yapılandırılmış borçlar kartla ödenmiyor malesefkartla ödeme seçeneğini bu sebeple seviyorum kasada yuvarlayarak söylüyorlar ama posta kuruşuyla yazıyorlar :=)
hayır zaten kartlı sistemi sevdiğimi söyledim devlet dairelerinde post cihazı kullanılmıyor zaten en azından ben görmedim..yapılandırılmış borçlar kartla ödenmiyor malesef
evet anladım, ben de diğer borçlarımı netten ödemeyi tercih ediyorum kredi kartıylahayır zaten kartlı sistemi sevdiğimi söyledim devlet dairelerinde post cihazı kullanılmıyor zaten en azından ben görmedim..
Eger o biriken 5 10 kuruslar doner sermayeye gidiyosa bi daha haram zikkim olsun fazlasiyla vergi veriyoruz zaten devlete!Yalnız bir de şu olay var o paraların memurlanın cebine gittiğini düşünmeniz.
Bizimde kurumda döner sermaye var verdiğimiz belgelerin belli ücretleri var ve vatandaş sanki parayı cebimize alıyormuşuz gibi davranıyor. Parayı böyle suratımıza çarpar gibi veriyorlar.
Eski memurlar aynen sizin bahsettiğiniz gibiydi. Ama artık eskisi gibi değil. Cok cok nadir denk geliyor suratsız memurValla bugüne kadar devlet memurlarından ne bir yardım, ne bir guleryuz ne de nezaket görmüş biri olarak ben olsam ben de şikayet ederdim. Ama müdürlerine değil şikayet hatları üzerinden ederdim. Hesapları yapmış arkadaşlar bir de ben girmeyeceğim. Ben hiiiiiiiiiç sanmıyorum ki adam orada kadına doğru düzgün durumu anlatmış olsun. 43 ü 50 ye yuvarlamak zaten saçma. Öğretmenleri devlete dayadın sırtını diye yerden yere vuran forum iş başka kamu çalışanlarına gelince kaplan kesiliyor.
Herkes yapar, yozlaşmıştır demiyorum ama devlet dairelerinde KPSS'den başlayan büyük bir güvensizlik var. Halk güvenmiyor. O zaman sen daha anlayışlı olacaksın, güzellikle anlatacaksın.
Yaa sinir edici bir durum bu. Bizden 10 kuruş, 5 kurus kac lira çıkıyor. Daha dün hesaplamaya karar vermiştim.Merhaba kızlar. Bu sabah taksitlendirilmiş bir vergi borcumu ödemek için bir vergi dairesine gittim (bu 2. gidişim). Borcumun 505 TL 50 kuruş olduğu söylendi ve vezneye geçtim. Vezneye uzatılan kağıtta 505 TL 42 kuruş yazdığını gördüm. ''Neden 45 kuruşa yuvarlamıyorsunuz 50 kuruş diyorsunuz'' dedim çünkü aynı şeyi geçen ay da yaptılar 80 kuruşu 1 TL ye yuvarladılar o zaman bir şey dememiştim. ''45 kuruş verin o zaman varsa'' dedi veznedeki adam. 45 kuruşum çıkmadı. ''Bizden olsun o zaman, sizden 505 TL alıcaz bizim cebimizden çıksın, 5 kuruşun lafını yapıyorsunuz.'' dedi. Neyse uzatmayayım söylendi durdu adam ben de bakkaldan bozdurup 45 kuruşu ödedim gidip, gittiğimde veznedeki adam değişmişti. Sonra danışmaya söyledim durumu böyle bir durum yaşadım şikayet edicem nereye şikayet edebilirim diye, ''Burda ne kadar açık veriyoruz günde biliyor musunuz siz''dedi ben de 'Bizden mi çıkarıyorsunuz açıkları' dedim... ''Sonra nereye gidiyorsanız gidin şikayet edin'' dedi. Ben de müdüre çıktım. Müdür bey ''Şikayetinizde haklısınız ama 5 kuruş çok bulunan bir şey değil o yüzden yuvarlamışlardır yoksa tenezzül edicek insanlar değiller, bu şikayetinizden kayda değer bir sonuç çıkmaz.'' dedi geçen ay da aynı şeyi yaşadığımı söylememe rağmen. Saygısızlıklarını da söyledim ama yorum yapmadı.
