Vefat eden eşim

Durumunuz varsa alın yoksa almayın. Bu tür şeylerde gönlünüzden geçen yapılmalı. karşılık güdülmemeli..Onun ailesi bunun bilmem nesi ,o bana şunu yaptı diye düşünmeyin.Herkezin yaptığı kendi yanına kardır. Allah rızası için diye düşünün. Gücünüz elvermiyor isede yapmayın. Hediyesinide gördüğünüzde verirsiniz. Kimsenin sizden büyük hediyeler bekliyceğini sanmıyorum. Heleki yetim bir çocuk büyütüyor iseniz.
 
Başınız sağolsun. Ama bu maaş neden üst soya bölündü ben anlamadım. Bölünse bölünse sizle kızınıza bölünür. Böyledir bu. Bunun kanuni bir yolu varsa başvurun ve paranızı alın. O sizin eşinizdi ve o para kızınızla sizin hakkınız. İkincisi de o insanlarla konuşmayı kesin ve hayatınıza bakın. Uzak kalın. daha az üzülürsünüz.
 
ben normalde karşılıklı olmaz içten gelmeli, içinizden geliyorsa takın derdim ama bu konu sıradan bir konu değil. siz eşinizi kaybetmişsiniz ve yeğenlerine durumları iyi olmasına rağmen bayramdan bayrama 20 tl vermek dışında başka desstek olmamış bir amca. üstüne eşinizden kalan maaşı böldürmüşler ama ben bunu tam anlayamadım. çocuk varsa çocuk ve eş dışında kimseye bir şey kalmaz diye biliyorum?
aslında yine içten gelmeye döndüm ben. böyle amcaya altın takmak içimden gelmezdi. nezaketen bir giyim ürünü alırdım bebeğe.

eltinizin isim konusundaki hassasyeti sizi incitmek olamaz mı? belki de merhum olmuş birinin isminin konulması hoşuna gitmemiştir veya fikri alınmamıştır? direk sizinle alakası yoktur diye düşünüyorum. bence o konuda alınmayın.
 
Tabiki hiçbir sey takmayacaksiniz. Siz kiziniza yatirim yapin o parayla. Tebrik edip gecmelisin..
Ayrica eşinizin ismini istememesi de cok normal. Bu duruma bozulmaniz anormal.
 
Kimin hatiri icin onlarla sorun yasamaktan cekiniyorsun ki? Neyse ne. Neden yetim cocugunun rizkini onlara veresin? Kimse kimseye bir sey almak zorunda degil. Onlar 20 tl verdiyse sen de 20 liralik bir bebek kiyafeti veya bezi al git. Sana karsi sorumluluk hissetmeyen kisiyi sen de bos ver. Lakin şunu da ekleyeyim, her anne evladinin ismini eşiyle birlikte secebilmeli, benim annem babam vefat etti mesela cocugum olunca isimlerini koymayi dusunmuyorum, cunku boyle bir şart yok yani... O konuda eltinize baski yapildiysa da eltiniz hakli.
 
Bence kendınızı ve evladınızı dusunun
Allahım ne kadar gaddar ınsanlar var su dunyada
eltınız kendınce haklı olabılır o ısmı vermek ıstemeyebılır zaten onu gecıyorum fakat takmayı dusundugunuz takılar evet fazla.
esınızın maasını neden boldurdunuz , yasal bısey mı bu?
 
Başınız sağ olsun
Fazla iyi niyetlisiniz
Herkese ederi kadar değer verin
Tek takıdan bahsetmiyorum, her anlamda
 
Eşim kamuda görevli idi vefat edince ailesi bağlanan maaştan kendileri için talep ettiler ben ve kızımın alacağı maaştan kesinti yaptırdilar 11 yildirda alıyorlar
Ya dunyada sizin gibiler kaldimi..lutfen yapmayin ya,size yardim edeceklerine bide yetimin hakkini aliyorlar sizde buna musade ediyorsunuz ne diyim..

Basiniz sagolsun bu arada..
 
Eger normalde aranız iyiyse eltinle sadece lohusa haliyle tavır yaptıysa normal karsılayabilirsiniz.kendi kullandıgı ismede takılmayın sonucda cocuk onun cocugu istediği ismi kullanır.ama amca olarak kızınıza hiç birşey yapmaması cok ayıp herseyi alması gerekirdi babasız yiğenine.siz içinzden ne geliyorsa alın takın, yada takmayın.kendinizi zora sokmadan içinizden geleni yapın.boşverin yapmadıklarını onlar utansın Eşinizin adı sonucda.onlar onada laf eder.ayrıca eşinizin maasını ne hakla alıyolar
 
Malesef kanunen var arkadaşlar maaştan boldurebiliyorlar çünkü eşim görev için vefat etti 3713 sayılı kanun ile (

Mekanı cennet olsun. Allah kızınızı size bağışlasın.
Peki karşı tarafın ihtiyacının olmadığını ispatlarsanız tekrar dava açılamaz mı ?
Yoksa kötü mü olmak istemiyorsunuz ?

Eşinizden hiç mi çekinmiyorlar. Kızınız ve siz onun emanetisiniz.
 
bi laf var da banlanırmıyım bilmiyorum deve ve diken olayı o sebepten ötürü aramayın sormayın bile hiçbişeyi haketmiyorlar eşinizin adını bile haketmiyorlar nokta..
bu arada başınız sağolsun
kesinlikle bu insanlara iyi davranmayacaksın ya boğasım geliyo bu insan demeye bin şahit isteyen ... neyse bu konuda sana katılıyorum çok güzel özet geçmişsin. görüşme bile hiç bişeyi haketmiyorlar
 
Eşi askermis konu sahibinin böyle bir hakları varmış.
 
Malesef kanunen var arkadaşlar maaştan boldurebiliyorlar çünkü eşim görev için vefat etti 3713 sayılı kanun ile (
Eger cocugunuz olmasaydi esinizden kalan haklardan 3 de 1 oraninda pay alabilirlerdi gerek tasinmaz gerek maas fakat cocuk oldugu icin aile verileb bi 3de 1 lik pay cocugun hakkidir geri kalan 3de 2 sizin yani onlarin hic bir hakki yok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…