Özge zaman ayırıp cevapladığın için ve detay verdiğin için ayrıca çoook teşekkürler burası çok güzel bir platform hepiniz çok paylaşımcıdınız ben de Eylül de yıllık kontrolüme gidecem jinekolojiye inş smear bozulmamıştır doktorum bu alanda en iyilerinden sizinle aldığım bilgileri ben de paylaşacağım herkese çoook geçmiş olsunTatlim,ust dudagin diseti ile birlestigi yerde( üst dudagi kaldirip oyle bakma gerekiyor yoksa görünmüyor ve ayrica bu bolge agri da yapmadi) uzun sarkik et parcasi... 2 kbbci gördü. Dogal yapi dedi. Ben inanmadim, çünkü 34 yasima kadar boyle bisi olsa bende muhakkak bilirdim diyr dusunuyorum. Evet bakilmayacak yerde ama pataloji sonucum hpv dedigi için kbbcilerin bilgisizligine verdim. Dermatolog sigil dedi. 2. Kez krioya tabi tutuldu. %50 oraninda küçülme var... kbbciler yanildilar.... yanak ic kisimlarda her iki yanakta da sert agrili şişlikler olustu. Bunlar sanki kocaman sivilceler gibi gorunuyolar. Nasil desem... bi yeşil mercimek tanesi kadar büyükler ve yine zor görünen yerdedir. Agri sayesinde farkettim. Zor gördüm. Kbbciler bunu da gormemisti. Cunku agri olustugunda gitmistim tekrar kbbciye. Cikarken agridilar artik agrimiyolar. Bunlar diger agiz ici sigillerime benzrlemiyolar ama zamanlamalari manidar... ben dokusal farkliliga bagliyorum lezyonlardaki farklilikgi. Sigilden baska bisi olma ihtimalleri aklima gelmiyor.
Ayrica dil ustunde ve yaninda 2 tane var. Bunlar beyaz basli; tipki googledaki gibi goruntu. Agrili ama hafif siddetli. Bublarin agrilari gecmedi. Sanirim icerde hala büyüyolar... ( korku filmi gibi) özellikle detaylandiriyorum ki rahatlayin benzer durumlar yoksa. Herhalukarda agzi dermatologa gosterme taraftariyim cunku onlar sigille daha hasir nesir... genel kanaatim bu.
Dermatolog hepsine krio yapti. Zaman lazim ise yariyo mu gormek için... ben haftada 2 gun falan doktordayim.. islerim aksiyo falan ... Henüz uzman bi kbbci bulamadim... 5 tane kbbxi denemisimdir... arayistayim hala... bulursam elbette paylasicam hic merak etme
Canım geçmiş olsun sana da. Yüksek riskli demişsin hangi tipi sende mevcut. Bir de kolposkopi falan yapildi mi yoksa smear' de mi çıktı seninki ?Özge cim öncelikle geçmiş olsun ben de ağız ve boğazda hpv korkusu çok olarak seni takip etmeye çalışıyorum verdiğin bilgiler için ayrıca tşkler bahsettiğin yanak içi ve dildeki Ağrılı lezyonlar hpv miymiş daha önce dil altından patalojiye gitmişti biliyorum ama bunlar?doktora sıl sık gidiyor musun bu konuda uzman pek yok maalesef iyi bir kkb ci bulursan bu konuda uzman bizimlede paylaşırmısın şu anda yaptığım 6 ayda bir kkb gidip endoskopi ile ağız ve boğazı taratıyorum bana kalsa Heray gidecem ama doktor gelme diyorben de yüksek riskli hpv var smear takibindeyim ayrıca
Bende Tesadüfen geçen yıl yapılan hpv dna testinde tip 45 çıktı maalesef ancak hemen ardından yapılan kolposkopi negatifti yani herhangibir cın bulgusu yoktu bu tabi bir sene önceydi şimdi Eylül'de aynı işlemler tekrar yapılacak yani hpv dna ve smear ve ardından kolposkopi Eylül'ü bekliyorum bir seneden önce doktorum birşey yapmadıCanım geçmiş olsun sana da. Yüksek riskli demişsin hangi tipi sende mevcut. Bir de kolposkopi falan yapildi mi yoksa smear' de mi çıktı seninki ?
