- 21 Mart 2017
- 455
- 225
- 53
- 32
- Konu Sahibi hayallerimdeben
-
Herkese iyi akşamlar. Ben bu yazıyı kalbim sanki bi avucun içinde vargücüyle patlatılırcasına sıkılıyor da bi yandan rahat rahat nefes almayı çok istiyor, bi yandan ne olacaksa olsun artık sonum gelsin hissiyle yazıyorum.
21 yaşımdayım. Avukatlık stajını yapıyorum. İki ay sonra hakimlik sınavına gireceğim. Üniversite üçüncü sınıfın sonlarına doğru bir erkek arkadaşım oldu. O zamanlar ailemden uzak yurtta kalıyordum. Liseyle beraber 7 yıl ailemden uzakta yurtta kaldım. Herneyse. Erkek arkadaşımı tam emin olduktan sonra yani yaklaşık sevgili olduktan 1 ay sonra anneme anlattım. Bana neden söylemedin benden gizledin diye dayak attı. Bu arada bir kardeşim var, devamlı bir hastalığa sahip ve doktoru benim üni. Okuduğum şehirde olduğu için ve tedavisine sürekli devam edebilmesi için yanıma aldırdım. İyi kötü bi ev tuttuk.çok zahmetli bir hastalığı var. Hepsi sonuna kadar helal olsun çok ilgilendim,geceleri terlemeleri oluyor ve ateşi düşmezse sabaha eklem yerleri kitleniyor kalkamıyorum. (hastalığı jia) sabaha kadar başında bekleyip sonra okuluma gittim vesaire atlattık bu dönemi. Tabi bu arada sevgilimden hiç ayrılmadım ama annem yemin et ayrılcan diye yoksa seni o okula yollamam, alırım, seni cümle elaleme rezil ederim diye saçımdan tutup duvarlara vura vura yemin ettirdiği için hep tedirgindim, çok vicdan azabı çektim. Bu dönemlerde sağolsun erkek arkadaşım hep yanımdaydı. Buluşamadık sorun etmedi. Ailedeki herkesin tek derdi benim gizli gizli onunla görüşüp görüşmediğimken o bana nasılsın diye soran tek kişiydi. Sınavın nasıl geçti,bugün nasılsın, sen herşeyin üstesinden gelebilirsin, korkma diyen tek kişi. Derken hasta kardeşim telefondaki mesajlaşmalarımızı görmüş. Ağlayarak annemleri yaşadığımız şehre çağırmış. Ölseydim de yaşamasaydım. Baskın gibiydi. Bi anda çok büyük bi fiziksel şiddete uğradım. Kardeşim onların yanındakiyle oranla benim yanımda neredeyse sağlığına kavulmuşken, kızı hasta ettin o.... pu bize yalan söyledin, sen aile denen şeyden ne anlarsın k...tak,git onun anasına ana de diye diye üzerimde süpürge kırdılar. Gerçekten dayak yemekten bütün vücudum uyuştu ve tek derdim yarın işe nasıl gideceğimdi. Yarı baygın kapıdan çıkmak istedim, sadece kurtulmak için. Babam onun koynuna mı gidiyosun diyerek burnuma yumruk attı. Gerisini hatırlamıyorum. Cehennem gibiydi. Ve bana kafir falan dedi annem. Hiç öyle hissetmiyordum.sadece birini masumca ve çok seviyordum. O günden sonra gittiler. Annem bir haftadır aramıyor. Morluklar geçsin diye işten bir hafta izin almıştım. Bugün gittim tekrar. Ve sürekli nerde kaldın saat kaç oldu diye annem sürekli bi ablamı bi babamı arttırıyor. Apar topar çıktım işten koştura koştura eve gidiyordum halbuki. Sonra yorgun argın tam uykuya dalacakken babam aradı. Niye anneni hiç aramıyosun diye hakaret karışık bağırmaya başladı (annem yaptırıyor) para kazanıp kaçmamdan, kontrolü kaybetmekten korkuyor.bi keresinde demişti ki. Çocuğun olsa bugün ne yedirdiğini arayıp söyleyeceksin, ben herşeyi kontrol ederim vs. Boğuluyorum. Gerçekten kimseye birşey vaadetmiyorum. Kendime de vaadetmiyorum. Belki ölürsem bi saniye olsun pişman olur diyorum. Çok istiyorum. Bi saniye olsun ne hissettiğimi anlasın, pişman olsun çok istiyorum. Demiştim ya kalbimi birşey sıkıyor diye. Ben de avucumda bi ton saçma sapan hapı sıkıp duruyorum günlerdir. İçsem, uyusam uyusam diyorum. Doğduğu toprak bırakmaz insanın yakasını, ardından gelir derler. Annem hep ardımdan gelecek. Lisedeyken bi mesleğim olsun kurtulurum diyordum. Yokmuş kurtuluş.
