Ve elde var sıfır!

kalamaz orada
eninde sonunda bir patlak verir bir yerden
vermese de
hiçbir çocuk
annesiz duramaz bence
böyle düşünüp kendini harap etme

ama evet, güçlü durmaya, seni yönlendirmesine izin vermemeye mecbursun
Umudum o yonde,sağol biraz olsun rahatladım,yazarım gelişmeleri.

Cocuk sana gelecek Allah in izniyle..
Rahatla biraz, dua et.. Allah a guven..
Kafanda felaket senaryolari yazma simdiden..
İmtihan ediyor Allah,ama hala yönünü donmedim. Artık vakti namaz kılıp,yaradılış gayemin ne olduğunu anlamamin. Biz bu dünyaya evlenip çocuk doğurup mutlu mesut yaşamaya gelmedik,ibadet etmeye ve rabbimin imtihanlarina sabretmeye geldik. Bu imtihan biraz ağır vardır rabbimin bir bildigi. Benim tek yapmam gereken dik durmak,unutursam girer okurum. Bu vicdanimdan geldi başıma ne geldiyse zaten.

Sevgili Bayan X diyeceksiniz , şuan çok üzgünsünüz anlıyorum ama kesinlikle panik yapmayın. Boşanma durumlarında çocuklarda 3 çeşit tepki olur:

-Suçluluk (daha çok 2-6 yaş arasında olur, kendisinin sebep olduğunu düşünerek suçluluk duyar ve anne baba birleşsin diye sürekli iyi davranışlar sergiler)
-Yadsıma (Hiçbir şey olmamış gibi davranır)
-Kızgınlık (Evebeyvnlerden birine ya da her ikisine de kızgınlık duyar ve suçlar)

Sizin çocuğunuzda kızgınlık şeklinde bir tepki oluşmuş. Bazı araştırmalar erkek çocukların boşanmadan kızlardan çok daha fazla etkilendiğini gösteriyor. Erkek çocuklar daha az itaat ve daha çok saldırganlık gösterebiliyorlar. Çünkü boşanmış ailelerde disiplinde belirgin bir tutarsızlık ve çocuklar üzerinde denetim eksikliği görülebiliyor. Özellikle boşanmış anneler erkek çocuklarıyla etkileşirken biraz daha fazla sorun göze çarpabiliyor. Sabırla ve bıkmadan usanmadan bizlerin bilişsel yapılandırma dediğimiz şeyi yapmanız gerekiyor. Bu boşanmanın neden olduğunu ona anlatmanız gerekiyor, kimseyi suçlamadan bazen insanların ayrılabileceğini kavramasını sağlamalısınız. Burda bir suçlu olmadığını, herkesin böyle süreçler geçirebildiğini anlaması gerekiyor. Çocuğun disipline olması açısından şuan bir tutarsızlık var, denetiminde zorlanıyorsunuz. 8 yaşında olduğu için artık kısmen de olsa bir değerlendirme yetisine sahip olduğunu söyleyebiliriz. Geçmiş ve geleceği harmanlayabilir.

Burda kabaca anlattım fakat bir pedagogtan destek alırsanız bu süreci daha sağlıklı atlatacağınızı düşünüyorum. Çünkü belli ki çocuğun zihninde bazı şeyler yanlış tasarlanmış, bunları yeniden yapılandırmak gerekiyor. Üzülmeyin ve ona kızmayın, sadece sabırlı ve bilinçli olmaya çalışın.

Tam boşanma arefesinde keşke okumasaydım..benim de bi oğlum var ya aynısinı derse ne yaparim ben..Rabbim yardımcınız olsun..

