Vicdansız insanlar

Bu mehiri burda öğrendim tam da öğrenemedim bu boşanırken verilmiyor muydu yahu?

Evet ama çoğu zaman nikah sırasında veriliyor ve artık kadına ait oluyor. Benim de aşırı iyi bildiğim bir konu değil açıkçası. Çevremde gördüğüm kadarıyla konuşuyorum.

Konu sahibi yeni gelinin altınları da alınsaydı ses çıkaracak mıydınız?Merak ettim.

Elbette kı alınsaydı durumları yok dıye ses çıkarmaz dım bırınden alıp bırınden almamaları nasıl bır haksızlık

Vermeyecektiniz en baştan o zaman.

Neyi bilemediniz?Yeni gelinin altınlarına dokunulmayacağınımı?

Burda her konu acana boyle itici yorumlar yapacaksanız hıc yazmayın lütfen acıklıyorum sıze halada alakasız seyler yazıyorsunuz sıze ıyı gunler
İtici yorum dediğiniz nedir?4 sene olmuş evleneli.Altınlarınızı vermişsiniz.Ne zaman aileye yeni gelin gelmiş,onun altınlarına dokunulmamış,bilenmişsiniz.Eşiniz de pısırık.Ses çıkartamıyor.Ee burada yeni gelinin ne suçu var?Keşke vermeseydiniz,verdiğinizde de karşılığında bir senet,bir imzali kağıdınız olsaydı.Şimdi ispat edemezsiniz.Hadi ettiniz,borç mehir dediğinize göre eşinizin borcu.En iyisi siz eşinizle konuşun ailesinden istesin.

İnternette mehirin çıkışı ve temeli nedir diye bakıldığında; çıkan kaynaklarda, farklı görüş ve uygulamalardan bahsediliyor.
Ailesi alsa bile o borç sizin dediğiniz gibi eşinin borcu değilmidir?Hakkını helal etmezse o zaman eşine de etmiyor demek değil midir?

Mehir denen şey boşanırken verilmiyor mu? Gene gelenekler ve gelenekleri gram anlamayan ben.
Gerçi bana boşanırken de vermediler geri.
Hayır. Çünkü herkes boşanmıyor. Bazıları düğün takılarını nehir olarak kabul edip kadına onları veriyor bu da böyle olmuştur büyük ihtimal.

Evlenmeden önce eşinle konuşmuş anlaşmış olabilirler mi,yaptıkları masraflara karşılıklı olarak takılan takiları almayı.
Masraf yapmadılar dedıgınız gibi evlenmeden önce anlaşmıslar kendı aralarında tabıkı ben herşeyden habersızım sonradan anlıyorum herşeyi kendım dusunerek

Hanımefendi elbettekı bırınden alıp bırınden alınmazsa sorun dahada büyür normal olarak daha öncesındede söylüyordum tabıkı bununla bırlıkte alevlendi dahada.. bunda anlasılamayacak bısey varmı

Gelinin suçu yok.Eşiniz de sorun.Bunları eşinize de söyleyin.

Mehir senediniz var mi? Turkiye'de tam uygulanmiyor senet olayi ama mesela benim yasadigim ulkede bir Iranli arkadasim vardi. Onlarda nikah sadece bizim dini nikah dedigimiz nikah, resmiyette de o kabul goruyor. Ve cok agir maddi sartlari olan mehir senedi imzalatiliyormus. Arkadasim, esi ile yurtdisindayken bosandigi icin ve mehir odemesini yapmadigi icin senelerdir Iran'i ziyarete bile gidemiyor. Ulkeye girdigi anda odemeyi soracaklarmis cunku.

Neyse kisaca sonradan mehrinizi kaptirmak istemiyorsaniz senet yapin dini nikahta diyorum.

Sizin icin de yapacak bir sey yok. Ben altinlari esine verip de geri alabilen kadin bile gormedim, kaldi ki kayinaile...

Evliliginizde başka sıkıntı yoksa bence peşine düşmeyin, ama bundan sonra bir kuruşunuzu da kaptırmayın. Mehir sonuna kadar hakkınız merak etmeyin burda olmazsa öbür dünyada mutlaka hesabını verecekler. Size düşen böyle hak yiyen bir aileye karşı daha dikkatli olmak. Eşinize de dikkat edin sonuçta o ailenin çocuğu, vicdanlı akıllı biri olsa karısının haklarını korumayı bilirdi. varsa ekonomik özgürlüğünüz biriktirin paranızı takın altınlarınızı, ama o hak yiyicileri kafanıza takmayın. Bir de dua edin de Allah sizi o mehire muhtaç etmesin, ailenize başka sıkıntı vermesin. Altın alınır yerine konur ama kul hakkı yiyen nasıl telafi eder Allah bilir. Bu dünya imtihan dünyası...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…