- 6 Şubat 2015
- 253
- 97
- 43
- Konu Sahibi mihribanbalik
-
Ay tabi ki nafakanı iste o bebeği dünyaya tek başına getirmedin, evladına babalık yapmayacak bari kefaletini ödesin Allah yardımcın olsun canım hakkında hayırlısı buymuşkizlar eski konularimi bilEn bilir.
bilmeuen icin kisa ozet:
hamileyken esim arabada tartisirken sacimi cekip tikat atmisti.
sonra annenin evine birakiyorim diyip vazgecmisti. Kendi gitmek istemisti.
araya benim ailem girip yapmayin etmeyin diye iyi niyetli baristirmisti.
sonra yine bi tartismanin ardindn ben 5 aylik hamileyken evi terketmisti.
babasi araya girmisti. Bi hafta sonra ne ozur ne bisey buarasi benim evim diyip bavullariyla geri gelmisti.
o gece evde o uyurken komsumuz olan annemlerden su istedigim icin olay cikmis kapiya su getiren abimi kovmustu. Abim sakindir bisey dememisti ama babam gelip artik dayanmayio tartismisti.
ve neyse sonra bi sekilde her sey yavas yavas duzelir gibi olmustu. Benden bi sans isteyip bebegim dogacagi halde annemlere uzak bi yere tasinmamizi istemisti. Kabul etmistim.
Ve en som.
Bebek dogdu.
kimseden beklentim yoktu ama lohuselik midir nedir bebege iyi bakamiycagimdan korktum. Annem bir ay kv 4 gun kaldi ( esim annesinin guya bi ay kalacagini torununa bakacagini iddia ediyodu. benim beklentim yoktu)
kv gidecegi gun kp evdeyken hem bebegimi emzirip hem uyutup hem babasina cay hazirlamadigim ac misin tok musun diye sormayi unuttugum, evin uzakligindan dert yandigim ve babama babacim dedigim kp ye babacim demedigim icin esimle ipler koptu.
en aon benden sehir disina ciktigi icin ailesinim yaninda bebekle kalmami istedi. Ben de sen gelince beraber kalalim dedigimden ciddi kavga cikti.
ailesinin evinde kalmiyosam o yokken, yeni evimizden tasinmak istiyosam, bebek buyudgunde eski isime donmek istiyosam annemin evine birakacakmis.
Ben de tamam dedim. Psikolojik ve fiziksel olarak buna katlanamiyirum dedim.
seni seviyorum ama anlasamiyoruz biraz ara verelim dedim. Beni arama biraz arama ama bebegini istediginde gel gor sor dedim.
karli bir gunde taksi tut goturemiycem dedi.(ise gidiyodu) abimi aradim geldi aldi.
ve bebegim 3.5 aylik ve 1 aydir babasi olacak adam bi kere bile bebegim nasil diye aramadi.
en son 15 gun once bi adam aradi. Esim avukat tutmus.
anlasmali bosanmak istiyormus.
ben de avukat tuttum.
Bana bi cok kez burda ta basinda bosan diyen olmustu. Ben bebegim icin sans vereyim diye her seferinde barismistim. Ama hata etmisim.
Ne kv ye ne kp ye ne gorumceme tek bir hakaret etmedim. Ne yuzlerine ne arkalarina. Ama esim her tartismada her seyi soyledi ailem icin.
Vicdanim rahat ama minik ogluma bakinca icim aciyor.
annemle babama da oyle. Yasli insanlar. Cocuklari evlendirdik. Rahata erdik diyeceklerine ben ciktim baslarina.
avukatim avukatini aradi ne talep edeceklermis diye.
ne haklarim varsa istiycem. Bilen bilir kamuda calsiyorum. Dogum iznindeyim. maasim fena degil. Yine de kendime nafaka isteyeyim mi?
siz ne dusunuyorsunuz?
tabii yine diğer zamanlarda olduğu gibi zamanla unutulacağını sizin yine onu bekleyeceğinizi paşa gönlü istediği zaman eve döneceğini düşünüyordu bunu beklemiyorduKizlar, gelismeler var.
1. Esim mesaj atti.
2. Sabah babam avukatimla konusmus.
Oncelikle bana burda destek oldugunuzdan ve hepinizin iyi niyetinden suphem yok.
bana beni kardesinizin kizinizin ya da kendinizin yerine koyup cevap verin? Nasil davranayim bu adama?
sabah babam avukatla telefonda gorusmus. Avukatim dun esimin avukatiyla konusmus adliyede. Bizim isteklerimizi soylemis.
Arabanin yarisi, dugun takilari (bana takilanlar), ceyize aldiklarim, bebegin nafakasi ve ben tekrar ise donene kadar nafaka.
avukati tamam demis muvekkilimle goruseyim size doneyim demis. Cevap bekliyoruz. Buyuk ihtimalle bizden boyle bi hamle beklemiyolaedi. cocuk var bosanmayalim diyecegimizi saniyorlardi.
Bugun oglumu yikarken telefonuma mesaj geldi esimden:
Mihricim bir ay doldu. Oglumu da ozledim. Cumartesi uygun saat ve yerde gorusup durum degerlendirmesi yapalim. Yazmis.
Cevap vermedim. Bir ay doldu yazmasinin sebebi ben bi ay bi kendimizi dinleyelim konusmayalim ama oglunu istediginde ara gor dedigimden.
benle barismak mi istiyo istemiyo mu bilmiyorum.
ama sundan eminim barisirsam hic bisey daha iyi olmayacak.
Gorusmeyi sadece oglunu gorsun biraz babaligi aklina gelsin diye istiyorum.
su var ki karsilasmak bana iyi gelneyecek ofke doluyum.
