Teşekkür ederim, şu an gerçekten daha iyiyim. Geçtiğimiz hafta içinde olanları yazmıştım, eve gelme dediğim halde ısrarla geliyor ama konuşmuyordu, en sonunda kendisi çözüldü, içindekileri döktü ve barıştık. Genel olarak çok üzüldüğünü, çok mutsuz olduğunu ama düzelmesini herşeyden çok istediğini söyledi. Haftasonu için tatil planı yapmıştı kendince sürpriz olarak. Biz de haftasonu iki gün şehir dışında geçirdik, güzel geçti. Fazla geçmişteki sorunları konuşmak istemediğini, çünkü çok hatalı olduğunu ve utandığını, hatalarının yüzüne vurulmasının onu çok üzdüğünü söyledi. Bundan sonrasına bakmak istediğini belirtti. Ben de elimden geldiğince üstüne gitmemeye çalışıyorum. Benim de sorunların oluşmasında payım olduğunu ama sonrasında ben çaba harcadığım halde kendisinin hiç çabalamadığını farkettiğini söyledi. Bensiz olmak istemediğini, beni kaybederse mutsuz olacağını ve bunun için kendisinin de çaba göstermesi gerektiğini sonunda anladığını söyledi. Kısaca durum bu şekilde, ben şimdi beklemedeyim. Bana karşı çok iyi ama ben güvenemiyorum, o da benim güvenimi tekrar kazanacağını, tekrar mutlu olacağımızı söylüyor. Zamana bıraktım ben de.
Teşekkür ederim, şu an gerçekten daha iyiyim. Geçtiğimiz hafta içinde olanları yazmıştım, eve gelme dediğim halde ısrarla geliyor ama konuşmuyordu, en sonunda kendisi çözüldü, içindekileri döktü ve barıştık. Genel olarak çok üzüldüğünü, çok mutsuz olduğunu ama düzelmesini herşeyden çok istediğini söyledi. Haftasonu için tatil planı yapmıştı kendince sürpriz olarak. Biz de haftasonu iki gün şehir dışında geçirdik, güzel geçti. Fazla geçmişteki sorunları konuşmak istemediğini, çünkü çok hatalı olduğunu ve utandığını, hatalarının yüzüne vurulmasının onu çok üzdüğünü söyledi. Bundan sonrasına bakmak istediğini belirtti. Ben de elimden geldiğince üstüne gitmemeye çalışıyorum. Benim de sorunların oluşmasında payım olduğunu ama sonrasında ben çaba harcadığım halde kendisinin hiç çabalamadığını farkettiğini söyledi. Bensiz olmak istemediğini, beni kaybederse mutsuz olacağını ve bunun için kendisinin de çaba göstermesi gerektiğini sonunda anladığını söyledi. Kısaca durum bu şekilde, ben şimdi beklemedeyim. Bana karşı çok iyi ama ben güvenemiyorum, o da benim güvenimi tekrar kazanacağını, tekrar mutlu olacağımızı söylüyor. Zamana bıraktım ben de.
Artık bana söylediği tek şey "Ben de çaba harcayabilirim zannettim ama bir türlü yapamıyorum çünkü çok yoruldum bunaldım. O yüzden bu haliyle kabul edeceksen et". Bu tarzda konuşuyor. Yani sorunlara kayıtsız olmayı, hiçbir çaba göstermemeyi seçiyor. Ben de ona birkaç kez ayrılmak istediğimi söyledim, her seferinde oturduk konuştuk aynı konuları açmamayı hiçbir şey olmamış gibi davranmaya karar verdik. (Eşim konuşma ve ikna gücü inanılmaz güçlü bir insan, politikacı olacak kadar. Etrafındaki herkesi haklıyken haksız çıkarır o derece. Konuşunca nasıl da kendi istediği gibi olmasına ikna ediyor işte beni). Böylece ben ayrılmaya kararlıyken bir şekilde devam etmeye, üstelik hiçbir şey olmamış gibi davranmaya karar almış buluyorum kendimi ve bunu kabullenemiyorum. Sonra yine patlıyorum ve bu bir kısırdöngü halini aldı. En son bu akşam kararımı aldım ve bittiğini söyledim, gece eve geleceğini ama yarın eşyalarını toplayacağını söyledi. Bininci kez aynı şeyi yaşıyorum yani. Bana bir yol gösterin ne yapayım, artık onu silip o ve sorunlar hiç varolmamış gibi davranıp bir an önce boşanayım mı? Yoksa tekrar uzlaşmaya mı çalışayım? Çıkamıyorum işin içinden, belki de ona doğru cümleleri kullanamıyorum veya doğru davranamıyorum artık o yüzden düzeltemiyorum.
