- 4 Haziran 2014
- 134
- 67
- 18
- Konu Sahibi mihribanbalik
-
kardes, Allah yardimcin olsun.. bosanmak istemiyorsan ve senin de hatalarin varsa tahlil et, beklemede kal, yalvarma da yapisma da..kizlar eski konularimi bilEn bilir.
bilmeuen icin kisa ozet:
hamileyken esim arabada tartisirken sacimi cekip tikat atmisti.
sonra annenin evine birakiyorim diyip vazgecmisti. Kendi gitmek istemisti.
araya benim ailem girip yapmayin etmeyin diye iyi niyetli baristirmisti.
sonra yine bi tartismanin ardindn ben 5 aylik hamileyken evi terketmisti.
babasi araya girmisti. Bi hafta sonra ne ozur ne bisey buarasi benim evim diyip bavullariyla geri gelmisti.
o gece evde o uyurken komsumuz olan annemlerden su istedigim icin olay cikmis kapiya su getiren abimi kovmustu. Abim sakindir bisey dememisti ama babam gelip artik dayanmayio tartismisti.
ve neyse sonra bi sekilde her sey yavas yavas duzelir gibi olmustu. Benden bi sans isteyip bebegim dogacagi halde annemlere uzak bi yere tasinmamizi istemisti. Kabul etmistim.
Ve en som.
Bebek dogdu.
kimseden beklentim yoktu ama lohuselik midir nedir bebege iyi bakamiycagimdan korktum. Annem bir ay kv 4 gun kaldi ( esim annesinin guya bi ay kalacagini torununa bakacagini iddia ediyodu. benim beklentim yoktu)
kv gidecegi gun kp evdeyken hem bebegimi emzirip hem uyutup hem babasina cay hazirlamadigim ac misin tok musun diye sormayi unuttugum, evin uzakligindan dert yandigim ve babama babacim dedigim kp ye babacim demedigim icin esimle ipler koptu.
en aon benden sehir disina ciktigi icin ailesinim yaninda bebekle kalmami istedi. Ben de sen gelince beraber kalalim dedigimden ciddi kavga cikti.
ailesinin evinde kalmiyosam o yokken, yeni evimizden tasinmak istiyosam, bebek buyudgunde eski isime donmek istiyosam annemin evine birakacakmis.
Ben de tamam dedim. Psikolojik ve fiziksel olarak buna katlanamiyirum dedim.
seni seviyorum ama anlasamiyoruz biraz ara verelim dedim. Beni arama biraz arama ama bebegini istediginde gel gor sor dedim.
karli bir gunde taksi tut goturemiycem dedi.(ise gidiyodu) abimi aradim geldi aldi.
ve bebegim 3.5 aylik ve 1 aydir babasi olacak adam bi kere bile bebegim nasil diye aramadi.
en son 15 gun once bi adam aradi. Esim avukat tutmus.
anlasmali bosanmak istiyormus.
ben de avukat tuttum.
Bana bi cok kez burda ta basinda bosan diyen olmustu. Ben bebegim icin sans vereyim diye her seferinde barismistim. Ama hata etmisim.
Ne kv ye ne kp ye ne gorumceme tek bir hakaret etmedim. Ne yuzlerine ne arkalarina. Ama esim her tartismada her seyi soyledi ailem icin.
Vicdanim rahat ama minik ogluma bakinca icim aciyor.
annemle babama da oyle. Yasli insanlar. Cocuklari evlendirdik. Rahata erdik diyeceklerine ben ciktim baslarina.
avukatim avukatini aradi ne talep edeceklermis diye.
ne haklarim varsa istiycem. Bilen bilir kamuda calsiyorum. Dogum iznindeyim. maasim fena degil. Yine de kendime nafaka isteyeyim mi?
siz ne dusunuyorsunuz?
ben konuya cevap vermemiştim ama sizin gibi düşünüyorum konu sahibinin konularını hatırlıyorum hem konu sahibi hem ailesi o adama inanılmaz tavizler verdi şımarttıkça şımarttılarO adamdan sana koca olmayacagini, ailenin sizi bosa baristirmaya calistigini, adama bu kadar taviz vermenin yanlis oldugunu ilk konunda soylemistik ama sozler degerli olmamisti. Sasirmadim hic. Eninde sonunda bitecegi belliydi cunku kocan kafasinda bitirmisti ta o zamandan. Hayirlisi olsun
Hanımefendi ben de sizin mesajınız üzerine tüm konularını okudum konu sahibinin ve ben de sizin özeleştiri yapabilmeniz amacıyla yazıyorum bu mesajı.
