- 23 Mart 2015
- 5.790
- 12.224
- 448
- 36
- Konu Sahibi MinervaMcGonagall
-
Aynen bende öyleyim ama bu tür insanlar hakediyor.Baska türlü alamazsinizValla bende de öyle bir durum var ki susarım susarım sonra en son söylenecek lafı söylerim. Yüz yüze bakamayacak hale geliriz diye çekiniyorum :/
Hesap numarasını msj atın arkadasınıza, bana acil para lazım atarmısınız diye isteyin .İş yerimde bir arkadaşım borç istedi benden iki ay kadar önce. Durumumun iyi olduğunu bildikleri için hayır diyemedim verdim. Üzerinden bir maaş günü geçti ikincisi yaklaşıyor daha konuyu hiç açmadı, o para gitti herhalde...
O istedikten bir süre sonra ikinci bir arkadaş da borç istedi ki büyük ihtimalle ilk borç verdiğim kişi "Minerva'da para vardır" dediği için oldu bu. Yakın arkadaşım diye ona da havale yaptım. Üstüne iş için bir şey alınacaktı acil para gerekiyordu verdim 50 tl, muhasebe sonra o malzemenin parasını verdi arkadaşa ama arkadaş bana vermedi. 50 tl diğer borç verdiğim meblaların yanında epey az kalıyor ama inat ettim birkaç kere laf attım ortaya şu "50 lirayı verir misin yanımda nakit yok" vs tarzı, adam bildiğin salağa yatıyor. Bunlar geziyor içiyor duyuyorum kulağıma geliyor ama benim paranın bahsini açan yok. Ev geçindiren çocuk okutan insanlar olsa hibe edeyim yani o da umurumda değil ama, sinir stres içinde çalışıp kazandığım parayı ben neden millette bırakayım... Nasıl istenir bu para yüz göz olmadan arkadaşlar?
Bu tarz bisey yasadim.Tecrubeyle sabit kesinlikle lafi dolandirmayin egilip bukulmeyin maasi aligi gunun ertesi gidin isteyin.Mesajla vs de degil gidin yuzyuze konusup isteyin tek caresi bu evet bu.İş yerimde bir arkadaşım borç istedi benden iki ay kadar önce. Durumumun iyi olduğunu bildikleri için hayır diyemedim verdim. Üzerinden bir maaş günü geçti ikincisi yaklaşıyor daha konuyu hiç açmadı, o para gitti herhalde...
O istedikten bir süre sonra ikinci bir arkadaş da borç istedi ki büyük ihtimalle ilk borç verdiğim kişi "Minerva'da para vardır" dediği için oldu bu. Yakın arkadaşım diye ona da havale yaptım. Üstüne iş için bir şey alınacaktı acil para gerekiyordu verdim 50 tl, muhasebe sonra o malzemenin parasını verdi arkadaşa ama arkadaş bana vermedi. 50 tl diğer borç verdiğim meblaların yanında epey az kalıyor ama inat ettim birkaç kere laf attım ortaya şu "50 lirayı verir misin yanımda nakit yok" vs tarzı, adam bildiğin salağa yatıyor. Bunlar geziyor içiyor duyuyorum kulağıma geliyor ama benim paranın bahsini açan yok. Ev geçindiren çocuk okutan insanlar olsa hibe edeyim yani o da umurumda değil ama, sinir stres içinde çalışıp kazandığım parayı ben neden millette bırakayım... Nasıl istenir bu para yüz göz olmadan arkadaşlar?
"Minerva'da kesin para vardır" fikri nerden çıktı? Gözümün önüne bir sey gelmedi yolda para saçarak mı yürüyorsun molada havyar mı yiyorsun? :)
"Bu aralar biraz sıkışığım senin durum düzeldiyse borcumun iadesini rica ediyorum" de bitti gitti. Buradan yazması kolay ama icraatı zor bir cümle:) Gene de söyleyiver gitsin.
Bekar olmam, pozisyonumdan dolayı az çok maaşımın tahmin edilmesi vs. Giyim kuşam da belli ediyor az çok sanırım. Bir de bu ikinci borç isteyen arkadaşın yanında garanti cepten maaş hesabıma girmiştim maaşın yattığını duyunca, ekranda miktarı gördü. Ha bir de dolar euro fiyatlarını takip ettiğimi görünce döviz alıp yatırım yaptığımı anladılar. Fazla açık etmişim kendimi :/
O zaman istemeniz daha kolay olur benceBir de bu borç isteyen arkadaşlar erkek. Gururları incinir diye başkalarının duymasını istemedim ne bileyim. Onlar benden hiç utanmıyor gerçi ama
En mantıklısı msj atmak gerekiyor baktınız msja cvb vermiyor işte o zaman konuşursınuzİş yerimde bir arkadaşım borç istedi benden iki ay kadar önce. Durumumun iyi olduğunu bildikleri için hayır diyemedim verdim. Üzerinden bir maaş günü geçti ikincisi yaklaşıyor daha konuyu hiç açmadı, o para gitti herhalde...
onu yapma onlar vermemekte yuzsuzlerse sende istemekte yuzsuz olValla bende de öyle bir durum var ki susarım susarım sonra en son söylenecek lafı söylerim. Yüz yüze bakamayacak hale geliriz diye çekiniyorum :/
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?