- 19 Nisan 2013
- 1.087
- 918
- 208
- Konu Sahibi delinefsim
-
- #7.161
Selam, bızde de hıc sperm yok ve varıkoselımız var hazıranda Allah ızın verırse amelıyatımız var..acaba cıkıs olurmu dıye dusunurken yazınızı okudum .. Insallh esımde de cıkıs olur.. Sız neler yaptınız amelıyattan sonra kur falan uyguladınız mı? Bana yardımcı olabılecek bır sız varsınız!!
Hıc olmayanı benım işte burdakı yazıları okuyunca keşke bizde az sayıda cıkıs olmus olsa dıyorum ..gercekten sukur edın arkadaslarr, keske bende sızler gıbı yazabılsem degerlerımızı yazdıgım tek sey 0(sıfır) ve amelıyattan sonra ınsalh cıkıs olur dıye dua edıyorum
canım merhabalar...
yazamadım bikaç gündür kusura bakma ne olur.
evet canım durumlar aynı.ameliyattan önce yapılan sayı 0 di.ne canlı ne ölü vardı maalesef.
hemen uzmanlık alanı erkek infertilitesi olan bir doktora gittik.
önce hormonlara bakıldı.fsh ta total testestoronda normal değerler içindeydi.kromozon analiz yapıldı.bi sıkıntı çıkmadı.
ultrasonda 2,5 mm sol varikosel çıktı.ama elle yapılan muayede daha fazla dedi doktor.
kesin ameliyat dedi.7 aralıkta ameliyat oldu eşim.ve 4 tane damar bağlandı canım.
total tes.3,12 ydi ameliyattan önce.alt sınıra biraz yakındı.ameliyattan sonra biraz daha artmasını planlıyorum dedi doktor.
11 ocakta kontrole çağırdı.total tes.5,72 ye çıkmıştı.ve çıkış başlamıştı.ilk testte 50 bin sperm gördük canım.
şubatta 100 bin oldu.normal yolla olma dedi doktor.3 tüp dondurduk hemen.şubatta ilk tüp bebek denememizi yaptırdık.bebeğim tutundu.ama 9.haftada kalbi durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım.şimdi ağustosta 2.denememizi yapıcaz.
bizim hikayemiz böyle...
sizinde hormon değerleriniz çok önemli.sakın umudunuzu kaybetmeyin canım.vakit kaybetmeden iyi doktorda ameliyatınızı yaptırın derim ben.
ne takılırsa aklına burdan yada özelden sor olurmu???
hımmm ameliyattan sonra keçi boynuzu pekmezi ve arısütü-bal-polen karışımız kullandık sadece.şuanda hala kullanıyoruz.çıkış olunca kalitesini artırmak için bi ilaç vermişti.
sansın bol olsun canım.umudunda...
Merhaba , yazdıgın ıcın tesekkur ederım oncelıkle,
Bızdede hormon testlerı guzel cıktı bır prolaktınımz bıraz yuksektı onun dısında kromozn analizi yapılmadı.. Eşime bıyopsi yapıldı sperme rastlanmıs. Bızdede varıkosel var eşim 17 yasından berı berberlık yapıyor ve yaklasık 10 yıldır bulunuyorlar dedı eşim yanı bızde gozle gorulecek derece acık ortada varıkosel.4 hazıranda amelıyatımız var. Ama total tes. Nedır ! Bız yurtdısındayız ve ıngılızce dıye evrakları anlamıyorum doktorda ole bırsey solemedı..
Canım bnm rabbım ıkıncı bebısını nasıp etsın saglıklı bır 9 ay gecırırsın ınsallh darısı basıma dıyım..
Kecıboynuzu pekmezini bılmıyorum burda ama normal kecıboynuzu gordum kaynatıp içirecem, onun dısında kestane balı balmuş eşim onun içine cevız, fındık, corekotu ve tarcın koyup yedırecem..arısutu-bal-polen karısımını bulamam burada
Cok cok tesekkur ederım mutlaka sorecagım seyler olacaktır..
rica ederim canım.inşallah biraz olsun faydam olmuştur.
canım hormonların normal olması çok güzel...total test.üretimle ilgili bir hormon.fsh ve total test.üretim ve çıkışla ilgili hormonlar diye biliyorum.
bence doktorunuza sorun bi baksın.
