Verdiğim borcu nasıl geri isteyeceğim?

Vallahi şu hayatta bir ablamdan borç istedim ameliyat için bi kısmını verdim kalanı için de 2 3 kez açıklama yaptım.Ki o istemedi acelesi yok dedi ona rağmen içim içimi yiyor versem de rahatlasam diye.
Insanlar nasıl böyle rahat ben anlamıyorum cidden.
Ayrıca 50 tl isteyince o kadar mı düştün diyen arkadaş iyi bir insan değil ondan uzak durun derim.
Çünkü iyi insanlar mahçup olurlar utanma duyguları olur.
Kesinlikle maaş yatmadan hatirlatin ayarlasinlar kendilerini gerekirse ailenizi öne sürün onlara lazım acil deyin ama isteyin yoksa vermezler 50 lira yi verneyen büyük borcunu asla vermez.

Eşimin abisi de 1 yıl önce 500lira aldı hala ödemedi lafını bile etmiyor.
Esimde diyor ki onların durumu yok yoksa oderdi vs.
Tamam dedim ama bi baktım sosyal medyalarda geziliyor arabayla uzun yola gidiliyor vs.
Millet çok gamsız valla ben de bu kadar gamsız olaydim keşke hayat böylelerine güzel.

Üniversiteyi ailemin yanında okudum ama o ara çok zorda kalmıştık ailece ben de özel ders verip kıt kanaat geçiniyordum. Arkadaşlar çıkışta bi yere gidelim deyince gidemiyordum bahane buluyordum. Okula gitmeden karnımı iyice doyururdum vs. Bi gün arkadaşım borç istedi 50 tl. O gün özel ders parasını aldığımı biliyor. O da 160 tl sadece. Neyse verdim ben kıramadım. 2 ay geçti o devletten kredi alıyordu. Onun yattığı gün ben utana sıkıla canım benim ondan başka harçlığım yok ay boyunca bana geri verebilir misin inan zorda kalmasam istemem falan diye mesaj attım. Beni bir tersledi sorma Ben ne biçim insanmışım 50 liranın lafını etmişim. Amma param kıymetliymiş zaten ailemin yanında kalıyormuşum. Cimriliğimden bi yere gitmeyip bişiy almayıp saçma sapan giyiniyormuşum Sonra da benimle konuşmamıştı arkadaşlarımı da ne anlattıysa benden uzaklaştırmıştı. şimdi gülüyorum ama o zaman çok içimi acıtmıştı bu sözler. Hey gidi fasfakir günlerim :)

O kızlarda o yüzsüzlük varken seni de tersleyebilirler haklı olduğun halde. Aman hakkını savun benim o günlerimdeki gibi olma yoksa vur kafasına al lokmasını durumunu çok yaşarsın canım ne yazık ki

Bunlar hep 'hayir' diyememekten oluyor. herkese evet der, her istemesinde de borç verirseniz olacağı bu. Siz bence geri istemeyi değil önce kocaman bir HAYIR demeyi öğrenin acil...
Paranın da üstüne soğuk su için.

Hesap numarasını msj atın arkadasınıza, bana acil para lazım atarmısınız diye isteyin .

Bu tarz bisey yasadim.Tecrubeyle sabit kesinlikle lafi dolandirmayin egilip bukulmeyin maasi aligi gunun ertesi gidin isteyin.Mesajla vs de degil gidin yuzyuze konusup isteyin tek caresi bu evet bu.

"Minerva'da kesin para vardır" fikri nerden çıktı? Gözümün önüne bir sey gelmedi yolda para saçarak mı yürüyorsun molada havyar mı yiyorsun? :)

"Bu aralar biraz sıkışığım senin durum düzeldiyse borcumun iadesini rica ediyorum" de bitti gitti. Buradan yazması kolay ama icraatı zor bir cümle:) Gene de söyleyiver gitsin.