bak canım karsındakı degısmek ıstemezse sen olsen bıtsen yıne değiştiremezsınArtık bana söylediği tek şey "Ben de çaba harcayabilirim zannettim ama bir türlü yapamıyorum çünkü çok yoruldum bunaldım. O yüzden bu haliyle kabul edeceksen et". Bu tarzda konuşuyor. Yani sorunlara kayıtsız olmayı, hiçbir çaba göstermemeyi seçiyor. Ben de ona birkaç kez ayrılmak istediğimi söyledim, her seferinde oturduk konuştuk aynı konuları açmamayı hiçbir şey olmamış gibi davranmaya karar verdik. (Eşim konuşma ve ikna gücü inanılmaz güçlü bir insan, politikacı olacak kadar. Etrafındaki herkesi haklıyken haksız çıkarır o derece. Konuşunca nasıl da kendi istediği gibi olmasına ikna ediyor işte beni). Böylece ben ayrılmaya kararlıyken bir şekilde devam etmeye, üstelik hiçbir şey olmamış gibi davranmaya karar almış buluyorum kendimi ve bunu kabullenemiyorum. Sonra yine patlıyorum ve bu bir kısırdöngü halini aldı. En son bu akşam kararımı aldım ve bittiğini söyledim, gece eve geleceğini ama yarın eşyalarını toplayacağını söyledi. Bininci kez aynı şeyi yaşıyorum yani. Bana bir yol gösterin ne yapayım, artık onu silip o ve sorunlar hiç varolmamış gibi davranıp bir an önce boşanayım mı? Yoksa tekrar uzlaşmaya mı çalışayım? Çıkamıyorum işin içinden, belki de ona doğru cümleleri kullanamıyorum veya doğru davranamıyorum artık o yüzden düzeltemiyorum.
bak canım karsındakı degısmek ıstemezse sen olsen bıtsen yıne değiştiremezsınhaa senınkı bunu nezaman ısteyecek?boşver yol ver gıtsın.bak guzel bır ış teklıfı almıssın hemen karıyerıne odaklan hayatını netlestır.her ask bıtebılır bırgun ama sevıyeyı dusurmemek lazım evlıyken herkes yakısanı yasamalı bosanınca ne yaparsa yapsın.sanada yazık kac ayını yılını zehır edeceksın bu adamla kac gun daha aglayınca yetecek?ıyı dusun kesın kararını ver,bence bırdaha yalnız oturup konusma;o ıkna kabılıyetını ıyı bılırım ben yapacagını yapmıssın daha ne ya bı not bıle yazmak ıcınden gelmeyen adam canı nereye ısterse oraya atsın yukunu sende rahatla .annen senı koca ezıyetı cek dıye mı doğurdu çok kızıyorum bu erkeklere cook
boşanmakta kararlısın ve bunu bin kere söyledin ama her seferinde yapamadın bunda eşinin her seferinde peki ybugün eve geleyim yarında eşyalarımı toplarım demesiyle bir şekilde gerçekleştiremedin ve hala bu ilişkiyi yüütemiyorsun o zaman evden ya sen gideceksin ya da eşinin eşyalarını sen toplayacaksın ve eşinin ailesine teslim edeceksin. hiç birşey konuşmayacaksın kimseyle ne istiyorsan onu yapacaksın hayır diyemiyorsan konuşmalarına artık fırsat vermeyeceksin.
boşanma davanı sen açacaksın ve boşanacaksın...
ama yok dyorsan bu iş böyle devam eder yıprana yıprana kırıla kırıla. kimseye bana 2 güzel söz yaz ver bana diyerek o insanı değiştiremez sende mutlu olamaz unutamazsın.. o kadar dil döktükten sonra seni seviyorum diye bir not yazım cebine koysa sence herşeyi unutabilecek misin. yoksa bu kadar dil döktükten yalvardıktan sonra anca bi söz yazdı mı diyeceksin yoksa? karar senin kararın seni senden fazla kimse düşünemez maalesef. herkes kendi istediği gibi yaşıyor ve eşinin istedikleri sana hiç uymuyor
Nunna, dün buraya yazmadan önce senin son yazdığın mesajı da tekrar okuyarak düşünmüştüm ben de. Tüm yorumlarında çok haklısın. Ben de tutarsızlaştım karşımdaki insan yani eşim tutarsız davrandıkça. Ne istediğini bilmeyen, adım atamayan biri haline geldim belki de. Bunun bu şekilde devam edemeyeceği açık, çünkü bu bir evlilik, uzun yıllar sürmesi dileğiyle yapılan bir şey. Ama böyle bir insanla o uzun yıllar nasıl geçer muamma. Şimdi katlansam, çeksem bunun bir yıl sonrası, beş yıl sonrası, on yıl sonrası var.
