- 6 Aralık 2022
- 4.205
- 10.818
- 123
- Konu Sahibi zeynepdamlacan
-
Mehir peşin mi alınır?Boşandıktan sonra alınmaz mı?Eşinize hakkınızı helal ediyor musunuz ? Mehir eşinizle sizin aranızda bildiğiniz gibi; kayınvalide ve kayınpederinizle sizin aranızda değil.
Biraz daha çocuk yapmaya devam edin bu adama geçer :)Yoo ben 4 yıllık evlıyım benden ıkı sene sonra evlendi onlar üzerinden 2 sene gecmıs oluyor yenı aklıma gelmedi
Bu mehiri burda öğrendim tam da öğrenemedim bu boşanırken verilmiyor muydu yahu?
Mehir peşin mi alınır?Boşandıktan sonra alınmaz mı?
Konu sahibi yeni gelinin altınları da alınsaydı ses çıkaracak mıydınız?Merak ettim.
Elbette kı alınsaydı durumları yok dıye ses çıkarmaz dım bırınden alıp bırınden almamaları nasıl bır haksızlık
Vermeyecektiniz en baştan o zaman.
Neyi bilemediniz?Yeni gelinin altınlarına dokunulmayacağınımı?
İtici yorum dediğiniz nedir?4 sene olmuş evleneli.Altınlarınızı vermişsiniz.Ne zaman aileye yeni gelin gelmiş,onun altınlarına dokunulmamış,bilenmişsiniz.Eşiniz de pısırık.Ses çıkartamıyor.Ee burada yeni gelinin ne suçu var?Keşke vermeseydiniz,verdiğinizde de karşılığında bir senet,bir imzali kağıdınız olsaydı.Şimdi ispat edemezsiniz.Hadi ettiniz,borç mehir dediğinize göre eşinizin borcu.En iyisi siz eşinizle konuşun ailesinden istesin.Burda her konu acana boyle itici yorumlar yapacaksanız hıc yazmayın lütfen acıklıyorum sıze halada alakasız seyler yazıyorsunuz sıze ıyı gunler
Ailesi alsa bile o borç sizin dediğiniz gibi eşinin borcu değilmidir?Hakkını helal etmezse o zaman eşine de etmiyor demek değil midir?İnternette mehirin çıkışı ve temeli nedir diye bakıldığında; çıkan kaynaklarda, farklı görüş ve uygulamalardan bahsediliyor.
Hayır. Çünkü herkes boşanmıyor. Bazıları düğün takılarını nehir olarak kabul edip kadına onları veriyor bu da böyle olmuştur büyük ihtimal.Mehir denen şey boşanırken verilmiyor mu? Gene gelenekler ve gelenekleri gram anlamayan ben.
Gerçi bana boşanırken de vermediler geri.
Masraf yapmadılar dedıgınız gibi evlenmeden önce anlaşmıslar kendı aralarında tabıkı ben herşeyden habersızım sonradan anlıyorum herşeyi kendım dusunerekEvlenmeden önce eşinle konuşmuş anlaşmış olabilirler mi,yaptıkları masraflara karşılıklı olarak takılan takiları almayı.
Evet esımede helal etmiyorum cunku oda basta zorladı vermem ıcınAilesi alsa bile o borç sizin dediğiniz gibi eşinin borcu değilmidir?Hakkını helal etmezse o zaman eşine de etmiyor demek değil midir?
Nıye sız çocukları başkaları ıcınmı yapıyorsunuz yoksa kendiniz için mıBiraz daha çocuk yapmaya devam edin bu adama geçer :)
Hanımefendi elbettekı bırınden alıp bırınden alınmazsa sorun dahada büyür normal olarak daha öncesındede söylüyordum tabıkı bununla bırlıkte alevlendi dahada.. bunda anlasılamayacak bısey varmıİtici yorum dediğiniz nedir?4 sene olmuş evleneli.Altınlarınızı vermişsiniz.Ne zaman aileye yeni gelin gelmiş,onun altınlarına dokunulmamış,bilenmişsiniz.Eşiniz de pısırık.Ses çıkartamıyor.Ee burada yeni gelinin ne suçu var?Keşke vermeseydiniz,verdiğinizde de karşılığında bir senet,bir imzali kağıdınız olsaydı.Şimdi ispat edemezsiniz.Hadi ettiniz,borç mehir dediğinize göre eşinizin borcu.En iyisi siz eşinizle konuşun ailesinden istesin.
Gelinin suçu yok.Eşiniz de sorun.Bunları eşinize de söyleyin.Hanımefendi elbettekı bırınden alıp bırınden alınmazsa sorun dahada büyür normal olarak daha öncesındede söylüyordum tabıkı bununla bırlıkte alevlendi dahada.. bunda anlasılamayacak bısey varmı
İtiyorsun insanı yhaaa .s...ss.s.sNeyi bilemediniz?Yeni gelinin altınlarına dokunulmayacağınımı?
Yeni gelininkini de alsalar da rahatlasak.İtiyorsun insanı yhaaa .s...ss.s.s
Yeni gelininkini de alsalar da rahatlasak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?