bir doktor yani koydu sonra sonuçlar temiz geldi sonra hamile kalınca vücut içinden atmış olmali. Bunu nasıl aldım bilmiyorum. Hiç görünen bir yerimde siğil felan çıkmadı servikse yerleslesmis tıp 55 dedi. Biyopsi yapıldı sonuçları bekliyorum.

Siğil yapan tip olmayabilir sizinki bence bu kadar kafanıza takmayın normal doğum sırasında çocuğa bulaşma olasılığı çok ama çok düşük.bu konuyla ilgili çok araştırma yapmıştım merak etmeyin birşey olmamıştır. Bağışıklık sistemini güçlü tutun hpv ömür boyu kalıcı deil..

Peki bunun vücuda alınma zamanı saptanabilir mi?

Peki bunun vücuda alınma zamanı saptanabilir mi?
Malesef orası hiç belli olmuyor ama şunu söyleyebilirim sadece icinizi rahatlatmak icin degil bir gercek var hpv toplumda çok Ama cok yaygın... Bizler burda olanlar olarak saglıgna dikkat eden bilincli insanlardanız aslında şuan birçok kisi hpv tasıyıcısı ama doktora gitmedigi icin bilmiyor.Tip 55 zararlı olduguna dair birsey duymadım 200 tipi var hpvnin. Bende sigil yapan hpv cikti tipini ögrenemedim henüz smear veremedim ilk basta psikolojim cöktü benim de ama herkeste olabilen birsey oldugunu öğrenince rahatladım. Buarada riskli hpv tiplerinin kanser yapma riski var kesin yapacak diye birsey yok, Her zaman kanser olma ihtimalimiz var ayrıca, hayatta basimiza her an hersey de gelebilir, bence bu kadar üzmeyin kendinizi sağlıkla kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…