ya kişiliğimden ödün vereceğim ya evliliğimden...

Boşan
İkinci bir şans verme
Geri de dönme
Senin onun gözünde değerin varsa senin gönlün hoş mu değil mi ona baksın
Ailesi zaten bir aile karı koca
Senin eşinden başka kimsen var mı ona güvenip gitmişsin yakın oturmuşsun
O hala ailesinin gönlünü eylemenin derdinde
Dönersen yarın bir gün çocukda olacak elin kolun iyice bağlanır
Senin huzurunu düşünmeyip ailesini ön plana almaya çalışan insana kendini feda etme
Hiç bir zaman değerli olmayacaksın hiç birinin gözünde
Aynılarını yaşadım
Karnımda çocuğumla
Baba evindeyim
Aslada dönmeyi düşünmüyorum hamile bile olsam
Seni istemeyeni sen neden istiyorsun
Gitsin ailesiyle huzurla yaşasın
Sana ihtiyacı olsa kaybetmekten korksa rest çekmezdi
Sen de ona rest çek ve dönme gelecekse o yola gelsin

İlk baştan sıcak davranıp birden geri çekildiysen maalesef sen suçlu duruma düşersin
Ben direkt boşanma olarak görmedim bu ilşkiyi
Eşin iki tarafla da görüşelim diyor,annesinin hatasını da kanul ediyor
Kendince son raddede bir blöfle bunu halletmeye çalışıyor
Bence eşinin ailesiyle görüşmelisin ama orta yolu bularak
Mesela şöyle bir konuşma yapabilirsin
Ben ailenle ve ailemle iyi olmak,onları da mutlu etmek isterim ama bu ilgiyi işim ve kendi hayatım pahasına veremem
Haftada bir gider akşamı geçiririz,ayda bir haftasonu beraber de gezeriz ama bizim sen ve beni içeren bir hayatımız olmaşı
Benim mutlu olmam ve çevremdekileri mutlu etmem için bu his ve isteklerime saygı duyulması gerekiyor aksi halde istesem de mutsuzluğumdan dolayı geçirdiğim günler keyif vermez huzursuluğa döner
İkimiz bir çizginin iki ters kısmıyız aile ilşkileri de ama tek taraflı tavizle sen de uzun vadede mutlu olamazsın
Evliliğimiz anlaşamadığımız tek noktada senin de düşüncelerinden benim gibi taviz vermeme değmeyecekse zaten benim sana daha söyleyecek birşeyim olmaz,çözümü orta yol değil gitmekse bu beni üzer ama benim için bunu yapamayacığımı görmüş olur mecburen yaşamıma devam ederim.

Haftada 1 gitsen 2 gitmem istendi

O yoğunlukta haftada 1 bile fazla

Yetişemiyorsan ailemize işini bırak bile dedi kv.

Yapma ya ne kadar akıllıymış

eşim ailesi ile aramız iyi olmadıkça normal bir evliliğimiz olmayacağını gerekirse yolları ayırmamız gerektiğini söylüyor. Böyle mutlu değilmiş.

İyi de zaten yeterince ilgiliymişsin daha ne istiyorlar? Fazla bile yapmışsın bana göre.

Taviz verme. Bunun için ayrılacaksa ayrılsın

Ben ikna oldum valla ne güzel anlattın

Ben kisiligimden ödün vermeden kv ile dengeli bir ilişki kurmaya calisirdim.evliligimi bitirmezdim başka sorunum yoksa.bence biraz nabza göre şerbet ver.kendinden odun vermeden sanki bir siyasetçi gibi bu micmic teyzeyi idare ediver.bence zamanla oda toparlanicak

Güzel anlatmışsın da konu sahibi zaten üç beş gidiyormuş eşinin ailesine bunla yetinmemişler ki
O adam bu açıklamayı dinler mi takar mı
Direk kölelik istiyor eşi ailesi işini bırak evini bırak gel demişler
Bir de eşinin hadi aileme git gel demesini bi yere kadar anlarım da yoksa boşanırım ne demek
Karısının hiç mi değeri yok ailesi için tek kalemde silmeyi göze alıyor ben sırf bu gözden çıkarma için boşanırdım

arkadaşlar yorumları tek tek okuyorum çoğuna cevap yazamadım kusura bakmayın malum işteyim bir yandan :)

yorumunuz çok çok mantıklı geldi sağolun. çok iyi tahlil etmişsiniz durum aynen de böyle. eşim ailesine düşkün ama bensiz gitmez bile ailesine. hani benim karşımda direkt ailesini tercih etse sen naparsan yap ben ailemle görüşeceğim derdi. bu süreçte hep benim yanımda olması aslında beni biraz boşanmaktan alıkoymaya itiyor. evet herkes boşan diyor ama kolay değil herkesin hayatı bir değil.

