Vicdan azabı çekiyorum:(

ya şunu da söyleyeyim, benim ex sevgilim de bikaç kere beni evinden kovmuştu. çok kötü bir duygu gerçekten. ve rencide olduğum için söylemediğim laf kalmamıştı. gerçekten insan kendini aşağılık ve rencide olmuş hissediyor. kimse kimseyi evden kovmamalı.(ben de her konuda ondan bahsediyorum örnek veriyorum, hala seviyor muyum neyim )

evet değil mi, bugünkü konular hep böyle. benim de garibime gitti bu durum. ne oluyor kadınlarımıza,sabrımız mı kalmadı artık nedir? eşine de çok üzüldüm bu arada :2:

dayağı yiyen de, kapıya konulan da sessiz, mazlum insanlar yalnız. sıkıysa o sabır hödük, maço birine karşı taşsın. ama yemez

Çok üzüldüm. O halde bir adamı düşündüm de gözlerim doldu, kendi eşimi düşündüm, kıyamazdım ki...
Aynen justum bende kötü oldum..
İnsan sevdiği birine bu zulmü nasıl hak görür?
Vicdanım cıss etti resmen..
En sinirli hallerim de bile sesimi yükseltemem ben incinmesin diye.

dayağı yiyen de, kapıya konulan da sessiz, mazlum insanlar yalnız. sıkıysa o sabır hödük, maço birine karşı taşsın. ama yemez

aynen öyle eşi sert sinirli biri olsaydı konu sahibi bunu yapabilir miydi bakalım

Aynen justum bende kötü oldum..
İnsan sevdiği birine bu zulmü nasıl hak görür?
Vicdanım cıss etti resmen..
En sinirli hallerim de bile sesimi yükseltemem ben incinmesin diye.

Hem o kadar kötü bir şey de yapmamış ki
Aldatmamış, yalan söylememiş
Adamcağız o kadar bağırmaya, evden kovmaya rağmen elini bile kaldırmamış
Ayakkabılarını dahi giymemiş ya
O da bir insan evladı yani
Belki özelliği budur adamın, yanlış anlaşıldığını düşünmek onu rahatsız ediyordur
Belli ki sizi çok seviyor konu sahibi

katılıyorum canım sana..
eşin kuzenini gördüğünde ne kadar utanır..
kendi yerime koyuyorumda eşimin asla yüzüne bakmazdım..

vicdanını rahatlatmanın tek yolu kuzenini çağırıp yanında özür dilemek olur..

Böyleleri daha kıymetli oluyolar be canım kesin eşi gözünün içine bakıyodur bir dediğini iki etmiyodur
Yoksa adam bukadar sakin olurmu?

evettt buna kesinlikle katılıyorum neden böyledir acaba insan hep haketmediği şeyi mi yaşar kesin öyle olduğu için bu cesaret var konu sahibinde zaten

İnşallah görür konu sahibi ve bu dediğimi yapar canım

Kendime engel olamadım kuzene gövde gösterisi değildi demiş ama o kuzen de ne düşünür kii eşi yerin dibine girer kuzeni her gördğünde

Yazık günah sustu diye gururu yok mu adamın yani

bir hata olmuş olabilir ama pişman olmanız bile çoook önemli. ben burdan gerçekten eşinizi sevdiğinizi çıkardım.

şimdi bundan sonrası çok önemli... eşinizle açık açık konuşup helallik isteyin. evlilikte sen haksızsın ben haklıyım demek yerine '''ben onu böyle yaptım, böyle anladım, sende böyle anlattın, doğrumu''' deyip onaylata onaylata yanlışı düzeltmek.

bu an dönüm noktası olsun sizin için ve eşiniz için. onu sevdiğinizi ona gösterin ve pişman olduğunuzu anlamasını sağlayın.

inanın hayatta en iyi arkadaşımız eşlerimiz, en kırmamamız gerekende onlar. o an sizi kaba insanlar gibi dövüp , size hakarette edebilirdi ve olay büyüyebilirdi. Allah korusun...

eşinizin gönlünü biran önce alın bence.

