Verdiğim borcu nasıl geri isteyeceğim?

Benim de bir arkadaşım var. İyi insandır eli açıktır. 10 senelik arkadaşım. Şuana kadar çok borç verdim . Geri verirdi . Ama hic borç istemedim . Üstelik aynı işi yapıyoruz. Lüks yaşantısından ödün vermediği için borçtan kurtulamadı.
Bir kac kez borç istedi bahaneler uydurdum. Çünkü artık bıkmıştım. Sonra altın istedi verdim . O zaman hamileydi. Şuan çocuk 1.5 yaşında.
Geçen Nisan ayında yine borç istedi . Eşime vermeyelim dedim . Yok verelim iyi insan dedi . Ama hic eski borcundan bahsetmiyor. Neyse istediğinden daha az bir miktar Türk parası verdim. Ama özellikle belirttim bu tatil param tatil için ayırmıştım dedim gönderdim. Tatil geldi geçti. Yıl sonu geldi .
Ya şuan paraya ihtiyacım yok ama sana borcum vardı. Aklımda demesi bile beni rahatlatacak ama hiç sesini çıkarmıyor o da beni sinir ediyor.

arkadaşının maaşının tümü bankadan yatıryorsa, bekle başında hemen havale yaptır. fakat bizdeki siztemdeki gibi yarısı elden yarısı bankadan yatıyorsa, muhasebeye bilgi ver direk parayı elden size versin.

konuyuda muhasebeye açıklayın, kaç aydan beri paramı alamadım. sizden rica elden alması gereken parayı bana verin.

Söyleyemiyorsanız eğer ki (ben açıkça söylemeniz taraftarıyım sonuçta o sizin paranız.. ) maaş yattığı gün “ eşime havale yapıcam ya da anneme babama benim hesabımda sorun var sim kart değiştirmiştim dün akşam internet bankacılığı bloke olmuş müşteri hizmetlerinden olmuyormuş senin bana vereceğin paradan gönderelim mi ? “ diyebilirsiniz

Maaş günü ikisinede iban numaranızı verin bir kağıda yazıp. Bugün gönderin bana lazım diye de ekleyin. Yüzyüze bakıyorsunuz,ayıp yani 2 ay geçmiş lafını bile etmiyorlar. Ödeyemeyecek durumda olsalar dahi gelip sormalılar "bu ay sıkışığım şu tarihte verebilirmiyim?"diye. Bunu yapmıyorlarsa sizde hiç çekinmeyin istemekten

Bir arkadaşınızla anlaşın, maaş günü ona X cim iban numaramı istemiştin aşağıda deyin, senin hayrına diğer gönderecek arkadaşları da ekledim. falan gibi bir maille bir hatırlatma yapın bu ay, sesleri çıkmazsa bir süre sonra direkt isteyin

Bundan sonra borç işine hiç girmem sanırım çünkü arkadaşlığı etkiliyor anladım ki. Borç verdiğim kişi yiyip içip gezerken bana borcunu da ödemiyorsa "amaan ne olacak öder bir gün" diyecek kadar gamsız olamıyormuşum ben

Borcunu öde,diyerek.

Ay ölsem o kadar sert olamam

Niye böyle ezilip büzülüyorum paramı isterken ben kendimi de anlayamadım ya utandırırım korkusu var işte, bir bahaneye ihtiyaç duymam o yüzden. Ama bu tavırlar devam ederse direkt isteyeceğim. Eşek değiller o kadar da, ne yapacaksın demezler sanırım

Konu sahibinin anlattığından o soruyu sorabilecek potansiyel var o adam da

Geçen gün bakkaldan bir şey alacaktım bu 50 tl verdiğimi istedim yanımda nakit yok dedim, "o kadar mı düştün" dedi vermedi adam

Gerçekten ben anlamadım yani her şeye para yetişiyor zaten bütçede açık da bu sebepten oluyor sanırım bu arkadaşlarda. Ama borca yok... Ne bileyim benim borcum varsa temel ihtiyacım haricinde kısarım o parayı bir an önce öderim yani böyle gördük ailemizden.

Geçen gün bakkaldan bir şey alacaktım bu 50 tl verdiğimi istedim yanımda nakit yok dedim, "o kadar mı düştün" dedi vermedi adam
Adam ödemek için almamış ki, ortak kasa gibi görüyor. Ben birinden borç almam gerektiğinde şu tarihte ödeyeceğim. Unutmam kolay kolay borcumu ama eğer unutursam lütfen bana hatırlat derim. Ve o tarihi geçirmem , diyelim ki bir sorun oldu param gelmedi bir sorun oldu durumu açıklarım.

Bak nasıl tahmin ettim

Ben de galiba abimin 1000 lirasının üstüne yattim , bu ara biraz sıkışıgız dedim 10 bin lira gün parası gelecek sizde kalsın dedi, ben de abi borç sevmiyorum kalsın diyince sizi rehin alırım dedi.
Komik geldi hiç bozulmadım.
Arkadaşlar şu borçlarınızı ödeyin yoksa sizi rehin alırım diyin hem espri hem amaca hizmet olur.

Anne baba kardeşler dışnda asla kimseye borç vermemde almamda. Prensip edinin sizde bunu. İstediklernde “kusura bakma veremem bu ay bi sürü ödemem gereken şeyler çıktı” deyin ve uzaklaşın

Borcu msj atarak isteyin akşamdan yazın “ yarın Benden aldığın......lirayı getirirmisn lazm oldu k. Bakma” yaz. Bnde yüzyüze asla isteyemem ama msjla daha kolay. Böyle yap.

Heralde bizim cevremizdekiler hep dürüst, geçen aylarda birine koltuk takımı aldık nakit yoktu yanında o kadar kart kullanmıyor. Ertesi gün getirdi verdi biri de tv alacak kartı esinde kalmış 4 taksitle çekmiş esim 3 5 gün sonra borcun tamamını yolladı taksitle ugrasmayalım dedi. Ablam da kart kullanmıyor tatilini çektim kartımdan 2 taksit verdi 3.ye kalan hepsini verdi.
Ben de her sıkıstıgımda eksiye girecegime abimden alırım hatta yılın yarısında abimin birikimi bizde kalır iban gondermez bi türlü odumuz kopar ordan yeriz yerine koyamayiz diye.

Mesaj atabilirsiniz yüz yüze söylemekten cekiniyorsaniz.

Bir arkadaşım 1 hafta sonra vermek üzere borç almıştı, tam 3 yıl sonra verdi ,bir de verirken unuttum sandım di mi diyip sırıtarak vermişti.
Verdiğim borcu geri istemeye utandığım için param yok demeyi yeğliyorum artık.
Borcunu öde diyemem kimseye.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…