1. Bu kadın hamileyken dayak yemiş.
2. Bu forumdaki evli kadınların yarısından fazlası eşinin ailesinin gölgesinde yaşıyor,ama sadece yaşamıyor, ''seve seve'' yaşıyor. Çünkü normal olan bu, değil mi? Nasıl kadın annesinin evinde yapar mevlüdü? Zaten ilgisiz olan eşinin ailesine yaranmak için türlü şaklabanlıklar yapmalıydı.
3. Zaten bencil, hamileyken eşini dövebilen, kompleksli, adalet duygusundan yoksun eşine de çocuk gibi davranmalı, bir de onu büyütmeliydi.
Sizi kınıyorum.
Konu sahibi siz de ne kadar ılımlı bir insanmışsınız ki size dayak yemen senin suçunu naif bir dille yazan insanlara, ya da''sürekli sürekli sürekli şiddet yoksa boşanma'' yazan insanlara gayet yumuşak şeyler yazıyorsunuz.
Buradan bile eşinizle olan durumda ne kadar haklı olduğunuz belli.
Canım kıyamam. Üzülme, sen nasıl üzülüyorsun, eşinde üzülüyor emin ol. Şimdi iş inada bindi ya sırf seni üzmek için veriyordur o pozları. Bu saatten sonra geri adım atsan eşinin sana saygısı kalmayacak. Bence avukatları devreye sokmak için acele etmişsiniz. Bir süre daha ayrı yaşasaydınız olurdu.
Sen nasılsın? Neler hissediyorsun? Bence bu çok daha önemli...
Sizi cok iyi hatirliyorum. Uyeligimi sirf size yorum yapmak icin acmistim. Cok farkli bi sempatim var size. Allah yardimciniz olsun cocugunuza ve size uzun,saglikli,mutlu,huzurlu bi hayat nasip etsin insallah. Bence ne hakkiniz varsa sonuna kadar alin. Sonucta ortada cocuk var.
ben elimden geleni yaptım. vicdanım rahat olmasa zaten eşime karşı öfkeli olmazdım. barışmanın çarelerini arardım. kesinlikle insanlıktan anlamıyor. ne ailei ne onlar.kardes, Allah yardimcin olsun.. bosanmak istemiyorsan ve senin de hatalarin varsa tahlil et, beklemede kal, yalvarma da yapisma da..
eger elinden geleni yaptinsa ve yine olmadiysa; uzulme de korkma da.. bi kere 'ailem tam rahat edecekti, ben ciktim baslarina' dusuncesini at zihninden, kendine bir de bunu yük etme.. kim ister boyle olsun, kim geri donmek ister baba evine, ama bazen caremiz kalmiyor..
ne hakkin varsa al, bebegin oldugundan nafaka dinen de hakkin, vazgecme, ailene ettigi hakaretler ve seni rencide edişi icin de al tazminatini.. sunlari yasadiktan sonra para hiicc onemli degil de, kolayca siyrilamasin yapip edip.. pesini birakma ve sartlarini pasa pasa kabul ettir.. insanliktan anlamiyor bazilari.. madem avukat tutmus, senin de avukatin muhatap olsun artik.. tek kelime koz verme eline, ne msjla ne baska sekilde.. elinde hakaret msji filan varsa sakla..
insaAllah bebeginle feraha erersiniz tez vakitte..
ben konuya cevap vermemiştim ama sizin gibi düşünüyorum konu sahibinin konularını hatırlıyorum hem konu sahibi hem ailesi o adama inanılmaz tavizler verdi şımarttıkça şımarttılar
sonuç bu oldu
Su asamada yatak odasini esyalari falan almak cirkinlesmek olur.
Altinlarini al, nafaka talep et ama esyalari karistirma bence.
Bosandiktan sonra ne yaparsaniz yaparsin. Lakin bosanacaginiz bile %100 degilken boyle bir adim atmak ileride daha buyuk sorunlar yasamaniza sebep olur.
