- 15 Kasım 2014
- 1.167
- 1.609
- 158
- Konu Sahibi mihribanbalik
-
Elbetteki öeneml kesinlikle yadsınamaz ama ben hanımefendininde eşinin bir çeşit psikolojik şiddete maruz kaldığını düşünüyorum tabiki bunlar farkında olmadan oldu. Bence tabi.. psikolojik şiddetinde insana neler yaptırabileceğini tahmin bile edemzsiniz.. bide ciddi bir tahammülsüzlük var iki kişi arasında doğru zamanda uzaklaşmayı başaramamışlar..bide einstein ın sevdiğim bi lafı vardır: x-y düzleminden z düzlemine çıkın yani stadın içinden değilde tribünden bakın bide tarafsız olun ve kendinizi eleştirin bence şu an bunu yapamaıyorsunuz tabi eşinizde yapamıyor gibi görnüyor.. el öpmekle ağız pislenmez lafı uyumu simgeleyen bi laftır mecazbyani yanlış anladınız sanırımKötü bir lafmış, ''El öpmekle ağız kirlenmez.''
Kirlenir bence. Kimin elini öpmesi gerektiğini bilmeyen insan karakter olarak kirlenir bana göre.
Kayınvalide yanlış beklentilere giriyor diye, eşi de kendisini ezdirip abuk sabuk taleplerde bulunuyor diye, bu hanımefendi kimsenin elini öpmek zorunda değil. Ki dayağa bile katlandı. Bilemiyorum şiddet sizin için önemli bir sebep midir boşanmak için?
"Etek öpmekle dudak aşınmaz." değil miydi o ya?Kötü bir lafmış, ''El öpmekle ağız kirlenmez.''
Kirlenir bence. Kimin elini öpmesi gerektiğini bilmeyen insan karakter olarak kirlenir bana göre.
Kayınvalide yanlış beklentilere giriyor diye, eşi de kendisini ezdirip abuk sabuk taleplerde bulunuyor diye, bu hanımefendi kimsenin elini öpmek zorunda değil. Ki dayağa bile katlandı. Bilemiyorum şiddet sizin için önemli bir sebep midir boşanmak için?
Benim sartlarimda olsa evet kalirdi. Esmin yaptigi yapmasi gereken seyler degil. Cevremde bunu yapan tek erkek gormedim. Hangi erkek senelik izninin tamamini esinin ailesi ile geciriyor? ben daha esimle basbasa hic tatile cikmadim. Nereye gitsek ailemi cagirir.kendi ailesini demiyorum benim ailemi. Cevrenizde bunu yapan erkek var mi? Erkeklerin cogu tatilde kafasini dinlemek istiyor, cogu esini bile goturmeyip erkek erkege takilmak istiyor. Bu noktada fedakar oldugunu dusunuyirum. Ustelik ben canim istediginde ailemin yanina gidip uzun sure kaliyirum. Tatilde o ayrica istiyor.Siz yokken ailenizle 1 gün, kendi ailesiyle 1 gün kalır mıydı?
Yazdığınız diğer şeyler zaten eşinizin yapmasının normal olduğu şeyler.
Siz yokken sizin ailenizle kalması bir gereklilik yoksa normal değil ama.
Canım ben sana katılıyorum tamam arada belli bir mesafe olsun eyvallah. Yalnız gelininden özverBenim ailem yasadigim sehirde degil. Esinin ailesine daha oz verili olmalisin cunku kalp kirarsan unutulmaz. Mesela esim annesine kizinca ufff anne diye hitap ediyorsa benim anneme uff diye hitap edemez. Aradaki denge onemli. Her seyi yuzune soyleyemiyorsun. Oz annen olsa al karsina konus seni yanlis anlamaz. oz verili olmak derken bunu kastetmistim.