keçiboynuzu çok faydalı canım.keşke pekmezinide bulabilsen.ama yoksa kaynat suyunu içir.hiç yoktan iyidir.
akşamlarıda küçük bir kaseye kabak çekirdeği, kavrulmamış badem ve fındıkta veriyordum eşime.
verdiğin tüm şeyleri bence doktora danışıp ver.bazı şeyler hormon değerlerinide değiştirebiliyor.dikkatli olmak lazım.
ben keç.pekm. ve arısütü-bal polen karışımını doktra dedim.kullan dedi doktorumuz.
inşallah canım yeniden hamile kalabilir yavruma kavuşurum canım.
sende bol dua et inşallah herşey yolunda gider.mesela bizim dışarıdan o kadar belli değildi.sizinki bayağı ileri derecede anladığım kadarıyla.
inşallah sizdede çıkış başlayacak.
sende bende yavrularımıza kavuşcaz inşallah canım Allahın izniyle.
İçini ferah tut canım.stres geçmiyor günler.hem sakin olmak zorundayız,hem eşlerimize destek olmak zorundayız.Canım anladım doktora sorarız bız, soledıgın için teşekkür ederim. Pekmezını bulamam yanı bırda marketlerde ve turkce yazan hıcbırsey yok burda malesef ama gene arastıracam.
Ahh canım danısmaya geldım adam butur seylerı bılmıyor. Doktorumuz mısırlı.. Eşimde sordu beslenme konusunda nasıl beslenıyım dedı normal hayatına devam et dedı yanı ..
Inşllh canım yaptıracagın tup bebek tutar
Ayrıca bızde cok belli ıkımızde net bır sekılde damarları goruyoruzz ılerı derecede yanı.. İnşllah arkadaşım inşllh once sen sonrada ben kavusuruz
İçini ferah tut canım.stres geçmiyor günler.hem sakin olmak zorundayız,hem eşlerimize destek olmak zorundayız.
allah yardımcınız olsun.güzel günler görün inşallah.
Canını hiç sıkma canım sizdede çıkış başlayacak inşallah.az sabır olurmu?
Kizlar malum bugun test sonucmuz vardi 12 mayis dogum gunumdu ustelik korka korka gittim resmen hem boyle bir rahatlik vardi hemde acayip heyecanliydim.Rhattim cunku kendimi tup fikrine alistirdim artik.Neyse doktor cagirdi onumuze kagidi sonucu koydu dedi cok gelisme var bukadarini beklemezdimsasirdim.Esimde dedi ki iyimi yani evet dedi kimisinin ameliyatt oncesi degerlerde kaliyor dusus bile oluyormus.Ben herseyi bildigim icin yabancilik cekmmedim anlamakta esim bilmiyor ki neyin kac olmasi gerektigini.Allahima sukurler olsun binlerce kez sonuclarimiz guzel en azindan 3. aya gore yani.Gosterdi 38 milyon dedi ben toplamda sandim ona bile cok sevindim yani sonucta 2 milyondu bizimkisi bazi degerlerimiz halen dusuk ama yine de doktor sasirdim dedi durdu kendimden bunu beklemezdim dedi resmen.Hepimiz o an cok sevindik esim zaten yazik oyle bir sevindiki garibim kendine guveni geldi resmen yzundeki mutlulugu gormeniz lazimdi bi ohh yapti
tabii tatlım,ben adetin 2. günü başladım tedaviye yani 7 nisanda.2 günde bir kontrole gittim,17 nisanda yumurtam toplandı.5 gün embriyoların gelişimi izlendi ve 22 nisanda transferim yapıldı.3 gün pe iş yapmadım ama çokta yatmadım.sonra günlü hayatıma geri döndüm tabii ağır iş yapmamak kaydıyla.en önemlisi pozitid olmak ve doktoruna güvenmek.zaten her iş doktorda bitiyor.