Anladım canım ben de iki üç gün önce yazmıştım iki yıldır evliyiz siğil yoktu işte birkaç gün önce siğil gibi bişey çıktı büyümedi küçülmedi ayni kaldi. Smear temiz çıktı. Hpv testi yapan yer yok burda. Kolposkopiyi de doktorlar ısrarla gerek yok diyor kafayi yicemBende Tesadüfen geçen yıl yapılan hpv dna testinde tip 45 çıktı maalesef ancak hemen ardından yapılan kolposkopi negatifti yani herhangibir cın bulgusu yoktu bu tabi bir sene önceydi şimdi Eylül'de aynı işlemler tekrar yapılacak yani hpv dna ve smear ve ardından kolposkopi Eylül'ü bekliyorum bir seneden önce doktorum birşey yapmadı
Bende de smear temizdi ve herhangibir siğil yoktu ama hpv pozitif işte maalesef bence sizde çıkan şeyin siğil olup olmadığını Öğrenmek için o lezyondan bir Parça Alıp patalojiye gitsin hpv olup olmadığı çıkar değilse zaten sorun yokAnladım canım ben de iki üç gün önce yazmıştım iki yıldır evliyiz siğil yoktu işte birkaç gün önce siğil gibi bişey çıktı büyümedi küçülmedi ayni kaldi. Smear temiz çıktı. Hpv testi yapan yer yok burda. Kolposkopiyi de doktorlar ısrarla gerek yok diyor kafayi yicem
Aynen öyle yapayim canm aslında hpv vardır eşimde siğil vardi çünkü ama hangi tip onu öğrenmem lazım.Bende de smear temizdi ve herhangibir siğil yoktu ama hpv pozitif işte maalesef bence sizde çıkan şeyin siğil olup olmadığını Öğrenmek için o lezyondan bir Parça Alıp patalojiye gitsin hpv olup olmadığı çıkar değilse zaten sorun yok
Canım tipleme yaptırır yaptırmaz hamile değilsen veya önümüzdeki 6 ay icinde düşünmüyosan lütfen hemen gardasil aşını vurul sonra bagısıklıgını yükseltmeye bakAynen öyle yapayim canm aslında hpv vardır eşimde siğil vardi çünkü ama hangi tip onu öğrenmem lazım.
Canım işte bu tüp bebeğe giristik artik. bilmiyordum böyle bi aşıyı daha doğrusu bu virüsü henüz kapmayanlar için 26 yaşın altindakiler için sanıyordum. Kapanlarda işe yaramaz diye okuyordum hep yoksa yaptirmistim şimdiye: ( bu doktorlar deli ediyor işte bizi. Ya smear yeterli değilmiş işte arkadaşta temiz çıkmış. Ben de içimdeki huzursuzluğu söylediğim halde smear yeterli diyip başından saviyor hepsi 4 ayrı doktora gittimCanım tipleme yaptırır yaptırmaz hamile değilsen veya önümüzdeki 6 ay icinde düşünmüyosan lütfen hemen gardasil aşını vurul sonra bagısıklıgını yükseltmeye bak
Eşinde varsa sende olmama ihtimali malesef ve malesef ki yok gibi bişey aşı bagısıklık cevabını arttırıyo özellikle makattaki siğillerde.Bence o zaman yapacagın en güzel şey her gün orayı sirkeyle silip durulamamak ve bagısıklıgını güclendirmek mutlaka kan tahlilini yaptır vitamin kan degerlerine baksınlar hem tüp bebek tedavin icinde bunların yüksek olması gerekiyo zaten bebegin saglıgı icin hem de siğilleri yenebilmen icin mesela folik asit degerinin yüksek olması lazım beyin fonksiyonlarını etkiliyo d vitamini deponun b12 demir a c vitamini depolarının full olması lazım hem hamilelik hem hamile kalabilmek hem de hpvyi siğil cıkarmadan belki de yenebilmen icin çinko da aşırı önemli .Multivitamin kullanabilirsin doktoruna da danısarak ama mutlaka bagısıklıgını güclendir canım her gün sirkeyle silCanım işte bu tüp bebeğe giristik artik. bilmiyordum böyle bi aşıyı daha doğrusu bu virüsü henüz kapmayanlar için 26 yaşın altindakiler için sanıyordum. Kapanlarda işe yaramaz diye okuyordum hep yoksa yaptirmistim şimdiye: ( bu doktorlar deli ediyor işte bizi. Ya smear yeterli değilmiş işte arkadaşta temiz çıkmış. Ben de içimdeki huzursuzluğu söylediğim halde smear yeterli diyip başından saviyor hepsi 4 ayrı doktora gittim
