haklısın canım seni iyi anlıyorum....
böyleleri böyle anne babalar gider vakıflara oraya buraya sırf gösteriş olsun diye yaparlar ama kendi öz evlatlarına torunlarına bu iyiliği yapma şerefinde bulunmazlar sonra da 10 sene sonra 20 sene sonra 10 tane evi kalsa ne yaşın gitmiştir en güzel çağın bitmiştir çocuklar büyümüştür en gereksiz zamanda verirler milyarları.....
Allah iflah etsin bunları......
haklısın canım seni iyi anlıyorum....
böyleleri böyle anne babalar gider vakıflara oraya buraya sırf gösteriş olsun diye yaparlar ama kendi öz evlatlarına torunlarına bu iyiliği yapma şerefinde bulunmazlar sonra da 10 sene sonra 20 sene sonra 10 tane evi kalsa ne yaşın gitmiştir en güzel çağın bitmiştir çocuklar büyümüştür en gereksiz zamanda verirler milyarları.....
Allah iflah etsin bunları......
Valla benim de evladım bir an önce ölsünler de mirasları bana kalsın diye beddua ediyorsa hava atmak gösteriş yamak için değil, sırf o bedduası gerçek olmasın diye tüm malımı mülkümü vakıflara derneklere hibe ederdim....
Ayrıca insanın malvarlığını vakıflara derneklere bırakması neden gösteriş ve hava yapmak olsun anlamıyorum. Bazı insanların idealleri vardır... Hava atıp gösteriş yapmak isteseler boğazda yalı alıp sosyeteye parti düzenleyip magazin basınına çıkarlardı...
Mesele başkasına vereceğine evladına versin meselesi değil bence..
Aile beli ki evli çift kendi ayakları üzerinde dursun istiyor... Gençler çalışsınlar kazansınlar diyor.... Anne sünnet düğünü yapıcam bana para ver dese benim de kızım, bütçen varsa yap, yoksa ben niye vereyim, yap sünnetini gelir takımı takarım, ama sen millete hava atıp davullu zurnalı düğün yaptım oğlma diyesn diye neden anne para versin ki???
Çocuğa genç odası almak sünnet düğünü yapmak sadece hava atmak içindir..
Haa eğitim dersen.. Oğlumu iyi bir okula vermek istiyorum dersen, ve bu konuda sana destek olmazlarsa haklısın arkadaşım.. İnsan torununun eğitiminden esirgermi hiç derdim....
Ama dediğim gibi eğitim başka oğuma sünnet düğünü yapamıyorum bana para versinler demek başka..
Zaten konu sahibi arkadaş da ailesinin para vermemesinden çok ben yiyemedim paraları kardeşim yiyor diye kıskançlık yapıyor... Arkadaş devlet üniv. kazanmış, göndermişler, devlet üniersitesinin hiç mi masrafı yok, hiç mi dershaneye göndermediler.... Eee kardeş kazanamamış, aman kazanamadı otursun evde dememişler özel üniversiteye gönderiyorlar ne var bunda, bunda kıskanılacak bşey göremyorum ben...
belki de gerçekten sana yardım etmek istemiyor kardeşine her türlü maddi imkanı sağlıorlardır... Aa bunun da ilaki bir sebebi vardır.... Ben kerşeyin karşılıklı olduğunu düşünürüm. Hiçbir hata tek taraflı değildir...
neden se aileler zengin olunca bana her daim ane baba olsun yardım etsin deniyor, ama aileler fakir olunca banane benim de kendi ailem var ben karımın yada kocamın ailesine yardım etmek zorundamıyım deniliyor.... Neden bencillik...
Onlar zenginse bana versinler onlar benim ailem, fakirse benden istemesinler benim de kendi ailem var kendi ailemi düşünmek zorundayım...
Valla benim de evladım bir an önce ölsünler de mirasları bana kalsın diye beddua ediyorsa hava atmak gösteriş yamak için değil, sırf o bedduası gerçek olmasın diye tüm malımı mülkümü vakıflara derneklere hibe ederdim....
Ayrıca insanın malvarlığını vakıflara derneklere bırakması neden gösteriş ve hava yapmak olsun anlamıyorum. Bazı insanların idealleri vardır... Hava atıp gösteriş yapmak isteseler boğazda yalı alıp sosyeteye parti düzenleyip magazin basınına çıkarlardı...
Mesele başkasına vereceğine evladına versin meselesi değil bence..
Aile beli ki evli çift kendi ayakları üzerinde dursun istiyor... Gençler çalışsınlar kazansınlar diyor.... Anne sünnet düğünü yapıcam bana para ver dese benim de kızım, bütçen varsa yap, yoksa ben niye vereyim, yap sünnetini gelir takımı takarım, ama sen millete hava atıp davullu zurnalı düğün yaptım oğlma diyesn diye neden anne para versin ki???
Çocuğa genç odası almak sünnet düğünü yapmak sadece hava atmak içindir..
Haa eğitim dersen.. Oğlumu iyi bir okula vermek istiyorum dersen, ve bu konuda sana destek olmazlarsa haklısın arkadaşım.. İnsan torununun eğitiminden esirgermi hiç derdim....
Ama dediğim gibi eğitim başka oğuma sünnet düğünü yapamıyorum bana para versinler demek başka..
