- Konu Sahibi MinervaMcGonagall
-
Söyleyemiyorsanız eğer ki (ben açıkça söylemeniz taraftarıyım sonuçta o sizin paranız.. ) maaş yattığı gün “ eşime havale yapıcam ya da anneme babama benim hesabımda sorun var sim kart değiştirmiştim dün akşam internet bankacılığı bloke olmuş müşteri hizmetlerinden olmuyormuş senin bana vereceğin paradan gönderelim mi ? “ diyebilirsinizİş yerimde bir arkadaşım borç istedi benden iki ay kadar önce. Durumumun iyi olduğunu bildikleri için hayır diyemedim verdim. Üzerinden bir maaş günü geçti ikincisi yaklaşıyor daha konuyu hiç açmadı, o para gitti herhalde...
O istedikten bir süre sonra ikinci bir arkadaş da borç istedi ki büyük ihtimalle ilk borç verdiğim kişi "Minerva'da para vardır" dediği için oldu bu. Yakın arkadaşım diye ona da havale yaptım. Üstüne iş için bir şey alınacaktı acil para gerekiyordu verdim 50 tl, muhasebe sonra o malzemenin parasını verdi arkadaşa ama arkadaş bana vermedi. 50 tl diğer borç verdiğim meblaların yanında epey az kalıyor ama inat ettim birkaç kere laf attım ortaya şu "50 lirayı verir misin yanımda nakit yok" vs tarzı, adam bildiğin salağa yatıyor. Bunlar geziyor içiyor duyuyorum kulağıma geliyor ama benim paranın bahsini açan yok. Ev geçindiren çocuk okutan insanlar olsa hibe edeyim yani o da umurumda değil ama, sinir stres içinde çalışıp kazandığım parayı ben neden millette bırakayım... Nasıl istenir bu para yüz göz olmadan arkadaşlar?
Kimse maddi durumunuzu bilmek zorunda değil ki. Soran olursa da "Kredi kartı borcum var, kredi çektim, ev aldım, araba aldım taksitlerini ödüyorum" diyebilirsiniz yani illa üzerinizde bir baskı hissediyorsanız. Benim de borç verdiğim zamanlar oldu aldığım zamanlar da oldu. Borcunu verecek adamı anlarsınız zaten tavırlarından, davranışlarından. Geciktirince de direkt isteyin gidip, babanızın oğlu değil sonuçta. Ha ben babamın oğlu olsa da isterim tabi.
Borcunu öde,diyerek.
Şey yapın, gidin sohbet edin biraz sonra "bu arada parayı şu hesaba yatırırsanız çok iyi olur, ordan direkt ödeme yapıyorum da, 15inden önce alabilirsem çok iyi olur" deyin ve hesap numarası verin. Ne parası diye sormaz diye düşünüyorum.
Ayrıca size ait olan parayı istemek için sıkışığım vs demenize gerek yok ki. Para sizin yahu, isterseniz içinde yüzersiniz Allah allah. Hibe etmediniz ya.
Konu sahibinin anlattığından o soruyu sorabilecek potansiyel var o adam da
Gidin maaş günü başlarında bekleyin ve hadi bekliyorum direk verir misin deyi, eğer nakit yok derse o zaman aç internetten havale et hadi bekliyorum. Kendi paramın peşinde mi koşacağım ayıp ama bir daha da sakın kimse benden borç istemesin deyin. Böylece önünü de kapatırsınız.
Bizim ülkemizde borcu olan pişkin pişkin geziyor tozuyor ama borç aldığı insan konuşmaktan istemekten çekiniyor. Bence buna bir dur demeliyiz. Yapamam demeyin siz kolay kazanmıyorsunuz. Elalemin kerizi de siz değilsiniz. Aynen bu dediklerimi yapın, parayı size gönderene kadar başlarından ayrılmayın.
Adam ödemek için almamış ki, ortak kasa gibi görüyor. Ben birinden borç almam gerektiğinde şu tarihte ödeyeceğim. Unutmam kolay kolay borcumu ama eğer unutursam lütfen bana hatırlat derim. Ve o tarihi geçirmem , diyelim ki bir sorun oldu param gelmedi bir sorun oldu durumu açıklarım.Geçen gün bakkaldan bir şey alacaktım bu 50 tl verdiğimi istedim yanımda nakit yok dedim, "o kadar mı düştün" dedi vermedi adam
Bak nasıl tahmin ettimBundan sonra borç işine hiç girmem sanırım çünkü arkadaşlığı etkiliyor anladım ki. Borç verdiğim kişi yiyip içip gezerken bana borcunu da ödemiyorsa "amaan ne olacak öder bir gün" diyecek kadar gamsız olamıyormuşum ben
Ay ölsem o kadar sert olamam
Niye böyle ezilip büzülüyorum paramı isterken ben kendimi de anlayamadım yautandırırım korkusu var işte, bir bahaneye ihtiyaç duymam o yüzden. Ama bu tavırlar devam ederse direkt isteyeceğim. Eşek değiller o kadar da, ne yapacaksın demezler sanırım
Geçen gün bakkaldan bir şey alacaktım bu 50 tl verdiğimi istedim yanımda nakit yok dedim, "o kadar mı düştün" dedi vermedi adam
Gerçekten ben anlamadım yani her şeye para yetişiyor zaten bütçede açık da bu sebepten oluyor sanırım bu arkadaşlarda. Ama borca yok... Ne bileyim benim borcum varsa temel ihtiyacım haricinde kısarım o parayı bir an önce öderim yani böyle gördük ailemizden.
Mesaj atabilirsiniz yüz yüze söylemekten cekiniyorsaniz.İş yerimde bir arkadaşım borç istedi benden iki ay kadar önce. Durumumun iyi olduğunu bildikleri için hayır diyemedim verdim. Üzerinden bir maaş günü geçti ikincisi yaklaşıyor daha konuyu hiç açmadı, o para gitti herhalde...
O istedikten bir süre sonra ikinci bir arkadaş da borç istedi ki büyük ihtimalle ilk borç verdiğim kişi "Minerva'da para vardır" dediği için oldu bu. Yakın arkadaşım diye ona da havale yaptım. Üstüne iş için bir şey alınacaktı acil para gerekiyordu verdim 50 tl, muhasebe sonra o malzemenin parasını verdi arkadaşa ama arkadaş bana vermedi. 50 tl diğer borç verdiğim meblaların yanında epey az kalıyor ama inat ettim birkaç kere laf attım ortaya şu "50 lirayı verir misin yanımda nakit yok" vs tarzı, adam bildiğin salağa yatıyor. Bunlar geziyor içiyor duyuyorum kulağıma geliyor ama benim paranın bahsini açan yok. Ev geçindiren çocuk okutan insanlar olsa hibe edeyim yani o da umurumda değil ama, sinir stres içinde çalışıp kazandığım parayı ben neden millette bırakayım... Nasıl istenir bu para yüz göz olmadan arkadaşlar?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?