- 28 Kasım 2010
- 42.369
- 140.711
- 798
- Konu Sahibi zeynepdamlacan
-
Allah razı olsun yorumunuz ıcın evet aynı sızın gibi düşünüyorum.sadece şuan cok üzgünüm bu cevabı aldığım için bu kadar kıymetsiz gibi davranılmasından dolayı sinirlıyım artık o ınsanlara tek bır kurus dahı yedırmem hakkımıda haksızlıgıda Allah onların yanına bırakmasın inşallah kul hakkımı helal etmıyorumEvliliginizde başka sıkıntı yoksa bence peşine düşmeyin, ama bundan sonra bir kuruşunuzu da kaptırmayın. Mehir sonuna kadar hakkınız merak etmeyin burda olmazsa öbür dünyada mutlaka hesabını verecekler. Size düşen böyle hak yiyen bir aileye karşı daha dikkatli olmak. Eşinize de dikkat edin sonuçta o ailenin çocuğu, vicdanlı akıllı biri olsa karısının haklarını korumayı bilirdi. varsa ekonomik özgürlüğünüz biriktirin paranızı takın altınlarınızı, ama o hak yiyicileri kafanıza takmayın. Bir de dua edin de Allah sizi o mehire muhtaç etmesin, ailenize başka sıkıntı vermesin. Altın alınır yerine konur ama kul hakkı yiyen nasıl telafi eder Allah bilir. Bu dünya imtihan dünyası...
Evet en cok ta bunun ıcın konusuyorum sıze helal etmedıgımı bıle bıle gidip oralarda para harcayıp sahte gozyası dokup Dindarım ayaklarına yatıyor rabbım bılır ne yapacagını boylelerıne bızım gucumuz yetmez bunlaraAllah kimsenin yanına bırakmıyor emin olun helal etmemenizi duyuyor olup takılmayan insan umreye gidiyor vay be hayata bak.
Saklanıldı benden aynen öyleZorla nasıl aldılar,sizi bayılttılar mı yani, anlamadım. Elimde çantam var,anca kapkaç mağduru olmam lazım elimden zorla alınması için.
Madem görücü usulü evlendiniz,ailenizi devreye sokun. Sonuçta kocayı size kim bulduysa şikayeti ona yapmalısınız
Aynen sen gönlünü ferah tut Allah asla unutmazEvet en cok ta bunun ıcın konusuyorum sıze helal etmedıgımı bıle bıle gidip oralarda para harcayıp sahte gozyası dokup Dindarım ayaklarına yatıyor rabbım bılır ne yapacagını boylelerıne bızım gucumuz yetmez bunlara
150 gr altın zincir dı mehir olarak ıstedıgımızKaç gr altınınızı aldılar? Düğünde takılanlar mıydı kendi taktıkları mı? Mehir miktarı olarak ne konuşmuştunuz?
Gelin getirdiler diyince bende kuma falan geldi diye anladım ne yalan söyliyim.Bende benmı yanlıs bıseyler yazdım dıye düşündüm teşekkür ederım sıze
Diyanet işleri başkanlığınin ilmihali var açıp okuyunAnlayamıyorum işte hiçbir şey anlamadım mehir düğünde takılmıyor ama onu öğrendimtek bildiğim imam nikahında veriliyor
Sana soran olmadı, yorumunu kendine sakla sen.Diyanet işleri başkanlığınin ilmihali var açıp okuyun
Evlilik için imam nikahının şart olmadığını da okudun mu? Geçen gün bahsetmiştik ya hani.Diyanet işleri başkanlığınin ilmihali var açıp okuyun
Eşiniz ailesiyle sizden gizli anlaşıyor, size haber vermiyor asıl niyetini. Altınlarınızı zorla alıp aileye veriyor. Bunun üzerine böyle bir adamla evliliği devam ettirip dört senede iki çocuk yapıyorsunuz. Böyle bir adamdan ne hayır gelir Allah aşkına? Eltiniz/kaynınız aklı başında insanlarmış demek ki. Olması gereken bu zaten.Masraf yapmadılar dedıgınız gibi evlenmeden önce anlaşmıslar kendı aralarında tabıkı ben herşeyden habersızım sonradan anlıyorum herşeyi kendım dusunerek
Aynen bunda akılsızlık zatenEşiniz ailesiyle sizden gizli anlaşıyor, size haber vermiyor asıl niyetini. Altınlarınızı zorla alıp aileye veriyor. Bunun üzerine böyle bir adamla evliliği devam ettirip dört senede iki çocuk yapıyorsunuz. Böyle bir adamdan ne hayır gelir Allah aşkına? Eltiniz/kaynınız aklı başında insanlarmış demek ki. Olması gereken bu zaten.
Vicdani olsaydı o gunden berı helal etmiyorum sıze dedıgımde bı arar kusura bakma yanlıs yaptık derdi demekkı umurunda degıl Allah yanlarına bırakmasınSenin yerine olsam, kanal 7 de Mustafa Karataş a bu durumu anlatır, sorumu sorarım.snrA tlfnu kapatıp cevabı videoya alıp kayinvalideme atarım.umre gormus biri madem
Geçen biri böyle yapmıştı
Vicdanı sızlar belki
Mehir evlenirken verilir, boşanırken değil :) mesela biz İmam nikahı sırasında senet imzaladıkMehir boşanırken verilir diye biliyorum.Konu sahibi hala evli.Acaba altın dediği düğünde takılanlar mı?
Musakka sen misin? Ahh ah gelsen de ders versenEşşek gibi verecek altınları. İlk gelin her zaman kayınvalideyle kayınpederin öz kızı gibidir.
Tabıkı onunda sucu var oda zorlamasa vermezdım onada helal etmedıgımı söylüyorumMehir; Erkeğin evlenirken eşine verdiği veya vermeyi taahhüt ettiği para veya başka bir mal anlamına gelir.
Kur’an-ı Kerim’de, kocanın karısından mehirini zorla geri almasının caiz olmadığı konusunda ayetler bulunmaktadır.
Ortada bir suç bir günah varsa bu kocanızındır.
Siz de hata'yı ilk günden, altınları vererek yapmışsınız. Eşinizin ailesine kızıp, araya mesafe koymaktan söz ediyorsunuz, peki ya eşiniz,
Hiç mi suçu yok?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?