Kizlar malum bugun test sonucmuz vardi 12 mayis dogum gunumdu ustelik korka korka gittim resmen hem boyle bir rahatlik vardi hemde acayip heyecanliydim.Rhattim cunku kendimi tup fikrine alistirdim artik.Neyse doktor cagirdi onumuze kagidi sonucu koydu dedi cok gelisme var bukadarini beklemezdimsasirdim.Esimde dedi ki iyimi yani evet dedi kimisinin ameliyatt oncesi degerlerde kaliyor dusus bile oluyormus.Ben herseyi bildigim icin yabancilik cekmmedim anlamakta esim bilmiyor ki neyin kac olmasi gerektigini.Allahima sukurler olsun binlerce kez sonuclarimiz guzel en azindan 3. aya gore yani.Gosterdi 38 milyon dedi ben toplamda sandim ona bile cok sevindim yani sonucta 2 milyondu bizimkisi bazi degerlerimiz halen dusuk ama yine de doktor sasirdim dedi durdu kendimden bunu beklemezdim dedi resmen.Hepimiz o an cok sevindik esim zaten yazik oyle bir sevindiki garibim kendine guveni geldi resmen yzundeki mutlulugu gormeniz lazimdi bi ohh yapti
anladım cnm... .sağol tatlım..iğne mi kulndın yumurta gelişi için..
izlar malum bugun test sonucmuz vardi 12 mayis dogum gunumdu ustelik korka korka gittim resmen hem boyle bir rahatlik vardi hemde acayip heyecanliydim.Rhattim cunku kendimi tup fikrine alistirdim artik.Neyse doktor cagirdi onumuze kagidi sonucu koydu dedi cok gelisme var bukadarini beklemezdimsasirdim.Esimde dedi ki iyimi yani evet dedi kimisinin ameliyatt oncesi degerlerde kaliyor dusus bile oluyormus.Ben herseyi bildigim icin yabancilik cekmmedim anlamakta esim bilmiyor ki neyin kac olmasi gerektigini.Allahima sukurler olsun binlerce kez sonuclarimiz guzel en azindan 3. aya gore yani.Gosterdi 36 milyon dedi ben toplamda sandim ona bile cok sevindim yani sonucta 2 milyondu bizimkisi sonmra aklima geldi sordum toplam mi bu dedim ml dedi yani toplamda 100 milyondan fazlaymis ama hizimiz vs diger degerler az dedi.bazi degerlerimiz halen dusuk ama yine de doktor sasirdim dedi durdu kendimden bunu beklemezdim dedi resmen.Hepimiz o an cok sevindik esim zaten yazik oyle bir sevindiki garibim kendine guveni geldi resmen yzundeki mutlulugu gormeniz lazimdi bi ohh yapti.Sukur rabbime dualarimi kabul etti insallah yakinda da hamile kalirim.Sansiimiz varmis artik nekadar bekleyip beklememek size kalmis dedi.Tupten bahsettin obur doktorda bunla irtibata gecmis degerler icin haberim var dedi.O da gorsun ozaman ona gore karari verirsiniz dedi cunku pahali tup dedi doktor.Anladigim kadariyla yazayim degerlrimizi ingiizcesi benden iyi olanlar lutfen cevirsin yanlisim varsa ozellikle optimistic3 lutfen bak.Esimden fircayi yedim az simdi fotografini cekeyim koyayim dedim
volume 3 1.5-5.0 ml toplam 3 mlymis
viscosity 15 hiz sanirim bu da 50 den yukari olmaliymis
sperm count sayisi 36 milyon
apperaence gorunum normal
vitality 20 buda 50den yuksek olmaliymis
yuzde 90 anormalmis ameliyat oncesi %100 yuzde 99 anormaldi bunlarda daha iyi olursa normal sansimiz artarmis insallah
esimden bir guzel azari yedim buarada size soyluyorum diye fotografini cekmeye calistim da
evet tatlım iğne kullanılıyor.
Anladim sagool xanim ..igneyi saglik ocaginda da yapabilur misn..yoj sa meerkez sart mi.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
canım çok sevnidim..doğum günün de en azından mutlu girmişsin ..diğer goğum günün de inşallah anne olarak gireceksin..
kızzz ayy çok seviindim yaaaa.maşallahhhinşallah yakında bebişte gelir artık,bak boşuna üzülmüşsün:)
Cok sagol cnm benim insallah yaa artik bekletmesin rabbim bizi.Daha halen inanamiyorum acaba bir anlik birseymiydi bu diye ya duserse diye halen korkuyorum cunku boyle olacagini beklemeyordum hic Allaha sukurler olsun iyi cikti.Hizi vs dusuk ama iste oda ins 6. ay sonunda iyi olur
kızzz ayy çok seviindim yaaaa.maşallahhhinşallah yakında bebişte gelir artık,bak boşuna üzülmüşsün:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?