Vergi dairesinde sabah sabah gerildim...

Nurdan88

nişanlısını bekliyor =)
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2009
54
10
86
36
Karabük
Merhaba kızlar. Bu sabah taksitlendirilmiş bir vergi borcumu ödemek için bir vergi dairesine gittim (bu 2. gidişim). Borcumun 505 TL 50 kuruş olduğu söylendi ve vezneye geçtim. Vezneye uzatılan kağıtta 505 TL 42 kuruş yazdığını gördüm. ''Neden 45 kuruşa yuvarlamıyorsunuz 50 kuruş diyorsunuz'' dedim çünkü aynı şeyi geçen ay da yaptılar 80 kuruşu 1 TL ye yuvarladılar o zaman bir şey dememiştim. ''45 kuruş verin o zaman varsa'' dedi veznedeki adam. 45 kuruşum çıkmadı. ''Bizden olsun o zaman, sizden 505 TL alıcaz bizim cebimizden çıksın, 5 kuruşun lafını yapıyorsunuz.'' dedi. Neyse uzatmayayım söylendi durdu adam ben de bakkaldan bozdurup 45 kuruşu ödedim gidip, gittiğimde veznedeki adam değişmişti. Sonra danışmaya söyledim durumu böyle bir durum yaşadım şikayet edicem nereye şikayet edebilirim diye, ''Burda ne kadar açık veriyoruz günde biliyor musunuz siz''dedi ben de 'Bizden mi çıkarıyorsunuz açıkları' dedim... ''Sonra nereye gidiyorsanız gidin şikayet edin'' dedi. Ben de müdüre çıktım. Müdür bey ''Şikayetinizde haklısınız ama 5 kuruş çok bulunan bir şey değil o yüzden yuvarlamışlardır yoksa tenezzül edicek insanlar değiller, bu şikayetinizden kayda değer bir sonuç çıkmaz.'' dedi geçen ay da aynı şeyi yaşadığımı söylememe rağmen. Saygısızlıklarını da söyledim ama yorum yapmadı.

Oraya günde kaç kişi geliyor herkesten 10-20 kuruş fazla alsalar bu parayla ne yapıyorlar acaba? Her şeyi geçtim sırf hakkım olan bir şeyi söyledim diye böyle saygısızca konuşulmayı mı hak ettim. Yorumlarınızı bekliyorum lütfen... Daha önce de başka vergi dairesine ödüyordum hiç böyle bir şey görmedim. Sizin de başınıza böyle bir şey geldiyse paylaşırsanız çok sevinirim. Haksızsam da bileyim, çok gerildim sabah sabah.

haksızsınız bence...45 kuruşunuz yok ve eksik ödeme yapmak zorunda kaldınız..bu durumda neden cebinden çıksın veznedeki adamın?bende çıkacağına ondan çıksın demek bencillik..kalan 3*5 kuruşla ordaki memur zengin olmaz.en fazla sizin gibi eksik ödeyenlerin parası çıkar...
şikayete kadar gitmişsiniz üstelik.birinin ekmeğiyle oynamak bu kadra kolay mı hem de 3 kuruş için???

hayır yanlış anladınız ben 510 TL vermiştim zaten parayı vermeden yuvarlıyor

Aslında mantıken doğru dediğiniz , neden 45, değilde 50 kuruşa yuvarlanıyor ..

Bununla ilgili birkaç defa haber yapılmıştı ; marketlerde bile bırakmayın kuruşlarınızı diye.
Haksız kazanç oluyormuş.

Ben hiç peşine düşmedim bunun ama peşine düşenede haksız demem, hakkı çünkü.

hayır yanlış anladınız ben 510 TL vermiştim zaten parayı vermeden yuvarlıyor
yok doğru anladım.505 tl 42 kuruş tuttu.50 kuruş dedi veznedar.. siz de 42 kuruş olammasına rağmen bu şekilde ödemek istediniz..adam da 505 tl oalrak aldı mecburen.42 kuruş kasadan gitmiş oldu..
vergi dairelerini bilirm kimsenin gidip para bozdurup gelmenizi bekleyecek vakti yok..
bence abes birşey yapmmış veznedar..