Acaba abime versem bebegi o mu gosterse bebegi?
sizce ne yapayim?
bKonunuzu bilmiyorum ama yazdığın cümleler icin bişey soylicem,
1. beni arama demişsin bebeğini gormeye gelebilirsin de demişsin sonra beni goturmedi taksi cagir demiş, valla ben onun yerinde olsam ayni şeyi yapardim, yani esim beni terkedicek annesine gidecek ve üstüne basa basa beni ara m a diyecek.
2. kendi babana babacığım diyosun onun babasina demiyosun
Yani illaki demen gerekmiyor tabiiki k.p babacigim diye ,ama adam biliyor zaten aranizda bir duvar olduğunu o yüzden istiyo ki kendi ailesini de benimse
Alinma arkadasim ama kaç senelik evliyim allaha Şükür iyi bir evliligim var huzurum yerinde ama yeri geldiğinde kv.de annecigim derim
Gelsin bizde bile kalsin derim , gerçi yurtdışında yaşıyorum ama olaki gelmek zorunda kalsa hayir demem basimin üstünde yeri var derim esim de bilir bunu o yüzden banada sıkıntı yapmaz.ayrimciligimi görse benimki işi inada da bindirir
Allah yardımciniz olsun
ben boşanmanız konusunda sizi suçlu buluyorum eşinizin sabrını çok kırmışsınız her mesajınızda bir annem aşlem lafı var klasik türk kızı modu olmuş sizinki...yazık biten bir evlilik bozulan bir yuva parçalanmaış bir aile en önemliside aile sıcaklığında büyüyemiyecek çocuk...hep kavga hep gürültü belkide eşiniz için en iyisi bu...maddi anlamda para kazanıyorsanız kendi geçiminizi sağlıyorsanız eski eşten para istemek kendini aşağılamak olur...bebeğin tabiki bakımını beraber üstleneceksiniz...1. Oncelikle ben her zaman elesririye acigim canim. bana neler dendi. sadece bj kisi epey hakaret vari konusmustu ona biraz kizmistim baska kimseye beni elestiriyo diye kizmam.
2.insanim hatalar da yapmis olabilirim. onemli olan onu gormem ve telafi edebilmem. araci olursaniz ne mutlu size.
3. Gelelim elstirilerinize. Eski konumda esimi muma cevkrdim gibi bi tabir kullanmadim. beni cok fazla kisitliyordu. Bundan vazgecti. "yola geldi
" Gibi biseyler yazdim diye hatirliyorum.
4. Mevlut meselesine. Daha bebegim karnimdayken "bebegin bakiminda annem de yardimci olur annen de hem biraz aileden uzakta durmak ikimize iyi gelir sans ver bize" dedigi icin ailemden uzaga tasindim. Uzak dediysem annemler 4 otobus falan degistiriyolar bana gelirken. Ben de esime tasinmadan bile. O zaman hem kendi hem annemlerde mevlut yapariz dedim. istedigin yere istedigin kisileri cagir dedim. Tamam demisti. Ama cocuk olumca annemlerde mevlut yapmami istemedi ve zaten daha 20. Gunde babasina bebegimi emzirmeye gidip cay goturmedigim icin kavga ettik ve beni yine annemlere birakti. Burda mevludu yaptim ama sonra baristik evime dondum. Ben de yine kendi evimde yapalim dedkm fakat kavgalardan dolayi bi turlu yapamadim. Kv zaten mevlut istemedi. Ben hatta uc tane bile mevlute raziydim. Kendi kizi da gecdn sene dogum yaptiginda ay ugrasmayiz diye yapmaMislardi.
5. Benim ailem sadecd bana kizim bos ver alttan al dedi hamileyken terke edilene kadar. esime tek bir soz bile soylemediler. Yani evliligime mudehale ancak ben terk esildigimde oldu.
ama tabi benim bastan beri hatam aileme karsi bazi seyleri gizli tutcaktim belkide bilsmiyorum.
Kizlar, gelismeler var.
1. Esim mesaj atti.
Oncelikle bana burda destek oldugunuzdan ve hepinizin iyi niyetinden suphem yok.
bana beni kardesinizin kizinizin ya da kendinizin yerine koyup cevap verin? Nasil davranayim bu adama?
sabah babam avukatla telefonda gorusmus. Avukatim dun esimin avukatiyla konusmus adliyede. Bizim isteklerimizi soylemis.
Arabanin yarisi, dugun takilari (bana takilanlar), ceyize aldiklarim, bebegin nafakasi ve ben tekrar ise donene kadar nafaka.
avukati tamam demis muvekkilimle goruseyim size doneyim demis. Cevap bekliyoruz. Buyuk ihtimalle bizden boyle bi hamle beklemiyolaedi. cocuk var bosanmayalim diyecegimizi saniyorlardi.
Mihricim bir ay doldu. Oglumu da ozledim. Cumartesi uygun saat ve yerde gorusup durum degerlendirmesi yapalim. Yazmis.
Cevap vermedim. Bir ay doldu yazmasinin sebebi ben bi ay bi kendimizi dinleyelim konusmayalim ama oglunu istediginde ara gor dedigimden.
sizce ne yapayim?
Bence Bulusmaya git. Sonucta dusman degilsiniz.Kizlar, gelismeler var.
1. Esim mesaj atti.
sizce ne yapayim?
Ben konunu okuyunca cok uzuldum sana ve bebegine. Bence geri mesaj at ve peki de. Seni ve oglunu almaya gelsin su an bulundugun yerden. Ben evliliginizin bitmesini istemiyorum. Bacim yuvani kurtar. Artik bir aile olmaya bakin, 3 kisilik ailesinis. Gerisi disarida kaliyor. Ama barisin. Aile danismanina da gidin sonra.Kizlar, gelismeler var.
1. Esim mesaj atti.
sizce ne yapayim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?