Bunu ben yazmadım ya. Neden obi says diyor kardeşim?Canım ben sana katılıyorum tamam arada belli bir mesafe olsun eyvallah. Yalnız gelininden özver
Valla evlenmek gibi bi niyetim hiç yok ama çevremden gördüğüm bu evlilik bi çeşit iş gibi yani aşama aşama işliyor gibi gördüm ben.. yani bence hatalar taa en başında yapılıyor evlenmek gibi niyeti olanlar çevrelerindeli evlilikleri çok iyi gözlemlemeli sorunlar büyük oranda aynı gibi nasıl aşılacağıda belli gibi,malesef ataerkil bi toplumuz inanın tipimi modelimi görseniz iki dakka farklı şeylerden sohbet etsek bunu sen söylüyor olamazaın dersiniz:)ama yöntem bu malesef:)
"Etek öpmekle dudak aşınmaz." değil miydi o ya?
Hep bu evlilik terapistleri sokuyor gençlerin aklına bu saçmalıkları...
Elbetteki öeneml kesinlikle yadsınamaz ama ben hanımefendininde eşinin bir çeşit psikolojik şiddete maruz kaldığını düşünüyorum tabiki bunlar farkında olmadan oldu. Bence tabi.. psikolojik şiddetinde insana neler yaptırabileceğini tahmin bile edemzsiniz.. bide ciddi bir tahammülsüzlük var iki kişi arasında doğru zamanda uzaklaşmayı başaramamışlar..bide einstein ın sevdiğim bi lafı vardır: x-y düzleminden z düzlemine çıkın yani stadın içinden değilde tribünden bakın bide tarafsız olun ve kendinizi eleştirin bence şu an bunu yapamaıyorsunuz tabi eşinizde yapamıyor gibi görnüyor.. el öpmekle ağız pislenmez lafı uyumu simgeleyen bi laftır mecazbyani yanlış anladınız sanırım
Ben yanlışlıkla araya yazdım sanırım.Bunu ben yazmadım ya. Neden obi says diyor kardeşim?
İnşallah bu söylediklerini uygulayabilirsin. Selamlar...Canım ben sana katılıyorum tamam arada belli bir mesafe olsun eyvallah. Yalnız gelininden özver
Valla evlenmek gibi bi niyetim hiç yok ama çevremden gördüğüm bu evlilik bi çeşit iş gibi yani aşama aşama işliyor gibi gördüm ben.. yani bence hatalar taa en başında yapılıyor evlenmek gibi niyeti olanlar çevrelerindeli evlilikleri çok iyi gözlemlemeli sorunlar büyük oranda aynı gibi nasıl aşılacağıda belli gibi,malesef ataerkil bi toplumuz inanın tipimi modelimi görseniz iki dakka farklı şeylerden sohbet etsek bunu sen söylüyor olamazaın dersiniz:)ama yöntem bu malesef:)
"Etek öpmekle dudak aşınmaz." değil miydi o ya?
Hep bu evlilik terapistleri sokuyor gençlerin aklına bu saçmalıkları...
Benim sartlarimda olsa evet kalirdi. Esmin yaptigi yapmasi gereken seyler degil. Cevremde bunu yapan tek erkek gormedim. Hangi erkek senelik izninin tamamini esinin ailesi ile geciriyor? ben daha esimle basbasa hic tatile cikmadim. Nereye gitsek ailemi cagirir.kendi ailesini demiyorum benim ailemi. Cevrenizde bunu yapan erkek var mi? Erkeklerin cogu tatilde kafasini dinlemek istiyor, cogu esini bile goturmeyip erkek erkege takilmak istiyor. Bu noktada fedakar oldugunu dusunuyirum. Ustelik ben canim istediginde ailemin yanina gidip uzun sure kaliyirum. Tatilde o ayrica istiyor.
Aile konusu hassas ve esler aileleri sahiplenmeli.
