Ve beklenen cinnet geldi

Sizi cok iyi anliyorum. Komsum vardi, kadin kizina neler neler diyordu. Kufur ediyordu, dovuyordu, ne hakaretler ediyordu. Kiz da 20-22 yaşinda genc kizdi. Her gun gozu yaşli bize gelir, anneme sarilir, keske benim annem sen olsaydin derdi. Kac kere intihara kalkisti kiz.
ALLAH size sabr versin ...

Yukarıda alıntıladığım kısım.
Pedofoli nerde geciyor ?

Senin annene sukredecek o kadar cok insan vardir ki.
Sen dile getirmissin saymissin bi de tek kelime dahi edemeyenler var senelerce iclerinde yasayip da disa vuramayan
Gormedigi sevgisizlikten sevgi besleyemeyen
Acaba ölse ne hissederim diye dusunup duran
.....
Belki de sukretmelisin
Keske bazi insanlarin sorunuda seninki gibi kisin kat kat giydirilmek olsa..

Sizi hiç tanımayan insanlara bile defolup gidebilirsiniz diyebildigine göre annene üzüldüm açıkçası uslubunuzdan dolayı sizi anlama şansımız yok kusura bakmayin

Acaba annelerimizden çok büyük beklentilerimiz mi oluyor doğduğumuz günden bu yana. O nedenle mi en fazla onlara kızıyor, en fazla nazımız da onlara geçiyor, en fazla onlara kırılıyoruz. Bilemiyorum çok mu şey bekliyoruz, onları da bıktırırcasına...

Yok.. Benim aklıma yatmadı
Ergenler söyler bu lafları annelerine saydığınız sebeplerden

Her ana kız, ana oğul içiçeyken yapacak çok da bi şeyleri yoksa kavga eder. Akıl istememişsiniz ama birbirinizden biraz uzaklaşmak en iyisi

Bi an biri beni konuşturdu sandım,kuzen olayı hariç hepsini yaşadım yaşıyorum.. içimde korkunç bir öfke var sadece ona da değil ona çanak tutan kardeşlerime de.. ama ben ağzımı açmayıp köşesine çekilenlerdenim

Neden bütün hakareti yiyen anne oluyor ? Hep suçlanan anneler eksikliklerde. Daha baskın olduklarından mi ?
Konu sahibinin babasını bilmiyorum, varsayarak veya kendimi düşünerek cevap vereyim.
Benim babama bir kırgınlığım yok, evet yol göstermedi ama benim bulduğum yola da karışmadı, sen bilirsin dedi.
Ama bir şeyi çok isteseydim ve beni işleye işleye vazgeçirseydi sanıyorum dönüşü olmayan bir kırgınlığım olurdu (konun sahibinin anneye kırgınlığı).

İnsanın istediği işle/hobiyle ilgilenmesi ihtiyaç hiyerarşisinde ilk sıralara yerleşemese bile çok önemli bir ihtiyaç.
Hayatını değiştiriyorsun ya...
Kimin hakkı var buna?

Anne olana kadar annelerin hakkı ödenmez derdim, anne olduktan sonra bu çocuğun hakkını nasıl vereceğiz diyorum.
Ben anne tarafından bakamıyorum.

Yalniz bisey fark ettim , su forumda sevdigim insanlarin cok buyuk kismi anne maduru
Hanimlar galiba annelerimiz sayesinde muhtesem kadinlar olmusuz
evet ya haklısın bu konuda ben de istemeden de olsa bana çok zararı dokunmuş bir anne ve ölmesini dört gözle bekledığım hayatımda 1 haftalık anım olan bir baba müsveddesi sahibiyim.Ama güçlüyüm hala mutluyum hayat doluyum.Kendi evladım şanslı çok çok ilgili bir anne babaya sahip.aileyi seçemedim ama kızıma babayı ben seçtim

Gangsta'nın tüm mesajlarını en azından bu konuda okumamışsınız,
Yapacak çok da bi şeyleri yokken demişsiniz, yapacak o kadar şey varken, içinden taşıyorken, hevesle, heyecanla, yaptırılmaması, yapılacak olan her güzel şeye ket vurulması, önüne gelen her fırsatın küçümsenerek bertaraf edilmesi.... O çocuğun hevesi ve heyecanı hiçe sayılarak,
Uzaklaşmaya çalışıldıkça içine çekilmesi,mecburi hissettirilerek, dört bir yandan,
Ergenlik de hafife alınacak bir zaman değildir, karakterin yerleştiği hayata dair fikrilerin ve yönün belirlendiği yaştır ki maalesef ailelerin bilinçsiz tavırlarıyla ya rezil olur ya vezir,
Burada rezil olmuş bir hayatın acısı var,
Acı öyle derin ki cidden Nasreddin Hoca'ya bağlanası tam,
'Yaşamayan bilmez'e ister istemez dönüyor
Avukat değilim, 'arkadaş'ım, yaşadıklarını canımın derinliklerinde hisseden, diyelim.

Evet bende çoğu zaman düşünüyorum ya eksiksem , ya yanlışsam diye.

En çok , çok sevmek ve çok şefkat göstermek geliyor elimden.
Birde hep dinliyorum , önemsiyorum.

Biraz düşündüm de konu sahibini , yaZdıklarını , buradaki yorumlardaki feryadı , öfkeyi ; sanıyorum duyulmadiklari için isyanları.

Babalarda anneler kadar bu suça ortak ama kenarda köşede sessiz adam olduklarından göze carpmiyorlar.

damdan düşenın halini damdan düşen anlarmış kendine has açıklasan da anlamazlar ki

damdan düşenın halini damdan düşen anlarmış kendine has açıklasan da anlamazlar ki
Ben öyle pis düşmüşüm ki o damdan, anne der demez hatırladığım ilk acım bile aklıma geliyor annemle alakalı,
Canım acımayı geçti resmen kanıyor artık,
Ama ömür yandı, bitti, resmen kül oldu
Ağlanmak da değil derdim hayatıma devam etmek
O da bir parçası olduğu için bari kalanı güzel geçsin diye anlatmaya çalıştıkça sanırım batıyoruz
Bilemedim,

can kırıkları yaş 40 da olsa 50 de olsa içinde yaşıyor insanın ama yaşamak lazım hayat güzel çünkü herşeye rağmen inadına yaşamak mutlu olmak lazım

Yalniz bisey fark ettim , su forumda sevdigim insanlarin cok buyuk kismi anne maduru
Hanimlar galiba annelerimiz sayesinde muhtesem kadinlar olmusuz

Çok normal degil mi :)
İnsanın en güvendiği, en sırtını yaslayabileceği, en yakını annesi olması gerekirken, hayal kırıklığına uğrayıp, itilmiş, güveni sarsılmış çocukluk geçiriliyor.
Eh bu da güçlendiriyor :)
Annesinden bile beklentisi olmayan bir kadını kim neyle korkutabilir? :) yalnızlık mı? Sevgisizlik mi? Psikolojik savaş mı?
Çoğunu çocukken hallettik biz cınım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…