evet benim de çok hatalarım var baştan sıcak durdum her zaman öyleydim ama babam hasta oldu, ben rahatsızlandım, işle sıkıntılı günler yaşadım, ailemde sıkıntılı zamanlar yaşadım derken eskisi kadar ilgilenemediğim zamanlar oldu. ama beni bunaltan da anlayışsızlıkları zaten.

bu süreçte depresyon tedavisi gördüm aylarca ilaç kullandım... çok zor zamanlar yaşadım ama anladım ki bu insanlar bencil, sadece ilgi bekliyorlar. ve eşimi de bunaltıyorlar, eşimin aile ilişkilerine olan düşkünlüğü ile iyice ortamı geriyorlar.

Eşinizde kendi ailesiyle , senin aranda sıkışmış kalmış (onun durumu daha vahim). Eşinle başka bir problem yoksa ayrılma .. Birbirinize biraz daha anlayışlı olun . Evlenince maalesef eşinin ailesi senin ailen olmuş oluyor. yalnızca eşinle değil , ailesiyle de evlenmiş oluyorsun. Eşinin de şart sunması yanlış . Ya samimi olursun , ya ayrılalım. Ne kadar kolay ya !!!

Konu sahibi tekrar yazıyorum
Senle durumum çok çok benzer olduğu için
Aynılarını yaşadım affettim döndüm olmadı olmuyor sana senin ailene de gidelim diyor inanma bunu sırf sen onun ailesine iyi ol diye sana sus payı verir gibi söylüyor
Ben seni boşatmaya meraklı değilim sadece yarın bir gün benim gibi bir çocuğun yükünü yüklenip de onun da canını yakma sen de yanma diye pat pat boşan diyorum
Ama sen kendine zaten yumuşatıcı sebepler bulup eşini affetmeye niyetlenmişsin o zaman kişiliğimden ödün vericem diye konu açma zaten kabul etmişsin döneceksin belli
Senin ailen de onlar büyük alttan al diyor aynı benim ailem gibi
Sebebi de çevre baskısından ..boşanmış baba evine dönmüş bir kadının yükü onlara da ağır gelecek çünkü
İdare et demeye getiriyorlar eşini gerçekte haklı buldukları için değil
Ben bunları yaşayarak tecrübe ettim
Sen etmezsin umarım idare edebilirsin eşinin ailesini nolursanolsun taviz vereceksin bunu da unutma
İnşallah
Buraya tekrar konu açmazsın boşanıyorum diye
Her şey istediğin gibi olsun

Bizde bide yuva yıkmak çok günah malum. Anne baba kızı kanlı bıçaklı da olsa kolay kolay boşan demiyor. Ha benim ailem dedi, ama barışmak istesem o mutsuz evliliğe dönmeme içleri yana yana razı olurlardı sırf bu düşünceden dolayı. O yüzden yapacak olan destek mestek beklemeden yapacak yapacağını.. sonra ailesini tanıyorsa yanında olup olmayacaklarını bilir zaten...

Iyi de eşinizin bu davranışı da normal değil ki ?
Sizinle göbeği bir mi kesilmiş siz gitmeyebikirsiniz ailesine o koca adam kendisi gidebilir siz nihayetinde el kizisiniz.
Neden siz siz gitmiyor hiç doğru bir evlat davranışı değil bu .

Zaten eve gelme saati 7 olan biri olarak haftada bir gitmek çok büyük bir ödün vermek bana kalırsa daha ne yapılabilir ki ?
Ben eşimi alır bi aile terapistine giderdim.
Dışardan birileri ayrı bi hayatınız olduğunu söyleyince kafalarına dank ediyor ancak.

Ben evliliğimi bitirirdim.
Asla başka insanlar icin kariyerimden yani ekmek teknemden olmam. Kimse için. Çocuğum bile mecbur 18aydan sonra kreşe gidecek.

Yanlış anlamayin ama eşiniz çalışmak istenmeyen ev hanimi bir kadin bulma özgürlüğüne sahipdi. Sizi seçmiş.
Eger konseptine uymuyorsa annesinin eve kesin biletini

Ben okudukca sinir oldum. Bu kv ler gelini ne saniyorlar acaba? Taviz tavizi dogurur. SInIr cizmedigin surece talep ve beklentileri de artacak.
Fedakarlik iki tarafli olur. Tek tarafli yapilan fedakarliklarda biri kar elde ederken digeri hep feda eder bunun adi da ticaret olur. Annenizi haksiz buldum. Calisan bir bayansiniz. Ona gore gelinlik beklemeliler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…