Ve bazen intihar en mantıklı seçeneğe dönüşüveriyor

Sakın sakın intihar falan düşünme daha çok gençsin ve önünde güzel zamanların var.
Kardeşinin yaşı kaç bilmiyorum ama yaptığı hiç hoş olmamış.
Annene gelince tam bir cahil kusura bakma ama bence tedaviye ihtiyacı var.
Sen dimdik ayaklarının üstünde dur o sınavları da geç ve kendine ait olan ekonomik özgürlüğüne kavuş.
Maddi gelir olarak bakıyorlar ise tam olarak ne kadar aldığını söyleme kenara paranı at ki yaşın daha da ilerlediğinde belki tamamen ayrı bir eve çıkarsın.

Tam 13 yaşındaydım, bir gece yüzüme kafama vurulan tokatlar ve yumruklarla yataktan sıçradım,kalktım baktım babam!gözlerinden ateş püskürüyor, annemde yanında düşmanca bakıyor, öylece seyrediyor...sadece boş boş baktığımı hatırlıyorum....Kardeşimi gece uyandırıp kitabımın arasında buldukları masum bir aşk mektubunu sorguluyorlarken; biz öğrendik sende anlat ağabeyin anlattı zaten deyip detayları öğreniyorlar....Detay dediğim aynı sınıfta bir erkeğin bana olan ilgisi ve benimde bunu bir şey zannetmem,önemsemem ve mektubu yırtmamam......O günden sonra kardeşlerim ve ben birbirimize ait hiç bir şeyi babamız ve annemiz dahil kimseye anlatmamamız gerçeğini öğrendik ve her daim sırdaş olduk...Onlarla bağımız kuvvetlendi ama karşı cephe kendi öz baba ve annemiz oldu.....Ne acı.....
Yanlış kararlar ve yanlış evlilik diyetim oldu....Ölüm düşüncesi her daim bir üye arkadaşında dediği gibi aklımın bir kenarında hep hatırlattı kendini......Şu an her şey düzeldi tabi ki yıllarım gitti,sorsan tepkilerimiz cahillikdendi diyorlar da içimde daha beter bir his uyanıyor ,tarif edemiyorum bu hissi....
Diyeceğim o ki okumuş,elinde mesleği olan bir genç kızsın buna dur demek elinde ama intihar ederek değil.......çözümü sadece kısa bir dönem idare edip kendi hayatını kurman da......Bir anda resti çek,mesleğin tamamen icra ettiğin vakit çek kapıyı çık git.....yanlış kararlar almaman dileğiyle.....

Ben senin yerinde olsam, anne babanın sana muhtaç olduğunu görmeden hiç bir yere gitmem!!. Onlar kadar kötü olmayacaksın biliyorum, ama kafalarına bir şeylerin dank etmesini anca böyle sağlayabilirsin.

avukatsın yahu sen. hakkını arasana. seni bayıltana kadar dövdülerse gidip şikayetçi olsana. çıkart uzaklaştırma kararı at kardeşini evden kendini kurtar.

aile önemlidir.
ama senin ailen yok ki. seninkiler aile değil işkence timi.

şimdi sen, beni dünyaya getirdiler büyüttüler vs diye minnet duyuyorsun. sen de okuyarak ve işkencelerine katlanarak karşılığını ödedin.

artık reşitsin ve hayatını dilediğin gibi yaşayabilirsin. aile sadece fikir belirtebilir o kadar.

farzet ki ailen öldü, gitti. onlar yokmuş gibi tek başına yaşamayı kabullen. o kızkardeşine de ya susmasını ya da annesinin yanına dönmesini söyle.

eğer şimdi bunu yapmazsan evliliğini de mahvederler. ne eşinle mutlu olabilirsin ne çocuğunla.

bazen her yol tükenir. tek çare bağları tamamen koparmak olur. bunun suçlusu da sen değil ailen olur.

avukat olduğunda seninle benzer vakalar geldiğinde ne yapacaksan, şimdi onu yap.

Kardeşim hasta olduğu için zaten bu evi tuttuk, biri sepetşenecekse o da ben olurum. Annem onu öyle telkinledi. Öyle yetiştirdi. Kendini ajan gibi görüyor herşeyi iletmek istiyor. Sabrediyorum sabrediyorum,işe gelince derin bir ohh çekiyorum ve akşama kadar mutlulukla kafamı kaldırmadan çalışıyorum. Herkes diyor ki bu ne azim. Kimse bilmiyor kafamdaki düşüncelerden kaçmaya çalıştığımı.. Sağolunn destek için

Tamamen ayrı bi eve çıkmayı ben de çok istiyorum aileme açmıştım konuyu kardeşim üniversiteye gidince ben de ayrı eve çıkarım demiştim cevapları o çocukla daha iyi fındıklar kırasın diye mi aklın hep onda de mi sen aileni hep yok say böyle demişti

izini kaybettirmek çok kolay değil bu zamanda orası ayrı bir konu.
babama gücüm yetmezdi belki ama bu yaşta da annemden dayak yemezdim doğrusu.
siz vicdan yapıyor onları ikna etmek istiyorsunuz. ama gerek yok. onları aile olarak görmeye devam etmeyim bence.
staj yaptığınız baroda kadın hakları merkezine başvurun. yardım alın