Sonuçta güvenli bir yerde
3-5 gün sonra her şeyin öyle haftasonundaki gibi güllük gülistanlık olmadığını görünce anne diye ağlar bu defa da.
Şimdi güzel tabi haftasonu babayla gez her istediğin olsun

Ama o da kurallar koymaya başlayınca, ödev yap, yaramazlık yapma vs diyince, kuzenini annesiyle görünce koşarak geri gelir

kendini sevmesi için
şuan sizi suçlayarak her dediğini yapıyorlardır
ama nereye kadar
1-2 hafta da pes ederler
haftasonu adam çalışmadığı için ilgilenmiş yoksa kimse anne gibi ilgilenemez
istedikleri kadar her istediğini yapsınlar

ay icim daraldi
lutfen bugun iyi bir pedagoga gidin ve yardim alin , uzman yardimi olmadan bu sureci atlatamazsiniz

babaniza hayran oldum , ne guzel bir adam o oyle ..

ablaniza da acik acik soyleyin gelmesin bir sure , hatta pedagog soyledi deyin boylece o da kirilmaz

ama lutfen bu yollardan gecmis biri olarak tavsiyemi dinleyin ve hemen iyi bir pedagoga gidin

Çok üzüldüm.
Eski eşiniz boşanmak istemediyse bilerek yapıyor muhtemelen,gezme tozma mevzularıni bilerek abartıyor ki çocuk size bu tavrı yapsın.
Ama dayanın lütfen. Biraz daha büyüsün sizede hak verecek.
Sabredin zor biliyorum ama kararlı olduğunuzu,dönmeyeceğinizi anlayınca azalıp bitecek bu tavrı. Babası umut verdiyse barışma durumu olsun diye yapıyor belki oğlunuz.

Allah yardımcın olsun.
Daha küçük yakında annem diye tutturur. Ama sanki babasının seni geri döndürmek için bir dümeni gibi geldi bu bana..

+10000

Çocuk da olsa bazı şeylerin idrakına kendileri varmaları onlar açısından daha iyi olur. Babasıyla yaşamanın gezme, yemek yeme (ki o da kesin fast food), oyundan ibaret olmadığını anlar.

Babası senin özendiğin kadar özenmez. Zor gelir 3 gün sonra salar. Bu sefer getirmek için bahane arar emin ol..

Şu an nasıl üzüldüm anlatamam , gözyaşlarımı tutamıyorum. Bir gün benim oğlum da bunu bana yaparsa sanırım yıkılırım , ayakta duramam. Ne olur üzülmeyin demek isterdim ama diyemiyorum. Belki bir kaç gün sonra anlar oğlunuz ve pişman olu döner. Bu arada oğlunuz kaç yaşında ? Ne zaman ayrıldınız , baba ilgili miydi ?

Merak etmeyin yakında baba gerçek karakterine döner.
Insanlar en fazla ne kadar rol yapabilir?
Amcaya da halaya da bir süre sonra ilgilenmek batacaktır mutlaka.
Öyle 2 gün ilgilenmek kolay.
Sabredin bekleyin bence geri adım atmayın boşanmakta kararlıysanız net olun.
Bir de bence ne kadar ağlarsa ağlasın oğlunuzun istediğini yapmayın bunu öğrenmiş ve kullanıyor malesef.
Gerekirse bir pedagoga götürün .

geçen sefer döndüğün için çocuk aynı taktiği yapıyo işte. ben diğer eve gideyim annem de yine gelecek diyodur içinden içgüdü olarak.

baba senin donmeyeceginden umidi keserse ogluna ilgili davranmayi birakir ...geri adim atma cocuklar annelerinden kopamaz gelir ..babasi da ilgilenmekten bikar..birakin babasindan cocuk biraz ilgi gorsun

Allah yardımcın olsun öncellikle. Çok zor ama geçecek.
Oğlunla biraz KALİTELİ zaman geçirsen? Ama onun açısından kaliteli. Ona babasını hatırlatmayacak kadar kaliteli.. çunki o yaşta ki çocuklar oyun delisi oluyor. Ben yönetirim ben isterim gibi kafalarında hep BENci düşünceler. Okuldan çıkışta okuldan al onu küçük bir oyuncak alın akşamı geçirmesi için. Yada yatagını onun ıstediği bi modelde alabilirsiniz. Maddi gücünüz bunlara el vermiyorsa en basitinden bir nevresim takılı. Her ne kadar kimse şımartmayın desede, şımartılıyor kimse kusura bakmasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…