Herkese iyi akşamlar. Ben bu yazıyı kalbim sanki bi avucun içinde vargücüyle patlatılırcasına sıkılıyor da bi yandan rahat rahat nefes almayı çok istiyor, bi yandan ne olacaksa olsun artık sonum gelsin hissiyle yazıyorum.
21 yaşımdayım. Avukatlık stajını yapıyorum. İki ay sonra hakimlik sınavına gireceğim. Üniversite üçüncü sınıfın sonlarına doğru bir erkek arkadaşım oldu. O zamanlar ailemden uzak yurtta kalıyordum. Liseyle beraber 7 yıl ailemden uzakta yurtta kaldım. Herneyse. Erkek arkadaşımı tam emin olduktan sonra yani yaklaşık sevgili olduktan 1 ay sonra anneme anlattım. Bana neden söylemedin benden gizledin diye dayak attı. Bu arada bir kardeşim var, devamlı bir hastalığa sahip ve doktoru benim üni. Okuduğum şehirde olduğu için ve tedavisine sürekli devam edebilmesi için yanıma aldırdım. İyi kötü bi ev tuttuk.çok zahmetli bir hastalığı var. Hepsi sonuna kadar helal olsun çok ilgilendim,geceleri terlemeleri oluyor ve ateşi düşmezse sabaha eklem yerleri kitleniyor kalkamıyorum. (hastalığı jia) sabaha kadar başında bekleyip sonra okuluma gittim vesaire atlattık bu dönemi. Tabi bu arada sevgilimden hiç ayrılmadım ama annem yemin et ayrılcan diye yoksa seni o okula yollamam, alırım, seni cümle elaleme rezil ederim diye saçımdan tutup duvarlara vura vura yemin ettirdiği için hep tedirgindim, çok vicdan azabı çektim. Bu dönemlerde sağolsun erkek arkadaşım hep yanımdaydı. Buluşamadık sorun etmedi. Ailedeki herkesin tek derdi benim gizli gizli onunla görüşüp görüşmediğimken o bana nasılsın diye soran tek kişiydi. Sınavın nasıl geçti,bugün nasılsın, sen herşeyin üstesinden gelebilirsin, korkma diyen tek kişi. Derken hasta kardeşim telefondaki mesajlaşmalarımızı görmüş. Ağlayarak annemleri yaşadığımız şehre çağırmış. Ölseydim de yaşamasaydım. Baskın gibiydi. Bi anda çok büyük bi fiziksel şiddete uğradım. Kardeşim onların yanındakiyle oranla benim yanımda neredeyse sağlığına kavulmuşken, kızı hasta ettin o.... pu bize yalan söyledin, sen aile denen şeyden ne anlarsın k...tak,git onun anasına ana de diye diye üzerimde süpürge kırdılar. Gerçekten dayak yemekten bütün vücudum uyuştu ve tek derdim yarın işe nasıl gideceğimdi. Yarı baygın kapıdan çıkmak istedim, sadece kurtulmak için. Babam onun koynuna mı gidiyosun diyerek burnuma yumruk attı. Gerisini hatırlamıyorum. Cehennem gibiydi. Ve bana kafir falan dedi annem. Hiç öyle hissetmiyordum.sadece birini masumca ve çok seviyordum. O günden sonra gittiler. Annem bir haftadır aramıyor. Morluklar geçsin diye işten bir hafta izin almıştım. Bugün gittim tekrar. Ve sürekli nerde kaldın saat kaç oldu diye annem sürekli bi ablamı bi babamı arttırıyor. Apar topar çıktım işten koştura koştura eve gidiyordum halbuki. Sonra yorgun argın tam uykuya dalacakken babam aradı. Niye anneni hiç aramıyosun diye hakaret karışık bağırmaya başladı (annem yaptırıyor) para kazanıp kaçmamdan, kontrolü kaybetmekten korkuyor.bi keresinde demişti ki. Çocuğun olsa bugün ne yedirdiğini arayıp söyleyeceksin, ben herşeyi kontrol ederim vs. Boğuluyorum. Gerçekten kimseye birşey vaadetmiyorum. Kendime de vaadetmiyorum. Belki ölürsem bi saniye olsun pişman olur diyorum. Çok istiyorum. Bi saniye olsun ne hissettiğimi anlasın, pişman olsun çok istiyorum. Demiştim ya kalbimi birşey sıkıyor diye. Ben de avucumda bi ton saçma sapan hapı sıkıp duruyorum günlerdir. İçsem, uyusam uyusam diyorum. Doğduğu toprak bırakmaz insanın yakasını, ardından gelir derler. Annem hep ardımdan gelecek. Lisedeyken bi mesleğim olsun kurtulurum diyordum. Yokmuş kurtuluş.
