Ve bazen intihar en mantıklı seçeneğe dönüşüveriyor

hayallerimdeben

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2017
36
24
3
29
Herkese iyi akşamlar. Ben bu yazıyı kalbim sanki bi avucun içinde vargücüyle patlatılırcasına sıkılıyor da bi yandan rahat rahat nefes almayı çok istiyor, bi yandan ne olacaksa olsun artık sonum gelsin hissiyle yazıyorum.
21 yaşımdayım. Avukatlık stajını yapıyorum. İki ay sonra hakimlik sınavına gireceğim. Üniversite üçüncü sınıfın sonlarına doğru bir erkek arkadaşım oldu. O zamanlar ailemden uzak yurtta kalıyordum. Liseyle beraber 7 yıl ailemden uzakta yurtta kaldım. Herneyse. Erkek arkadaşımı tam emin olduktan sonra yani yaklaşık sevgili olduktan 1 ay sonra anneme anlattım. Bana neden söylemedin benden gizledin diye dayak attı. Bu arada bir kardeşim var, devamlı bir hastalığa sahip ve doktoru benim üni. Okuduğum şehirde olduğu için ve tedavisine sürekli devam edebilmesi için yanıma aldırdım. İyi kötü bi ev tuttuk.çok zahmetli bir hastalığı var. Hepsi sonuna kadar helal olsun çok ilgilendim,geceleri terlemeleri oluyor ve ateşi düşmezse sabaha eklem yerleri kitleniyor kalkamıyorum. (hastalığı jia) sabaha kadar başında bekleyip sonra okuluma gittim vesaire atlattık bu dönemi. Tabi bu arada sevgilimden hiç ayrılmadım ama annem yemin et ayrılcan diye yoksa seni o okula yollamam, alırım, seni cümle elaleme rezil ederim diye saçımdan tutup duvarlara vura vura yemin ettirdiği için hep tedirgindim, çok vicdan azabı çektim. Bu dönemlerde sağolsun erkek arkadaşım hep yanımdaydı. Buluşamadık sorun etmedi. Ailedeki herkesin tek derdi benim gizli gizli onunla görüşüp görüşmediğimken o bana nasılsın diye soran tek kişiydi. Sınavın nasıl geçti,bugün nasılsın, sen herşeyin üstesinden gelebilirsin, korkma diyen tek kişi. Derken hasta kardeşim telefondaki mesajlaşmalarımızı görmüş. Ağlayarak annemleri yaşadığımız şehre çağırmış. Ölseydim de yaşamasaydım. Baskın gibiydi. Bi anda çok büyük bi fiziksel şiddete uğradım. Kardeşim onların yanındakiyle oranla benim yanımda neredeyse sağlığına kavulmuşken, kızı hasta ettin o.... pu bize yalan söyledin, sen aile denen şeyden ne anlarsın k...tak,git onun anasına ana de diye diye üzerimde süpürge kırdılar. Gerçekten dayak yemekten bütün vücudum uyuştu ve tek derdim yarın işe nasıl gideceğimdi. Yarı baygın kapıdan çıkmak istedim, sadece kurtulmak için. Babam onun koynuna mı gidiyosun diyerek burnuma yumruk attı. Gerisini hatırlamıyorum. Cehennem gibiydi. Ve bana kafir falan dedi annem. Hiç öyle hissetmiyordum.sadece birini masumca ve çok seviyordum. O günden sonra gittiler. Annem bir haftadır aramıyor. Morluklar geçsin diye işten bir hafta izin almıştım. Bugün gittim tekrar. Ve sürekli nerde kaldın saat kaç oldu diye annem sürekli bi ablamı bi babamı arttırıyor. Apar topar çıktım işten koştura koştura eve gidiyordum halbuki. Sonra yorgun argın tam uykuya dalacakken babam aradı. Niye anneni hiç aramıyosun diye hakaret karışık bağırmaya başladı (annem yaptırıyor) para kazanıp kaçmamdan, kontrolü kaybetmekten korkuyor.bi keresinde demişti ki. Çocuğun olsa bugün ne yedirdiğini arayıp söyleyeceksin, ben herşeyi kontrol ederim vs. Boğuluyorum. Gerçekten kimseye birşey vaadetmiyorum. Kendime de vaadetmiyorum. Belki ölürsem bi saniye olsun pişman olur diyorum. Çok istiyorum. Bi saniye olsun ne hissettiğimi anlasın, pişman olsun çok istiyorum. Demiştim ya kalbimi birşey sıkıyor diye. Ben de avucumda bi ton saçma sapan hapı sıkıp duruyorum günlerdir. İçsem, uyusam uyusam diyorum. Doğduğu toprak bırakmaz insanın yakasını, ardından gelir derler. Annem hep ardımdan gelecek. Lisedeyken bi mesleğim olsun kurtulurum diyordum. Yokmuş kurtuluş.

