Bugün üstünü değiştirmek için eve geldi, birkaç gündür ailesinin evinde kalıyordu. (Ailesi şehir dışında, haberleri yok)Konuştum, bundan sonra adam olacaksan devam edelim yoksa istemiyorum dedim. O da beni sevdiğini, devam etmek istediğini ama devam etmek için şartları olduğunu vs söyledi. Onu rahat bırakacakmışım, huzuru yokmuş, herşeyi kısıtlanıyormuş filan. Doğrudur erkekler huzur arar, özgürlüklerine önem verir. Ama bilseniz bunları sana mı söylüyor dersiniz arkadaşlar. Çünkü ben onun hiçbir zaman hiçbir şeyini kısıtlamadım. Daha birkaç haftalık evliyken haftada iki-üç gece arkadaşlarıyla dışarıda sabahlamak ya da onları eve getirmek isterdi. Allah şahit, bir kere bile arkadaşlarınla görüşme, ailenle görüşme demedim. Kendisi dışarı çıktığı zaman her gittiği en alakasız ortamlara bile beni de sürüklerdi. Kaç defa gece yarıları beni arkadaşlarının evine götürdü. Onlar sabaha kadar bilgisayar oynarken ben tek başıma tanımadığım insanların evinde oturup saatlerce oyunlarının bitmesini bekledim. Daha 3 günlük evliyken sanki yıllardır evliymişiz gibi kaba ve ilgisiz davrandı, tartışmalarımızın tek nedeni buydu. Şimdi herşey için beni suçluyor. Sürekli tartışma çıktığı için benim onun hayatını mahvettiğimi, onu çok kırdığımı yıprattığımı söylüyor. Haklılık payı vardır, mutlaka çok hatam olmuştur ama bu kadarını da haketmedim. Kendi davranışlarında neredeyse hiç hata görmüyor. Evden çekip gitti, döndü bir şey demedim. Sırf eğlence olsun diye olmadık kızlarla mesajlaştı, işte orada dur dedim ama hatasını affettirmek için hiçbir şey yapmadı. Bugün dahi kalbimi kırmaya devam etti, ben yapıcı olmaya birşeyleri kurtarmaya çalıştıkça beni daha çok üzdü ağlattı. İddiasına göre evliliğimizde onun yaptığı tek ama tek hata kızlarla yazışmasıymış, zaten o da ayrı kaldığımız dönemde bana kızgın olduğu için yaptığı hiçbir amacı olmayan konuşmalarmış vs. Hiç huzur, mutluluk vermedi bana ve hala benden çaba göstermemi huzur vermemi istiyor. Bu pişkinliğine çok sinirleniyorum. Ben de ona "Böyle olmaz, ben çaba harcarım hatalarımı düzeltmek için ama tek taraflı olmaz senin de çaba göstermen gerek" dedim. Ne zaman böyle söylesem "söyle ne yapayım" diyor, yani oturayım düşüneyim, eşimin gönlünü kazanayım diye bir düşüncesi yok. O bile önüne hazır gelsin istiyor. Hiç böyle birşey duydunuz mu, biri sizi kıracak üzecek, sonra düzelttirmek için hiçbir şey yapmayıp söyle ne yapsam affedersin, onu da sen bul diyecek! Ha, söyleseniz de kabul etmeyecek. Çok üzdü, çok sinirlendirdi beni bugün de.