bu konuya kötü yorum yapan canidir ..
sizde hiçbir suç yok siz yazdıkça kendimi gördüm resmen ben bu köpek aşkı yüzünden neler çektim neler...
zillim vardı benimde birinin bahçesinde bulmuştuk yavruydu gözleri maviydi sibirya kurdu kırmasıydı o kadar tatlıydıki anlatamam sevgilim okul çıkışı bana getirmişti eve getirdim annem demediğini bırakmadı onun için okulumu herşeyimi atmıştım bikenara veterinerlere heryere götürdüm büyüdü eve istemediler bahçeye indirdik kulube herşey aldım ona alıştırana kadar neler çektim gece 4 5 lerde bahceye ındım kısın sogunda ... uzun uzun zamanlar gectı sabah kalktıgımda kopegım yoktu ıpı kesılmıstı... deli gibi sokaklarda aradım gunduz gece karakola gıttım oturdugum mevkıdekı hırsızlarla bıle ırtıbata gectım ama bulamadım.... otrdugum mevkının dıger semtıne bırakılmıs bı ılkokul arkadasımın annesının pesıne takılmıs 2 gun bakmıslar kacmıs ordan sonradan duydum tabı sonra arkadaslarım delı gıbı kkosarken gormusler uzun cabalar sonucu yakalayıp bana getırdıler eve geldıgınde okadar korkmustu ve aglıyodukı sarıldım delı gıbı optum kokladım yıkadım sobanın arkasına aldım resmi bile var pısırık gibi sinmişti...yemiyodu içmiyodu.... tekrar bahçeye indirdim... ev sahibim köpeğim içindeyken kulubeyı tasladı yıktı ortalıgı bırbırne kattı nefret ediyorum ondan halada ... sinir krizleri geçirdim .. arkadaşıma vermek zorunda kaldım onunda babannesi ortalığı birbirine kattı köpeği aldığımız yere geri verdik oda il dışına mı götürmüş hiç bilmiyorum ben size özetleyerek anlattım neler çektim neler hala özlüyorum ama haber alamıyorum... pes etmedim köpek aşkı beni yedi bitirdi 500 tl biriktirdim okulumun ordaki veteriner 500 tl ye pekinez getirdi yavru 1 hafta bile dayanamadı amansız hastalıgı varmıs resmen benı dolandırdı kendı basıma aldıgım ıcın fıs bısey almadım 100 tl veterınere verdm 600 tl bırden gıttı babam annem kmse evde yemek yemıyodu herks aglyodu kucuck kopek ayakta duramydu can cekısıyodu ağıt yaka yaka belediyeyi aradık geldiler aldılar ... veterinere lanet okuyorum ev sahibimede dünyada böyle merhametsizler olduğu sürece şeytan eksik olmaz Allahlarından bulsunlar bigün mutlaka hesabını vericekler 3 sene içinde neler çektim bu sadece özeti o yüzden gerçekten içinde bu sevgiyi yaşamayan anlamaz seni hayırlısı buymuş üzülme eminim melekler ona iyi bakıyodur
belki içinizden konu bu mu diye diceksiniz ama benim için önemli lütfen sonuna kadar okuyun ve öyle yorum yapın gözyaşlarıma hakim olamadan yazıyorum çünkü
ben ailemle yaşayan biriyim ve evde bir köpeğim var işe giderken hep bana eşlik eden bir sokak köpeği vardı yemek veriridim su verirdim hemen köşeye kaçar yatardı akşam geldiğimde onu görünce mutlu olurdum gel gelelim konuya bu köpeğe araba çarpmış onuda bekçiden duydum ben bir gün sabah işe giderken köpeğin olmadıgını gördüm bir baktım köşede yatıyor hiç kımıldamadan meğer araba çarpmış can havliyle köşeye kadar sürünmüş bu köpeğe hemen battaniye getirdim evden üstünü örttüm belediyeyi ararsam gelip zehirlicekti burda çünkü başka yaptıkları bişey yok şimdi diceksiniz veterinere götürseydin diye inanın akşam geç saatte eve geliyorum işten ve o saatlerde veteriner kapalı oluyor dolu derneğe başvurdum haber saldım kimse gelipte ilgilenmedi neyse her gün köpekle ilgilendim kendi çocugum gibi ve vicdan azabı içimi kemirdi uyku uyuyamıyordum en sonunda karar verdim işten izin aldım köpeği veterinere götürcektim ki bir baktım yerinde yok bekçi belediyenin zehirleyip bir yere attıgını söyledi o an yıkıldım sanki beni o an öldürmüşler gibiydi sanki bir yakınımı kaybettim ağlaya ağlaya eve geldim hala ağlıyorum sizce suç bendemi? yada köpeği belediye zehirledi diye sevinmelimiyim çünkü eğer ölmeseydi sokatan geçen aptal çocuklar taş atıyordu sürekli yada dışarısı ayaz dı çok soğuktu soğuktan titriyordu eve götürcektim ama anneme yalvarmaktan dilimde tüy bitti nuh dedi peygamber demedi annem .. evede götüremedim
gözümün önünden bana o güzel bakışları gitmiyor uyuyamıyorum rabbim sen ona acı çektirme artık diye her gün dua ediyorum
Canım benim ya... Benim de gözlerimi doldurdun. Sen elinden geleni yapmışsın,senin
yaptığının binde birini yapmayan o kadar insan var ki; bence suçlu hissetme kendini.