Eşyalarını toplayıp o geldiğinde eline valizi tutuşturmayı ben de çok düşündüm, kendim evden ayrılmayı da. Ama kaçar gibi ya da onu kovar gibi bir duruma düşmek istemiyorum. İşin bir de hukuki boyutu var malum, yarın öbür gün benim evden ayrılmamı ya da ona doğrudan "tamam al eşyaların burada git" dememi dava açıldığında kötüye kullanır mı diye düşünüyorum.
Biraz da yaşadıklarımın şoku var üzerimde galiba, sürekli tartışmalar sonra evden çekip gitmesi, ardından dönmesi, bu ayrılık döneminde hala evli olmasına rağmen başka bayanlarla yaptığı flörtleşmeler (Ki hiçbiri birkaç mesajdan ileriye gitmediği, ilişki boyutuna geçmediği ve o dönem zaten köprüleri yaktığımız için yaptığı gibi bahanelerle bu konuyu geçiştirmeye çalışıyor sürekli ama benim için çok ciddi bir konu.Zaten eşimin bana "kaldıramıyorsan, sürekli bu konuda konuşacaksan veya benden birşeyler bekleyeceksen..." dediği mesele de bu. Benden hiçbir şey yokmuş gibi kabullenmemi beklediği şey bu yani.) bütün bu olaylar sadece son 2-3 ayda oldu ve bu kadarını taşıyamadım artık ve kendimi güçsüz hissetmeye başladım ben de. Yani bir adım atacak, yapıcı ya da yıkıcı bir şeyler yapacak gücüm benim de kalmadı. Bir yandan hayatımı başka yönlerden de toplamaya çalışıyorum; iş, aile gibi konuları çözmeye çalışıyorum, bütün bunlar olurken düzenimin bozulmasından korkuyorum belki de, bunu itiraf etmem gerek.
Matahari, kendini o kızlarla kıyaslama eşin seninle küsken onları bu tür şeylerle etkilemek için yaptı ama sen eşisin seninle en yalın haliyle birlikte.
Sana karşı numara yapmak, yapmacıktan çiçek alıp kağıda notlar yazmak istemiyor.
Çünkü senin yanında doğal olmak istiyor, bu tür şeyleri zorunlu olarak yapmak istemiyor.
Sen de haklısın bunlar senin de hakkın, sen de bu güzellikleri yaşamak istiyorsun.
Ama canım öncelikle siz aranızdaki sorunları çözün, her ne kadar eşin hatalarını kabul etse de seni de içinde suçluyor.
Önce siz birbirinizi affedin, hatalarınızı tekrar etmemeye çalışın.
Bence işe girmeyi beklemeden bir aile terapistine gidin ya da bir psikoloğa.
Devlet hastanelerinde aile terapisti falan yok mu oraya gitseniz.
Zamanla bu tür şeyleri bekle eşinden, ya da git kendin al çiçeğini mutlu olmak için illa başkaları mı alması lazım.
Dun gece belki bana yardımı dokunabilecek,bir psikolog önerecek Yada dertlesmek umudu ile buraya geldim ve tesadüf sonucu yazdıklarını okudum.ne düşündüm biliyormusun?ben nezaman burada bunları yazmisim?biran salak gibi hissettim kendimi icinde oldugum durum beni bulaşar sersemlestirdi demekki yazdıklarımı bile hatırlamıyorum....inan bana saniyeler icinde bunları düşündüm belki tuhaf gelecek ama okadar mutlu oldum ki yazdıklarını okuduğumda!bunları yaşayanın bir tek ben oldugumu sanıyordum ,muhteşem bir ask ile başlayan bir evlilik herseyimi feda ettigim bir koca ve 4yil sonra ona yaşattığım mutluluktan başka hiç sucum yokken bana biranda artık beni sevmediğini,ve yalnız yasamak istediğini söyleyen dunyamı biranda basıma yıkan,ben bunları duymamın soku üzerine ağlama krizi geçirirken bunda üzülecek ne var bunları yaşayan bir tek bizmiyiz biraz güçlü ol diyebilen bencil acımasız bir koca....ve duydugum ve yaşadığım bunca acıya rağmen evliliğini kurtarmaya çalışan heraksam dönük gözlerle karşılaşmama rağmen hala bir Umut bekleyen ben.....daha ne diyebilirim ki yaşadıklarını derinden anladığımı söylemek için???
Ay ne çok yazmışım ya, kaptırmışım kendimi:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?