Ya bogazimdakiler küçülüp acısı azaldı sanki ya da bana öyle geliyo bilmiyorum ama dilimdeki de bi tuhaf sanki orayı isirmisim da dilimin derisinden ayrılmış gibi biseu üstü de beyazlasmis hafif. Anlamadım ben de bi tuhaflar bogazimdakiler aft gibi aslında ama dilim bi tuhaf. Psikiyatr imla da bu konuyu çok konuşuyoruz ama bi türlü asamadimTatlim, daha once bu konuda (agizda hpv teshisi olan biri olarak) agri yapmiyo agizda siğil; batma hissi oluyo demistum. Fakat bundan bi sure sonra dilimde yanak iclerimde hafif sızı yapan fakat dokununca agri yapan lezyonlar oluştu. Bastirinca ozellikle, artan bi agri. Cok can yakan degil de varligini hissettiren. Uzulerek soyluyorum, bi kbbci ve dermatologa gorun, hpv teshisin oldugunu söyle. Sonucta deli gibi cabaliyoruz; elbette aticaz vucudumuzdan bu illeti. Ama tedavi olmak sartiyla. Bi ihtimal agzinda hpv varsa ( umarim baska bisidir) erken davranmak akillica olur diye dusundugumden soyluyorum bunlari. Agir ha
Yüksek riskli olduğunu ne zaman öğrendin siğil yapıyo mu yüksek riskli olanÖzge cim öncelikle geçmiş olsun ben de ağız ve boğazda hpv korkusu çok olarak seni takip etmeye çalışıyorum verdiğin bilgiler için ayrıca tşkler bahsettiğin yanak içi ve dildeki Ağrılı lezyonlar hpv miymiş daha önce dil altından patalojiye gitmişti biliyorum ama bunlar?doktora sıl sık gidiyor musun bu konuda uzman pek yok maalesef iyi bir kkb ci bulursan bu konuda uzman bizimlede paylaşırmısın şu anda yaptığım 6 ayda bir kkb gidip endoskopi ile ağız ve boğazı taratıyorum bana kalsa Heray gidecem ama doktor gelme diyorben de yüksek riskli hpv var smear takibindeyim ayrıca
Bence bu kâr zarar meselesi. Üzüntünun stresin verdiği kötülük sana ilacın verdiğinden çok çok daha fazladır cunku benim de çok stresli olduğum zaman patlak verdiler. Psikiyatrik tedavini kesinlikle bırakmanı onermemArkadaslar benim agizdaki sigiller durdurak bilmiyorlar... ozellikle cok uzuldugumde azdilar ve durmadilar.. ayni donemde lustral muadili misol diye bi antidepresan kullanmaya basladim. Ana maddesi sertralin. Çok memnunum. Kesinlikle bırakmak istemiyorum ama acaba bağışıklığı negatif etkiliyor olabilir mi diye endiseliyim. Baya arastirdim ama net bi bilgi edinemedim. Bilgisi olan varsa ve aydinlatirsa cok sevinirim.
Katılıyorum..Kücüldügüne cok sevindim umarım en kısa sürede iyileşirsin iyileşiriz .N
Bence bu kâr zarar meselesi. Üzüntünun stresin verdiği kötülük sana ilacın verdiğinden çok çok daha fazladır cunku benim de çok stresli olduğum zaman patlak verdiler. Psikiyatrik tedavini kesinlikle bırakmanı onermem
İnşallah canım inşallahKatılıyorum..Kücüldügüne cok sevindim umarım en kısa sürede iyileşirsin iyileşiriz .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?