Canım Üzgünsün o yüzden böyle düşünüyorsun yaşamak güzel birşey. Ailene gelince bazı insanlar böyle işte cahil ne sevgiden anlar ne aşktan boşver onları ayakların üstünde dur yoksa daha çok mahkum olursun onlara ALLAH YARDIMCIN OLSUN

Siz avukatsiniz ve 18 yasindan büyüksünüz. Aileniz de olsa bu sekilde davranamazlar. Şikayet edeceksiniz. Bunu süründürmek için değil bir daha yapmalarını engellemek için yapacaksınız. Üzgünüm ama ölseniz uzuleceklerini sanmıyorum. Sadece sinirlenirler. Önce ailenizin normal olmadığını kabul edin sonra kendinizi ailenizden kurtarın. Allah aşkına okumuş yazmış hatta avukat olmuş insanlar bunu yapamıyorsa okumayan desteği olmayan kadınlar ne yapsın. Silin gitsin. Çok vicdaniniz el vermiyorsa uygun bir miktar yardım edersiniz ilerde. Elinizi kaldırin vurmak için değil engellemek için. Rapor alıp şikayet edin bakın bir daha oluyor mu. Ses çıkarmadıkca ezmisler. Gerçekten uzulmezler sadece sinirlenirler. Ölmek kolay da ne uğruna öleceksiniz anlamadım.

aynı yaştayız ve o ailenizin geldiği kısmı okurken gözlerim doldu. bi insan çocuğuna nasıl böyle yapabilir,hangi kitapta hangi kuralda yazıyor bu? bu aileler çocuklarını kendi malı mı zannediyor?

şükür ki bir okulunuz var,meslek sahibi olacaksınız önünüz aşırı derecede açık. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama umarım geniş imkanlarınız vardır. ben yerinizde olsam okul bitene kadar bu insanlara katlanır okul bittikten sonra kendi ayaklarımın üzerinde tam anlamıyla durmaya başladığımda hepsini tek tek hayatımdan çıkarırım. böyle anne baba olmaz olsun. belki kızacak bu yorumuma bazı üyeler ama bir genç kıza bu şekilde muamele eden anne baba benim için anne de baba da değildir. çok inandıkları değerlerinin içinde boğulup gitsinler.

siz lütfen intihar düşüncesini silin kafanızdan. onlar ne kadar size kötü davranırsa davransınlar sizi seven,hayatınızda olan birisi var. aileden görmediğimiz desteği başka insanlardan görüyoruz bazen. sakın bırakmayın sevmek sevilmek harika bir şey hele ki ailesinden sevgi görmeyen insanlar için.

Bugun ne böyle depresyon günü dibe çöküş günü sanırım.
Ne güzel meslegin var keşke darp raporu alsaydın.
Kötü olmuıs sisin için üstelik yanıyorsunuz bu kadar fedakarlıgın karşılıgı bu mu diye .
Ödeşirler be gülüm tek bir lafla insanlar acımasız olmuş.
Hayatta da sen acımaqsız olacaksın hayat sana vurmadan sen vur gitsin ağzına.
Kesinlikle pes etme yaptıkların çöp olur sonra.
Sadece dik dur meslegini eline al ve kendi yaşadıklarından yola çıkarak çok iyi bir hakim ol ki bu durumda olan kardeşlerimize yardımcı ol .
Adaletli ol bizim toplumun senin gibi iyi niyetli insanlara ihtiyacı var.