Cok uzuldum durumuna Rabbim sabir versin cok zoe bir durum bende hayursiz bir babanin annemi ve bizi birakan arayipta sormayan birinin kiziyim yillar oldu ne aradu ne sirdu ben zaten girusmek istemedim annem cik cekti biz variz diye katkandi bizde kizdik niye daha once ayrilmadin ki diye iyi ki bitmis yoksa bebegin kotu bir evlilikte buyuyecekti annem simdi ahh ahhh keske ilk senelerde bitirseymisim diz bebekken bile niye senelerce cekti. Sizi de mahvettim psikilojik olarak demem o ki cok mucadele etmissin olmamis hayirlisi simdi saglam dur hakkini sonuna kadar ara sakin gurur yapma Rabbim hayirli birini cikarir ins karsina aradigin mutlulugu onda bulursun kim bilir
Cnm ikinizinde hatalari var. Esin kadar sen de suclusun. Kuzenimde senin gibi ailesine cok duskundu, cok yakin oturuyorlardi. Esi bir muddet sonra bu durumu kaldiramadi. Kizlari 6 aylikken bosandilar. keske evlilik terapistine gitseydiniz. Sende onun ailesini kendi ailen gibi gorseydin. Esin olmadan orada kalmak istememen hos degil. Ayni sekilde esin senin ailende kalmak istemese ne dusunursun. Benim esim isi geregi surekli sehir disinda ve ben cogu zaman kayinvaldemlerde kaliyorum. Onun ailesi benimde ailem. Kendi aileme davrandigimdan daha ozenli davraniyorum. Evlilikte bu cok hassas bir konu. Bu arada bosanan kuzenimin kizi 7 yasinda. Babasiz buyudu ve cocugu gordukce icim parcalaniyor. Annesi farkinda degil ama cocugun psikolojisi cok kotu. suanda cok hircin, okula gitmek istemiyor, geceleri aglayarak uyaniyor... Baba cocuk icin guven demek. Sadece cocukla ayni odada bulunmasi bile cocugun karakter gelisimi icin onemli. Baba ile iletisimi kuvvetli cocuk okulda daha basarili oluyor....saymakla bitmez. Cocuguna yazik olur. Gun gectikce sorunlari buyur. biraz dusun....tamam hatalar var ama esin icin daha zor. Zaten ailesinden cok sevgi gormemis, sen de arkani dondun su durumda. Cocukluk doneminize inip sorunlarinizi gozebilirsiniz. Lutfen kestirip atma. Oda kirgin sen de. Kuzenimin esi hic aramiyor. Kuzenim bu nasil baba diye kiziyor. Esi de bu nasil kadin yuvami yikip gitti diye kirginligindan aramiyor. Olan cocuga oldu.
Eşiniz siz yokken ailenizle kalıyor mu?
Lütfen dürüst olun.
''Esin olmadan orada kalmak istememen hos degil.''
Neden? Bir insan neden eşi yokken ailesiyle kalmak zorunda olsun? Kim kendi ailesi varken, ya da yalnız kalmak varken eşinin ailesi ile kalmayı tercih eder? Eşine yaranmak isteyen biri mi?
Bu esine yaranmak degil. Orada kalmayinca onun anne babasina deger vermiyorsun gibi gozukuyor. Onun anne babasi artik bizim de ailemiz. Benim ailem yasadigim sehirde degil. O nedenle kayinvalidemde kaliyorum. Fakat ailem burda olsaydi bir kez ailemle kaldiysam diger kez esimin ailesiyle kalirdim. Inan bu sekilde daha cok kaynasiyosun ailesiyle. Onlarla yalniz vakit gecirmek aradaki bagi kuvvetlendiriyor. Kizlari gibi goruyorlar,rahat etsin diye ustune titriyorlar. Esim de ailelerimiz konusunda cok fedakar ve bu cok hosuma gider. Benim ailemle vakit gecirmeyi ister. Bunu beni mutlu etmek icin yapar. Inanir misin 4 yillik evliyiz ve senelik izninde hep benim annemlerde kaldik. Basbasa tatile cikmadik hic. Iki hafta benim ailemle vakit geciririz. Ustelik babam coook konusur, saatlerce...esim oturur dinler hic sikayet etmez. Boyle aileme deger verdikce onu daha bi seviyorum. Gelecek ay kaplicaya tatile gidecegiz. Babami arayip beraber gidelim dedi. Ben kizdim basbasa olsaydik diye. Dusun cagirdigi benim oz babam ama ben kiziyirum. Ailenle vakit gecirelim onlarda torun sevsin diyor.Eşiniz siz yokken ailenizle kalıyor mu?
Lütfen dürüst olun.
''Esin olmadan orada kalmak istememen hos degil.''
Neden? Bir insan neden eşi yokken ailesiyle kalmak zorunda olsun? Kim kendi ailesi varken, ya da yalnız kalmak varken eşinin ailesi ile kalmayı tercih eder? Eşine yaranmak isteyen biri mi?