Memur adam senden gelen 5 kuruşu ne yapacak Allah aşkına.

Bence gerilen siz değil de memur arkadaş olmalı.

şu anda başka bir vergi dairesinin müdürü olan tanıdığımızla konuştum orda ne yazarsa onu söylemek zorundalar dedi. ben 505 TL 45 kuruş ödemek istedim. Almıycaz diye tavır yapınca gidip bakkala gidip bozdurup ödedim kimsenin hakkı geçsin istemem tabiki. teşekkürler yorum için

Günlük ortalama 150-200 lira birikiyor orada bu şekilde. Dürüst olan veznedar kenara koyar açık verince üstünü bununla tamamlar. Değilse cebine koyar. Sonrada açık verince cebinden koyar. Kimisi üç beş kuruşun hesabını yapmaz eksik verir. İşte bu oluyor o yuvarlanan paralara.

daha önce de başka vergi dairesine borç ödüyordum orda ne yazıyosa onu söylüyolardı ama

E bunu kibarca yapabilirdiniz. Sikayet etmek nedir?

ben 7 sene kasiyerlik yaptım...42 kuruş 40 kuruşa yuvarlanır...43 ten sonrası 45 e yuvarlanır...yani biz böyle yapıyorduk..çünkü kuruşlar hiç kullanılmıyor..mecburen yuvarlak hesap alınıyor...

sabah sabah boşuna gerilmişsiniz onlar yuvarlasın sen yine 40 yada 45 kuruş vericektin..

bence haklısınız, başkalarından eksik alması sizin değil onun problemi. ben de işyerimde kasa tutuyorum ve biri para üstünü eksik verdi diye(ki çok var yapan) bir sonraki para vereceğim yere eksik para vermiyorum. bozuk para bulundurmak onların sorumluluğu. not: yuvarlamalar en yakın olan rakama yapılır, 42 kuruş 45'e değil, 40'a yuvarlanır, bu durumda 5 kuruş değil 10 kuruş fark ediyor.

Allah herkese 2 3 5 kurusun derdini yapacak kadar sorunsuz bir hayat versin.
Benim bir arkadasim da marketteki 1 krlari geri alabilmek icin fis biriktiriyordu. Onu da deneyin marketlerde de kaliyor oyle cok para?
Haksizsiniz bu arada. Sabah sabah caniniz hir gur cikarmak istemis, yapmissiniz. Birinden eksik alir digerinden fazla, ohoooo. Bir sey cikmaz o isten.

yanlış anlamayın konunun özü itibariyle haklıda olsanız insanları 5 kuruş için bu kadar oyalamaya değermi? birde şikayete kadar gitmek bence hiç doğru değil..çalışan birimisiniz bilmiyorum ama gerçekten herkesin stresli bir işi var ben dahil.. 5 kuruşda bırakın başınızın gözünüzün sadakası oluversin..alınca zengin olmıcaksınız verince fakir kalmıcaksınız...

Ben markette falan 5 kuruş para üstü almaya utanıyorum.
Haklısınız haksızsınız diyemem ama 3-5 kuruşun hesabını yapmış gibi olmuşsunuz.
Eğer internetten ödeyebiliyorsanız borcunuzu öyle ödeyin.

Burda kadının sinirlendiği miktar değil zaten , söylenen yalan ve alınan haksız kazanç .
Alınan eksik paralar onun sorunu değil herkesten tam alınsın . Kuruş bulundurma sorununu çözsünler .
Ben sizi tebrik ediyorum , herkes sizin gibi olsa ülkede herkes kurallar içinde yaşar .
Ama olumsuz yorum yapanlar varken biraz zor .

Yalnız bir de şu olay var o paraların memurlanın cebine gittiğini düşünmeniz.
Bizimde kurumda döner sermaye var verdiğimiz belgelerin belli ücretleri var ve vatandaş sanki parayı cebimize alıyormuşuz gibi davranıyor. Parayı böyle suratımıza çarpar gibi veriyorlar.

teşekkür ederim, aynen öyle. 5-10 kuruşla zengin mi olucam fakir mi. ve beni özellikle seçip bana yapacak değiller ya herkes adına şikayette bulunmuştum

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…