İşte en başından yanlış herşey bence iki tarafından ailesine mesafeli olunmalıydı eşini bu kadar kışkırtan şeyin hanımefendinin ailesine çok yakın duruşu olduğunu düşünüyorum bence keainlikle her iki tarafada mesafeli durmalı. Mesafe pek çok şeyin yaşanmasına engel olabilirdi.. bunlar beim görüşüm hanımefendi boşanır boşanmaz bilemem hatta boşanırsada alabileceği herşeyi alsın , hukuki olaraka bilgi istersede yardımcıda olurum hatta. Ama evli değilim duruma daha farklı bakıyorum ve kimseyle görüş yarışına girmek istemem. Bende bu kadar saygılarnsevgiler:)Ben de tam olarak öyle anladım. Terbiyesizce şeylere uyum gösterilmemelidir işte.
Psikolojik şiddet dediğiniz şey eşinin ailesine yakın oturmak mı? Kadından lohusa iken ve karısı ve kızı evde iken kayınpederine çay getirmesini beklemişler inatla. Psikolojik şiddet budur.
Adam konu sahibinin ailesiyle doğru dürüst muhattap bile olmadı hiçbir zaman, eski konularını da okudu iseniz bilirsiniz.
Kendi eksikliklerini karısını ezerek kapatmaya çalışıyor. Ben gayet tarafsız bakıyorum zira konu sahibi ben değilim. Evlilik yıkılmasın diye bir insan eşinin zayıflıklıklarını bu kadar çekmek zorunda değil bana göre.
Konu sahibi ile kiyas yapmiyorum. Siz sordugunuz icin aciklama yaptim. Burada esimi savunmayacagim cunku konu benim ailem degil. Korkmayin kayinvalide evinde bir hafta kalinca bir sey olmuyor. Aksine birbirinizi taniyip kaynasiyorsunuz. Ben anne kiz gibiyim kayinvalidemle. Nedeni fazla gorusmemiz. Biraz on yargiyi yikmak lazim. Vakit gecirdikce baglar kuvvetleniyor ve bu cok guzel bir sey. Kayinvalide gibi degil anne gibi goruyorum. Kusur arasam yok mu, tabi var. Hangimiz kusursusuz kiYa bir kere konu sahibinin eşi ailesine sürekli kötü şeyler söyleyen, elinden geldiğince az gören, ve hayır bunu konu sahibi nedeniyle değil, bencil ve kompleksli olduğu için yapan biri. Sizin anlattığınız şeylerle kıyaslamanın alemi var mı?
Zaten ben eşinizin yaptıkları için yapması gerekiyor demedim, yapması normal dedim.
Toplum neden ataerkil, çünkü herkes eskiden gelen saçmalıkları devam ettiriyor. Sizin eşiniz de siz 1 haftalığına atıyorum teyzenizin yanına gitseniz asla gidip ailenizle kalmaz. Ailenizi yanına çağırabilir en fazla. Sizi de tanımıyorum, eşinizi de tanımıyorum. Ama buna eminim. Lütfen dürüst olun.
Ben de evliliginizi kurtarabileceginizi dusunuyorum. Bunun icin elinizden geleni yapin. Sonra keske demektense cabalamak gerek. Erkekler baba olunca cok olgunlasiyor. Kizim 3 yasinda,biz de onunla buyuduk. Ikimizinde ilk yillardaki gerginligi gitti. Ilk 4 yil zor geciyor zamanla evlilik oturuyor. Bizim 4.yilimiz dolmak uzere ve cok sukur artik tartismalarimiz bitti. Kaldi ki biz esimle universite tanistik ve 6 yildir sevgiliydik. Cook buyuk kavgalarimiz oldu. Bazen ben de bitti dedim. Hatta sevgimde bitti dedim. Sonra pedagojik gelisimle ilgili bir suru kitap okudum. Kizimi bilincli yeristirmek icin arastirdim...sonunda hazineye ulastim. Meger sorun cok gerilerde cocukluk donemlerimizdeymis. Kendi eksilerimle yuzlestim. Gecmise gittim...esimin kizdigi seylerin nedeni benim davranisim degilmis, onun bilinc altindakilermis. Bunlari bulup duzeltmeye calistim. Evliligimiz inanilmaz duzeldi. Sizde basarabilirsiniz.Şimdi herkez bana kızacak ama nedense bana durumunuz çok umutsuz gelmedi ne bileyim kurtarilabilir bir evlilik gibi duruyor aslinda her çocuk anne ve babasiyla yaşamayı hak eder evlilik terapistine falan gidilseydi çünkü gerçekten çok farklı bakış açıları çıkıyor terapiste gitmiş bir insan olarak söylüyorum bunu birkere sağlıklı tartışmayı ogrrniyorsun onun açısından bakmayı ogreniyorsun iletişim kurmayi ogreniyorsun sizin aranizdada iletişim problemi var gibi geldi bana bende yeni doğum yapmıştım kopma noktasina geldiğimiz dönemlerde 1 ay hic aramadi bebegini sonra bir şekilde başardık ikimizde mücadele ettik 5 yıl oldu senin gibi diyordumki bu adamla ömür geçmez bugün diyorumki nerde o 5yil onceki adam nerde bu adam iyiki ayrilmamisim iyiki çaba göstermiş im hakkinizda hayirlisi olsun saglikli günler. ..