Bu esine yaranmak degil. Orada kalmayinca onun anne babasina deger vermiyorsun gibi gozukuyor. Onun anne babasi artik bizim de ailemiz. Benim ailem yasadigim sehirde degil. O nedenle kayinvalidemde kaliyorum. Fakat ailem burda olsaydi bir kez ailemle kaldiysam diger kez esimin ailesiyle kalirdim. Inan bu sekilde daha cok kaynasiyosun ailesiyle. Onlarla yalniz vakit gecirmek aradaki bagi kuvvetlendiriyor. Kizlari gibi goruyorlar,rahat etsin diye ustune titriyorlar. Esim de ailelerimiz konusunda cok fedakar ve bu cok hosuma gider. Benim ailemle vakit gecirmeyi ister. Bunu beni mutlu etmek icin yapar. Inanir misin 4 yillik evliyiz ve senelik izninde hep benim annemlerde kaldik. Basbasa tatile cikmadik hic. Iki hafta benim ailemle vakit geciririz. Ustelik babam coook konusur, saatlerce...esim oturur dinler hic sikayet etmez. Boyle aileme deger verdikce onu daha bi seviyorum. Gelecek ay kaplicaya tatile gidecegiz. Babami arayip beraber gidelim dedi. Ben kizdim basbasa olsaydik diye. Dusun cagirdigi benim oz babam ama ben kiziyirum. Ailenle vakit gecirelim onlarda torun sevsin diyor.
Valla kusura bakmayın ama sizin hatanız daha da çok gibi hala benim annem benim şuyum buyu, onun annesi diyorsunuz, belki kalabildiğinizi görmek istiyordu.. muhtemelen sizin aile yapınızdan dolayı kendini içten içe çook kötü hissetti. Bizim oralarda bi laf vardır el öpmekle ağız pislenmez diye.değiştiremeyeceğimiz şeyler var malesef toplum yapımuz bu kayınvalide ne kadar eğitimli kültürlü vırt zırt olsa bile bu toplumun bir bireyi ve gelinden malesef ki beklentilere giriyolar, keşke kendinizi kabulettirene kadar evliliğinizi iyice oturtana kadar kötü bi tabir ama ayıya dayı diyebilseymişiniz.benim annem, babam yokken dedemlerde kalırdı. biz de kalırdık. bu sorun değil. ama ne dedem ne babaanem annem ve bizim için " bak bize böyle dedi, böyle yaptı, şöyle baktı" diye fişeklemezdi babamı. fişekleyecek dahi olsa babam dedemin ağzına bakıp da annemi üzmezdi. annem de canı isterse giderdi dedemlere, babam baskı yapmazdı.
ama benim kp ve kv hem mihri sen olmadan yanımzda durmuyor diyor hem de işte bize geldiğinde eşim yokken yok çay getirmedi yok açmısın diye sormadı yok taşınmak istiyormuş yok bana babacım demedi diye eşime dert yanıyor. eşim de bana çok saygısızsın diye bunları yaptın mı diye hesap sorup bunlar neyse yaptırmam ettirmem diyor.
bu olaydan bir ay sonrada çocuğu da al annemler de kal diyor. ben kalmıycam demiyorum yine huzursuzluk olmasın diye. kalıyim ama sen de ol. yine laf gelir geriliriz diyorum. o da bana saygısız olmazsan bi laf olmaz, bensiz kal diyor. sen niye kalmıyosun dediğimde benim haftasonu işim gücüm var kem küm kalmam diyor.
zaten bu olay son tartışmamızdı.
sonra bana annenin evine bırakayım o zaman seni ayrılalım dedi.
böyle bi adam işte.
