Varlıkta yokluk çekiyoruz :(

oh be anlayan biri çıktı beni..ben yaşlanmışım trilyonlarım var ama gözüm görmüyor kulağım ağır işitiyor ağzımda diş kalmamış romatizmalarım azmış ama param var neyleyim böyle parayı.

Valla benim de evladım bir an önce ölsünler de mirasları bana kalsın diye beddua ediyorsa hava atmak gösteriş yamak için değil, sırf o bedduası gerçek olmasın diye tüm malımı mülkümü vakıflara derneklere hibe ederdim....
Ayrıca insanın malvarlığını vakıflara derneklere bırakması neden gösteriş ve hava yapmak olsun anlamıyorum. Bazı insanların idealleri vardır... Hava atıp gösteriş yapmak isteseler boğazda yalı alıp sosyeteye parti düzenleyip magazin basınına çıkarlardı...

Mesele başkasına vereceğine evladına versin meselesi değil bence..
Aile beli ki evli çift kendi ayakları üzerinde dursun istiyor... Gençler çalışsınlar kazansınlar diyor.... Anne sünnet düğünü yapıcam bana para ver dese benim de kızım, bütçen varsa yap, yoksa ben niye vereyim, yap sünnetini gelir takımı takarım, ama sen millete hava atıp davullu zurnalı düğün yaptım oğlma diyesn diye neden anne para versin ki???
Çocuğa genç odası almak sünnet düğünü yapmak sadece hava atmak içindir..
Haa eğitim dersen.. Oğlumu iyi bir okula vermek istiyorum dersen, ve bu konuda sana destek olmazlarsa haklısın arkadaşım.. İnsan torununun eğitiminden esirgermi hiç derdim....
Ama dediğim gibi eğitim başka oğuma sünnet düğünü yapamıyorum bana para versinler demek başka..
Zaten konu sahibi arkadaş da ailesinin para vermemesinden çok ben yiyemedim paraları kardeşim yiyor diye kıskançlık yapıyor... Arkadaş devlet üniv. kazanmış, göndermişler, devlet üniersitesinin hiç mi masrafı yok, hiç mi dershaneye göndermediler.... Eee kardeş kazanamamış, aman kazanamadı otursun evde dememişler özel üniversiteye gönderiyorlar ne var bunda, bunda kıskanılacak bşey göremyorum ben...
belki de gerçekten sana yardım etmek istemiyor kardeşine her türlü maddi imkanı sağlıorlardır... Aa bunun da ilaki bir sebebi vardır.... Ben kerşeyin karşılıklı olduğunu düşünürüm. Hiçbir hata tek taraflı değildir...

neden se aileler zengin olunca bana her daim ane baba olsun yardım etsin deniyor, ama aileler fakir olunca banane benim de kendi ailem var ben karımın yada kocamın ailesine yardım etmek zorundamıyım deniliyor.... Neden bencillik...
Onlar zenginse bana versinler onlar benim ailem, fakirse benden istemesinler benim de kendi ailem var kendi ailemi düşünmek zorundayım...

kıskançlık yaparım tabi ben bekarken birşey görmedim. senin kardeşine sürekli marka kıyafetler laptoplar cep telefonları alsalar özel okullarda özel yurtlarda okutsalar bir dediğini iki etmeseler, altına sıfır araba çekseler...sanada ee napalım sen evlisin deseler sen kıskanmazmıydın...kıskanırdın...iki iki daha dört eder.
evlenmeyip ölene kadar annemlerle yaşayacak değildim.evlenmek suçmu evlatlıktan redmi.