Kızlar noluyor bugün herkes ölmek istiyor
Yapmayın Allah aşkına

Ayrı eve çıkın gerekirse yaşadığınız şehiri değiştirin
Ailede olsa bir yerde dur deyin
Çok gençsiniz daha hemen pes etmeyin
Kardeşiniz de nankörlük te on numara
Sinir oldum gerçekten

Allah yardımcın olsun
Ama herşey senin elinde
Kurtul o aileden

Stajini başka yerde yapma imkanin varmi?
Git kac başka şehire ,izini kayip ettir.
Onlar sana hasret kalsinlar.
Sen bunu yapabilirsin yapmaz ömür boyu cekeceksin .
Erkek arkaşina acil sana destekci olsun .
Boşver aileyi ...

Ayaklarinin uzerinde durduguna gore sirada biraz mesafe gelir siz kole misiniz ? Mesleginize nazaran sizi savunmak haddim degil fakat cekip gitseniz diyelim kime ne nedir bu kadinlar uzerindeki baski pipiniz olsa el kiri bas taci olurdunuz bazen cildiriyorum ... supurge he pes sakin o dusundugun hataya dusme.

Deli misin tek ihtiyacin olan sey cesaret. Cok az kalmis meslegini eline almana simdi bile iyi kotu para kazanıp 4 5 kiz ogrencinin kaldigi bir eve cikabilirsin.

Bence ailenle iliskini kes. Al basini cik bir ogrenci evine degistir telefonunu zamani gelince de ayrilmazsaniz o cocukla evlen. Umarım ilk sinavda basarili olursun. Senin icin dua edecegim. Hic kimse icin ölmeye degmez. Yuzmus yuzmus kuyruguna gelmissin ha gayret...

Hayır anlamadığım kardeş dediğin kusur kapatır sır saklar. Yazık ne diyebilirim ki. Sana diyebileceğim tek şey elinde pırlanta gibi mesleğin var işini gücünü kur. Hayat bir kere. Bazen bencil olmak gerekiyor.

Üzüldüm gerçekten sana değil ailene ama böyle cahil oldukları için. Allah ıslat etsin ne denir ki.

+++++++++
+++++++===

Canim benim intihar kurtuluş gibi gelsede değil ne yazık ki sabret okulunu bitir inşallah Allah iyi bir eş ve evlilik nasip eder sana insanız ve imtihan ediyor Rabbim bizleri kimi eşi kimi çocuğu kimi senin gibi anne babasiyla ama asla intihar etmeye kalkma sakın ebedi alem asıl hayat orda başlıyor üzülme Allah yardımcın olsun. İstersen git şikayet et bir daha yapamazlar aynı şeyi ben bekarken aileme bana el kaldıracağı zaman polise veririm derdim birşey yapamazlardı tabi imtihan bitmiyor benimde şimdi sorunlu bir evliliğim var ve ortada çocuk olduğu için hiç bir şey yapamıyorum sen daha yolun başındasın onun açık sıkma canını iki rekat namaz kıl ve dua et Rabbim sesini duyuyor nasılsa bırak seccadene aksın gözyaşın sonra ferahlayacaksin emin ol

Hadi annen baban kontrolcü cahil ve öfke kontrolü olmayan kişiler. Kardeşin niye anneni arayıp çağırmış? Bir de ağlaya zırlaya üstelik. Sonrasında da evinden gitmiş. Hiç konuştunuz mu sonrasında sormadın mı nedenini?

Ne intihari hele dur bi sakinles genceciksin. Ailen normal degil ve sen bir avukat adayisin hemen darp raporu alip polise sikayet edeceksin. Babanin anneni oldurme ihtimali yoksa tabi baba onemli faktor. Ama senin annen de cosmus. Polis ilgilensin artik. Iyi kotu kendinde kalmissin is de bulursun. Guclu ol Bazilari prenses bazilari savasco doguyor maalesef.
dilerim konun sahtedir.

Bunu çok düşünüyorum ama bi yandan da diyorum ki beni okutup bu yaşa getiren onlar. Annem elinde başörtü sattı, pazarlarda tezgah açtı bizi okutmak için. Gerçi ben de daha beş altı yaşlarından beri bilfiil çalıştım yanında destek oldum ama.. Mesela bazen buraya memleketten gelirken sen çok seviyosun diye yaptım deyip bişeyler getirirdi. Dünyalar benim olurdu. Ben onların arkamdan haklı çıkmış duygusu yaşamalarını istemiyorum sanırım. Bu kızın gözü zaten dışarıdaydı bizi ne takıcak demelerini istemiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…