Neden Eşinizin ailesine kendi ailenize davrandığınızdan daha özverili davranıyorsunuz anlamadım. Cidden merak ediyorum bu kafa yapısını niçinini falan ondan soruyorum. Ve sizin ailenizde aynı şehirde ise neden daha çok eş ailesinde kalıyorsunuz[/QUOTE]TE="pikolata, post: 39362680, member: 27617"]Cnm ikinizinde hatalari var. Esin kadar sen de suclusun. Kuzenimde senin gibi ailesine cok duskundu, cok yakin oturuyorlardi. Esi bir muddet sonra bu durumu kaldiramadi. Kizlari 6 aylikken bosandilar. keske evlilik terapistine gitseydiniz. Sende onun ailesini kendi ailen gibi gorseydin. Esin olmadan orada kalmak istememen hos degil. Ayni sekilde esin senin ailende kalmak istemese ne dusunursun. Benim esim isi geregi surekli sehir disinda ve ben cogu zaman kayinvaldemlerde kaliyorum. Onun ailesi benimde ailem. Kendi aileme davrandigimdan daha ozenli davraniyorum. Evlilikte bu cok hassas bir konu. Bu arada bosanan kuzenimin kizi 7 yasinda. Babasiz buyudu ve cocugu gordukce icim parcalaniyor. Annesi farkinda degil ama cocugun psikolojisi cok kotu. suanda cok hircin, okula gitmek istemiyor, geceleri aglayarak uyaniyor... Baba cocuk icin guven demek. Sadece cocukla ayni odada bulunmasi bile cocugun karakter gelisimi icin onemli. Baba ile iletisimi kuvvetli cocuk okulda daha basarili oluyor....saymakla bitmez. Cocuguna yazik olur. Gun gectikce sorunlari buyur. biraz dusun....tamam hatalar var ama esin icin daha zor. Zaten ailesinden cok sevgi gormemis, sen de arkani dondun su durumda. Cocukluk doneminize inip sorunlarinizi gozebilirsiniz. Lutfen kestirip atma. Oda kirgin sen de. Kuzenimin esi hic aramiyor. Kuzenim bu nasil baba diye kiziyor. Esi de bu nasil kadin yuvami yikip gitti diye kirginligindan aramiyor. Olan cocuga oldu.
Arada mesafe olmalı biraz. Araya zaman girmeli. Eşinizin ailesi sürekli yakınlık beklentisi içinde sanırım. Sizde biraz mesafelisiniz. Çok yakın olmaya gerek yok ki bazı şeyler zamanla oturur. Ne biliyim ben ya, insan burada yanlış bir şey söylemeyede korkuyor.eşim ve ailesini anlamayanlar için küçük ve gerçek bir şey anlatayım.
kayınvalidem bir gün bize gelmiş. eşimle kavgalıyız. ben kv ye çaktırmıyorum üzülmesin diye. hürmetimi yapıyorum. diyorum ki anne her zaman gel kal. çekinme burası senin oğlunun da evi diyorum. (çünkü çok sık gelmiyorlar ve benden kaynaklanıyor galiba çekiniorlar diye düşünüyorum) bişey demiyor. tamam falan diye geçiştiriyor.
eşime sonra böyle dedim annene. gelsin her zaman kalsın. çekinmesin benden diyorum.sen anneme nasıl öyle dersin. o isterse gelir. bu lafımdan alınabilir diyor.
""""""""""""""""
başka bişey daha.
annemle kv telefonda konuşuyor. o sırada da gündemde habelerde eşimin şirketinde işten eleman çıkarılmalar olduğu konuşuluyor. annem de kv ye diyor ki neden böyle yapıyorlar. yazık damadımı çıkarmasalar bari diyor. allah muhafaza.
kv de öyle falan diyip işte yönetim şöyle böyle diyip kapıyor telefonu. ertesi sabah eşimle yatıyoruz telefon çalıyor. kv hemen mihrinin annesi böyle böyle dedi. işten çıkarılabilirmişsin. doğru mu diyor. eşim de telefonu kapayıp bana kızıyor. annen nasıl böyle der. sen ona bişey mi dedin. noldu diye kavga ediyoruz.
kavganın sonunda mahkemeye boşanmak için dilekçe bile verdik ama sonra bebek haberini alınca vazgeçildi.
Valla kusura bakmayın ama sizin hatanız daha da çok gibi hala benim annem benim şuyum buyu, onun annesi diyorsunuz, belki kalabildiğinizi görmek istiyordu.. muhtemelen sizin aile yapınızdan dolayı kendini içten içe çook kötü hissetti. Bizim oralarda bi laf vardır el öpmekle ağız pislenmez diye.değiştiremeyeceğimiz şeyler var malesef toplum yapımuz bu kayınvalide ne kadar eğitimli kültürlü vırt zırt olsa bile bu toplumun bir bireyi ve gelinden malesef ki beklentilere giriyolar, keşke kendinizi kabulettirene kadar evliliğinizi iyice oturtana kadar kötü bi tabir ama ayıya dayı diyebilseymişiniz.
Bu arada ben bekarım ama bu kayınvalidelere aslında bişey yapmasanda olur yine bizim oralarda bi laf vardır yağmasanda gürleyeceksin diye yani lafta da gönüllerini yapabilirdiniz ki bence hala geç değil.. yoksa resmen yok yere boşanmış olacaksınız kocanızı seviyorsanız tabi sevmiyorsanız herkes melek olsada nişey olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?