Zaten konu sahibi arkadaş da ailesinin para vermemesinden çok ben yiyemedim paraları kardeşim yiyor diye kıskançlık yapıyor... Arkadaş devlet üniv. kazanmış, göndermişler, devlet üniersitesinin hiç mi masrafı yok, hiç mi dershaneye göndermediler.... Eee kardeş kazanamamış, aman kazanamadı otursun evde dememişler özel üniversiteye gönderiyorlar ne var bunda, bunda kıskanılacak bşey göremyorum ben...
belki de gerçekten sana yardım etmek istemiyor kardeşine her türlü maddi imkanı sağlıorlardır... Aa bunun da ilaki bir sebebi vardır.... Ben kerşeyin karşılıklı olduğunu düşünürüm. Hiçbir hata tek taraflı değildir...
neden se aileler zengin olunca bana her daim ane baba olsun yardım etsin deniyor, ama aileler fakir olunca banane benim de kendi ailem var ben karımın yada kocamın ailesine yardım etmek zorundamıyım deniliyor.... Neden bencillik...
Onlar zenginse bana versinler onlar benim ailem, fakirse benden istemesinler benim de kendi ailem var kendi ailemi düşünmek zorundayım...
eğer ki evladın sana beddua ediyorsa suç onda değil onu yetiştirendedir... tabi ki insanın bütçesi yerindeyse vakıflara yardım edecek ama ilk önce yakınlarından başlayacak komşusuna çoluk çocuğuna daha sonra dışarıya...
ayrıca çiftler tabi ki ayakları üzerinde durmaya çalışmalılar şimdi hafendinin kocası yiyip içip yatsa sonra da başkasından para beklese haklısın ama öyle bir durum yok bayan çalışsa bu sefer çocuğa kim bakacak???
anneler babalar evlatlarını eşit tutmak mecburiyetindedir ve bir insan evlenince evlatlıktan çıkmazşutarafagitti
eşimin ailesinin maddi durumu çok iyi ama bize hiç yardım etmiyorlar...etselerde yok denecek kadar az ..aradabir oğluma harçlık vs.gibi
kendi ailem de zengin ,kardeşimi özel okullarda özel yurtlarda okuturken,bana gelince
'' sen artık evlendin kocan baksın biz veremeyiz'' diyorlar...kaynanam aşırı sıkı biri, çalışın kendiniz geçinin diyor...yada kendi annenler versin diyor.
kısacası iki tarafta zengin ama biri diyor o versin öteki diyor o versin.. sonuçta kimse vermiyor biz arada kaldık...kocamın maaşı çok az kıt kanaat geçiniyoruz...psikolojim bozuldu herkes ölsünde miras kalsın diye dua etmeye başladım.. bu yüzden kendimden utanıyorum.
bugün kendi annemle kavga ettik.kardeşime yağdırıyorsunuz bana neden yardım etmiyorsunuz dedim.''yok edemeyiz sana ''zor ödüyoruz kardeşinin okulunu sana kardeşinin okulu bitince sonra ederiz diyor..SONRA ne demek ?ben gençliğimde görmedikten sonra yaşlanınca parayı ne yapayım..oğlumun şimdi okul masrafları ihtiyaçları var.ben çalışmıyorum eşimin kuş kadar maaşıylayız dedim.umursamadı.sinir krizi geçiriyorum şu an.ağlamaktan patladım.kafayı yedim.
bir akıl verin ben ne yapayım.
sağol kardeş,
bu devirde çalışarak hiçbirşey alınamıyor maalesef ..bir yerden miras kalmadıkça evmiş arabaymış almak imkansız.... o yüzden bende diyorumki,şimdi kaynanamın bankada paraları altınları kuzu kuzu yatsın ,daireler.. kiralar.. ona keza..emekli maaşları alsın...biz burda 600 tl maaşla ay sonunu getirmeye çalışalım.müstahakmı şimdi bu.
yaşlı başlı insanlar destek verseler ne olcak sanki mezaramı götürecekler onları..hayret birşey ya..tepem attı yine ..sanki onlar çalışarakmı yapmış onlarada ailesinden kalmış bazı şeyler..
ben 60 yaşına gelince bana miras kalsa ev kalsa araba kalsa ne olur tatile gitsem ne olur...
Sizi neden ilgilendiriyor ki onların nerede yemek yedikleri...
Paraları var ister evde yerler ister dışarıda.. Sizin geliriniz iyi değil diye onlar da dışarıda yenmek yemesinler mi yani...
Sizi sürünüyorsunuz diye onlar da mı sürünsün....
Ayrıca bu sürünmek de ne yaa... Altı üstü oğlunuza bi oda takımı ve sünnet düğünü yapamadınız dye sürünüyor mu oldunuz yani.. Millet iki lokma ekmeğe muhtaç siz oğlumu koleje gönderemiyorum, sünnet düğünü yapamıyorum diye ailenize kapris yapyorsunuz....
Pardon ama madem eşinizle evlenmeseydiniz.. Eşinizin maaşının düşük olduğunu biliyordunuz.. MAdem hayattan çocuklarınızı koleje göndermek sünnet düğünleri yapmak oda takımları almak gibi şu an orta direk dediğimiz nüfusun %70ini oluşturan bir kesimin hiçbirini yapamadığı şeyleri istiyordunuz o zaan zengn biriyle evlenseydiniz.... Ya da evlenmeyip aileizin maddi imkanlarından yararlanmaya devam etseydiniz....
benim istediğim ahım şahım para değil ki,annemler ayda birkaç kere lokantaya gitmeseler bana da yardım edebilirler...annem dışarda yemek yemekten yemek yapmayı unuttu zaten.
para konusundan çok, bunu düşünemediği yada düşünmek istemediği için kırgınım...
bundan sonra istemiyorum artık...madem bakmak zorunda değiller bakmasınlar...onlar bolluk ve refah içinde yaşarlarken bende burda sürüneyim...sizin demek istediğiniz bu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?