- 29 Mart 2014
- 2.091
- 1.541
- 83
- Konu Sahibi hayallerimdeben
-
kardesını yolla memlekete, bellıkı çalışıyorsun ve kendı gecımını kendın saglıyorsun, kendıne bır apart tut , aılene de nerede oldugunu vs soyleme hatta hattını degıstır senı bulamasınlar, bu surecte bır psıkologtan destek alarak sınavına calıs atan ve kendın kazan kendın harca...Herkese iyi akşamlar. Ben bu yazıyı kalbim sanki bi avucun içinde vargücüyle patlatılırcasına sıkılıyor da bi yandan rahat rahat nefes almayı çok istiyor, bi yandan ne olacaksa olsun artık sonum gelsin hissiyle yazıyorum.
21 yaşımdayım. Avukatlık stajını yapıyorum. İki ay sonra hakimlik sınavına gireceğim. Üniversite üçüncü sınıfın sonlarına doğru bir erkek arkadaşım oldu. O zamanlar ailemden uzak yurtta kalıyordum. Liseyle beraber 7 yıl ailemden uzakta yurtta kaldım. Herneyse. Erkek arkadaşımı tam emin olduktan sonra yani yaklaşık sevgili olduktan 1 ay sonra anneme anlattım. Bana neden söylemedin benden gizledin diye dayak attı. Bu arada bir kardeşim var, devamlı bir hastalığa sahip ve doktoru benim üni. Okuduğum şehirde olduğu için ve tedavisine sürekli devam edebilmesi için yanıma aldırdım. İyi kötü bi ev tuttuk.çok zahmetli bir hastalığı var. Hepsi sonuna kadar helal olsun çok ilgilendim,geceleri terlemeleri oluyor ve ateşi düşmezse sabaha eklem yerleri kitleniyor kalkamıyorum. (hastalığı jia) sabaha kadar başında bekleyip sonra okuluma gittim vesaire atlattık bu dönemi. Tabi bu arada sevgilimden hiç ayrılmadım ama annem yemin et ayrılcan diye yoksa seni o okula yollamam, alırım, seni cümle elaleme rezil ederim diye saçımdan tutup duvarlara vura vura yemin ettirdiği için hep tedirgindim, çok vicdan azabı çektim. Bu dönemlerde sağolsun erkek arkadaşım hep yanımdaydı. Buluşamadık sorun etmedi. Ailedeki herkesin tek derdi benim gizli gizli onunla görüşüp görüşmediğimken o bana nasılsın diye soran tek kişiydi. Sınavın nasıl geçti,bugün nasılsın, sen herşeyin üstesinden gelebilirsin, korkma diyen tek kişi. Derken hasta kardeşim telefondaki mesajlaşmalarımızı görmüş. Ağlayarak annemleri yaşadığımız şehre çağırmış. Ölseydim de yaşamasaydım. Baskın gibiydi. Bi anda çok büyük bi fiziksel şiddete uğradım. Kardeşim onların yanındakiyle oranla benim yanımda neredeyse sağlığına kavulmuşken, kızı hasta ettin o.... pu bize yalan söyledin, sen aile denen şeyden ne anlarsın k...tak,git onun anasına ana de diye diye üzerimde süpürge kırdılar. Gerçekten dayak yemekten bütün vücudum uyuştu ve tek derdim yarın işe nasıl gideceğimdi. Yarı baygın kapıdan çıkmak istedim, sadece kurtulmak için. Babam onun koynuna mı gidiyosun diyerek burnuma yumruk attı. Gerisini hatırlamıyorum. Cehennem gibiydi. Ve bana kafir falan dedi annem. Hiç öyle hissetmiyordum.sadece birini masumca ve çok seviyordum. O günden sonra gittiler. Annem bir haftadır aramıyor. Morluklar geçsin diye işten bir hafta izin almıştım. Bugün gittim tekrar. Ve sürekli nerde kaldın saat kaç oldu diye annem sürekli bi ablamı bi babamı arttırıyor. Apar topar çıktım işten koştura koştura eve gidiyordum halbuki. Sonra yorgun argın tam uykuya dalacakken babam aradı. Niye anneni hiç aramıyosun diye hakaret karışık bağırmaya başladı (annem yaptırıyor) para kazanıp kaçmamdan, kontrolü kaybetmekten korkuyor.bi keresinde demişti ki. Çocuğun olsa bugün ne yedirdiğini arayıp söyleyeceksin, ben herşeyi kontrol ederim vs. Boğuluyorum. Gerçekten kimseye birşey vaadetmiyorum. Kendime de vaadetmiyorum. Belki ölürsem bi saniye olsun pişman olur diyorum. Çok istiyorum. Bi saniye olsun ne hissettiğimi anlasın, pişman olsun çok istiyorum. Demiştim ya kalbimi birşey sıkıyor diye. Ben de avucumda bi ton saçma sapan hapı sıkıp duruyorum günlerdir. İçsem, uyusam uyusam diyorum. Doğduğu toprak bırakmaz insanın yakasını, ardından gelir derler. Annem hep ardımdan gelecek. Lisedeyken bi mesleğim olsun kurtulurum diyordum. Yokmuş kurtuluş.
