ya kişiliğimden ödün vereceğim ya evliliğimden...

Yallah Arabistana, ne bunlar böyle ya dünyaya bir kere geliyorsun, benim kv kp ölmüş ama çevremdekileri göre göre iyi ki bu derdim yok diyorum Allah affetsin

Evlenmeden once de calismiyor muydunuz? Simdi neden degistirmek istiyorlar? Sirf onlar gel dedikce gelin git dedikce gidin diye mi? Herkesi evi barki duzeni ayri. Arada mesafe olmasi sart. Esinize bunlari anlatin. Yoksa bence de evliliginizden taviz verin..

Allah Allah acaba siz eşinizle değil de kv kp ile mi evlendiniz yanlışlıkla?

Yüz vermişsiniz astar istiyorlar zaten çalışıyorsunuz . Çalışmayan biri için haftada 1 birkaç saat yeterde artar .Siz akşam yorgun argın birde onları çekiyorsunuz ne olur yapmayın . Benim kv yakın malesef . Gidin yatın kendinize zaman ayırın sanki siz onların oyuncağısınız . Nişanlılara yeni evlilere örnek olsun ne olur .

Öyle tiplere canını versen yaranamazsın.
Annemden biliyorum.
Çünkü nankörlük içlerine işlemiş.
Annem de hayatını babamın ailesine adadı ve hala laf ederler utanmadan.
Yuvanı yıkma ama eşini başka şekilde kafala.
Her erkek karısının hürmetli olmasını ister.
Ama bunun için kendini yıpratırsan sonunda 'yapmasaydın, biraz da kendine saygı duysaydın' olur.
Yani tabiki ailesine saygılı ol ama somut beklentileri için kendini hırpalama.
Küçük ama kaliteli zamanlar geçirmeye çalış onlarla ve tatlı dille önceliklerinden vazgeçmiceğini belli et.
Herkesten önce gününü kendin planla, boşluklarını onlara ayırabilirsin.
Ama boş zamanını sadece, tüm hayatını değil.

günaydın arkadaşlar tüm yorumlarınızı okudum herkese teşekkür ediyorum öncelikle vakit ayırdığı için. eşimle dün bir konuşma daha yaptım, kv-kp sürekli başta çok iyiydik niye soğuksunuz diyorlarmış. size anlattığım gibi iyi olmak 7-24 beraber olmak onlara göre. eşime de gelin bizi sevmiyor bize ısınamadı sadece senle değil bizimle de evlendi unutmasın, sadece sana iyi olması bize yetmiyor vs vs gibi şeyler söylemişler. eşime dedim ki bak ben artık sürekli eleştirilmekten çok yoruldum. ailene karşı adım attıkça eleştirildiğimi hissediyorum. bundan sonra elimden geleni yaparım ama artık yetmezse ve hala eleştirilirsem bu iş biter. eşime beni seviyor musun diyorum hala anlamıyor musun sevmesem niye uğraşayım ama sadece sevgi ile aile sorunlarımızı çözemiyoruz sürekli başa dönüyoruz diyor. sorun dediği kv kp nin sürekli ilgi beklemesi ilgi dilenmesi. şöyle düşünüyorum; eşimle bunun dışında bir sorunumuz yok. eşimin gözüne soka soka her şeyi yapıcam ama tekrar sorun olursa kendisi de göreceği için ses çıkaramayacağını düşünüyorum. benim çabaladığımı görsün. ayrıca aile terapisini de gideceğiz.

çalışıyordum zaten eşimle işyerinde tanıştık, aynı kurum altında çalışıyoruz, eşim benim üstümdür. ama kv baştan beri benim çalışmamla ilgili laf sokuyordu, ee oğlum napalım çalışan gelin aldın, eee sen okumuşun kızım şudur budur. çalışmayan birini istediği çok belliydi.

eşimle tekrar konuştuk bu sefer baktı ben de kararlıyım geri adım attı. sevgimiz sorun çözmeye yetmiyor, bir adım at göreyim vs diyor. tamam dedim gene ben adım atıcam her zamanki gibi.kv-kp sürekli dolduruyorlar eşimi anladığım kadarı ile, bir tek senle mi evlendi bizle niye samimi değil şudur budur

işte aklınca o da ailesine de tavır alıyor, bensiz gitse bu sefer iyice coşacaklar oğullarını tamamen yanlarına aldıklarını zannedecekler. eşim bu olaylarda annesine de çok kızdı, sen nasıl tartışırsın nasıl bu lafları söylersin diye.

Ne demek tavizi sen vermelisin. Annenin dediği mantıklı değil.

Ayrıca kocanda ailemle yskın olmazsan boşanırıza getirmiş. Madem öyle sen de çek resti.

