Yakın arkadaşım evlenmiş yeni öğrendim söylemedi

gunesshan

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2022
106
92
18
28
Arkadaşımla hergün araşırız yada mesajlaşırız. Fırsat buldukça görüşürüz en az 10 yılımız vardır. Neyse gerçenlerde (2-3 hafta önce) bana hayatımda biri var akraba aracılığı ile tanıştık niyetimiz ciddi dedi bu arada aynı şehirde değiller. İlişkileri sanırım 2 aylık felan toplamda. Neyse bana çocuk buraya gelirse ciddi birşeyler olabilir dedi (ne zaman geleceğini söylemedi ) ama yeni olduğu için en az birkaç ayı var diye düşünüyordum çünkü hep görüntülü konuşmuşlar hiç görüşmemişler. En azından birkaç görüşme olur sonrasında söz nişan vs olur diye düşündüm. 2 gün önce kız bana mesaj attı bugün nişanım var gel diye. Anlamadım nasıl yani dedim ne ara gelip ailenle tanıştı seni istedi de nişan kararı aldınız hiç bahsetmedin dedim. Çok hızlı oldu beklemek istemedik dedi. Yani geldiğini aile tanışması olduğunu bile sonradan öğrendim nişanlanacağı gün haberim oluyor :) zaten hastane işlerim olduğu için gidemedim çok aniydi haberim yoktu çünkü. Her neyse bugünde bana nikah salonundan fotoğraf atmış ben ikinci bi şok geçirdim tüm işlemleri bir günde tamamladık dedi. Anlamadığım şey şu bu arkadaşım hep bana en özel günlerimde yanımda olmanı istiyorum vs derdi sonuçta çocukla aralarında 22 saatlik mesafe var bu çocuk pat diye çıkıp gelmedi ya mutlaka önceden konuşulmuştur nişan nikah bunlar 1-2 günde olacak şeyler değil o kadar kırıldım ki anlatamam oysaki hep dua ediyordum inşallah gönlünce bir evliliği olur çok mutlu olur diye. Ama ben herşeyi sonradan öğreniyorum. İnsan en azından bugün geliyor yarın nişan olacak vs demez mi? Söylememe sebebi ne cidden anlam veremiyorum. İnşallah ne demek istediğimi anlatabilmişimdir düzgün ifade edebilmişimdir ben mi abartıyorum lütfen söyleyin kardeşim dediğiniz arkadaşınız size böyle yapsa siz ne yapardınız

Son bir not gerçekten hergün konuştuğum yakın oturduğumuz bir arkadaşımdı ailem herkes tanıyordu. Bu arada nişan olmadan bir gün önce benden para istedi bankaya borcumu ödeyeceğim dedi artık yalan söylediğini düşünüyorum demek nişan hazırlıkları falan için istemiş haksız mıyım

Bunu mutlaka açık yüreklilikle ona sorun, belki balayındadır şuanda değil gelince mutlaka konuşun, düşündüğünüz gibi değilse açıklama fırsatı olur, anlaşılır gönüller hoş edilir. Ama bahanesi yoksa, düşündüğünüz şekildeyse ;

Yakın arkadaşım dediğim biri eğer bana bu şekilde bir davranış sergileseydi o günden sonra dümdüz arkadaş olarak bile hayatımda kalmayacağından eminim.

Kesinlikle haklısınız ve sizin için yakınmış ama demekki onun için siz yakın degilmissiniz yoksa insan neden yakın arkadaşını nikahına davet etmezki ?

Demek ki sandığınız kadar yakın arkadaşınız değilmiş.

Açıkça sebebini sorardım. Zaten mantıklı bir açıklaması yoksa (sanmıyorum olacağını ama onca zamanın hatrina bunu sorardım) benim nazarımda artık yakın arkadaş sıfatını yitirirdi. Sadece olurda yolda denk gelirsem selamını alıp selamını verirdim daha fazlasına girmezdim.

