önceden bende o form bisküvilerinden yiyodum ama sonra bıraktım. neticede paketli ürün ne kadar sağlıklı olabilirki yani bence cok iyi bişi değil. ( sürekli olursa tabi , yoksa arada tüketilebilir )
bende 1 aydır sporla birlikte yememe dikkat eder oldum. 3kilo verdim ama spor yaptığımdan ötürü daha fazla vermiş gözüküyorum. detaylı tartıldığımda 3 kilomun 2.1 i safi yağdan gitmiş... tabi cok sevindim öyle olunca :)
ben mesela,
evden işyerine domates salatalık haşlanmış yumurta getiryorum arada üçgen peynir filan... ve bol yeşillik maydonoz tere ne varsa yani. kendime beslenme kabı aldım 5-6 gözlü. yumurtayı kesinlikle ihmal etme protein olur. yağ yakımını hızlandırır.
öğlen icinde yine evden getiryorum. önceki gün evde ne pişmişse onu getiryorum. bazen kendim karnabahar haşlıyorm bazen brokoli işte canım ne istyosa akşamdan onu haşlayıp işyerinde yoğurtlayıp yiyorum cok güzel oluyo.. ara öğünlerde activia da tüketebilirsin.. ben her nekadar yemesemde elma'yı da eksik etme.
şahsen ben özellikle yoğurtla yumurtanın gün icinde kesinlikle tüketilmesi taraftarıyım.. ikisi aynı gün olmasa bile dönüşümlü de tüketilebilir. ve en önemlisi metabolizmayı hızlandırmak adına bol su içilmeli :)
inş havalar güzel olunca eve giderken az da olsa yürüyüş yaparsanız o hareketin bile faydası olcaktır...
yolunuz uzun ama bence keyifli bir yol. Allah yardımcınız olsun :) azim ve irade olunca herşey mümkündür...
ha bide, sağlıklı beslenme olsun bunun adı, diyet değil :) bi ömür sağlıklı olmanız dileğiyle :)
Öncelikle başarılar dilerim canım. Bol irade bi de :)
Birçok kez diyete girişmiş olarak şunu söyleyebilirim ki paketli olan diyet ürünlerin hiçbir faydasını göremedim. Hatta çok daha kötü oldu diyebilirim. içine ne koyuyorlarsa doyuma ulaşamıyorsun bir türlü.
Ama kahvaltı alternatifi için, süt+müsli/ ayran/yeşillik+zeytin+peynir+domates+1 tahıllı ekmek/az yağlı peynirle yapılmış tahıllı tost) iş yeri için uygun olabilir
Öğle arası için dışarıdan yiyeceğin günlerde ne yiyeceğini önceden biliyorsan ona göre evden götürebilirsin. (zeytin yağlı sebze yemekleri/bol yeşillik salata/haşlama brokoli+yogurt) akşamları için de önerim benzer yönde. Evden getirebilirsin.
Aç kalmadan/düşük kalorili yiyecekler tüketmen. Günde 1 meyve ye mutlaka. Acıktıkça ayran içebilirsin. ( günde 400 ml geçme) Hem metabolizmayı hızlandırır hem tok tutar. aralarda yeşil çay tüket mutlaka. bide eğer karbonhidrat veya ahazmı zor besinler tüketiyorsan bunları öğle saatlerinde tüket.