Ne çok benziyormuşuz...eğer ileride bana da bi cahillik etmişiz derlerse, sadece bu sözleriyle onları affedemeyeceğimi biliyorum. Ve çok üzülüyorum. Bizim gibi sıkı bi aileyi zor bulursun o p.çte diyor annem tanımadığı sevgilim için. Evet diyorum arasam da bulamam çok zor.... Sonuç olarak kaç aile var kızını dövüp dövüp senin yüzünden elim çıktı diyerek saldıran...

İronik olan taraf ise Türkiye'de ve uluslararası arası alanda bu konunun en iyilerinden olan hocamla aramın çok iyi olması ve ev içi şiddet biriminde çalışıyor olmam...

Ölümü düşünmekten vazgeç bak ilerde bisürü haklı insanı savunup kurtulmalarını sağlayacaksın. Hayat olacaksın insanlara. Yerinde olsam polise giderdim. Onlar seni dövecek kadar birşeyleri göze almışsa sen de almalıydın. Kardeşini aileni sil diyemem ama sana bunları yapan insanlarla da iletişimini sürdürme. Bak istediği kadar dövsün sevdiğin adamdan ayıramadılar, demekki dayak çözüm değil. Bunu elbet anlayacaklar. İnşallah çok mutlu olursun.

yani ev içi şiddet biriminde tanık olduklarınızı yazmamışsınızdır değil mi?
burada samimiyetle yazdıklarınızı okuyup yorum yazıyoruz çünkü..
Böyle şeyler yazdığınızda benim hissettiklerimi çok içten bir şekilde gözümden yaşlar süzülerek yazdığım paylaşımı sorgulamanız değil, demek ki gerçekten bu sitede böyle şeyler olmuş ki bu insanlar bunu düşünebiliyor geliyor aklıma. Yazık çok yazık. Okuduğum okul bu konuya çok düşkün iki sene o konuda seçmeli aldığımızda kliniklere katılmak zorunlu. Bu sebeple ev içi şiddet kliniği. Orada kimse gelip bana sorununu anlatmıyor kliniğe geliyor ve ben uzmana yönlendiriyorum içiniz rahat olsun ne diyeyim...

Sen bugün kendine yardım edemiyorsun ilerleyen süreçte başkalarına nasıl yardımcı olabileceksin ?

Her şey okumak ve mezun olmak ile bitmiyor maalesef. İnsan bazen kendini de yetiştirmeli.
Stajını bitirene kadar sabret ve bu süre zarfında kardeşine kin kusmaya devam etti.
Bunu görsün fark etsin.
Hastalıklı diyerek bunun arkasına sığınarak yaşamamasını gerektiğini ona öğret.
Sorunlarıyla baş edemeyerek intihar eden insanlar olsaydık Dünya da kimse yaşamazdı.
Geçecek, sabırlı temkinli ve inançlı ol.

Çok güzel bir mesleğe adım atmışsın seni sadece sen kurtarabilirsin.
Bu süre zarfında ailen ile yaşadıklarından dolayı erkek arkadaşına bağlanma ona kendini teslim etme.
İnsanın annesi göbek bağı bunları yaparsa el neler düşünür yapar bunu sakına unutma..

tanık olduğunuz bir şey olsaydı da üzücü bir durum. intiharı seçenek olarak düşününce daha acil ve kritik bir hal alıyor konu. o yüzden sorguladım.
sevgi, şefkat herkesin ihtiyacı. ama bunu göstermeyen bir aileyle işleri yoluna koyamazsınız.
stajını yapan bir avukat adayının erkek arkadaşı olması kadar doğal ne olabilir. karşı çıkmalarının mantıklı bir gerekçesi olsa da size yaptıklarının bir açıklaması yok.
ailenizden beklentiniz olmasın, kinlenerek de hareket etmeyin.
onların vahşiliğini, yobazlığını kabul edip yolunuza devam etmek zorundasınız.
mümkünse yok saymayı hayatınızı tek başınıza sürdürmeyi deneyin.

sen ekonomik özgürlüğünü tamamen eline aldıktan sonra hiç bir şey söylemeden istediklerini yapmaya başla, şu an için sesini çıkarma bence Allah kolaylık versin

Ailen seni haketmiyor. Ama buda bir imtihan olarak düşün. Belki. İlerde.zor durumda oln insanları daha iyi. Anlam içn. Yardımda bulunmak için..

Sana helal olsun bnden iki yaş küçüksün be avukatsın.. Aileni boşver cidden seni hak etmiyor. Erkek arkadaşından da vazgeçme.. İntihar filan senin gibi birine hiç yakışmıyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…