Kızlar tüm yorumları okudum, çok faydalı önerilerde bulunmuşsunuz hepinize çok teşekkür ederim. Neredeyse herkesin de benimki gibi bir durum gelmiş başına. O zaman bu borç alıp da vermeyenler okuyorsa sesleniyorum buradan, yapmayın arkadaşlar bizim gibi geri isteyemeyen insanların sinirlerini harap ediyorsunuz

Bekar olmam, pozisyonumdan dolayı az çok maaşımın tahmin edilmesi vs. Giyim kuşam da belli ediyor az çok sanırım. Bir de bu ikinci borç isteyen arkadaşın yanında garanti cepten maaş hesabıma girmiştim maaşın yattığını duyunca, ekranda miktarı gördü. Ha bir de dolar euro fiyatlarını takip ettiğimi görünce döviz alıp yatırım yaptığımı anladılar. Fazla açık etmişim kendimi :/

Bir de bu borç isteyen arkadaşlar erkek. Gururları incinir diye başkalarının duymasını istemedim ne bileyim. Onlar benden hiç utanmıyor gerçi ama

Aynısı benim başıma geldi geçen
Para çekerken hesabımı gördü iş arkadaşım
Ertesi gün bı miktar para istedi tamam dedim
Birlikte para çekmeye giderken üç katı miktarda bir orana çıkardı istediği parayı
Ay başında veririm dedi
Ama sadece yarısını verdi elden kalanını yarın vericem dedi
Ertesi gün oldu ne parayı verdi ne de bahsetti
Ben de sinirlendim sonraki günlerde IBAN numaram bu parayı buraya gönder dedim
BIraz sıkıştığını en kısa zamanda göndereceğini söyledi

İnş gönderir az bı para da değil insan sinir oluyo
madem odeyemeyecekler ne diye iki haftaya vericem diyip borç istiyorlar anlamıyorum
Bi de bahsetmiyo bile ben sormasam bu daha sinir ediyor beni
Ben nasıl isteyeceğimi bilemiyorum şuan
Bide aynı yerde çalışıyoruz

Elinden geldiği kadar yüzsüz ol insanları böyle alıştırma. Sonra hep senden alır ve böyle vermezler. Boşver arkandan verdiği paranın lafını yapıyor desinler. Vur ensesine al ekmeğini para saçıyor demelerinden iyidir.Hatta öyle alışırlar ki seni sadece bunun için kullanır ve saf görürler.Dikkat et.

En mantıklısı msj atmak gerekiyor baktınız msja cvb vermiyor işte o zaman konuşursınuz

Ortada hastalık falan yoksa ya da çok acil bir şey borç falan vermeyin bence. Aynı şey başıma geldi 2 defa ben de insanları kırmak istemeyen biriyim ama bunun adı insan kullanmak oluyor. Verecek durumları olmasa istemezsin zaten. Kendini zorla iste bence hem bu tip bir olay başına tekrar gelirse idmanli olursun

senden ne kadar aldi bilmiyorum ama sen ondan iki kat borc iste. anlamasın. mesela 100 tl mi aldın 200 tl ıste ihtiyacım var de. borc verebilir misin de.
aradan iki gün geçince 100 tl ver. borcumuz u kapattık de. ben olsam öyle yapardım.

hemde şunu bil sen ona borç verdiğin için o da sana verecektir.

Valla bende de öyle bir durum var ki susarım susarım sonra en son söylenecek lafı söylerim. Yüz yüze bakamayacak hale geliriz diye çekiniyorum :/
onu yapma onlar vermemekte yuzsuzlerse sende istemekte yuzsuz ol
Maas gunu ortaya laf atmadan direk yuzlerine bakarak arkadaslar maaslar yatti x ,y 2 ay onceden borcunuz vardi onlari verirmisiniz de herkesin kendince ihtiyaclari var o parannda gidecegi yer var

bahane sunmak zorunda degilsin adi ustunde borc geri odenmek uzere alinan para esya vb bundan sonrada biri bise istediginde anneme kardesime vs kredi cektim onu oduyorum durumum musait degil dersin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…