aile önemlidir.Konu açtığım için bile vicdan azabı çekiyorum o kadar kötü insanlar değiller diye. Halbuki sadece gerçekleri yazdım. Yıllarca bunun içinde büyüdüğüm için bi anda silmek bana ters geliyor belki de. Düşünün ki sürekli bi arada olduğunuz beş kişi her an hata yapmaya hazır, çok kötü bi insan olduğunuzu, bi hiç olduğunuzu düşünüypr. Böyle hissederek büyüyorsunuz. Kafa yapım da herkesi sinir etti farkındayım ama,kimin nerede nasıl bi hayat yaşadığını bilmeden hakkında bi yargıya da varmamak lazım. Destekleyici yorumunuz için teşekkür ederim
Kardeşim hasta olduğu için zaten bu evi tuttuk, biri sepetşenecekse o da ben olurum. Annem onu öyle telkinledi. Öyle yetiştirdi. Kendini ajan gibi görüyor herşeyi iletmek istiyor. Sabrediyorum sabrediyorum,işe gelince derin bir ohh çekiyorum ve akşama kadar mutlulukla kafamı kaldırmadan çalışıyorum. Herkes diyor ki bu ne azim. Kimse bilmiyor kafamdaki düşüncelerden kaçmaya çalıştığımı.. Sağolunn destek içinBen olsam kardeşimi de evden sepetlerim
Bu ne be cehennem hayatı gibi
Valla ben şiddet falan görmedim ama sevgilime karşı çıkıyorlar diye kardeşim de aileme söyledi görüştüğümüzü diye yıllarca aramız hepsiyle kötü oldu kardeşimi de 8 senedir hala tam olarak affetmiş değilim
Sen çok sabırlısın
Artık kendi hayatını eline al
Tamamen ayrı bi eve çıkmayı ben de çok istiyorum aileme açmıştım konuyu kardeşim üniversiteye gidince ben de ayrı eve çıkarım demiştim cevapları o çocukla daha iyi fındıklar kırasın diye mi aklın hep onda de mi sen aileni hep yok say böyle demiştiSakın sakın intihar falan düşünme daha çok gençsin ve önünde güzel zamanların var.
Kardeşinin yaşı kaç bilmiyorum ama yaptığı hiç hoş olmamış.
Annene gelince tam bir cahil kusura bakma ama bence tedaviye ihtiyacı var.
Sen dimdik ayaklarının üstünde dur o sınavları da geç ve kendine ait olan ekonomik özgürlüğüne kavuş.
Maddi gelir olarak bakıyorlar ise tam olarak ne kadar aldığını söyleme kenara paranı at ki yaşın daha da ilerlediğinde belki tamamen ayrı bir eve çıkarsın.
Ne çok benziyormuşuz...eğer ileride bana da bi cahillik etmişiz derlerse, sadece bu sözleriyle onları affedemeyeceğimi biliyorum. Ve çok üzülüyorum. Bizim gibi sıkı bi aileyi zor bulursun o p.çte diyor annem tanımadığı sevgilim için. Evet diyorum arasam da bulamam çok zor.... Sonuç olarak kaç aile var kızını dövüp dövüp senin yüzünden elim çıktı diyerek saldıran...Tam 13 yaşındaydım, bir gece yüzüme kafama vurulan tokatlar ve yumruklarla yataktan sıçradım,kalktım baktım babam!gözlerinden ateş püskürüyor, annemde yanında düşmanca bakıyor, öylece seyrediyor...sadece boş boş baktığımı hatırlıyorum....Kardeşimi gece uyandırıp kitabımın arasında buldukları masum bir aşk mektubunu sorguluyorlarken; biz öğrendik sende anlat ağabeyin anlattı zaten deyip detayları öğreniyorlar....Detay dediğim aynı sınıfta bir erkeğin bana olan ilgisi ve benimde bunu bir şey zannetmem,önemsemem ve mektubu yırtmamam......O günden sonra kardeşlerim ve ben birbirimize ait hiç bir şeyi babamız ve annemiz dahil kimseye anlatmamamız gerçeğini öğrendik ve her daim sırdaş olduk...Onlarla bağımız kuvvetlendi ama karşı cephe kendi öz baba ve annemiz oldu.....Ne acı.....