eğer ki evladın sana beddua ediyorsa suç onda değil onu yetiştirendedir... tabi ki insanın bütçesi yerindeyse vakıflara yardım edecek ama ilk önce yakınlarından başlayacak komşusuna çoluk çocuğuna daha sonra dışarıya...
ayrıca çiftler tabi ki ayakları üzerinde durmaya çalışmalılar şimdi hafendinin kocası yiyip içip yatsa sonra da başkasından para beklese haklısın ama öyle bir durum yok bayan çalışsa bu sefer çocuğa kim bakacak???
anneler babalar evlatlarını eşit tutmak mecburiyetindedir ve bir insan evlenince evlatlıktan çıkmazşutarafagitti

sağol canım,düşüncelerimiz aynı.bedduayı edene değil ettirene de bakmak lazım..çocuğun açken sen gidip vakıfa bağışlarsan aklından şüphe ederim zaten o zaman.
bu krizde ne ayakta durması, işsizlik biryandan, zamlar..faturalar ..çocuğun okul masrafları ...neymiş sende çalış..bende çalışsam benim alacağım asgari maaşla sanki çok şey değişecek te.ne olcak yardım etseler neden bu eziyet.benim çocuğum bakıcılarla perişan olsun ben çalışayım diye kendimi kırayım..sanki ben onlardan çok şey istmemiyorum ki ..verecekleri asgari ücret..kardeşimin bir aylık gezme sinema masrafı kadar filan.

aileler size yardım edecekse kendi ayağınızın üstünde durmayı öğrenmiycekseniz neden evlendiniz.evlilik insana herseyi öğretiyor öğretmeside gerek.aileler verse zannetmiyorum ne eşin nede sen hayatı öğreneceksiniz kım ailesinden yardım görüyokı.herkes o kus kadar dediğiniz maaşla geçiniyo

evlendiğim ilk yıllar bende maddi sıkıntı çektim ama asla ne kendi annemden ne kayınvalidemlerden istedim zaten eşimde kendi düğününü kendi parasıyla yaptı herseyi kendi aldı o sıkıntıları cektim ama asla ileme yansıtmadım.çok şükür şuan durumumuz iyi ama o sıkıntıları çekmeseydim belkide bugün bukadar rahat olmuycaktık

Benim ve eşiminde asla tasvip etmediği bir durumdur Aileden destek beklemek. Ne demek ölselerde miras kalsa çok yanlış çok

aileden yardım beklemiycezde kimden bekliyeceğiz.kendi ayağımızın üstünde 10 senedir duruyoruz.artık yeter.rahat etmek istiyorum bende..

yazdıklarını okuyunca şaşırdım doğrusu
ne demek dua ediyorum ölsünlerde miras kalsın diye
madem eşinin "kuş kadar" maaşını beğenmiyorsun neden evlendin onunla?
veya niye sende çalışmıyorsun?
annen baban kayinvalden kayinpedeirnin sana para vermeye ne mecburiyeti var
annen doğru söylemiş sen artık evlisin madem evlendikten sonra bile onlardan para isteyecektin ne diye evlendinki
hayret vallah

iyide şimdi yani yazdıklarından şu anlaşılıyorki siz resmen ailelerinize güveniyorsunuz maddiyat konusunda tamam ailedir mutlaka yardım etcekdir çocuklarına ama nereye kadar o kadar sıkışıksanız sendse gir bir işe çalış yani ona buna muhtaç olmaktan iidir eğer yok halinden memnun değilsen hani evlilik öyle çocuk oyuncağı değil herşeyiyle düşünüp evlencektin..

Evet gercektende kendinden utanmalisin! Kusura bakma ama ben mesajini okuyunca cok sinirlendim. Ölsünlerde miras kalsin diye dua etmek nedemek? Birde böylesine utanc verici birseyi allahtan mi istiyorsun???

Senin ailen ve esinin ailesi zengin olabilir ama siz artik ayri bir ev olmussunuz. Evinize girenle gecinmeyi ögrenmelisiniz. Hickimse size bakmak zorunda degil bu saatten sonra. Eger esin az kazaniyorsa, sende calisacaksin, milyonlarca az kazanan insan nasil geciniyorsa sende öyle gecineceksin!

Bende zor günler gecirdim, herkezin ne yasadigini birtek allah bilir ama sabir ettim her durumda allaha sükür ettim zaman zaman isyan edesim geldiyse bile tövbe ettim. Ama baskalarindan yardim bekleyecegime allahtan kendi yagimizda kavrulacak rizik diledim allahtan cok sükür verdide. Ancak gerek benim anne babamin gerekse esimin annesi babasinin yasamasi icin neyim var neyim yoksa veririm gerek olursa.