Oraya günde kaç kişi geliyor herkesten 10-20 kuruş fazla alsalar bu parayla ne yapıyorlar acaba? Her şeyi geçtim sırf hakkım olan bir şeyi söyledim diye böyle saygısızca konuşulmayı mı hak ettim. Yorumlarınızı bekliyorum lütfen... Daha önce de başka vergi dairesine ödüyordum hiç böyle bir şey görmedim. Sizin de başınıza böyle bir şey geldiyse paylaşırsanız çok sevinirim. Haksızsam da bileyim, çok gerildim sabah sabah.
Eski memurlar aynen sizin bahsettiğiniz gibiydi. Ama artık eskisi gibi değil. Cok cok nadir denk geliyor suratsız memur
Merhaba kızlar. Bu sabah taksitlendirilmiş bir vergi borcumu ödemek için bir vergi dairesine gittim (bu 2. gidişim). Borcumun 505 TL 50 kuruş olduğu söylendi ve vezneye geçtim. Vezneye uzatılan kağıtta 505 TL 42 kuruş yazdığını gördüm. ''Neden 45 kuruşa yuvarlamıyorsunuz 50 kuruş diyorsunuz'' dedim çünkü aynı şeyi geçen ay da yaptılar 80 kuruşu 1 TL ye yuvarladılar o zaman bir şey dememiştim. ''45 kuruş verin o zaman varsa'' dedi veznedeki adam. 45 kuruşum çıkmadı. ''Bizden olsun o zaman, sizden 505 TL alıcaz bizim cebimizden çıksın, 5 kuruşun lafını yapıyorsunuz.'' dedi. Neyse uzatmayayım söylendi durdu adam ben de bakkaldan bozdurup 45 kuruşu ödedim gidip, gittiğimde veznedeki adam değişmişti. Sonra danışmaya söyledim durumu böyle bir durum yaşadım şikayet edicem nereye şikayet edebilirim diye, ''Burda ne kadar açık veriyoruz günde biliyor musunuz siz''dedi ben de 'Bizden mi çıkarıyorsunuz açıkları' dedim... ''Sonra nereye gidiyorsanız gidin şikayet edin'' dedi. Ben de müdüre çıktım. Müdür bey ''Şikayetinizde haklısınız ama 5 kuruş çok bulunan bir şey değil o yüzden yuvarlamışlardır yoksa tenezzül edicek insanlar değiller, bu şikayetinizden kayda değer bir sonuç çıkmaz.'' dedi geçen ay da aynı şeyi yaşadığımı söylememe rağmen. Saygısızlıklarını da söyledim ama yorum yapmadı.
Oraya günde kaç kişi geliyor herkesten 10-20 kuruş fazla alsalar bu parayla ne yapıyorlar acaba? Her şeyi geçtim sırf hakkım olan bir şeyi söyledim diye böyle saygısızca konuşulmayı mı hak ettim. Yorumlarınızı bekliyorum lütfen... Daha önce de başka vergi dairesine ödüyordum hiç böyle bir şey görmedim. Sizin de başınıza böyle bir şey geldiyse paylaşırsanız çok sevinirim. Haksızsam da bileyim, çok gerildim sabah sabah.
Bizim kurumda kuruşlu ücret yok. Döner sermaye cebimize de girmiyor. Hastaneler gibi değiliz döner sermayeyi kurum alıyor.Eger o biriken 5 10 kuruslar doner sermayeye gidiyosa bi daha haram zikkim olsun fazlasiyla vergi veriyoruz zaten devlete!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?