Vekalet istemi: ((

Vekalete ne gerek var ki?? Ne yapılması gerekiyorsa git kendin yap..

Vergi işlemi için vekalet mi verilir? Sakın verme git kendin koştur amcana ne borçtan onun derdi başka

Veraset ilamı çıkartın orada tüm mirasçıları payıyla birlikte yazar.
18 den küçük kardeşlerinin payınıda annen yönetir bukadar basit

Kardeşin vekalet verse bile ancak onun payı kadar işlem yapabilir 1 payla arabayı evi satamaz 1 pay kadar satar ancak korkmayın

Canım babam vefat edeli 1 sene oldu evimiz onun üzerine veraset ilanı çıkart ve kardeşlerinle beraber mal beyanı yap vergisi çıkarsa bile 4 kardeş 1 annen çok az çıkar vergisini ödersin
Mesele biz 1annem 2 kardeş 3 paydayız ve bizim 3 kiracimiz var evler babamın üzerine gelir vergilerini ödemek için gittiğimde kişi başına düşen gelir çok az olduğu için vergi çıkmadı
Illa satmana gerek yok ve salina kimseye vekalet verme ne kadar zorlarsa zorlasın kardeşlerini kandırdığını gore elinizdeki herşeyi iç edecek dımdızlak sizi ortada birakacak

Anneminde böyle bir miras işi vardı bazı şeyler vs satıldı bütün mirasçılar satım işinde bulundu vekalet olayı olmadı diye hatırlıyorum en iyisi bu yöntem.
En güzeli, herkes gelsin, her işlemi gözleriyle görsün, ne acı değil mi? Yani siz orada acınızdan ölüyorsunuz, kafanızı toplamaya ihtiyacınız varken millet başınıza toplanıyor, vekaletname vermelisin, şunu falancaya devretsen iyi olur, bunu böyle yap diyor, tamam ölüm hak miras helal denilmiş ama en sevmediğim şeydir mal mülk işlerinin peşine düşmek, benim canım gitmiş neyleyim parayı pulu ama sizi öyle bir hale getiriyorlar ki, herşeyi bir kenara bırakıp kendinizi bir sürü prosedürün içinde buluyorsunuz.
Size yemin ediyorum eğer ki babamın miras işlemlerinde diğer mirasçıların haklarını da korumak zorunda hissetmeseydim ne var ne yok yakıp kül etmeyi bile düşündüm, alın size ev, alın araba, buyurun dükkan deyip hepsini yakacaktım, şu yalan dünyada mal mülk umurumda değil çünkü, ama maalesef diğer mirasçıların bir suçu günahı yoktu, onların haklarını korumakta bana düşmüştü, gerekeni yaptım.

Vakti zamanında bu yöntemle annemin amcaları bütün mal varlıklarını ellerinden alıp anneannemi 6 çocukla ortada bırakmışlar
Aynı şeyi annenin kardeşleri atasında gördüm annemgilin hepsi vekalet vermişti sonra dayılarım satıp yemişti bir daha aynı şeyler olsun istemiym

Ticari araç babamın adına kalsa ne olur ki vergi işlemleri için kardeşime imza yetkisi vermek istiyorum ama amcamın gönlü olmuyor ona ne oluyorsa sonra ablam sana güvenmeyip vekaletini vermiyordu diyo

Ticari araç babamın adına kalsa ne olur ki vergi işlemleri için kardeşime imza yetkisi vermek istiyorum ama amcamın gönlü olmuyor ona ne oluyorsa sonra ablam sana güvenmeyip vekaletini vermiyordu diyo
Sen neden kardeşinle birlikte gidip halledemiyorsun??

Sadece araç için vekalet verebilirsin kardeşine..taşınabilir malların

Gönlü olmaz tabi.. onun amacı başka . Al kardeşini sakince anlat.. sana güveniyorum ama amcama güvenmiyorum.. sende bana onun ağzıyla konuşuyorsun de.. şu an amcanızdan nefret ettim..

Ne güzel yazmıssın abla aynı şeyler de benim aklımdan geçti, ben babamı vermişsim kara toprağa, öldüğü gün gözümün önünden hiç gitmiyor elimden sımsıkı tuttu bana baktı öyle o anı hatırladıkca deli oluyorum benim canım gitmiş dağın gitmiş babam gitmiş bu millet ne derdine düşmüş üzülüyorum hem de çok üzülüyorum babam bunlara nasıl kardeş demiş diye üzülüyorum, döktükleri göz yaşları bize sarılmalar ne her şey yalanmıs, kimi fındıklı lokum derdine düştü kimi mal mülk, uzaktan izledim sadece izledim dedimki sadece bugün bize yarın onlara.