Yorumlara sinirlenme lütfen. Gergin bir dönemindesin galiba. Vicdan azabın artmalı. Eşine iyi davran. Evliliğinizin içine etme küçük şeyler için. Kimse senin kötülüğüne konuşmuyor.

Sağolasın arkadaşım İnan şu kadar yorum içinde en ılımlı yazan sensin.ya hayır anlamıyorum neden kimse anlamaya çalışmıyor.ben bu konuyu şöyle açsaydım belki bu yorumları hakederdim.eşimi kapıya attım bana şöyle şöyle dedi ohhh iyide oldu donsun kapıda aklı başına gelsin.
Ama yok öyle birşey.ortada bir pişmanlık var.ve nedense herkes adam öldürmüşüm sanki,şeytan muamelesi yapıyor.bence ben bu yorumları gerçekten haketmiyorum,kendim haklıyım zaten demiyorum böyle bir durumda olmayı zaten istemezdim.ama kimse durup dururken bu hale gelmez yok gövde gösterisiymiş yok bilmemne...ne alaka.eşiminde bu durumda haksız yönleri var fakat hiçbirşeyi benm bu yaptığımın doğru birşey olduğunu göstermiyor zaten.pişman olmasam zaten yazmam.ya her neyse .zaten kimse beni anlamayacak vurup vuruşturacaklar.gerekte yok o nedenle açıklama yapmaya.

evettt buna kesinlikle katılıyorum neden böyledir acaba insan hep haketmediği şeyi mi yaşar kesin öyle olduğu için bu cesaret var konu sahibinde zaten

Böyle kadınlar yüzünden erkekler evlilikden korkuyolar.
Kardeşimi evlendiremiyoruz ben kadın dırdırı çekmem diyo

Son düzenleme:

Bu yazdığınız da komik bir şey göremedim,size çok mu eğlenceli geliyor?
Şu yazdığınız cümleler de vicdan azabının V sini göremedim.
Erkek kadına ne durum da olursa olsun el kaldırmayacak ama kadın erkeğe her türlü saygısızlığı yapacak?
Tuhaf bir bakış açınız var..

Evet aynen..
Böyle şeyler erkeklerin daha çok zoruna gider sessiz sakin olması bunu değiştirmiyor
ve eminim ki eşi bunu hiç unutmayacak.
ki unutmaması lazım

aynı şey kadına yapılsa biz neler derdik.
burada duygu sömüreceğine bari bir şeyler yapsa eşi için...
çok yazık

hayatta hatalar yapılır önemli olan ders çıkarmak, yaptığının yanlış olduğunu anlamak ki vicdan azabı çekiyorsunuz, ben olsam eşime o gün hassastım, sinirliydim yanlış yaptım der özür dilerdim ben sinirlenince üzerime gelme lütfen derdim:)

Benim yazdığımı görmedin sanırım arkadaşım ?

Kendine engel olamamış olablirsin madem peki tamam

Ama o adamın bi gururu var dediğim gibi

Kuzeninizi çağırın çaya ve onun yanında özür dileyin eşinizden ki kaybolan gururu yerine gelsin o kuzenin yüzünebakabilsin bi daha

Yok hayııır aslaaa yapmammm kendim küçük düşerim diye düşünürsen eğeeeer !

İşte orada artık dicek hiçbişeyim kalmaz sana arkdaşım

Ne vicdanın rahatlar ne de eşinin gururu yerine gelir..

Şimdi iyisiniz diye o adamın onu unuttuğunu mu sanıyosun

Işte bu.çok teşekkür ederim cevabınız için.eşimle konuştum özürde diledim aslında.konuştuk bu konuyu uzun uzun. sinir hastası olduğumu düşündüğümü,kendime hakim olamadığımı,onu çok sevdiğimi gerekirse doktora gitmem gerektiğini, beni affetmesini ama azcıkta olsa onunda üslubuna daha da dikkat etmesi gerektiğini vs söyledim.konuştuk aramızda hallettik aslında konuyu.bilemiyorum ama işte içim içimi kemiriyor yinede.keşke böyle birşey yaşanmasaydı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…