Verdiğim borcu nasıl geri isteyeceğim?

hatırlatın ne olacak, dediğim gibi o utansın

Kredi kartı borcu geldi, senin ödemen gereken şu kadar deyin. Ben bu ay biraz sıkıştığım, ödeme yapabilir misin deyiverin.

Yalandan bir borç morç uydurasım var hatta. Sana koyar mı kredi kartı borcu demişliği var çünkü :/

Ay hele akrabaya hiç veremem annem sağolsun o konuda ailemize yetiyor. Hep yüz yüze bakılan insandan istemek de zor dargınlık vs yaşanır bi de

Olabilir çünkü ben sertçe istemesem hiç ödeyecekleri yok

Şirketin genel ahkak kuralları listesinde ilk sırada iş arkadaşlarından borç isteme yasağı var, demek ki bunlar adet edinmiş bunu. Ah önceden gözümü açabilseydim...

Kredi kartı borcu geldi, senin ödemen gereken şu kadar deyin. Ben bu ay biraz sıkıştığım, ödeme yapabilir misin deyiverin.
Tesekkur ederim cevap için. Karşı tarafin da iş durumları sıkıntılı, istersem ve parasi yoksa cidden çok utanır.
Çok çok yüksek bir meblağ olmadığindan ve arada hatir gönül olduğundan onun hatırlamasını bekleyeceğim gibi
Bu tek değil, bunun gibi sağdan soldan toplam beşyuz liraya yakın alacağım var. Hepsi de her gün yüzüne baktigim insanlar. Keşke unutabilsem ama unutamıyorum da :))

*Yıllar önce ilk isime başladığımda eski ev arkadaşım ikiyuz lira istemişti, bir sene iş bulamadı,sonra buldu konuşmayı kestik falan...zamanında ayni evde yaşarken bana yaptığı güzel yemeklerin hatrina falan unutmaya çalıştım,hiç konusunu açmadım. Üç sene sonra benim hakkımda söylediği çirkin şeyleri duydum bir ortak arkadaştan. Anca o zaman 'yurtdisina çıkacam para lazım, onbeş gün içinde gönderir misin? ' diye mesaj atmıştım.
Bende bu salaklık olduktan sonra daha coook param kalır heralde dışarıda... Millet burger kingden ikili menü alsa 'senin payın 6.25' diye istiyor. Ben bütün arkadaş gruplarimda opera-tiyatro gibi etkinliklerini organize edip bir ay önceden biletleri alan kisiyim. Aktivite gününde işi çıkıp gelemeyeceğini söylerler de ağzımı açıp diyemem 'olsun , dert değil. Şu hesabıma gönder payına düşen yirmi lirayi' diye, bileti son saniye birine hediye etmenin derdine duserim...
Aslında ezik bir insan da değilim ama para konusunda kalıyorum böyle

Kimse maddi durumunuzu bilmek zorunda değil ki. Soran olursa da "Kredi kartı borcum var, kredi çektim, ev aldım, araba aldım taksitlerini ödüyorum" diyebilirsiniz yani illa üzerinizde bir baskı hissediyorsanız. Benim de borç verdiğim zamanlar oldu aldığım zamanlar da oldu. Borcunu verecek adamı anlarsınız zaten tavırlarından, davranışlarından. Geciktirince de direkt isteyin gidip, babanızın oğlu değil sonuçta. Ha ben babamın oğlu olsa da isterim tabi.

Evet ya en azından "ödeyemedim ama aklımda" tarzı bir şey bekledim ama o da olmayınca iyice gıcık oldum. Açıklama yapılsa müsamaha göstermeyecek biri değilim ki...