Bunu çok düşünüyorum ama bi yandan da diyorum ki beni okutup bu yaşa getiren onlar. Annem elinde başörtü sattı, pazarlarda tezgah açtı bizi okutmak için. Gerçi ben de daha beş altı yaşlarından beri bilfiil çalıştım yanında destek oldum ama.. Mesela bazen buraya memleketten gelirken sen çok seviyosun diye yaptım deyip bişeyler getirirdi. Dünyalar benim olurdu. Ben onların arkamdan haklı çıkmış duygusu yaşamalarını istemiyorum sanırım. Bu kızın gözü zaten dışarıdaydı bizi ne takıcak demelerini istemiyorum.
Kardeşim hala evde, annemler gitti. Onu zaten annem ta buraya gelirken sıkıca tembihlemiş, ablanı sana emanet ediyorum, sevgilisiyle konuşmasına izin verme, hemen bana söyle, senin psikolojini bozmasına izin verme diye. Kızı benim sevgilimin onun psikolojisini bozabileceğine inandırmış.o da benden niye sakladın diye ağlayarak anneme söyledi. Yani suçlu hala benim gözlerinde. Annem de döverken aynı evde yaşoyosunuz kıza neden söylemedin oo senin düşmanın mı he diye daha çok dövdü. Söylesem sana söyleyecekti, bana niye söylemedin diye yine dövecektin dedim. İyice sinirlendi o hırsla hızını alamayıp ısırdı. Belki size şimdi anlatırken garip geliyor ama yaşarken emin olun on katı daha garipti. Acıdan çok şok haliydi.
aynı yaştayız ve o ailenizin geldiği kısmı okurken gözlerim doldu. bi insan çocuğuna nasıl böyle yapabilir,hangi kitapta hangi kuralda yazıyor bu? bu aileler çocuklarını kendi malı mı zannediyor?
şükür ki bir okulunuz var,meslek sahibi olacaksınız önünüz aşırı derecede açık. hangi şehirdesiniz bilmiyorum ama umarım geniş imkanlarınız vardır. ben yerinizde olsam okul bitene kadar bu insanlara katlanır okul bittikten sonra kendi ayaklarımın üzerinde tam anlamıyla durmaya başladığımda hepsini tek tek hayatımdan çıkarırım. böyle anne baba olmaz olsun. belki kızacak bu yorumuma bazı üyeler ama bir genç kıza bu şekilde muamele eden anne baba benim için anne de baba da değildir. çok inandıkları değerlerinin içinde boğulup gitsinler.
siz lütfen intihar düşüncesini silin kafanızdan. onlar ne kadar size kötü davranırsa davransınlar sizi seven,hayatınızda olan birisi var. aileden görmediğimiz desteği başka insanlardan görüyoruz bazen. sakın bırakmayın sevmek sevilmek harika bir şey hele ki ailesinden sevgi görmeyen insanlar için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?