Bulunmaz hint kumaşı değil ya.
gönüllerini al, klasik gelinlik yap dikbaşlı olma diyor. kv kp 65-70 yaşlarında insanlar ben onların yarı yaşında bile değilim. eski kafalar biraz işte bilirsiniz.

Tamam kizsin objektif olsun ama bu kadarı da fazla bence.
Bir evlat anne babasını bu kadar uzun süre gormemezlik etmemeli diye düşünüyorum ben.
Ki zaten bi tavrı da olumlu bir sonuç dogurmamis işler daha kötüye gitmiş.

sürekli telefonda konuşuyorlar kv nin her şeyden haberi var maşallah...

Eşin bencil.
Bas tekmeyi, net.
Çalışan insan haftada 1 gününü onlara ayırıyor da işten çık bize kölelik yap diyorlar he?
Eşin deseydi ki takma, biz yine müsait olunca gideriz ve onların baskılarına göre hayatımızı yaşayamayız, o zaman eyvallah derdim, adamın suçu yok. Ama niye sen onların istediği yönde değişesin ki?
Eşin hatalı. Kendine köleliği yakıştırma bence.

Bir de bu tiplere 9 kere evet desen 1 kere hayır desen senden kötüsü olmaz.
Konu sahibi, biz de evliyiz, bizim de kayınvalidemiz kayınpederimiz ve eşimizin 7 sülalesinin beklentileri var maalesef.
Ama canını versen yaranamazsın. Neden 1 canın daha yok onu da vermeliydin derler.
Eşinin ailesini tatmin etme isteği geçmedikçe siz rahat edemeyeceksiniz.
Ve tabi ki anasının babasının dolduruşuna gelmemeyi, sizi savunmayı öğrenmeli.

Çalışan bir kadına, aileme daha fazla zaman ayır demek, sen %100 ünü bu insanlara vermek zorundasın, senin çalışıp yoruluyor olman beni enterese etmez, senin ihtiyaçlarından ziyade ailemin gönlünün olması daha önemli, zaten bu konunun önemi yüzünden seni yolları ayırmakla tehdit ediyorum demektir.

Eşinizin şunu düşünmesi lazım. Kapıları kapatınca iç huzurum için bana ne lazım?
Huzurlu bir yuva
Huzurlu bir kadın
Benimle anlaşabilen bir kadın

Sizi kazanmaya çalışır nitelikte konuşması gerekir. Bir laf söylemenin 50 tane yolu var. Karısı lazım karısı. Yuvası lazım. Ne çabuk kapı dışarı ediliyoruz.

Ha demiyorum ki ailesini saymasın. Ama belli ki dolduruşa gelip senin kalbini kırıyor. Böyle bir durumda, aşırı büyük bir sebep yoksa öncelik kendi yuvasıdır her zaman.

Orta yolu bulması gerekir. Sizi anlaması ve sizden önce ailesnin ağzını kapatması gerekir. Bu düşüncelerinizi onunla paylaşın. Anlamıyorsa iteleyerek kafasına sokmaya calışın bazen erkekler ısrarla anlamak istemez.. Boşanmayın tabı ki ama eşinizi böyle bir sebep yüzünden bunu aklından geçirdiğine pişman edin

Bu laflari soylemesi sizi mutlu etmeli. Okumus gormus insanim cok sukur vs gibi sizde ona laf sokun :-D alirken biliyodunuz calistigimi deyin. Calisma demeniz bile buyuk saygisizlik bir daha bu konuyu acmayin lutfen diye uyarip meseleyi kapatin.

Bu bir evlilik degil ki. Ben bunu anlayamiyorum. Bu erkekler karisini hic mi ozlemiyor? Hic mi birlikte bir sey yapmak istemiyor? Sevgiliykem.cift olarak daha cok aktiviteniz olmustur muhtemelen. Evlenmeseymis o zaman. Hafta da 1 ailelere gidilir. Bizde boyle. Pazar gunu ogleden once birine ogleden sonra birine. Torun olmasina ragmen. Agirliginizi biraz koymaniz lazim. Bigun temizlik yapicam diyin diger gunlerde yorgunum diyin. Bu yeterli olamiyir mu esiniz icin. Vallahi aklim almiyor.

gönüllerini al, klasik gelinlik yap dikbaşlı olma diyor. kv kp 65-70 yaşlarında insanlar ben onların yarı yaşında bile değilim. eski kafalar biraz işte bilirsiniz.

ben işten 6 da cıkıyorum. eve gidince misafir görürsem bile yüzüm asılıyor. çok haklısın bana göre.
millet gelin almıyor. hizmetçi, köle, emir eri almaya çalışıyor ya bu nasıl toplum? idare edilebilecek bişi olsa idare edilir ama sen 2 yapınca 3ü 4ü isteyen insanlar. hayat senın hayatın. önce kendı mutluluğun. sadece "fedakarlık" değil bu bana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…