Sizin konuyu okudum evet ya nasıl sinir olmuştum. Millet gerçekten yüzsüz olmuş, borcunu ödemiyor lütfediyor sanki o parayı verirken..

hatırlatın ne olacak, dediğim gibi o utansın

Maalesef utandırmak zorunda kalacağım gibi görünüyor. Bunu yazarken geldi şakalaştı bir konuda benimle şu an, şeytan diyor atla lafın ortasına "benim para ne oldu" de

:)))

Şey yapın, gidin sohbet edin biraz sonra "bu arada parayı şu hesaba yatırırsanız çok iyi olur, ordan direkt ödeme yapıyorum da, 15inden önce alabilirsem çok iyi olur" deyin ve hesap numarası verin. Ne parası diye sormaz diye düşünüyorum.
Ayrıca size ait olan parayı istemek için sıkışığım vs demenize gerek yok ki. Para sizin yahu, isterseniz içinde yüzersiniz Allah allah. Hibe etmediniz ya.

Konu sahibinin anlattığından o soruyu sorabilecek potansiyel var o adam da

Gidin maaş günü başlarında bekleyin ve hadi bekliyorum direk verir misin deyi, eğer nakit yok derse o zaman aç internetten havale et hadi bekliyorum. Kendi paramın peşinde mi koşacağım ayıp ama bir daha da sakın kimse benden borç istemesin deyin. Böylece önünü de kapatırsınız.
Bizim ülkemizde borcu olan pişkin pişkin geziyor tozuyor ama borç aldığı insan konuşmaktan istemekten çekiniyor. Bence buna bir dur demeliyiz. Yapamam demeyin siz kolay kazanmıyorsunuz. Elalemin kerizi de siz değilsiniz. Aynen bu dediklerimi yapın, parayı size gönderene kadar başlarından ayrılmayın.

Ben çok da yakın olmayan bir arkadaş kendi safligindan yanında kart ve para olmadan alışverişe gidince kartımı kullandirtmistim ona. Birazını hemen verip gerisini 100 TL şeklinde 3 taksit yapmıştı. İlk iki taksiti verdi, 3 ay geçti 5 ay geçti 3. Taksit yok. Hergun aynı odadayiz pek samimiyetimiz kalmadı nerdeyse konuşmuyoruz gidip istemeye utanıyorum. Sonra baya gaza getirdim kendimi, evet 100 TL belki önemli bir meblağ değil ama aynı maaşı alıyoruz neden selam bile alıp vermediğim birinde kalsindi param? Önce bir iki selam verdim, sonra pat diye soyledim. Sana alışveriş yapmıştık unuttun heralde son taksiti diye. Kusuratina kadar aldım 105 TL idi sanırım oh iyi etmişim

niye cekiniyosunuz ki.canim benim bu aralar elim sıkışık sende varsa bana ver diyecektim diyin

Ben o yuzden borc vermiyorum yanimda yok diyorum.Cunku verilen 20 tl 50 tl vs istenmiyor yani ben cok uyuz olurum bu duruma.Enayimiyim diye.O yuzden karar aldim vermiyorum.

Bomba gibi bir taktik biliyorum :) Örneğin verdiğiniz borç 500 liraysa, arkadaşınıza gidip çok mahcubum ama 450 lira borç verebilir misin bana, çok zor durumdayım deyin. Yani borcunuzu geri istemiyorsunuz yeni bir borç ortaya çıkarıyorsunuz. Ama o da size zaten borçlu olduğunu bildiğinden veremem bende de yok diyemeyecek. Otomatik olarak kendi borcunu hatırlayacak :)

Durumumun iyi olduğunu biliyorlar demişsiniz fakat yüzünüze yüzünüze senin çok paran vardı nasıl bitti diyemez sonuçta :) Diyorsa da yuh diyorum. Dolandırıcıdan farklı kalmaz.

Son düzenleme:
Böyle yapacak insanlar keşke borç istemese. Bende geri istemeyi başaramayanlardanım malesef, o yüzden artık aldığı borcu ödeyeceğine kanaat getirdiğim biriyse ona göre veriyorum. Şahsen ben borcum olduğunda içim içimi yer verene kadar, bir am önce vereyim kafamdan gitsin diye

o paranın bir tık üstü borç iste, 400 aldıysa 500 iste :)) o da borcunu hatırlar, üstünü vermez borcu kadar olanını verir, durumun iyi diye enayi yerine konulmayı kimse istemez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…