Birde allah askina su miraz lafini cikarin artik aklinizdan! Yarin öbürgün kendi cocugunda senin ölmeni ister, miras almak icin. Ilahi adalet büyüktür, sonra bu söyledigin laflar gelir aklina demedi deme.

10 yıldır evlıyım dıyorsun. 10 yıldır sen aılelerden para mı istiyorsun?
bir kere istersin iki kere istersin üçüncü olmamalı bıle. ben 21 yasındayım babamdan para ısteyemem cekınıyorum bu lıse dönemınden beriböyledir. okula cebımde para olmadanda gittiğim oldu isteyıp alamadığım şeylerde oldu. maddi durumumuz mu kötüydü yo değildi ayda 3 bın lıra gırerdı eve ama ben ısteyemezdım. babam sorarsa yokd erdım verırdı o zaman. annemde babamda makul olan herseyımızı tamamladılar. yok demesınıde bıldıler cok şükür. yanı ben ve kardeşlerım varlık içinde yokluk cekmek dıye bır laf kabul etmıyoruz en azından olumsuz olarak kabul emtıyoruz. suan bız her duruma anında alısırız basımıza kötü bişey geldığınde eldekının kıymetını ıyı bılır sitem etmeden yasamayı bılırız.birbirimizide kıskanmayız. diyelım kı öyle bı sorun oldu bırıne cok para verıldı aıleden benım ıhtıyacım varken tavrımı koyarım o olayın lafını hiç etmem kendımıde mutsuz etmem.
benım sevgılım var 2 yıldır bırlıkteyız evlılığı ne zaman konusmaya başlasak ılk önce işe gırmem çalışıp bişiyler yapmam lazım dıyor.babamın parasıyla ben düğün yapmam dıyor. aynen bende öyle düşünüyorum. eşinizde sizde evlenmeden önce ıyı hesap etmelıydınız. hele cocuk olmadan önce kendı ayaklarınızın uzerınde durmayı ıyı öğrenmelıydınız.
umarım cocuğunuz aıleler hakkınd akonusulanları duymuyordur. yoksa kötü örnek olursunuz. bı gun duysanız cocuğunuzdan ölsende televızyon bana kalsa ölsende dondurmalar bana kalsa ölsende oyuncaklaırmı toplamak zorunda kalmasam ölsende ..... cok kötü hıssedersınız emınım. bi laf vardır ne ekersen onu biçersin. bence kır dizini otur cocuğunu ıyı yetiştir.ona ıyı örnek ol. yokluğuda bilsin varlığıda bilsin.
hadi sana kolay gelsin

bence bu beklentin saçma.yaşın kaç bilmem ama 10 yıllık evli olduğuna göre baya vardır.tabi yardım etseler pek güzel olurdu ama yapmak zorunda da değiller.benim eşimin ailesi de ne düğüne ne eşyalara beş kuruş yardım etmedi.bir ev verdiler oturalım diye yine de çok şükür ama oda eski bir daire her ay bir masraf çıkartır kira yerine onu öderiz.arada da kayınpeder arar yok evi ipotek ettirdim der yüreğimizi ağzımıza getirir.bazen de eşimi arar kredi çek diye onların dışında da arayıp sormaz.kendi ailemden ise üniden mezun olduktan sonra beş kuruş istemedim,Allah da istetmesin,istesem verirler ama ben onlardan hiç para istemediğim için de kendimle gurur duyarım.
ayrıca ailelerin ölümünü dilemek çok çirkin.nasıl böyle düşünürsün,insanlar bu kadar mı bozulmuş.
çocuğun okula gidiyormuş sen de çalışabilirsin artık 600 de sen alsan daha rahat edersiniz kanımca.

benim istediğim ahım şahım para değil ki,annemler ayda birkaç kere lokantaya gitmeseler bana da yardım edebilirler...annem dışarda yemek yemekten yemek yapmayı unuttu zaten.
para konusundan çok, bunu düşünemediği yada düşünmek istemediği için kırgınım...
bundan sonra istemiyorum artık...madem bakmak zorunda değiller bakmasınlar...onlar bolluk ve refah içinde yaşarlarken bende burda sürüneyim...sizin demek istediğiniz bu...

