Vergi dairesinde sabah sabah gerildim...

Ben hiç maliyede çalışan insanların o paraları cebine koyduğunu görmedim. Giderler maaşlarını çekerler onlarla geçinirler.

Neden tenezzül etsinler o paraya allasen?

Tüm yorumları okumadım ama bence haklısın.
5 kuruş da olsa 10 kuruş da olsa fazla vereceksin diye bir uygulama olamaz.

konu sahibi haklı onu 45 e yuvarlaması gerekirdi, ama genelde kimsede yok kuruş diye demek ki fazla yuvarladı. aklınızda bulunsun resmi kurumlarda birini falan şikayet edecekseniz müdürüyle falan uğraşmayın, çünkü efen hanfendii uyarırız tabii ki diyip sallamaz sizi, bimer diye bir sistem var kanunen 15 gün içinde cevap verilmek zorunda ve ordan gelen şikayetler üst amirlere de gösterilir genelde. orayı kullanın.

kızlar memur oh rahat maaş falan demeyin insanlarla birebir uğraştığım bir memurluğum var belediyelerden birinde, hep dua ettim allahım bana öyle bi iş ver ki insanlarla muhatap olmayayım diye, ters tepti gün içinde hiç kimse gelmezse 35 kişi gelir bizim iş yerine, o kadar zor ki anlatamam size, kırk türlü insan var geçimsizi, evde mutsuz olup size çatmaya gelmiş olanı, hiç bişeyi beğenmeyeni, yılışanı vs vs. allah korusun yani. belediyeler öyle yerler ki zaten bizim kapılar 7/24 açık halka hizmet veriyoruz ya, güvenlik diye birşey yok kapıda öyle göstermelik vergi 2. kattan ödeniyo falan diye bilgilendirme yapmak için varlar. o kadar korkuyorum ki elini sallayan içerde ve yani çıkarsa bıçağı silahı dayasa geçmiş olsun yani. telefon sürekli çalıyor alakalı alakasız şeyler anlatılıyor ben bir gün kadının kocasıyla yaptığı kavgayı dinledim resmen canı sıkılmış dertleşmeye aramış ve o an çok önemli mali bir işin ortasındaydım yanlış yapma gibi bir lüksünüz yok sayıştay zaten tepenizde, hele alımı çok yapan yerdeyseniz her daim bir tehlike var kim iyi kim kötü bilinmiyor. ne kadar titizlenseniz de imza atıyorsunuz kaç trilyona. ee o telefon da hanfendi siz delirdiniz mi bize ne bundan diyip kapatılmıyo çünkü biz onların memuruyuz bizim paramızı onlar verdiği için çok afedersiniz saatlerce boş boş dert dinlemek mecburiyetindeyiz. benim o kadar cılkım çıkıyor ki eve geldiğimde merhaba demek bile ölüm oluyor ağzımı bıçak açmıyor.

amaa bütün bu olumsuz iş şartlarına rağmen hiç bir kimseye ne suratsızlık ne aksilik yaptım ne de işini yokuşa sürdüm. aksine her gelene ayy ne güzel bak hep gençsiniz yüzünüz gülüyo dedirttim. yani insanla ilgilenmek ve uğraşmak gerçekten zor, sizin güler yüzle bi günaydın veya kolay gelsin demeniz bile bize moral oluyo.

Ben de etiketlere .99 tl yazmalarina sinir oluyorum.15.99 tl gibi mesela..bir defasinda yine denk geldi, para uzerini istedim 1 kuruşu..kasiyer şok oldu.ama ben gayet ciddiydim 1 kuruşu isterken..kadin da 10 kuruş verdi :)

Konu sahibine katılıyorum. A101 De karşılaştım ben de böyle bir durumla.Aynı şube herkesin kuruşunu kasada bırakıyor. Ne zaman gitsem aynı durum. Bir gün aldığım ürün 10 tl 5 kuruş tuttu. Bende de nakit 10 tl var.5 kuruş yok.Kasadaki kız da görüyor parayı. Ay dedim 5 kuruş yok karttan çekelim. Önemli değil 5 kuruş demedi.Ben de söyledim o zaman. Para üstü vermeye gelince yok müşteriden almaya gelince kuruş hesabı.Düşünsenize hergün 100 kişidn 5 kuruş alsalar oooo

kasadaki kızın öyle bir inisiyatifi yok ki sonuçta orası kurumsal bir işletme, kasiyer işin sahibi değil. örneği "bakkal amca" özneli verseniz tamam da bu örnek olmamış...

yeri geliyor cebimizden veriyoruz onu kimse görmüyor ama 45 kuruşu 50 ye yuvarlayınca hırsız muamelesi gör ne güzel ya. verebiliyorsan 45 kuruş ver ne diye şikayete kadar götürüp adamı zimmetine para alıyor durumuna düşürüyorsun. hayret bişey ya.