sana kesinlikle katılıyorum, bende topiği açan kadının eşi gibi evliliğime bağlanamadım, eşime sahip çıkamadım, hatta 4-5 ay önce gidip bir hışımla boşanma davası bile açtım, sonra o geldi gönlümü aldı herşeyden habersiz işte o gün herşey başıma dank getti, eşim olgundu iki yıl idare etti beni tabi onunda hataları vardı, çok şükür rabbime ki tam zamanında bebeğimiz olacak inşallah. bende sivriydim ama kim için, bu bizim hayatımızsa gerçekten geçinmeyi bilmemiz gerekiyor, tamam bende çalışıyorum sende çalışıyorsun bizim kimseye muhtaç olmamız gerekiyor diye düşünüyoruz ama benim gözlemlediğim eski usul geleneklerimiz, asıl geçim oradaymış, dayımın kızı tamam ev hanımı ama daha evlenmedik kayınları olduğu için sırf doğalgaz parası gitmesin diye çocuğu olduktan sonra kendi evi yerine kayınvalidesinde kalıyor şimdi, bir türlü akıl sır erdiremiyorum gerçekten ama ne zaman arasam mutluyum diyor. birde ben iki ay önce hocaya göründüm sık sık panik atak tarzı sinir krizleri geçiriyordum, Allah razı olsun hocadan bilmiyorum onların tesiri oldu belkide, çok mutluyum şimdi Allah'a çok şükür.canim en başından beri bütün konularını biliyorum. senin evliliğinin bitme sebebi eşinin ya
da senin ailenizi çok sevmeniz değil. maalesef senin sürekli ailem demendi.
lütfen biraz özeleştiri yap. hangi eş kabul eder
çocuğunun mevlüdünü bile annenler de yaptın.
yok çok gelen olacakmış da vs. falan. sen evinde yapardın kv de gelirdi
annenlerin akrabalarından da gelebilen gelirdi.
maalesef sen eşine babalık yapması
kp ye ve kv ye de dedelik ve babaannelik yapması için fırsat vermedin.
kv kp isterse gelsin burda görsün diyorsun ama canım bunu kimse kabul etmez
neden torunlarını oğullarının evinde değil de dünürlerinin evinde görsünler.
maalesef sizin evliliğinizi sen bitirdin ve hala bunu kabul etmiyorsun .lütfen özeleştri yap.
diğer küstüğünde eşin annenne tepkili sen hala eşinin doktor rendavusunu geleceğini bile bile
anneni de götürdün. sonra eşinle barıştığında bütün yorumlarında bak onu muma cevirdim falan tarzında
yorumlar yaptın. canım inan sana üzülüyorum ama bu yazdıklarımı lütfen
iyice oku ve dışardan seni ve eşini hiç tanımayan bir göz olarak biri bunları diyorsa ve senin anlatıklarınla
diyorsa biraz özeleştri yap..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?