Sizi neden ilgilendiriyor ki onların nerede yemek yedikleri...
Paraları var ister evde yerler ister dışarıda.. Sizin geliriniz iyi değil diye onlar da dışarıda yenmek yemesinler mi yani...
Sizi sürünüyorsunuz diye onlar da mı sürünsün....
Ayrıca bu sürünmek de ne yaa... Altı üstü oğlunuza bi oda takımı ve sünnet düğünü yapamadınız dye sürünüyor mu oldunuz yani.. Millet iki lokma ekmeğe muhtaç siz oğlumu koleje gönderemiyorum, sünnet düğünü yapamıyorum diye ailenize kapris yapyorsunuz....
Pardon ama madem eşinizle evlenmeseydiniz.. Eşinizin maaşının düşük olduğunu biliyordunuz.. MAdem hayattan çocuklarınızı koleje göndermek sünnet düğünleri yapmak oda takımları almak gibi şu an orta direk dediğimiz nüfusun %70ini oluşturan bir kesimin hiçbirini yapamadığı şeyleri istiyordunuz o zaan zengn biriyle evlenseydiniz.... Ya da evlenmeyip aileizin maddi imkanlarından yararlanmaya devam etseydiniz....

evlenmek dünyanın en büyük hatasımıydı..evlendim üstelik ailesi zengin biriyle.ama eşimede ailesi destek olmuyor,o da istiyor onada vermiyorlar..o da benimle şuan aynı düşüncelere sahip..
bir lokma ekmeğe muhtaç olanlar var tabi.ama o insanların aynı zamanda ailelerindede yokki istesinler.onlarla beni niye kıyaslıyorsunuzki.illaki kıyas yapmak istiyorsanız,beni ailesi zengin olup çocuğuna iş kuran maddi manevi her daim destek olan işyeri iflas edip batsada tekrar elinden tutup kaldıran, ailelerle kıyaslayın.
benim dururmum farklı aç değilim açıkta değilim ,ben halime her zaman şükrediyorum...evlat ayırımı bana koyan !...örneğin,yarın öbürgün kardeşim evlense ona '' aa sen evlendin ne yapalım kocan alsın'' demiyeceklerine adım gibi eminim.çünkü o peri padişahının kızı.

Bak, maddi sikinti cekmek nekadar zordur bilirim. Ben maddi sikintinin cok daha kötüsünü gecirdim. Evimize bes kurus gecmedigi günler oldu. Haftalar öncesinden rahat uyku uyuyamazdim aybasinda kirayi nasil ödiyecegiz diye. Elektrigimizi kestiler 4 ay kara kista kalirüfersiz elektriksiz oturdum evde, kirayi ödiyemedik diye evden attilar. Sen hic degilse kit kanaatda olsa geciniyorsun buna sükür etmelisin. Benim annemler basta az bucuk yardim ettiler bana ama biryerden sonra biraktilar cünki bunun sonu yoktu.

Simdi iyikide bunlari yasamisim diyorum. Cünki suan sicacik evimde oturmam, bir tencere yemek kaynamasi beni dünyanin en mutlu insani yapiyor. Allaha sükür ediyorum simdi bana bunlari cektirdi diye, zira cektirmeseydi bana verdiklerinin degerini hicbirzaman bilemezdim.

Simdi herseyim var cok sükür ayligimizin yarisini harcayip yarisini kenara koyacak gücümüz dahi var, yanliz bu günler kendiliginden gelmedi, sükür ettim hep allaha ve hickimseden birsey beklemedim oda bizi böyle mükaafatlandirdi.

Yardim istemeyi nezamandan beri deniyorsun olmuyormus, birde benim dedigim gibi denesen emin ol sende feraha ulasirsin!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…