Arabayi ederinden 5 10 bin asagi galericiye satar, yinede vekalet vermezdim. Topragi kurumamis adamin malinin derdine dusen adam avcunu yalasın.

Babandan yadigar olmasının ötesinde sizin hakkınız.Eşi ve çocuklarının yani.Hakkınızı neden yedirecekmişsiniz.Size ne emekliliğinden.O mallar olmasa napacaktı.Bırakın sakın kabul etmeyin.
Babamın adına kalsın araba ne kardeşlerime geçsin ne de bana geçsin istiyorum, gün geldiğinde hepimizi aramazda anlaşıp paylaşırız istiyorum ama buna izin vermiyorlar

Gönlü olmaz tabi.. onun amacı başka . Al kardeşini sakince anlat.. sana güveniyorum ama amcama güvenmiyorum.. sende bana onun ağzıyla konuşuyorsun de.. şu an amcanızdan nefret ettim..
Kardeşim dinlemiyo beni sen güvenmiyn bana diyipte başka bişey deniyor, artık ona da güvenmemeye başladım inanın kafam catlıyor

Yahuu vergi için imza vermene gerek yok ki su anda veraset çıkaracaksınız ve istanbul anadolu yakası için bostancı rıhtım vergi dairesinde (biz orada yaptırdığımız için diyorum) mal beyanı yapacaksınız orada mal beyanı için sana bir evrak veriyor bu işlerle ben uğraştım kardeşim çalışıyordu o evrağı eve getirdim evde doldurup kardeşime ve anneme imza artırdım ertesi gün yine bostancı rıhtım vergi dairesine gidip mal beyanımı yaptım vergilerini ödedim imza vekaleti falan vermedi kardeşim
Mal beyanımda bizim dairelerimi vardı onun için bağlı bulunduğum belediyeden raiş bedelini öğrenip onu yazıyorsun beyan evrakına
Bankada hisse senetleri vardı onunla ilgili bankadan tam bilgi aldım ve onu beyan ettim
Araba yoktu ama varsa arabaysa beyan ediyorsun
Zaten vefat işlemlerinde banka olsun belediye olsun hemen size yardımcı oluyorlar.
Ben kendi yaptığım işlemleri söyledim çalışıyor olsan bile 2 3 güne tamamlanan işlemler izin alsan kendin yapabilirsin tabii burada avukat bit arkadaş var ise o daha iyi yardımcı olabilir
Ama ne olursa olsun kimseye vekalet verme kardeşine bile bırak güvenmiyor desinler ne olacak sen kendi işini kendin yap

Asla vermem diyorum ama vermezsen hiç bi işlem olmaz diyı ne işlemi olması gerekiyordu anlamıyorum gerçekten bıktırdı ya

O işleri halletmek için önünüzde 3 ay 20 gün var. (veraset ilamı için)
Sakın ama sakın kimseye vekalet vermeyin. Amcanıza ne oluyor da karışıyor.

Tek tavsiyem vekalet vermeyin.

Arabanın değeri 400 bin lira otobüs yani hatlı

Ha simdi jeton düştü, amca cok akilli. Satip kendine komisyon alacaktir.
Eger araci isletemeyecekseniz kendiniz satın. Ha satmayacagim diyorsaniz vergi icin amcaniza hic gerek yok. Vergi dairesine gidip odemenizi kendiniz yaparsiniz. Sakin vekalet vermeyin

Maalesef öyle oluyor Toprak, çok detayına girmek istemiyorum hem akrabam olduklarından ar ediyorum, onlar adına utanıyorum hem de anlatsam sonu gelmeyecek
İnsan anne babasını kaybedince anlıyor herkesin gerçek yüzünü, herkes bir değildir belki ama bizlere böyle akrabalar düşmüş maalesef, sana düşen kardeşinin de annenin de hakkına sahip çıkmak, kardeşin ince düşünemiyordur, bırak seni kötü bilsin kızsın ama sen kimseye vekaletname verme, ileri de anlar senin ne yapmaya çalıştığını, sizin halledemeyeceğiniz birşey değil, bir başlayınca gerisi geliyor zaten, annen kardeşin için dik durman lazım, acım var dedikçe ölmüş babanın etinden koparmak isteyenler çoğalıyor, kötü bir tabir oldu ama maalesef durumun özeti bu.

O işleri halletmek için önünüzde 3 ay 20 gün var. (veraset ilamı için)
Sakın ama sakın kimseye vekalet vermeyin. Amcanıza ne oluyor da karışıyor.

Tek tavsiyem vekalet vermeyin.
Peki bu adam neden alel acele veraset ilamı çıkarttı ki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…