Şuan diyetteyim ben de 15 gün oldu. Çok faydasını gördüm bunların. 67.7 ile başladım 64.8 bugün (2.9 kiloya bay bay ) ilk birkaç gün zor ama sonrası bünye alışıyor.
tavsiyelerinizi dikkate alıcam teşekkür ederim :) lakin sabah kalkmak o kadar zor oluyo ki 6 bucukta kalmayı becerebilsem hepse olucak da :) kalkamıyorum işe geç kalıyorum evde kahvaltı yapmaya kalksam :)
evde kavaltı yapmayın. geceden işe götürceklerinizi ayarlayın dolaba koyun. sabah sadece onları çantaya poşete koyun cıkın evden :)
:) mantıklı :) peki kuru üzüm yiyim diye düşünüyorum o konuda ne düşünüyorsunuz sizde fazlamı şekerli olur
valla ben o tarz şeyleri pek sevmiyorum. kuru kayısıya bile daha yeni alıştım mesela :) araştırmak lazım ama bence atıştırmalık olarak kuru meyvelerin zararı yoktur.. fazla olunca herşey zarar :)
kendimizi cok kısıtlamamalıyız diye düşünüyorum. ben mesela 1 hafta cok güzel gittiğim zaman bakıyorm bi yerde pasta yeniyo dayanamıyorum bi dilim yiyorum. sonra tartı günümde bakıyorumki eksilerdeyim :) yani herşeyden yemek lazım tatlı pasta bile arada yemeliyizki metabolizma şaşırsın5 gün cok iyi beslenip de (yağsız,tuzsuz,şekersiz) 1 gün hamurişi filan yemek bozmaz bence :) tabi onu da dengeli yemek lazım..
ki bide bi zaman sonra mide kücülüyo ister istemez hemen doyuyosun :)
merhaba arkadaşım bende yaklaşık 1 aydır diyetteyim
sabahları kepekli ekmek arası dönüşümlü olarak peynir ve yumurta yeşillik koyup iş yerinde yapıyorum kahvaltı
öğlende iş yerinde ne yemek çıkmışsa 1 dilim ekmek ile ama pilav makarna börek varsa bunları yemiyorum
aralarda kepekli galeta akşamları çorba ve yoğurt yatarkende 1 bardak tarçınlı süt içiyorum
böyle yaparak 5 kilo verdim tabi daha verilecek çok kilom var
bende burda sana eşlik ederim
tabi suyu unutmamak lazım günde 4 litre su içiyorum
:) haklısın :) bakalim inşallah irademe sahip çıkabilirim :) korkuyorum yarıda bırakmaktan zayıflamam lazım en az 15 kilo yaza kadar vermem gerek ne yapcam bilmiyorum :)
verirsin inş :) bende 10 kg vermek istiyorum agustosa kadar :)
olur Allahın izniyle :)
öğlen yemeğimi söyliyim hazır yazmışken :) baharatlı tavuk fırında, yoğurt çorba 2 kepçe 2 kaşık bulgur plavı ( yemeyince doymicakmışım gibi hissediyorum)ve yarım bardak kola :/ fazlamı olmuş :) lakin sabh kahvaltı yapmadım gibi :)
olur Allahın izniyle :)
öğlen yemeğimi söyliyim hazır yazmışken :) baharatlı tavuk fırında, yoğurt çorba 2 kepçe 2 kaşık bulgur plavı ( yemeyince doymicakmışım gibi hissediyorum)ve yarım bardak kola :/ fazlamı olmuş :) lakin sabh kahvaltı yapmadım gibi :)
yediklerin cok değil, zaten yemen gereken şeyler. hem baya güzelmiş menün :)
amma kola cıssss
bide kavaltılarını aksatmazsan mis gibi olur heee
şirkete hazır yemek geliyor yemek şirketinden ne gelirse onu yiyiyoruz :) dikkat edicem 2 bardak fazla su içerim gider
ee tmm o zaman. iş yerine öğle yemek getirme derdin yokmuş ne güzel :) ben dısardan yedigim icin evden getiriyorum.
öğleni güzel yapınca zaten insan cok acıkmıyo. akşamda bi corbayla bi salatyla geçiştirebiliyorsun ozaman.
he tabi öğlen diye cok da aşırıya gitmemek gerek. porsiyonlarını küçülterek başlayabilirsin meselaaa :) ki zaten öyle yapmışsın , pilavdan iki kaşık almışsın, güzel bişiy bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?