Senin hayvanlara karşı olan hassasiyetini ben biliyorum 1 senedir. Üzme artık kendini canım
bende gonzalesim öldüğünde aynı şeyleri hissetmiştim ilk önce ayağını kırdı bi şekilde toparlanmasını sağladık ama kırılmaya bağlı bi şişlik oluştu şişlik büyüdü hareket edemez oldu veterinere götürdüm 2 defa, ameliyat gerekiyo ama çok küçük olduğu için ölür dedi veteriner onun canı yandıkça ben üzüldüm canı bana emanet ben bakıyorum ama elimden bişey gelmiyo, en son götürdüğümde şansımızı deneyelim ölürse en azından narkoz etkisiyle acı çekmez dedim, tamam yarın gelin dediler ama o gece öldü, güzelce gömdüm apartmanın önündeki ağacın dibine, can yaa konu saçma olurmu hayvan seven insanda sever...
Konu çok eskiymişKendi köpeğinizin başına böyle birşey gelse aynı davranışı sergileyecek miydiniz?
Hayır mı?
O zaman tabii ki sizde de suç var
O şekildeki bir hayvanı ortada bırakmamaliydiniz. Hiçbirseye yapamıyorsaniz (çocukların taş attigini ve ayaz olduğunu biliyorsunuz) evinize almalıydıniz. Sicakta- biraz da mama yerse son anlarını daha güzel geçirebilirdi.
Ayrıca siz ise gidiyorsunuz ama anneniz onu doktora götürebilirdi. Ya da veterineri arar ev tarifini verirdiniz, anneniz başında bulunurdu.
Böyle bir durumda hiçbir şey yapmamaniz akıl alır gibi değil!
Bence bu vicdan azabı sizin için iyi olmuş, çünkü simdi aklinizda devamli 'soyle olabilirdi,boyle yapabilirdim' cumleleri var,bu sayede bir sonraki böyle bir olayla karşılaştığınızda daha aklı selim davranabilirsiniz.
*mahallenin kedili kadını benim. çatıdan düşen kedi, sahipsiz bebek kedi , kanadi kirik kuş falan olunca belediye görevlisiymisim gibi benim kapımı çalarlar ben de hemen koşar gerekeni yaparım.
Ama insanın (sizin gibi) basireti bağlandığı zamanlar olabiliror
Birkaç yıl önce gece vakti istanbul- Tekirdağ otoyolunda bir düğüne gidiyorduk, sarı bir köpek ezilmiş,yolda can cekişiyordu, ona değmeden geçtik ve büyük bir mutsuzlukla yola devam ettik. Yapabileceğimiz hiçbirsey yok gibiydi çünkü hızlıca araçların geçtiği bir otoyoldaydik,gece vaktiydi, arabayı sağa çekip duracagimiz bir alan yoktu...
Ama bu olay beni öyle kötü etkiledi ki (yazarken bile kötü oldum) ne zaman boşta kalsam devamlı şöyle olabilirdi, böyle kenara cekebilirdik diye kendime kızıyorum. Böyle bir olayı bir daha yasarsam kafamda birkaç acil durum planı var ve asla onu ölüme terk etmem
Umarım yaşanan bu olaylardan gerekli dersi almisizdir ikimiz de... Çok geçmiş olsun
Derdin ne helede böyle bir konu hortlatıyorsun
Öyle bir zehirler ki...İyide belediye zehirlemezki
Zaten konu 5 senelikmis. Belediye durduk yere gelip kaldrimda yatan köpeği haydi ben bunu zehirleym diyip zehirliyomus demk bu konudada bunu öğrenmiş oldukÖyle bir zehirler ki...
Yok orda zehirlemiyor, kliniğe götüreceğiz iyileştireceğiz diyorlar, klinikte uyutuyorlar. Keşke normal uyıtma olsa öyle de değil, uyutma işlemi masraflı olduğu için zehirleyerek öldürüyorlar malesef.Zaten konu 5 senelikmis. Belediye durduk yere gelip kaldrimda yatan köpeği haydi ben bunu zehirleym diyip zehirliyomus demk bu konudada bunu öğrenmiş olduk
İsyerinde baktığım kedime araba carptı belediyeyı arayıp teslim ettim. Tedavisi yapıldı. Sahiplendirildi o kadar güzel bakilmski son haline inanamadım. Her belediye bir değil.Yok orda zehirlemiyor, kliniğe götüreceğiz iyileştireceğiz diyorlar, klinikte uyutuyorlar. Keşke normal uyıtma olsa öyle de değil, uyutma işlemi masraflı olduğu için zehirleyerek öldürüyorlar malesef.
Evet sizinki istisna belediyelerden keşke hepsi öyle olsaİsyerinde baktığım kedime araba carptı belediyeyı arayıp teslim ettim. Tedavisi yapıldı. Sahiplendirildi o kadar güzel bakilmski son haline inanamadım. Her belediye bir değil.
Hatırlatmak için5 senelik konuyu hortlatıp R yazmanızın amacı nedir?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?