Yanlış kararlar ve yanlış evlilik diyetim oldu....Ölüm düşüncesi her daim bir üye arkadaşında dediği gibi aklımın bir kenarında hep hatırlattı kendini......Şu an her şey düzeldi tabi ki yıllarım gitti,sorsan tepkilerimiz cahillikdendi diyorlar da içimde daha beter bir his uyanıyor ,tarif edemiyorum bu hissi....
Diyeceğim o ki okumuş,elinde mesleği olan bir genç kızsın buna dur demek elinde ama intihar ederek değil.......çözümü sadece kısa bir dönem idare edip kendi hayatını kurman da......Bir anda resti çek,mesleğin tamamen icra ettiğin vakit çek kapıyı çık git.....yanlış kararlar almaman dileğiyle.....
İronik olan taraf ise Türkiye'de ve uluslararası arası alanda bu konunun en iyilerinden olan hocamla aramın çok iyi olması ve ev içi şiddet biriminde çalışıyor olmam...izini kaybettirmek çok kolay değil bu zamanda orası ayrı bir konu.
babama gücüm yetmezdi belki ama bu yaşta da annemden dayak yemezdim doğrusu.
siz vicdan yapıyor onları ikna etmek istiyorsunuz. ama gerek yok. onları aile olarak görmeye devam etmeyim bence.
staj yaptığınız baroda kadın hakları merkezine başvurun. yardım alın
bizi oyalamıyorsunuz değil mi?İronik olan taraf ise Türkiye'de ve uluslararası arası alanda bu konunun en iyilerinden olan hocamla aramın çok iyi olması ve ev içi şiddet biriminde çalışıyor olmam...
Nasıl anlayamadımbizi oyalamıyorsunuz değil mi?
yani ev içi şiddet biriminde tanık olduklarınızı yazmamışsınızdır değil mi?Nasıl anlayamadım
Böyle şeyler yazdığınızda benim hissettiklerimi çok içten bir şekilde gözümden yaşlar süzülerek yazdığım paylaşımı sorgulamanız değil, demek ki gerçekten bu sitede böyle şeyler olmuş ki bu insanlar bunu düşünebiliyor geliyor aklıma. Yazık çok yazık. Okuduğum okul bu konuya çok düşkün iki sene o konuda seçmeli aldığımızda kliniklere katılmak zorunlu. Bu sebeple ev içi şiddet kliniği. Orada kimse gelip bana sorununu anlatmıyor kliniğe geliyor ve ben uzmana yönlendiriyorum içiniz rahat olsun ne diyeyim...yani ev içi şiddet biriminde tanık olduklarınızı yazmamışsınızdır değil mi?
burada samimiyetle yazdıklarınızı okuyup yorum yazıyoruz çünkü..
tanık olduğunuz bir şey olsaydı da üzücü bir durum. intiharı seçenek olarak düşününce daha acil ve kritik bir hal alıyor konu. o yüzden sorguladım.Böyle şeyler yazdığınızda benim hissettiklerimi çok içten bir şekilde gözümden yaşlar süzülerek yazdığım paylaşımı sorgulamanız değil, demek ki gerçekten bu sitede böyle şeyler olmuş ki bu insanlar bunu düşünebiliyor geliyor aklıma. Yazık çok yazık. Okuduğum okul bu konuya çok düşkün iki sene o konuda seçmeli aldığımızda kliniklere katılmak zorunlu. Bu sebeple ev içi şiddet kliniği. Orada kimse gelip bana sorununu anlatmıyor kliniğe geliyor ve ben uzmana yönlendiriyorum içiniz rahat olsun ne diyeyim...
sen ekonomik özgürlüğünü tamamen eline aldıktan sonra hiç bir şey söylemeden istediklerini yapmaya başla, şu an için sesini çıkarma bence Allah kolaylık versinTamamen ayrı bi eve çıkmayı ben de çok istiyorum aileme açmıştım konuyu kardeşim üniversiteye gidince ben de ayrı eve çıkarım demiştim cevapları o çocukla daha iyi fındıklar kırasın diye mi aklın hep onda de mi sen aileni hep yok say böyle demişti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?