Demek ki sadece o sizin yakın arkadaşınızmış siz onun değil?

Kızın dediği gibi çok hızlı olmuş gerçekten he tiye, o hızda eminim kendi bile anlamamıştır koşturmacada aklına bile gelmemişsindir. Bunu da samimiyetine dayanarak söylemiş, çok aşırı yakın hissederken sen de hastane işlerini iptal etmemişsin mesela… bence eğer normal bir evlilik olsaydı( tanışma uzun bir nişan süresi düğün davetiyeler vs.) sizin dediğiniz gibi davranırdı arkadaşınız ama çok istisnai bir şey yaşanmış. O yüzden çok takmayın bence

Boyle evlenen bir erkek arkadasim var. 2 hafta sevgili oldular, 5 gun icinde tanisma isteme nisan nikah yaptilar. Nikaha cagirildim sadece. Cagirmasa da bozulmazdim. Bu kadar hizli evlenirken ne yasadiginin farkinda olmadigini düşünmüştüm. Nitekim ayni hizla binbir türlü yalan dolan iftira ile cekismeli boşanıyor, 1 aydir da cocugunu göremiyor. Nisan, nikah derken birsuru alisveris, hazirlik yapilmistir o telasla cagirmak aklina gelmemiştir. Yahut sadece ailr buyukleri vardir, baska kimseyi cagirmamislardir

N
guzel altın takmaktan kuetuldun

Hergün konuşup mesajlaştığım insanın aklına nasıl gelmemiş olabilirim ki fırına gidio ekmek almaktan bahsetmiyorum koskoca nişan nikah olayları insanın aklına gelmemesi mümkün değil. Ayrıca sağlıksal bir durumu iptal edemezdim çünkü çalışıyorum ve boş vaktim sınırlı oluyor. Hadi davet etmedi en azından süreçten haber vermesini beklerdim kaldı ki bu arkadaş sabah yediği kahvaltıyı bile anlatan bir insan

Tek bir şey olsa anlayabilirdim ama hepsi üst üste gelince bilemedim.
Bizimkiler tanışma diye gelmişti bir gün sonrası söz olsun kararı alındı.En yakın arkadaşıma haber vermek o kargaşada aklıma bile gelmedi.Arkadaşım bir gün sonra dün ne yaptınız tanışma nasıl geçti diye sorduğunda bugün sözleniyorum dedim.O anda bile hala ona gel demek aklıma gelmedi.Onu istemediğimden değil gelişmelerin hızından.Arkadaşım beni çağırmıyor musun gelmeyeyim mi dediğinde dank etti kusura bakma tabi ki gel dedim.O da aramızdaki muhabbeti bildiğinden gel demesende gelirdim dedi ve 1 saat olmadan yanımdaydı.Nişan düğün vs planlı olduğundan ilk onunla paylaştım.

Arkadaşınızı en iyi siz tanır niyetini bilirsiniz.Yerinizde olsam açıkça konuşur sorardım.

Açıkçası ben öyle düşünemiyorum çünkü bu arkadaşım yediği kahvaltıyı bile anlatan bir insan, hani çağırmasın aile arası olsun buna lafım yok ama hiç gelecek nişanlanacağız falan demedi herşeyi olduktan sonra haber verdi mesele bu benim için.

Beni anladığınız işin teşekkür ederim mutluluğunu bozmamak için hayırlı olsun diledim ama konu açılırsa içimdekileri söyleyeceğim

Sizin iyi niyetinizden şüphem yok ancak arkadaşımı tanıyorum normalde her şeyini anlatan bir insandır hayatındaki en basit olayları bile durum ne kadar karmaşık olursa olsun anlatır yani bu konuda ben iyi niyetli düşünemedim dediğim gibi bu çocuk pat diye kapısında bitmedi geleceğini bildiği halde söylemedi. Ani oldu lafları sadece arkasına saklandığı bahane diye düşünüyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…