Konu sahibi arkadasimizin 3-5 kurusun hesabini yaptigini dusunmuyorum ben.. zaten ilk odemesindede ayninisi yapmislar.

Size ornek verecek olursam, bundan iki uc ay once isveren sirketlerinden bir tanesi mahkemelik oldu .. calistirmis olduklari iscilerin hepsinden ayda 5 veya 10 tl yurutmusler 4 yil boyunca.. ve isciler bunu farkedip, bir araya geliyorlar, sendikalara basvuruyorlar ve toplu halde mahkeme'ye veriyorlar ! Mahkeme'nin incelemesi sonucunda isciler hakli cikiyo, ortaya oyle bir rakam cikiyorki akliniz hayaliniz durur, o derece zenginlesmis bu isveren sirketi.. galiba tazminat davasi acilmistir buyuk bir ihtimalle .. dusunun 4 yil boyunca, mesela diyelim calistirmis olduklari insanlarin %30'dan para yurutuyorlar..

Simdi konu sahibine gelecek olursam, biraz abartmis gozukebilirsin cnm .. gunde kac kisi geliyo bu vergi dairelerine, her gelene aynisini yapmis olsalar ve aylik hesaplansa, haksiz yere kazanilmis dunyanin parasi eder ..

senın şu yaptıgını marketlerde yapsam valla baya bır kara gecerdım. hele migros adamlar kartla öderken bile yuvarlıyorlar.

ben konu sahibine sonuna kadar hak veriyorum.burada sorun 5 kuruş peşine düşmek değilki,mesele haksız kazanç.Düşünsenize günde 100 kişiye böyle yuvarlama yapsa günde 5 tl yapar ayda 150 tl.hem madem yuvarlama yapıyorlar 42 kuruşu 50 kuruş olarak yuvarlayacaklarına 40 kuruş olarak yuvarlasınlar,kendilerine daha yakın

valla 10 kuruşla ne ben fakir olurum ne onlar zengin. benim sinirlerimi bozan şey haklı olarak sorduğum soruya karşın tavırlarıydı bizden olsun bilmem ne.

Azminize hayran kaldim, 5 kurus icin bakkaldan para bozdurmaya usenirdim acikcasi, bide ustune mudure cikip sikayet etmissiniz bu ne azim
ben eksik ödeme yaptığım için bozdurdum. tamam 50 kr alın o zaman dedim (5 TL den) tavır yaptı almadı ben de bozdurup ödedim kimsenin hakkı geçsin istemem

Konu sahibine neden karşı çikildi ya da kızildi ben çözemedim.

Hep demiyor muyuz hakkınızı arayın kimsede bırakmayin vs..diye?

Burada önemli olan 3-5 kuruş değil orada olan bir haksızlık ve buna karşı çıkan bir kadın.olaya böyle bakmak zor tabii.

Aklıma geldi yaz başında markette kasiyer ve bir müşteri buna benzer bir şey yaşadı.kasiyer yine parayi yuvarlamış galiba ben hem poşetler hem çocuklarla boğustugum icin konuya tam hakim olamadım

Kadın siz eğer her müşteriye bunu yapıyorsanız baya baya para birikir ayıp değil mi 1 kuruş bile olsa hakkım o benim hakkıma girdiniz vs..dedi.ben tabii sırada bekliyorum ya bunaldim aynı buradaki arkadaşlar gibi hanımefendi 1 kurusun hesabı mi yapılır yani lütfen olay çıkarmayın sırada beklerken kök saldık vs..dedim.kadını ayıpladım.

Sonra düşündüm ki kadının yaptığında yanlış hiç bir şey yok asıl benim onu ayıplamam çok çirkin.kadın hakkını aramış hepsi bu.

Ya rüşvet istese ortalığı bu kadar yık anlarim herkesin ortasinda bagirda da 10 kuruş ya.
Tamam hakkınızı her zaman savunun ama bu kadar müdüre çıkmak falan
Benim etrafimda 5 kurus icin pazarciyla kavgaeden biri vardi aklima o geldi herhalde oyuzden de cok zengin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…